“Lähden viikonloppuna Ruotsiin pakkaamaan tavaroita. Muuton ajankohta riippuu Jeren loppukaudesta”, esikoistaan odottava Nanna Karalahti kertoi keskiviikkona.
“Lähden viikonloppuna Ruotsiin pakkaamaan tavaroita. Muuton ajankohta riippuu Jeren loppukaudesta”, esikoistaan odottava Nanna Karalahti kertoi keskiviikkona.

Ruotsissa toistaiseksi asuvat Karalahdet hankkivat juuri uuden kodin Helsingistä.

Liikunnanohjaaja Nanna Karalahti, 27, odottaa esikoistaan jääkiekkoilija Jere Karalahden, 40, kanssa. Vauvan laskettu aika on parin kuukauden päästä. Ruotsin Jönköpingissä Jeren kiekkouran takia viime vuoden asunut pari hankki juuri asunnon Helsingin keskustasta.

– Saimme avaimet käteen eilen. Asumme uudessa kodissa ainakin kesän yli. Jatko selviää, kun tiedämme, missä Jere pelaa ensi kaudella, Nanna kertoi Me Naisille keskiviikkona Fitnesspäiväkirjat-ohjelman kakkoskauden esittelytilaisuudessa. 

Jeren pelikausi Ruotsissa päättyy lähiviikkoina, ja Nanna iloitsee, että koko perhe saa viettää ensimmäiset vauvan syntymän jälkeiset kuukaudet rauhassa uudessa kodissaan. Jeren seuraava pelipaikka on vielä arvoitus, ja vaihtoehtoja kuulemma riittää.

– Tämä pieni poikamme on kyllä ajoituksen mestari, Nanna nauroi viitaten esikoisensa laskettuun aikaan.

Rennompi ote elämään

Raskausajan Nanna on voinut mainiosti. Ainoastaan kovaa treeniä hän on kaivannut, sillä tunnustautuu kivun ystäväksi. Synnytyksen jälkeen hän aikoo aloittaa treenin heti, kun lääkäri antaa siihen luvan.

– En ole koskaan urheillut näin vähän. Nykyään poljen hissukseen kuntopyörää, kun ennen vedin siinä välissä sata intervallia. Kyllä minulla on ikävä kovaa treenaamista, hän naurahti.

Raskaus on tuonut Nannalle uudenlaista armollisuutta itseään kohtaan. Vauvan syntymän jälkeen hän ei pidä varsinaista äitiyslomaa, vaan jatkaa bloggaamista ja nettivalmennuksiaan normaaliin tapaan. Raskausaikana hän on kertonut tunnelmistaan somessa aktiivisesti. 

– Minulla on elämään entistä rennompi ote, Nanna iloitsee.

 

Miten raskausaika on vaikuttanut treeneihini ja ajatusmaailmaani? Lue blogista 💙 Linkki profiilissa.

Kuva, jonka Nanna Karalahti (@nanna.karalahti) julkaisi

Fitnesspäiväkirjojen huhtikuussa starttaavalla kakkoskaudella elämäästään kertovat Nannan lisäksi Eevi Teittinen, Oona Kivelä ja Janni Hussi. Uutena kasvona mukaan liittyy Me Naisten Kalastajan vaimo -blogista tuttu Johanna Alvestad.

Psykoterapeutti Maaret Kallio on kiitollinen pitkästä parisuhteestaan ja lapsistaan. – Perhe ja lapset eivät ole itsestäänselvyyksiä.

Psykoterapeutti ja tietokirjailija Maaret Kallio täytti viime elokuussa 40 vuotta.

– Juhlin synttäreitäni isosti ystävien kanssa. 40 oli hyvä paikka miettiä, miten olen elänyt, mitä saanut ja mitä haluan tehdä. Olen vanha sielu, eikä minulla ole ikinä ollut ikäkriisiä. Odotan innolla seuraavaa vuosikymmentä, Maaret kertoo.

Uusi vuosikymmen tuo tullessaan ainakin lisää opiskelua, sillä Maaret kouluttautuu parhaillaan kouluttaja-pyskoterapeutiksi. Opinnot sisältävät teoriaopetuksen lisäksi 125 tuntia psykoterapiaa.

– Ilman pitkiä terapioitani kykyni lukea mieltäni ja tapojani olisi huomattavasti heikompi. Jos en itse voisi hyvin, en voisi auttaa ketään. Tätä työtä ei pystyisi tekemään, jos jäisin vapaa-ajalla liiaksi pohtimaan asiakkaiden ongelmia, hän sanoo.

Jaksamisessa Maaretia auttaa se, että hän on perheenäiti. Perheeseen kuuluvat aviomies ja kaksi lasta. Maaretille perhe on lähestulkoon koko elämä.

– Toivoin pitkää ja hyvää parisuhdetta sekä lapsia, ja olen äärimmäisen kiitollinen, että sain ne. Perhe ja lapset eivät ole itsestäänselvyyksiä.

Jaksamisessa auttaa myös se, että Maaret sammuttaa sähköpostinsa eikä käy somessa arkisin enää kello 18:n jälkeen.

Maaret kertoo käsitelleensä terapiassa myös omaa lapsuuttaan. Hän on nelilapsisen perheen toinen lapsi, ja luonnehtii lapsuudenperhettään puuhakkaaksi ja tavalliseksi monella tapaa. 

Mitä tietokirjailija ja Lujasti lempeä -bloggaaja kertoo kirjoittamisesta? Entä parisuhteesta ja lempimaastaan? Lue Maaretin Elämäni numeroina -haastattelu Me Naisten tuoreimmasta numerosta 3/2018. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.

Kun Antti Holma sairastui melanoomaan, Armi Toivaselta lähti heti viesti, joka päättyi sanoihin: Jos haluat puhua, täällä olen.

Näyttelijä Antti Holma kertoi viime keväänä Instagramissa sairastuneensa melanoomaan. Muiden suomalaisten tapaan Antin ystävä, näyttelijä Armi Toivanen, kuuli asiasta somen välityksellä. Antille lähti heti yksinkertainen mutta lämmin viesti, joka päättyi sanoihin: Jos haluat puhua, täällä olen.

– Armin viestistä välittynyt mutkaton asenne helpotti oloani syövän aiheuttaman myllerryksen keskellä, Antti muistaa.

Siihen, ettei hän kertonut diagnoosista yhdellekään ystävälleen henkilökohtaisesti, oli tietty syy.

– Ennen somepostausta diagnoosista tiesivät vain vanhempani ja neljä pikkusiskoani. He järkyttyivät niin, ettei minulla ollut enää voimia soittaa kavereille ja käydä taas läpi samoja tunnekuohuja, Antti selittää.

Vasta kesällä hän pääsi puhumaan sairaudesta kasvokkain Armin kanssa. Ystävän rauhallisesta, koruttomasta suhtautumisesta oli apua.

– Armille sanoin suoraan, ettei syöpä ahdistanut eikä pelottanut, vaan otti raskaasti päähän. Hänelle myönsin, etten ensimmäisenä miettinyt kuolemaa, vaan sitä, miten ihmeessä tungen syöpäleikkauksen täpötäyteen kalenteriini, Antti kertoo.

"Kovassa paikassa tärkeintä on läsnäolo. Se, ettei jätä kolauksen kokenutta yksin."

– Armi ymmärsi hyvin myös sen, että vakavan sairauden edessä voi iskeä sellainenkin asia kuin turhamaisuus. Eniten harmitti se, etten leikkauksen jälkeen päässyt salille pariin viikkoon.

– Omat menetykseni ovat opettaneet, että kovassa paikassa tärkeintä on läsnäolo. Se, ettei jätä kolauksen kokenutta yksin, Armi sanoo.

– Kunnioitus toista kohtaan on sitä, ettei vaikeissakaan tilanteissa lässytetä eikä säälitellä.

Armi Toivanen ja Antti Holma kertovat, miten he tutustuivat, ystävystyivät ja mitä he tuumivat toistensa ihmissuhdekuvioista. Entä millaista on tehdä yhdessä töitä? Lue Me Naisten uudessa numerossa 3/2018. Tuoreen digilehden voit lukea täältä.