Näyttelijän työ ei ole aina pelkästään näyttelemistä.

Näyttelijä Minka Kuustonen, 29, opetteli Tellus-sarjaa varten poikkeuksellisen paljon erilaisia taitoja. Hän näyttelee TV1:n sarjassa lääkäriopiskelijaa Eeviä, joka tekee sarjassa vaarallisia iskuja pelastaakseen maailman. Tähän mennessä Minkan on nähty sarjassa poistavan tikkejä Lauri Tilkasen roolihahmolta Alexilta ja viilettävän polkupyörällä muun maussa portaita pitkin.

– Rakastan sitä, kun saa jotain roolia varten ottaa uuden taidon haltuun. Aloitin pyöräilyn treenaamisen, kun oli pahimmat syyssateet. Huomasin, että hurahdin siihen. Lähdin aina aamuseitsemältä treenaamaan ja vedin lämpökerraston ja coretexit päälle, Minka kertoi Loopin haastattelussa.

Minka sanoo tykänneensä Telluksen Eevin roolista, koska siinä oli niin paljon yksityiskohtia, jotka piti opetella.

– Opettelin ottamaan tikit pois pehmolelulta, jotta osasin tehdä saman Lauri Tilkasen hahmolle. Pitää näyttää osaavalta, koska kuvaustilanteissa ei ole aikaa harjoitella.

Lisäksi Minka pänttäsi rooliaan varten ympäristöasioita, mikä vaikutti myös hänen omaan elämäänsä.

– Kun pyöritteli faktoja, silmät avautuivat suhteessa ympäristöpolitiikkaan ja ilmastonmuutokseen. Enää en voi tehdä tiettyjä asioita ajattelematta, että tämä tuhoaa ympäristöä. Omassa elämässä ne näkyvät konreettisesti pieninä asioina, kuten kasvissyöntinä, kierrätyksenä sekä julkisilla ja pyörällä kulkemisena.

Tellus TV1:llä sunnuntaisin klo 21.05, uusinta maanantaisin kello 22.20.

Lue arvio Tellus-sarjasta täältä.

Katso Minkan haastattelu videolta.

Lue myös:

Apu: Näyttelijä Minka Kuustonen ja taiteilija Jani Leinonen eronneet

Näyttelijäsisarukset Iina ja Minka Kuustonen: ”Vaistoamme silmien liikkeestä, mitä toinen ajattelee”

Voice of Finlandin uutena tähtivalmentajana aloittava Toni Wirtanen nousi Ääni ratkaisee -osiossa laulajakokelaiden suosikkivalinnaksi, mikä sai välillä muut valmentajat hermostumaan tosissaan. Kuva: Jonna Öhrnberg
Voice of Finlandin uutena tähtivalmentajana aloittava Toni Wirtanen nousi Ääni ratkaisee -osiossa laulajakokelaiden suosikkivalinnaksi, mikä sai välillä muut valmentajat hermostumaan tosissaan. Kuva: Jonna Öhrnberg

Voice of Finlandin uusi tähtivalmentaja Toni Wirtanen on viettänyt syksyn koti-isänä, kun vaimo Jannika B kilpaili Tähdet, tähdet -ohjelmassa.

Apulanta-muusikko Toni Wirtanen on pitänyt syksyn aikana sosiaalisessa mediassa yllä näkyvää kampanjaa Tähdet, tähdet -ohjelmassa kilpailleen vaimonsa Jannika B:n puolesta. Joka viikko hän on ylistänyt ylpeänä vaimoaan ja kannustanut häntä eteenpäin.

Ja sitä Wirtanen todella on – ylpeä. Jannika kertoi kesällä kamppailleensa uupumusta ja väsymystä vastaan. Siitä huolimatta hän päätti lähteä haastamaan itsensä vaativiin suoriin lähetyksiin – ja tuli kilpailussa lopulta toiseksi.

”Jokaisesta karikosta on olemassa väylä pois,”

– Pidän häntä sen ohjelman ehdottomana kaikkien aikojen henkisenä voittajana juuri siksi, että hän voitti itsensä niin monin kerroin siinä. Toivon, että ihmiset, jotka käyvät samoja asioita läpi, ottaisivat sen ikään kuin majakaksi. Jokaisesta karikosta on olemassa väylä pois, Wirtanen kuvailee.

Jannikan keskittyessä kilpailuun Toni vietti aikaa pariskunnan kaksivuotiaan Martta-tyttären koti-isänä. Seuraavaksi on kuitenkin isän vuoro hypätä jälleen television maailmaan, kun hän aloittaa yhtenä tammikuussa alkavan uuden Voice of Finland -kauden tähtivalmentajista.

Ottaako Jannika nyt roolin perheen somevastaavana?

– Jonkinlaista roolinvaihtoa tässä varmasti tapahtuu. Sen näkee sitten livelähteyksissä. Uskon kyllä, että saan hyvin Twitter-tukea, sillä rouva on kova twiittaamaan, Wirtanen pohdiskeli ohjelman lehdistötilaisuudessa.

Hän kertoo löytäneensä itse television katselun uudestaan sosiaalisen tv:n nousun myötä.

– Vitsi, miten paljon enemmän sai esimerkiksi Vain elämäästä irti, kun kävi vetojen välissä katsomassa Twitteristä, mitä niistä puhuttiin. Onhan se tavallaan sellaista oman egon buustausta, mutta toisaalta siellä voisi olla myös jotain ihan muuta. Se on kaksiteräinen miekka, hän miettii.

”Ensimmäistä kertaa elämässäni olen tilanteessa, että haluan pysähtyä aloilleni”, Antti kertoo.

Laulaja Antti Tuisku avaa tuoreessa Apu-lehden numerossa tulevaisuuden suunnitelmiaan.

Muusikko kertoi marraskuun alussa jäävänsä tauolle kevään 2018 areenakiertueen ja Provinssi Rockin keikan jälkeen. Syystä hän on kuitenkin vaiennut.

Nyt hän paljastaa, että aikoo hankkia tauon aikana hyvinvointivalmentajan pätevyyden.

– Ensimmäistä kertaa elämässäni olen tilanteessa, että haluan pysähtyä aloilleni. Musiikkia haluan tehdä seuraavan kerran vasta sitten, kun itselläni on oikeanlainen kipinä ja visio siitä, mitä todella haluan tehdä, hän kertoo Apulle.

”Olo on äärimmäisen kiitollinen, mutta myös haikea.”

Kun Antti marraskuussa ilmoitti tauostaan, hän kertoi tuntevansa ristiriitaisia fiiliksiä.

– Sen jälkeen aloitankin sitten määrittelemättömän pituisen keikkatauon. Olo on äärimmäisen kiitollinen, mutta myös haikea. Kiertueen päättävän festarivedon jälkeen on aika pistää pillit pussiin ja miettiä elämää muiltakin kanteilta. Ja ladata akkuja tulevaa varten – milloin ikinä sen uuden tulemisen aika sitten onkaan, hän kertoi.

Kesällä Antti kertoi Me Naisten haastattelussa, että haluaa panostaa omaan ja läheistensä hyvinvointiin. Hän rakennutti kotiinsa suolahuoneen, vei äitinsä viime talvena lomalle Los Angelesiin ja siskonsa miehineen Berliiniin Céline Dionin keikalle.

– Olen halunnut satsata siihen, että jaksan tehdä työni mahdollisimman hyvin. Mutta haluan tarjota elämyksiä myös läheisilleni. Hiljattain mökillä yritin sanoa sukulaisille, että kertokaa, jos tarvitsette tänne jotakin, hän kertoi.