Nälkäpeli ja Game of Thrones ovat nostaneet Natalie Dormerin huipulle. Näyttelijän jalat pysyvät silti maassa. – Olen yhtä kauhuissani kuin muutkin naiset siitä, mitä teen elämälläni.

Natalie Dormer kohottaa pitkää, vaaleaa hiuspehkoaan ja hivelee sormillaan vasemman ohimon lyhyitä haituvia.

– Ne ovat kasvamassa takaisin, vähitellen, hän toteaa tyynesti hiuksistaan, joista hän ajeli pois puolet näytellessään Nälkäpeli-elokuvasarjan kapinallista videoaktivistia Cressidaa.

Kun Natalielle tarjottiin sivuosaa supersuositun Nälkäpeli-saagan kahdessa viimeisessä elokuvassa, ohjaaja Francis Lawrence halusi tietää, olisiko näyttelijä valmis luopumaan hiuksistaan.

– Luojan kiitos lopulta minä ja Francis päätimme, että olisi siistiä ajaa vain puolet hiuksista pois, Natalie kertoo.

Punkhenkinen hiustyylikin sopisi lontoolaishotellin sohvalla istuvan Natalien, 33, päähän paremmin kuin hyvin. Hän onnistuu vaikuttamaan erittäin coolilta myös surffilaineilla olevissa hiuksissaan ja mustassa nahkatakissaan.

Puoliksi ajeltu, tatuoinnein koristeltu tukkatyyli oli näyttelijälle tervetullutta vaihtelua, sillä suuren yleisön tietoisuuteen hän on noussut peruukissa. Natalie aloitti näyttelijänuransa kymmenen vuotta sitten, ja aivan viime vuosina hän on napannut kansainvälisen menestysroolin jos toisenkin. Natalie näyttelee HBO:n Game of Thrones -suosikkisarjan Margaery Tyrellia. Sitä ennen hänet nähtiin Anne Boleynin roolissa tv:n pukudraamassa Tudors. Korsetit, näyttävät kampaukset ja peruukit ovat tulleet brittinäyttelijälle turhankin tutuiksi, joten oli hyvä hetki vaihtaa välillä vetimiä.

– Cressidan rooli auttaa ihmisiä katsomaan minua uudessa valossa, hän sanoo.

Nälkäpeli-saagan päätösosassa Matkijanärhi 2 Natalien roolihahmo Cressida on yksi taistelijoista, jotka pyrkivät lopettamaan sodan ja sorron. Rooli oli Natalielle aiempia töitä fyysisempi, ja hänen oli opeteltava esimerkiksi käyttämään painavaa asetta uskottavasti.

– Sen jälkeen kehoni tarvitsi reilusti joogaa, Natalie kuvailee roolin rasituksia.

Vahvan roolissa

Natalie varttui Englannin Readingissa äitinsä, isäpuolensa ja kahden pikkusisaruksensa kanssa. Valitsemansa alan vuoksi hän on kuvaillut itseään leikkimielisesti perheensä mustaksi lampaaksi. Lapsena tanssia harrastanut Natalie lähti tosin ensin opiskelemaan historiaa, kunnes päätti vaihtaa opinahjoa ja meni draamakouluun Lontoossa.

Natalie huokuu päämäärätietoisuutta ja älyä, josta opiskeluaikoina oli jopa haittaa. Silloin hän sai kerta toisensa jälkeen kuulla siitä, että ajatteli liikaa. Se kuuluu ohjaajan työhön, näyttelijältä kaivataan enemmän luottamista intuitioon.

"Jos ei koskaan jännittäisi tai pelottaisi, millään ei olisi väliä."

Määrätietoinen näyttelijä on valittu usein vahvojen ja viettelevien naisten rooleihin. Sellainen on Cressidan lisäksi Game of Thronesin älykäs ja juonitteleva Margaery, joka käyttää naisellisia avujaan häikäilemättä hyväkseen pyrkiessään kuningattareksi.

Natalieta kuitenkin naurattaa kysymys itsevarmuudesta.

– Olen yhtä kauhuissani kuin kaikki muutkin naiset siitä, mitä teen elämälläni, kuka olen ja mitä olen tekemässä! hän vakuuttaa, mutta innostuu kuitenkin pohtimaan rohkeutta.

– Rohkeus ei ole pelon puutetta, se on pelon hallitsemista. Jos elämässä ei koskaan jännittäisi tai pelottaisi, millään ei olisi väliä. Pelko tarkoittaa, että välität. Se pitää vain käsitellä ja muuttaa positiiviseksi, hän luennoi kuin paraskin elämäntaidonvalmentaja.

 


 

Naissankareita tarvitaan

Vaikka Natalien juuret ovat teatterimaailmassa, hän näyttelee mielellään myös televisiossa ja elokuvissa – kunhan käsikirjoitus on hyvä. Cressidan roolissa hän kehuu erityisesti sitä, että pääsi mukaan Nälkäpelin menestystarinaan. Hänen mukaansa saaga on osoittanut, että naispuolisenkin sankarin ympärille rakentuva tarina voi olla kaupallinen menestys.

– Se on hyvin vahva viesti, joka Hollywoodin piti kuulla, Natalie toteaa.

Hänen mukaansa vahvoille naishahmoille, sellaisille, kuin Jennifer Lawrencen Nälkäpelissä esittämä Katniss Everdeen, on tarvetta.

– Ai tarvitaanko niitä enemmän? Ehdottomasti, edustamaan viittäkymmentä prosenttia väestöstä, näyttelijä naurahtaa.

"On tärkeää, että ihmiset ymmärtävät, mitä feminismi todella tarkoittaa."

Kaikesta huokuu, että tasa-arvo on Natalielle tärkeää. Hän ei esimerkiksi käytä kollegoistaan puhuessaan näyttelijätärtä tarkoittavaa sanaa actress, vaan puhuu vain näyttelijöistä ilman sukupuolen määrittelyä.

– On tärkeää, että ihmiset ymmärtävät, mitä feminismi todella tarkoittaa. Kyse on puhtaasti tasa-arvosta, hän toteaa.

Hänen mielestään Nälkäpelissä on mahtavaa, että hänen Cressidansa ja esimerkiksi Julianne Mooren näyttelemä presidentti Coin olisivat hyvin voineet olla mieshahmoja. On yhdentekevää, olivatko he miehiä vai naisia, sillä tarina ei rakennu heidän sukupuolensa vaan persoonansa ja heidän tekemänsä matkan ympärille. Kun sukupuolta ei tarvitse edes ajatella, voidaan todella puhua tasa-arvosta.

Natalie hehkuttaa myös pohjoismaisia televisiosarjoja, jotka ovat löytäneet brittienkin suosioon. Niitä on esitetty saarivaltiossa niin tekstitettyinä kuin uudelleen englanniksi näyteltyinäkin.

Silta oli fantastinen! Natalie kehuu parhaillaan televisiossa kolmatta kauttaan pyörivää ruotsalais-tanskalaista rikossarjaa.

Hän piti paljon myös tanskalaisesta Vallan linnakkeesta, joka Natalien mukaan osoitti, että Skandinaviassa hallitaan trillereiden lisäksi draama. Natalie toivoo Hollywoodinkin ottavan oppia televisiosta, jossa hänen mukaansa nähdään tällä hetkellä parhaat käsikirjoitukset.

– Skandinaavinen draama on sukupuolten kesken tasa-arvoisempaa, sillä siinä myös naiset ovat keskiössä ja naishahmot ovat paljon moniulotteisempia. Hollywood on viimein ymmärtämässä, että hekin voivat tehdä saman ja saavat silti peput penkkeihin, siis lippuja myytyä.

– Televisiossa on tiedetty jo pitkän aikaa, että haluamme enemmän lihaa ja verta olevia naishahmoja ruuduillemme, kiitos, Natalie julistaa.

Katsojan vastuu

Kun nyt päästiin asiaan, puhutaanpa vielä hetki tasa-arvosta Hollywoodissa. Hiljattain moni naisnäyttelijä on avautunut siitä, että hieman varttuneempienkin naisten roolit menevät juuri ja juuri teini-iän ylittäneille kollegoille. Siitä on puhunut esimerkiksi 32-vuotias näyttelijä Anne Hathaway.

"On epäreilua, että miehet voivat näytellä ikäisiään, kun heidän vastanäyttelijänsä on tapana roolittaa nuorilla."

Nataliellakin on varmasti mielipide siitä, että parhaita rooleja saavat parikymppiset – esimerkiksi hänen Nälkäpeli-näyttelijäkollegansa Jennifer Lawrence, 25, jota kaikki tuntuvat rakastavan. Myös Natalie.

– Olen sitä mieltä, että Jenniferille voimme antaa anteeksi mitä tahansa, hän on uskomaton näyttelijä, Natalie vastaa äänekkään naurun saattelemana, mutta vakavoituu sitten.

– On epäreilua, että miehet voivat näytellä ikäisiään ja se on ihan ok, kun taas heidän vastanäyttelijänsä ja rakkautensa kohteet on tapana roolittaa nuorilla. Se kuitenkin vaikuttaisi olevan hitaasti muuttumassa.

Natalie muistuttaa, että myös katsojalla on vastuu.

– Meillä on vastuu siinä, mitä valitsemme Netflixissä ja käymme katsomassa elokuvissa. Tänä päivänä on vaikeaa saada leffa tehtyä ja rahansa takaisin, ja isot studiot ovat siitä huolissaan. Heille pitää osoittaa, että myös sellaisilla elokuvilla voi tehdä rahaa, jotka kuvaavat todellisuutta ja joihin on valittu sopivan ikäiset näyttelijät.

Seksi kuitenkin myy – tai ainakin sen uskotaan myyvän. Se on tullut Natalielle uransa aikana tutuksi. Nälkäpeli oli siinäkin mielessä hänelle tervetullut työ, ettei Natalien tarvinnut näytellä viettelijätärtä. Etenkin Game of Thrones -sarja on herättänyt keskustelua siitä, onko ruudussa on liikaa seksiä ja alastomia naisia.

Aiemmin Natalie on kertonut rakastavansa näytellä naisia, joilla on seksuaalista valtaa, mutta haluavansa välillä tehdä muutakin.

Todellisuudessa hän on omien sanojensa mukaan kaukana viettelijättärestä. Natalie pitää tiukkaa linjaa yksityiselämästään, eikä ole sosiaalisessa mediassa. Näyttelijän vapaa-aikaan kuuluvat hyvä ruoka ja viini, jooga, lukeminen ja juokseminen – asiat, joita kaikki muutkin hänen mukaansa tekevät.

Tavallinen elämä pitää Natalien jalat maassa. Se on hänestä tärkeää, sillä rooleissaan hän joutuu esittämään erilaisia tulkintoja elämästä.

– Minusta on ihanaa tavata ystäviäni sen jälkeen, kun olen ollut poissa, Natalie kertoo.

Natalie Dormer

  • Syntyi 11.2.1982 Readingissa Englannissa.
  • Näytellyt televisiosarjoissa Game of Thrones, Tudors ja Holmes NYC.
  • Nähdään Nälkäpeli-saagan kahdessa viimeisessä osassa kapinallisen Cressidan roolissa. Elokuvasarjan päättävä Nälkäpeli – Matkijanärhi osa 2 tuli ensi-iltaan 18.11.
  • Pääosassa ensi vuonna elokuviin tulevassa kauhuleffassa The Forest.

Ex-missi Essi Pöysti ja ex-koripalloilija Ville Mäkäläinen saivat kolmannen lapsensa lauantaina.

Lauantaina synnyttänyt Essi Pöysti, 30, on julkaissut ensimmäisestä kuvan hänen ja puolisonsa Ville Mäkäläisen, 32, kolmannesta lapsesta.

– Täydellinen pikkuveli täydensi meidän perheen tänään, Essi on kirjoittanut kuvan yhteyteen. Hän on käyttänyt muun muassa hashtägiä suurirakkaus.

Ville Mäkäläinen kertoi lauantaina Facebook-sivuillaan, että synnytys meni hyvin.

 

Raskaus ei ollut Essille helppo, sillä hän kertoi aikaisemmin tänä syksynä, että pelko varjosti odotusta aikaisempien keskenmenojen takia.

”Ei ole ollut helppoa olla raskaana, kun takana on kaksi enkelivauvaa.”

– Ei ole ollut helppoa olla raskaana, kun takana on kaksi myöhäistä keskeytynyttä raskautta, kaksi enkelivauvaa. Toivomme sydämestä, että kaikki menee tällä kertaa paremmin ja joulukuussa meitä on viisi, Essi kirjoitti syksyllä Instagramissa.

Hänellä ja Villellä on entuudestaan kaksi lasta: Alma ja Aaro. Vuonna 2015 syntynyt Alma syntyi mummolan eteiseen, mutta kaikki meni lopulta hyvin.

– Siinä tilanteessa en ehtinyt pelätä tai miettiä. Kaikki kävi niin nopeasti, vartissa. Ei ehtinyt tulla edes hiki. Pelko siitä, kuinka olisi voinut käydä, iski vasta jälkeenpäin, Essi muisteli synnytystä Meidän Perhe -lehdelle vuonna 2015.

Kilpaurheilu-uransa päätyttyä Minna Kauppi ihmetteli, mitä tekisi tulevaisuudellaan. Nyt hän miettii, miten urheilu olikin joskus maailman tärkeintä. – Saavutin jo kaiken, minkä halusin.

Entisen MM-suunnistajan Minna Kaupin ja Apulanta-rumpali Simo ”Sipe” Santapukin Ukko-poika konttaa kotonaan Lahdessa vikkelästi olohuoneesta keittiöön ja nousee äitinsä polvea vasten seisomaan. Ensiaskeleet on kymmenkuisena jo otettu, mutta konttaamalla pääsee vielä kovempaa.

– Ukko on sekoitus minua ja Simoa. Hän näyttää ihan isältään, mutta on yhtä vilkas kuin minä, Minna, 35, kuvailee.

Minna lepertelee Ukolle, ja Ukko vastaa äidilleen leveällä hymyllä. Sitten Sipe nappaa pojan syliin ja vie tämän viereiseen huoneeseen soittamaan pianoa. Varmaotteinen koskettimien paukuttelu kaikuu ympäri asuntoa.

– Simo on todella herkkä isä. Aina, kun hän on Ukon kanssa, hän on sitä sataprosenttisesti. Heidän yhteiselonsa on todella täyttä. Koska itse olen pojan kanssa ympärivuorokautisesti, en ihan joka hetki pysty samaan, Minna sanoo.

Suunnistuksen yhdeksänkertainen MM-kultamitalisti on tätä nykyä täyspäiväinen kotiäiti. Mullistus on ollut suuri, mutta ihana.

”Kaikki sanoivat, että et sinä kauaa jaksa kotona olla, mutta toisin on käynyt.”

– Kaikki sanoivat, että et sinä kauaa jaksa kotona olla, mutta toisin on käynyt. Viihdyn Ukon kanssa kotona oikein hyvin. En luonut äitiydestä etukäteen itselleni odotuksia, joten en myöskään pettynyt.

"En ole osannut mennä ilman Ukkoa minnekään", Minna sanoo.
"En ole osannut mennä ilman Ukkoa minnekään", Minna sanoo.

Hetken aikaa hukassa

Kaksi vuotta sitten, suunnistusuran lopettamispäätöksen jälkeen, Minna myöntää olleensa ymmällään. Entä nyt? Hän tiesi haluavansa lapsen, mutta mietti, pitäisikö työpaikka kuitenkin hankkia ensin. Hän oli yli kolmekymppinen eikä ollut elämänsä aikana allekirjoittanut vielä yhtään oikeaa työsopimusta.

– Hetken aikaa olin hukassa. Puoli vuotta haahuilin ja mietin, että mitähän tästä tulee. Olin ahdistunut, kun en tiennyt, pitäisikö tehdä lapsi vai löytää työpaikka.

”Puoli vuotta haahuilin ja mietin, että mitähän tästä tulee.”

Asiat loksahtivat kohdalleen, kun Minnalle tarjottiin markkinointipäällikön paikkaa. Minna ehti tehdä työtä vuoden ennen äitiyslomaansa.

– Halu hankkia lapsi oli yksi syy, miksi lopetin urheilu-urani. En kuitenkaan halunnut, että lapsi on korvike urheilulle, joten oli ihanaa saada työpaikka ennen lasta. Sen avulla sopeutuminen tavalliseen arkeen urheilu-uran jälkeen meni luonnostaan.

Se sama kunnianhimoinen Minna, joka voitti mitaleita toisensa perään, on kuitenkin edelleen olemassa.

– Nykyään suuntaan kunnianhimoni lapsen kanssa olemiseen. Haluan tehdä tämän asian mahdollisimman hyvin, haluan olla hyvä äiti. Tiedän, että kunnianhimoni tulee vielä tulevaisuudessa näkymään työelämässäkin, mutta juuri nyt haluan keskittyä vauvaan. Enää en tosin laittaisi kaikkea alttiiksi työpaikan takia kuten urheiluaikoinani.

Yhtä asiaa huippu-urheiluajaltaan Minna edelleen kaipaa: todella kovaa fyysistä kuntoa. Peruskunto Minnalla on vieläkin hyvä. Hän urheilee päivittäin käymällä joko vaunulenkeillä tai silloin tällöin suunnistamassa. Muutamiin suunnistuskisoihinkin hän osallistui kesän aikana.

– Kun on tosi hyvässä kunnossa, askel on niin kevyt, että tuntuu kuin lentäisi. Se on äärimmäisen hieno fiilis. Mutta sitä varten pitäisi tehdä todella paljon töitä, eikä minulla ole siihen mitään syytä. Liikun mieluummin siksi, että se on kivaa.

"Enää en laittaisi kaikkea alttiiksi työpaikan takia kuten urheiluaikoinani."
"Enää en laittaisi kaikkea alttiiksi työpaikan takia kuten urheiluaikoinani."

Arki ennen ja nyt

Huippu-urheiluaikana Minnan arki pyöri täysin suunnistuksen ehdoilla. Urheilijana hän meni heti herättyään puolen tunnin aamulenkille, teki puolen päivän aikaan päätreenin ja urheili vielä illallakin. Matkalaukku oli aina pakattuna, treenileirejä ja kilpailuita kun oli jatkuvasti eri puolilla maailmaa.

– Silloin kuvittelin, että minulla oli muutakin elämää, mutta jälkikäteen ajateltuna urheilu kyllä meni kaiken edelle. Jos olin menossa ystävälleni kylään, tein ennen sitä treenin, koska sitä ei vain voinut jättää väliin.

Äitiysloma-arjessa päivän aikataulun puolestaan sanelee lapsenhoito. Minna ja Ukko heräilevät aamuseitsemältä, sitten syödään puurot ja leikitään lattianrajassa. Ukko nukkuu kahdet päiväunet, joiden aikana Minna joko ulkoilee vaunuja työnnellen tai rentoutuu kotona.

”On välillä outoa olla niin paljon kotona.”

Nykyisessä arjessa on urheilu-uraa helpompaa tavata ystäviä kahvilassa, käydä koko perheen kesken lounaalla tai ylipäätään viettää perinteistä kotiarkea.

– On välillä outoa olla niin paljon kotona, sekä minä että Simo olemme niin tottuneet jatkuvaan matkustamiseen. Mutta Simollakin on nykyään kova kiire keikalta kotiin.

Nykyistä Minnaa jopa vähän ihmetyttää se, miten hurjalla sykkeellä hän on aikanaan urheillut.

– Miten urheilu olikin silloin maailman tärkeintä? Lapsen avulla olen päässyt uran ikävöinnistä aika hyvin eroon. Saavutin jo kaiken, minkä halusin. Urani loppuvaihe oli niin vaikea jatkuvien vammojen takia, että siitä luopuminen oli helpotus, Minna miettii.

– Toisaalta huippu-urheilu oli mahtavaa aikaa. Tunsin joka päivä olevani etuoikeutettu, kun sain tehdä sitä työkseni. Jos Ukko joskus löytää intohimonsa urheilusta, minulla ei ole mitään syytä estellä häntä.

Kultaakin kalliimpi

Vaikka Minna on urheilu-urallaan tottunut äärimmäisiin tunteisiin, on oma lapsi silti tuonut tunne-elämään uuden ulottuvuuden: täydellisen rakkauden.

– Lapsi on meille hienointa elämässä. Olemme saavuttaneet valtavan suuria asioita – Simo Suomen ykkösbändissä ja minä maailman ykkösenä omalla alallani – mutta Ukko on suurempi kulta kuin mikään mitaleistani. Jos hän tekee jotain herttaista, minulla nousevat kyyneleet silmiin.

”Ukko on suurempi kulta kuin mikään mitaleistani.”

Positiivisten tunteiden lisäksi äitiys on tuonut mukanaan myös uudenlaisia murheita. Siinä missä Minna aiemmin harmitteli huonoa suoritusta kilpailussa, nyt hän hämmentyy, jos ei saa Ukon itkua heti hiljenemään.

– Meistä taitaa näkyä, että olemme esikoisen vanhempia. Olemme aika epävarmoja ja huolissamme kaikesta, emme osaa ottaa rennosti. Tämä on vielä tällaista opettelua. Onneksi lähipiirissäni on useita äitejä, saan heiltä paljon tietoa.

Minna myöntää olleensa ehdottomampi kasvatusasioissa ennen lapsen syntymää. Hän oli päättänyt, ettei Ukolle näytetä yhtään lastenohjelmia ja ajatellut, että vauvankin voi jättää hoitoon lyhyiksi ajoiksi. Toisin kävi.

– Kummasti ne Teletapit helpottavat elämää. Ja mummu laittoi lapsen nukkumaan ensimmäisen kerran vasta viikko sitten, kun juhlin kavereiden kanssa synttäreitäni. En ole osannut lähteä ilman Ukkoa mihinkään.

"Urheilu-urani loppuvaihe oli niin vaikea jatkuvien vammojen takia, että siitä luopuminen oli lopulta helpotus."
"Urheilu-urani loppuvaihe oli niin vaikea jatkuvien vammojen takia, että siitä luopuminen oli lopulta helpotus."

Ei liikaa hemmottelua

Minna ja Sipe ovat kasvaneet ihan tavallisissa perheissä, toinen Asikkalassa ja toinen Heinolassa. Minna toivoo, että he voivat antaa Ukolle samanlaisen rennon lapsuuden, mutta hän tiedostaa, että asetelma on toinen.

– Pakko myöntää, että Ukolla on isompi kultalusikka suussaan kuin meillä. Olemme kuitenkin tarkkoja siitä, ettemme hemmottele häntä liikaa. Emme esimerkiksi aio ostaa hänelle yhtään joululahjoja, niitä tulee läheisiltä muutenkin jo ihan tarpeeksi, Minna pohtii.

”Pakko myöntää, että Ukolla on isompi kultalusikka suussaan kuin meillä.”

– Puen Ukon enimmäkseen äitiyspakkauksen vaatteisiin tai tutuilta saatuihin, käytettyihin asuihin. Lasten merkkivaatteet ovat ihania, mutta ne eivät ole rakkautta.

Minna itse on 90-luvun laman lapsi. Hänellä on kaksi sisarusta, eikä perheellä ollut lama-aikana liikaa rahaa. Lapsuuden niukkuus näkyy hänen elämässään vieläkin.

– Vaikka tililläni on rahaa, juoksen edelleen alennusten perässä. Jos näen ruokakaupan hyllyllä punaisen ale-lapun, ryntään sinne heti. Toivonkin, että rahan sijaan voin kannustaa Ukkoa ahkeruuteen. Haluan opettaa hänet nauttimaan tekemisestä.

Lapsena Minna oli innokas touhuaja. Hän harrasti kaikkea mahdollista tenniksestä telinevoimisteluun. Minnalle on tärkeää, että myös Ukko saa liikkua ja testata erilaisia harrastuksia.

– Kasvatuksemme peruspilari on touhuta niin paljon kuin mahdollista. Lapsella pitää olla paljon harrastuksia. Hänen pitää saada juosta ja kuluttaa energiansa. Sellainen minä olin lapsena ja olen edelleenkin.

Samaan aikaan Minna on kuitenkin huolissaan lasten harrastusten ammattimaistumisesta. Harrastamisen kuuluu hänen mielestään olla ennen kaikkea kivaa.

– Tuntuu, että jotkut nuoret noudattavat treeniohjelmiaan niin tiukasti, etteivät he ikinä edes käy missään. Osaavatko he enää rentoutua vai onko koko elämä harrastusten sanelemaa? Jos vetää täysillä vain yhteen ääripäähän, ei enää elä, Minna pohtii.

– Kyllä minä opiskeluaikoina kävin bileissä ja osasin pitää hauskaa treenileireillä, vaikka samaan aikaan otin urheilun tosissani. Se, että osaa levätä arjessa, tuo rentoutta myös omaan urheilusuoritukseen.

"Simo on hyvä edustusvaimo", Minna nauraa.
"Simo on hyvä edustusvaimo", Minna nauraa.

Viides kerta Linnassa

Ukon syntymän jälkeen Minna ja Sipe eivät ole juurikaan päässeet viettämään kahdenkeskistä aikaa. Tilanteeseen tuli muutos itsenäisyyspäivänä, kun Minna sai kutsun Linnan juhliin.

– Onneksi Simo on hyvä edustusvaimo, Minna nauraa.

Minna on ollut itsenäisyyspäivän vastaanotolla aiemmin neljästi, Sipe kerran. Tuolloin Minnakin oli saanut kutsun, mutta jätti juhlat väliin. Pari oli alkanut tapailla vain muutamaa viikkoa aiemmin, eivätkä he halunneet vielä silloin paljastaa suhdettaan muille.

Minna ja Sipe ehtivät tavata toisiaan kolme kuukautta julkisuudelta salassa, kunnes ensimmäinen yhteinen elokuvailta leffateatterissa paljasti parin.

”Ensitreffimme olivat New Yorkissa.”

– Ensitreffimme olivat New Yorkissa. Menimme sinne samalla lennolla, mutta istuimme eri penkkiriveillä. Leffaan menimme myöhemmin yhdessä, koska hävisin Simolle yhden vedon. Hän ei enää halunnut elää kaapissa, Minna muistelee.

– Nykyään saamme onneksi kulkea Lahden kaduilla ihan rauhassa. Pyörimme vauvauinneissa ja ruokakaupoissa ihan kuten kuka tahansa lapsiperhe.

Suomen menestynein suunnistaja syntyi Asikkalassa 25.11.1982.

Asuu Lahdessa avopuolisonsa, Apulanta-muusikko Sipe Santapukin ja lapsensa Ukon, 10 kk, kanssa.

Opiskeli Jyväskylän yliopistossa kieliä, kasvatustieteitä, journalistiikkaa ja taloustieteitä.

Perhevapaalla Novasol-yrityksen markkinointipäällikön töistä.