Ruotsalaisnäyttelijä Alexander Skärsgård kasvoi boheemissa perheessä Tukholman Södermalmilla. Kuva: Shutterstock
Ruotsalaisnäyttelijä Alexander Skärsgård kasvoi boheemissa perheessä Tukholman Södermalmilla. Kuva: Shutterstock

Elokuvan Tarzanina lihaksiaan esittelevä ruotsalaisnäyttelijä Alexander Skarsgård kasvoi boheemissa suurperheessä ja seurustelee tyyli-ikonin kanssa.

1. Hullua treeniä

Tuoreessa Tarzanin legenda -leffassa Alexander Skarsgård, 39, roikkuu suurimman osan ajasta liaaneissa ilman paitaa, ja mitäs sitä kiertelemään, viidakon kuninkaan six pack on monen naiskatsojan mielestä leffan parasta antia.

Täydellinen pyykkilautavatsa syntyi kovalla työllä: Rooliin valmistautuessaan Alexander kolmen kuukauden ajan heräsi joka aamu puoli viideltä ja treenasi lihaksiaan tiukan ohjelman mukaan. Painojen nostelun ja muun fyysisen rääkin lisäksi näyttelijä noudatti tiukkaa ruokavaliota ja lappoi sisäänsä kolme kertaa enemmän ruokaa kuin normaalisti.

2.Tyylikäs ja melkein kaima tyttöystävä

New Yorkissa asuva näyttelijä on pitänyt matalaa profiilia yksityiselämästään, mutta hänen tiedetään jo parin vuoden ajan seurustelleen brittiläisen tyyli-ikonin Alexa Chungin kanssa. Alexa on tehnyt mallin töitä, kirjoittanut Elleen ja juontanut tv-ohjelmia niin Briteissä kuin Amerikassa.

Kaunotar on inspiroinut muotisuunnittelijoita siinä määrin, että jopa yksi Mulberryn käsilaukku on nimetty hänen mukaansa. Ja tietenkin Alexa vuodesta toiseen valitaan maailman tyylikkäimpien naisten listalle.

3. Omena ei kauas pudonnut

Alexanderin isä on yksi Ruotsin kuuluisimpia ja arvostetuimpia näyttelijöitä, muun muassa Lars von Trierin leffojen (Breaking the Waves, Melancholia ja Nymphomaniac) päärooleissa nähty Stellan Skarsgård. Viimeksi Stellan loisti Netflixin kehutussa tv-sarjassa River, jossa hän esitti kuollutta työpariaan kaipaavaa yksinäistä ja omituista rikoskomisariota.  

4. Vanhin kahdeksasta sisaruksesta

Alexanderilla on viisi sisarusta sekä lisäksi kaksi nuorta sisarpuolta, jotka heidän isänsä Stellan sai kuusikymppisenä 25 vuotta nuoremman vaimonsa Megan Everettin kanssa.

Tässä perheessä omena ei ole pudonnut kauas puusta, sillä veljeksistä Gustaf, Bill ja Valter ovat myös näyttelijöitä. Gustaf näyttelee Viikingit-sarjassa Jasper Pääkkösen ja Peter Franzenin kanssa, mutta kukaan heistä ei ole vielä päässyt urallaan yhtä pitkälle kuin esikoinen Alexander. Hänestä tuli maailmanluokan tähti sen jälkeen, kun hän oli imenyt verta vampyyri Eric Northmanina suositussa tv-sarjassa True Blood.  

Skarsgårdien miesväkeä: isä Stellan (vas.) ja veli Gustaf ovat kumpikin näyttelijöitä.
Skarsgårdien miesväkeä: isä Stellan (vas.) ja veli Gustaf ovat kumpikin näyttelijöitä.

Nuorena Alexander tosin yritti tehdä kaikkea muuta kuin ajautua isänsä ammattiin, sillä hänellä oli huonoja kokemuksia lapsijulkkiksena olemisesta. 13-vuotiaana hän näytteli pääroolia ruotsalaisessa tv-sarjassa, kauhistui äkillistä kuuluisuuttaan ja päätti jättää alan. Boheemisukunsa hämmästykseksi 19-vuotias Alexander menikin armeijaan ja lähti sen jälkeen opiskelemaan Leedsiin Englantiin.

5.Taiteilijaelämää

Skarsgårdien perheessä elettiin todellista boheemielämää. Tukholman Södermalmilla kodin ovet olivat aina auki, ja Alexander muistaa, että harva se ilta heillä syötiin, juotiin ja pidettiin juhlia. Vapaamielinen isä Stellan kokkasi kaikille ja kulki kotona vähissä vaatteissa.

– Isäni oli aina alasti ja taisin olla 14-vuotias, kun näin hänellä ensimmäistä kertaa housut jalassa, Alexander vitsaili Conan O’Brienin tv-showssa.

– Hänen nakuna kokkailunsa alkoi häiritä meitä vasta siinä vaiheessa, kun aloimme veljiemme kanssa tuoda tyttöjä kotiin. Ajattelimme, että he pelästyvät isää.

Aikuiset sisarukset pitävät edelleen tiiviisti yhteyttä ja kokoontuvat isän ruokapöydän ääreen niin usein kuin ehtivät. Myös Stellanin ensimmäinen vaimo My Stellan ja toinen vaimo Megan ovat keskenään hyviä ystäviä.

6. Jalkapallo kiinnostaa

Alexander on intohimoinen futisfani. Hän kannattaa sekä kotikaupunkinsa Tukholman Hammarbyta että opiskelukaupunkinsa seuraa Leeds Unitedia.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, voit tilata sen kautta lehden maksuttoman näytenumeron kotiisi.

Brittihovissa on hämmentävä kihlajaissuma. Erikoisesta hääeleganssistaan parhaiten tunnettu prinsessa Eugenie avioituu Jack Brooksbankin kanssa loppuvuodesta, mutta ihaninta tässä uutisessa on kosintatapa. Se oli kuin elokuvista.

Prinssi Andrew'n ja tämän entisen kohuvaimon Sarah Fergusonin nuorempi tytär prinsessa Eugenie, 27, astelee pian kohti alttaria.

Hovi tiedotti eilen, että Eugenie ja yökerhonomistaja Jack Brooksbank, 29, ovat sinetöineen seitsemän vuoden suhteensa.

Nuoripari meni kihloihin aiemmin tässä kuussa vieraillessaan Nicaraguassa. 

BBC:n haastattelussa kaksikko paljastaa, että kosinta oli juuri prinsessalle sopiva, siis vähintäänkin täydellinen.

Herra Brooksbank oli polvistunut kosimaan rakastettuaan tulivuori (!) taustanaan. Juuri ennen kosintaa kaksikko oli katsellut järvelle ja ihastellut sen ylle lankeavaa auringonlaskua.

– Järvi oli niin kaunis. Ja se auringonlaskun kajo oli erilainen kuin mikään ennen näkemäni. Olin juuri sanonut ääneen, että tämä on uskomattoman hieno hetki. Ja sitten hän täysin yllättäen kosi! Se oli täydellistä, prinsessa Eugenie kertoi BBC:n haastattelussa. 

Täydellinen kosinta viimeisteltiin täydellisellä sormuksella, jossa komeilee punertava Padparadscha-safiiri timanttiryppään keskellä. Häät pidetään loppuvuodesta, jolloin prinssi Harryn ja Meghan Marklen keväthäistä on ehtinyt kulua jo tovi.

No, prinsessa Eugenie ansaitsee onnensa. Edellisen kerran, kun hän nousi laajemman yleisön tietoisuuteen vuonna 2011, tilanne oli vähemmän mairitteleva.

Prinssi Williamin ja Katen häissä prinssin serkkujen Beatricen ja Eugenien vitsailtiin näyttävän aivan Tuhkimon pahoilta sisarpuolilta Anastasialta ja Drusellalta. 

Onneksi näissä 2000-luvun moderneissa prinsessasaduissa myös pahat sisarpuolet löytävät onnen!

Prinsessa Beatricen ja hänen siskonsa prinsessa Eugenien kuninkaallinen häätyyli herätti hilpeyttä vuonna 2011. Kuva: MV Photos
Prinsessa Beatricen ja hänen siskonsa prinsessa Eugenien kuninkaallinen häätyyli herätti hilpeyttä vuonna 2011. Kuva: MV Photos

Toni Wirtanen kertoo tällä viikolla tv:ssä syyttävänsä vaimonsa masennuksesta musabisnestä. ”Se on saakelin mylly, joka jauhaa ihmisen päreiksi.”

Apulanta-yhtyeen keulakuva Toni Wirtanen, 42, ja hänen muusikkovaimonsa Jannika B, 32, nähdään tämän viikon torstaina Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa.

Jaksossa Maria Veitola vierailee Tonin ja Jannikan kesämökillä Lahden kupeessa, Hollolassa. Pariskunta keskustelee Marian kanssa rakkaudestaan, perhe-elämästään ja kamppailuistaan mielenterveyden kanssa. Kumpikin pariskunnasta on puhunut avoimesti sairastaneensa masennusta.

Toni kertoo Marialle elämänsä vaikeimmaksi paikaksi sen, kun vuonna 2003 alkoi kärsiä paniikkihäiriöstä ja ahdistuksesta.

– Silloin kun meni järki, niin se oli kyllä aika paha. Siinä oli elämässä vähän kaikenlaista ja sitten tuli paniikkihäiriöshow’t ja ahdistuskysymys siihen perään, Toni sanoo.

– Se veti todella synkkyyteen. Se oli pahinta.

Tonin mukaan mielenterveyden kanssa painiskelu on musiikkialalla yleistä.

”Silloin kun meni järki, niin se oli kyllä aika paha.”

– Meidän alalla ei ole ketään, joka vetäisi ilman nappeja ja terapiaa, mikä on hyvin hämmentävää.

Myöhemmin Marian yökyläilyn aikana pariskunta kertoo myös Jannikan uupumuksesta ja masennuksesta, johon hän sairastui pari vuotta sitten. Jannikan mukaan hänen tilanteensa johtui monesta tekijästä. Yksi syistä oli se, että hän on painanut töitä 15-vuotiaasta saakka ilman kesälomia: kiireinen elämä ajoi siihen, ettei Jannika ehtinyt käsitellä vaikeuksiaan.

Toni toteaa, että hänen mielestään yksi syy Jannikan sairastumiseen löytyy musabisneksestä:

– Mä syytän tätä hiton musabisnestä. Se on saakelin mylly, joka jauhaa ihmisen päreiksi. Jannika on tehnyt aina helvetisti töitä ja uskonut siihen, että mitä enemmän tekee, niin se myös palkitaan. Mutta musa-ala ei toimi niin.

Rakkaus otti aikansa

Jannika ja Toni tapasivat ensimmäisen kerran vuonna 2011, kun Jannika lähestyi Tonia saadakseen apua artistinuralleen. Jannikan mukaan heidän ensimmäinen tapaaminen ei ollut erityisen innostava.

– Täytyy sanoa, etten ollut koskaan tavannut yhtä negatiivista ihmistä. Toni sanoi, että älä jätä työtäsi, älä tule alalle, tämä on perseala, Jannika kertoo.

Rakkaus ei syttynyt Jannikan mukaan todellakaan ensisilmäyksellä. Pariskunta tapasi kuitenkin uudelleen ja uudelleen yhteisten tuttujen kautta, ja lopulta se oli menoa.

”En ollut koskaan tavannut yhtä negatiivista ihmistä kuin Toni.”

– En tiedä miten, mutta tässä sitä ollaan. Olen sanonut kaikille, ettei koskaan kannata ensimmäisen hetken perusteella tehdä päätelmää ihmisestä. Rakastan tuota miestä joka päivä enemmän, Jannika kertoo.

Haastattelimme Jannikaa viime kesänä, kun hän oli toipumisprosessinsa alussa. Lue juttu tästä: