Toimittaja Baba Lybeck osaa olla blondi sopivissa tilanteissa.

Kuva Karoliina Paatos

Nainen etsii isänsä kaltaista miestä.
Kokemukseni perusteella voisin sanoa, että pitää paikkansa. Johtuukohan se naisten turvallisuudenkaipuusta? Naiset eivät tietenkään itse tätä tunnusta, kuten en minäkään. Sama pätee miehiin: hekin etsivät usein äitinsä kaltaista naista.

Keittiö on naisen valtakunta, autotalli miehen.
Meidän perheessämme keittiö kuuluu kaikille. Olemme hyvän ruuan ystäviä, ja ruuanlaitto on kiva tapa viettää aikaa yhdessä. Välillä mukaan otetaan myös naapurit. Autotallia meillä ei edes ole.

Nainen tykkää nyyhkyleffoista.
Mikä on nyyhkyleffa? Minä nyyhkin kaikissa elokuvissa! Itken myös teatterissa ja tosielämässä, olen oikea hana. Se ärsyttää etenkin tytärtäni. Vanhemmiten olen muuttunut entistä herkemmäksi.

Nainen on ikuisella laihdutuskuurilla.
En ole koskaan eläissäni ollut laihdutuskuurilla. Osasyy hoikkuuteeni lienee geeneissä, mutta liikun myös paljon. Juoksen maratonia ja harrastan kahvakuulailua. En ymmärrä ihmedieettejä. Syön hyvällä halulla sekä suklaata että hiilihydraatteja. Mottoni on kohtuus kaikessa.

Nainen osaa olla sopivissa tilanteissa täysin avuton.
Olen mestari siinä! Osaan myös olla blondi sopivissa tilanteissa. Uutis­työssä saa haastateltavilta hyviä ja selkeästi artikuloituja vastauksia, kun esittää itse vähän hölmöä.

Hiiret ja hämähäkit saavat naisen hysteeriseksi.
Meillä asuu tosi isoja hämähäkkejä. Aluksi se oli vähän puistattavaa, mutta ratkaisimme ongelman niin, että aloimme ajatella niiden olevan hyödyllisiä: syöväthän ne tuholaisia ja muita itseään pienempiä otuksia. Pienenä tyttäreni keksi jopa niille nimiä. Kerran emme voineet mennä suihkuun, koska Amaldiina-rouva oli vallannut kylpyammeen.

Nainen tekee päätökset tunteella.
Olen tunneihminen ja luotan vaistooni. Jos joskus olen jotain yrittänyt järjellä ajatella, se on mennyt pieleen. Intuitiolla lähdin Uutisvuotoonkin. Järki sanoi, että en voi mitenkään lunastaa Peter Nymanin paikkaa, mutta tunsin, että olisin katunut ikuisesti, jos olisin sanonut ei.

Barbara ”Baba” Lybeck

- Vuonna 1966 syntynyt helsinkiläinen toimittaja. Aloitti Uutisvuodon ylituomarina syyskuussa. ”Minun ei ole tarvinut jännittää, koska tiedän, että koko Suomen kansa jännittää puolestani.”
- Baban äidinkieli on ruotsi. Hän on työskennellyt aiemmin muun
muassa Nelosen uutis­ankkurina ja Radio Cityssä.
- Avoliitossa, kahden lapsen äiti.
- Harrastaa maraton­juoksua, kahvakuulailua ja purjehdusta.

Rosa Meriläisellä on aina aikaa seksille ja itsetyydytykselle. Kuva: Milka Alanen

Kirjailija Rosa Meriläinen suhtautuu omaan seksuaalisuuteensa mutkattomasti. Hän masturboi päivittäin ja suosittelee sitä muillekin.

Seksistä puhuminen on ollut kirjailija Rosa Meriläiselle aina luonnollista. Nykyään hän pitää Lipstick Mafia -podcastia, jossa seksistä ja seksuaalisuudesta pyritään puhumaan avoimesti ja suoraan – Rosalle tyypilliseen tapaan.

– Olen kotona paljon alasti. Silloin näkee oman kehonsa monesta kulmasta ja oppii pitämään siitä, hän kertoo.

– Olen luonteeltani avoin ja puhelias ja olen pystynyt puhumaan suoraan seksistä miesten kanssa jo teininä. Ikääntyminen auttaa siinä, että toiveistaan osaa kertoa entistä paremmin.

”Olen seurustellut 17-vuotiaasta asti enkä osaa olla yksin. Minun on pakko saada koskettaa toista ihmistä.”

Rosa erosi juontaja Simo Frangénista alkuvuonna. Nyt hän on kihloissa toimittaja Tuomas Murajan kanssa. Koko aikuisikänsä aikana Rosa ei ole koskaan ollut sinkku.

– Olen seurustellut 17-vuotiaasta asti enkä osaa olla yksin. Minun on pakko saada koskettaa toista ihmistä ja nukkua toisen kanssa. Ajattelen, että onnellista parisuhdetta on vaikeaa ylläpitää ilman seksiä. Sille pitää löytyä aikaa.

”Jos minulla on kiire, mieluummin masturboin kuin meikkaan.”

Myös itsetyydytys on Rosa Meriläisen mukaan tärkeä osa seksuaalisuutta. Hän ottaa sille aikaa päivittäin.

– Ajattelen, että masturbointi on konkreettinen rakkauden teko itseä kohtaan. Jos minulla on kiire, mieluummin masturboin kuin meikkaan. Siitä tulee hyvä ja hehkuva olo, hän kuvailee.

Rosa kertoo tietoisesti treenaavansa lantionpohjan lihaksiaan.

– Treenaan vaginapainonnostoa ja nostan esimerkiksi ketsuppipulloa. Olen opiskellut asiaa netistä.

Treenien ansiosta Rosa on oppinut olemaan paremmin läsnä omassa kehossaan.

– Pystyn saamaan orgasmin ajatuksen voimalla sekunneissa. Olen saanut orgasmin myös suudellessa. Pystyn säätelemään sen kestoa ja pitkittämään sitä.

Lue koko Rosan haastattelu torstaina ilmestyvästä Me Naisten numerosta 43/17.

Manuelalla ja Tuurella on kummallakin lapsia edellisistä liitoistaan.

Muusikko Tuure Kilpeläinen, 47, ja taitelija Manuela Bosco, 35, seurustelevat, kertoo Voice.

– Ollaan yhdessä. Kyllä, Manuela kertoo Voicen mukaan.

Manuela erosi entisestä puolisostaan Kasmir Baltzarista kesäkuussa. Manuelalla ja Kasmirilla on kaksi yhteistä lasta Sahara-tytär ja Otava-poika. Sahara on syntynyt vuonna 2014 ja Otava vuonna 2016.

Myös Tuure on eronnut ja hänellä on ex-puolisonsa kanssa kaksi lasta.

Manuela ja Kasmir antoivat Me Naisille yhteishaastattelun keväällä 2016. Pääset lukemaan sen tämän linkin kautta.