Toimittaja Baba Lybeck osaa olla blondi sopivissa tilanteissa.

Kuva Karoliina Paatos

Nainen etsii isänsä kaltaista miestä.
Kokemukseni perusteella voisin sanoa, että pitää paikkansa. Johtuukohan se naisten turvallisuudenkaipuusta? Naiset eivät tietenkään itse tätä tunnusta, kuten en minäkään. Sama pätee miehiin: hekin etsivät usein äitinsä kaltaista naista.

Keittiö on naisen valtakunta, autotalli miehen.
Meidän perheessämme keittiö kuuluu kaikille. Olemme hyvän ruuan ystäviä, ja ruuanlaitto on kiva tapa viettää aikaa yhdessä. Välillä mukaan otetaan myös naapurit. Autotallia meillä ei edes ole.

Nainen tykkää nyyhkyleffoista.
Mikä on nyyhkyleffa? Minä nyyhkin kaikissa elokuvissa! Itken myös teatterissa ja tosielämässä, olen oikea hana. Se ärsyttää etenkin tytärtäni. Vanhemmiten olen muuttunut entistä herkemmäksi.

Nainen on ikuisella laihdutuskuurilla.
En ole koskaan eläissäni ollut laihdutuskuurilla. Osasyy hoikkuuteeni lienee geeneissä, mutta liikun myös paljon. Juoksen maratonia ja harrastan kahvakuulailua. En ymmärrä ihmedieettejä. Syön hyvällä halulla sekä suklaata että hiilihydraatteja. Mottoni on kohtuus kaikessa.

Nainen osaa olla sopivissa tilanteissa täysin avuton.
Olen mestari siinä! Osaan myös olla blondi sopivissa tilanteissa. Uutis­työssä saa haastateltavilta hyviä ja selkeästi artikuloituja vastauksia, kun esittää itse vähän hölmöä.

Hiiret ja hämähäkit saavat naisen hysteeriseksi.
Meillä asuu tosi isoja hämähäkkejä. Aluksi se oli vähän puistattavaa, mutta ratkaisimme ongelman niin, että aloimme ajatella niiden olevan hyödyllisiä: syöväthän ne tuholaisia ja muita itseään pienempiä otuksia. Pienenä tyttäreni keksi jopa niille nimiä. Kerran emme voineet mennä suihkuun, koska Amaldiina-rouva oli vallannut kylpyammeen.

Nainen tekee päätökset tunteella.
Olen tunneihminen ja luotan vaistooni. Jos joskus olen jotain yrittänyt järjellä ajatella, se on mennyt pieleen. Intuitiolla lähdin Uutisvuotoonkin. Järki sanoi, että en voi mitenkään lunastaa Peter Nymanin paikkaa, mutta tunsin, että olisin katunut ikuisesti, jos olisin sanonut ei.

Barbara ”Baba” Lybeck

- Vuonna 1966 syntynyt helsinkiläinen toimittaja. Aloitti Uutisvuodon ylituomarina syyskuussa. ”Minun ei ole tarvinut jännittää, koska tiedän, että koko Suomen kansa jännittää puolestani.”
- Baban äidinkieli on ruotsi. Hän on työskennellyt aiemmin muun
muassa Nelosen uutis­ankkurina ja Radio Cityssä.
- Avoliitossa, kahden lapsen äiti.
- Harrastaa maraton­juoksua, kahvakuulailua ja purjehdusta.

Avicii eli Tim Bergling. Kuva: Instagram/Avicii via REUTERS
Avicii eli Tim Bergling. Kuva: Instagram/Avicii via REUTERS

Poliisi kertoo, että Aviciin läheiset ovat saapuneet Omaniin. 

Perjantaina Omanissa menehtyneen huippu-DJ Aviciin eli Tim Berglingin kuolemasta on saatu uutta tietoa, kertoo CNN. Omanin poliisi on kertonut kanavalle, että muusikon kuolemaan ei liity rikosta.

– Kaksi kuolinsyyn selvitystä on nyt suoritettu, ja voimme todeta, että emme epäile minkäänlaista rikosta, Omanin poliisi kertoo.

Tuoreiden tietojen mukaan Berglingin perhe on lentänyt Omaniin hakemaan hänen ruumistaan Ruotsiin. Hänet halutaan kuljettaa takaisin kotiin mahdollisimman pian.

Timin veli David saapui Omaniin jo perjantaina illalla. CNN:n mukaan myös Aviciin vanhemmat ja kaksi siskoa ovat viikonlopun aikana saapuneet paikalle.

– Perhe on todella järkyttynyt, Omanin poliisi kertoo.

Maailmanlaajuinen suru

Viikonlopun aikana fanit, työkaverit ja läheiset ovat olleet murheen murtamia Berglingin kuolemasta. Some on täyttynyt osanotoista ja muisteloista. Myös Berglingin ex-tyttöystävä Emily Goldberg muisti edesmennyttä tähteä sosiaalisessa mediassaan koskettavalla muistokirjoituksella.

Eilen Berglingin synnyinkaupungissa Tukholmassa järjestettyyn muistotapahtumaan saapui tuhansia surevia. Ihmiset kunnioittivat Berglingiä muun muassa hiljaisella hetkellä. Monet itkivät Aviciin musiikin soidessa taustalla.

Johanna Koivu ei missään nimessä halua häistään pönötysjuhlia.

Muusikko, näyttelijä ja juontaja Johanna Koivu menee kesällä naimisiin.

– Tuntuu mukavalta, häät ovat iloinen asia. Se on tärkeä hyvän mielen juhla, mikä kokoaa koko suvun ja läheiset. Tykkään muutenkin juhlista, Johanna kertoi  Me Naisille A. Tillanderin Häälauantai -tapahtumassa.

– Haluan kirkkohäät ja kunnon juhlat. Häät ovat ainutkertainen tapahtuma, ja haluan panostaa siihen, että itsellä, sulhasella ja vierailla on hauskaa. En halua pönötysjuhlia. 

Johanna haluaa, että juhlissa on hyvä livebändi, paljon musiikkia ja perinteinen häävalssi. Myös tilaa tanssille pitää olla.

”Hääsuunnittelussa vaikein asia on ollut oikean häämekon löytäminen.”

Yksityiselämästään vaitonainen Johanna ei halunnut paljastaa, miten häntä kosittiin, saati sitä, kuka häntä kosi. Hääpuvustaan hän on kuitenkin valmis paljastamaan yksityiskohtia:

– Hääsuunnittelussa vaikein asia on ollut oikean häämekon löytäminen. Kävin lähes kymmenessä hääliikkeessä, kunnes löysin mieleisen häämekon. Lähdin etsimään mekkoa ummikkona, koska en ole perehtynyt hääteemaan aiemmin. En aluksi tiennyt, minkä tyylisen haluan, Johanna kertoo.

– Hääpukuni on samantyyppinen, mikä on nyt päälläni: yläosa on kapea ja olkaimellinen, ja alaosa on runsaampi.

Tässä on hääpuku Johannan mieleen! Kuva: Jonna Öhrnberg
Tässä on hääpuku Johannan mieleen! Kuva: Jonna Öhrnberg

Oma hyvinvointiohjelma

Moni muistaa Johannan Lauri Tähkän kanssa soittaneesta Elonkerjuu -bändistä. Nyt Johanna on vaihtanut kokonaan alaa.

– Kun soitin Elonkerjuussa viimeisen keikkani vuonna 2016, päätin pitää pitkän etsikkoajan. Olin tehnyt 16 vuotta keikkoja, ja minun oli pakko pysähtyä, ja miettiä, mitä haluan tehdä, Johanna kertoo.

Johanna suoritti tanssi- ja liiketerapiamenetelmien ohjaajan tutkinnon ja suuntasi sitä kautta hyvinvointialalle. Nyt Johanna käsikirjoittaa ja juontaa Alfa TV:llä kymmenosaista hyvinvointi- ja lifestyle -ohjelmaa nimeltä KoivuTV.

”Luovalla alalla täytyy uudistua välillä.”

– Luovalla alalla täytyy uudistua välillä. Ohjelmassa käsitellään sydäntäni lähellä olevia aiheita, kuten terveyttä, kauneutta ja hyvinvointia. Haluan inspiroida, tuoda ajattelemisen aihetta ja viihdyttää ihmisiä.

Johanna on myös suorittanut Lontoossa teatteritaiteen maisterin tutkinnon, mutta hän ei tällä hetkellä tee töitä näyttelijänä.

– Opetin aikoinaan päivätyökseni näyttelijäntyötä, ilmaisutaitoa ja liikeimprovisaatiota. Vedän vieläkin improkursseja ja vapaatanssin kursseja. Musiikkiuran jatkamistakaan en ole suunnitellut, mutta palo esiintymiseen on edelleen.