"Johanna on rohkea ja viihdyttävä persoona", Anni sanoo. Kuvat: Rami Marjamäki
"Johanna on rohkea ja viihdyttävä persoona", Anni sanoo. Kuvat: Rami Marjamäki

Anni Lötjönen ei suhtaudu tatuointeihinsa turhan vakavasti.

Olipa kerran nainen, joka tatuoi reiteensä Johanna Tukiaisen kuvan. Mutta ei, tämä ei ole satua. Tamperelaisen Anni Lötjösen, 29, vasenta reittä koristaa oikeasti Tuksun kuva ja lainaus tämän Kuuluisuus on mua varten -biisistä.

– Tykkään Johannan rehellisyydestä ja arvostan häntä. Hän on viihdyttävä ja rohkea persoona, Anni sanoo.

Äänessä ole häivähdystäkään sarkasmista. 

– Johanna uskaltaa olla oma itsensä ja tehdä sinnikkäästi omaa juttuaan, vaikka arvostelua sataa niskaan. Hän nauttii elämästä omalla tavallaan. Sellaiset ihmiset inspiroivat minua.

Tuksun kasvot päätyivät Annin reiteen silti ihan vitsinä. Anni voitti kuvan ystävänsä tatuointiliikkeen leikkimielisessä huutokaupassa.

– En suhtaudu tatuointeihini vakavasti, mutta tämä mietitytti hetken, koska Johanna on kyseenalainen julkisuuden henkilö. Sitten päätin, että tatuointi voikin olla minulle muistutus siitä, ettei elämää tarvitse ottaa niin vakavasti.

Äidin reaktio jännitti eniten

Anni on huomannut, että kuntosalilla tai uimarannalla joku saattaa katsoa pitkään, mutta kukaan tuntematon ei ole Tuksu-tatskaa kommentoinut.

– Eniten minua jännitti äitini reaktio, Anni nauraa.

Äiti ei kauhistunut, olihan Annilla tatuointeja aika monta jo ennestäänkin; kahdeksantoista yksittäistä kuvaa. Lisäksi koko vasen käsi on kuvitettu. Osa kuvista merkitsee enemmän kuin toiset, mutta iso osa on hankittu sen kummemmin miettimättä. Jos Anni saa idean yöllä, aamulla hän varaa jo ajan.

– Onneksi ajan saamisessa voi kestää parikin viikkoa. Siinä ehtii harkita. Ja onneksi kohdalleni on osunut viisaita tatuoijia, jotka eivät ole suostuneet ihan kaikkia päähänpistojani toteuttamaan.

Seuraavaksi Anni haluaisi hakkauttaa kuvan keksijä Johan Vennisestä. Hän on Annille esikuva: melkein satavuotiaaksi elänyt sympaattinen mies teki huikeita juttuja sokeudestaan huolimatta.

– Tatuoinnit ovat minulle muistilappuja eletystä elämästä ja ohjeita tulevaan.

Yhtä asiaa Anni ei kuitenkaan usko koskaan tatuoivansa itseensä: kumppanin nimeä.

Anni on mukana juuri julkaistussa Jenny Beliz-Henrikssonin, Laura Ojan ja Raisa Kyllikki Rannan kirjassa Naisen iholla, 32 tarinaa tatuoinneista (Tammi, 2013).

Juttu on julkaistu Me Naisten numerossa 9/2013.

Essi Pöysti ja ex-koripalloilija Ville Mäkäläinen ovat nyt kolmen lapsen vanhempia.

Vuoden 2009 Miss Suomi Essi Pöysti, 30, ja hänen puolisonsa, ex-koripalloilija Ville Mäkäläinen, 32, ovat saaneet lapsen. Lapsi on parille kolmas. Ville kertoi perheenlisäyksestä Facebook-sivuillaan tänään lauantaina.

”Äiti ja poika voivat hyvin.”

– Kauan jo rakastettu pikkuveikka on syntynyt tänään 11.50. Äiti ja poika voivat hyvin, Ville kirjoitti julkaisemansa kuvan yhteyteen.

Essi kertoi aikaisemmin tänä syksynä, että pelko on varjostanut raskautta aikaisempien keskenmenojen takia.

– Ei ole ollut helppoa olla raskaana, kun takana on kaksi myöhäistä keskeytynyttä raskautta, kaksi enkelivauvaa. Toivomme sydämestä, että kaikki menee tällä kertaa paremmin ja joulukuussa meitä on viisi, Essi kirjoitti syksyllä Instagramissa.

Essi Pöysti ja Ville Mäkäläinen menivät naimisiin kesällä 2015. Ville lopetti koripallouransa tänä vuonna. Kuva: Sanoma-arkisto / Tatu Lertola
Essi Pöysti ja Ville Mäkäläinen menivät naimisiin kesällä 2015. Ville lopetti koripallouransa tänä vuonna. Kuva: Sanoma-arkisto / Tatu Lertola

Essillä ja Villellä on entuudestaan kaksi lasta: Alma ja Aaro. Vuonna 2015 syntynyt Alma syntyi mummolan eteiseen, mutta kaikki meni lopulta hyvin.

– Siinä tilanteessa en ehtinyt pelätä tai miettiä. Kaikki kävi niin nopeasti, vartissa. Ei ehtinyt tulla edes hiki. Pelko siitä, kuinka olisi voinut käydä, iski vasta jälkeenpäin, Essi muisteli synnytystä Meidän Perhe -lehdelle.

 

Minttu Murphy-Kaulanen kirjoittaa Kauppiaanrouva-blogissaan, ettei Rianna-tyttären neuvolakäynti sujunut toivotusti.

Michele ”Minttu” Murphy-Kaulanen, 37, kirjoittaa Kauppiaanrouva-blogissaan siitä, miten suuri huoli voi lapsesta olla. Minttu huolestui, kun kävi tällä viikolla neuvolassa hänen ja tv:stä tutun kauppias Sampo Kaulasen, 38, Rianna-tyttären kanssa.

– Mun 4-vuotiaalla kuului sydämestä sivuääni. Ilmeisesti tavanomaista leikki-ikäisillä, mutta tutkia täytyy. Se mahan pohjasta kouriva tunne joka kerta, kun ajattelen asiaa saa mut voimaan fyysisesti niin pahoin. Tiedän järjellä, että olisi meillä kaiketi muitakin oireita, jos vakavasta sydänoireesta olisi kyse, mutta ei se minun tunnetta paranna,  Minttu kirjoittaa blogissaan.

”Rakastan lapsiani enemmän kuin elämää.”

Minttu kertoo kirjoituksessaan pohtineensa myös rokotuksia. Lisäksi hän miettii, että huoli lapsista helpottaa tuskin koskaan. Mintulla on kolme tytärtä ja yksi bonuslapsi, joka on Sampon edellisestä avioliitosta.

– Mä rakastan lapsiani enemmän kuin elämää. On kyse flunssaisesta 12-vuotiaasta tai vauvarokon kourissa olevasta pienestä tai 17-vuotiaasta, jolta poistetaan nielurisat, tämä mun huoli ja tunne lapsista on yhtälainen. 

Kokemusta kahdesta keskenmenosta

Tänä syksynä Minttu ja Sampo kertoivat Me Naisten haastattelussa, ettei yhteisen lapsen saaminen ollut itsestäänselvää. Ennen yhteisen Rianna-tyttären syntymää Minttu koki kaksi keskenmenoa. Molemmat olivat niin sanottuja tuulimunaraskauksia.

”Pohdin, haluanko tätä todella.”

– Pettymys ja suru oli suuri. Erityisesti siksi, että tiesin Sampon toivovan lasta kiihkeästi. Halusin suoda sen hänelle. Aloin väkisinkin miettiä, olenko jo liian vanha koko touhuun. Pohdin, haluanko tätä todella, Minttu kertoi haastattelussa tänä syksynä.