Vesa-Matti Loiri voi omien sanojensa mukaan tällä hetkellä hyvin. Kuva: Sakari Majantie
Vesa-Matti Loiri voi omien sanojensa mukaan tällä hetkellä hyvin. Kuva: Sakari Majantie

Vesa-Matti Loiri vastaa Facebookissa arveluihin hänen terveydestään.

Vesa-Matti Loiri on tarkentanut hänen terveydentilaansa liittyviä arveluja. Kainuun Sanomat kirjoitti tänään, että Loirilla olisi ollut kesällä tukos aivoissa, minkä takia Loiri joutui sairalaan.

Lehdissä on taas ollut spekulointia terveydentilastani. Aivoissa ei ole ollut tukosta, vaan tarkastuksessa löytyi kalkkeuma kaulavaltimosta, joka korjattiin kesällä töiden lomassa. Voin hyvin. En ole kuollut, Loiri kirjoitti perjantaina Facebook-sivuilleen.

"Oma kunto mietitytti"

Elokuussa Loiri kertoi Me Naisille, että hän mietti pitkään, lähteekö mukaan Vain elämää -ohjelmaan.

– Minua mietitytti oma kunto. Olin päättänyt, että vietän tämän kesän lepäillessä ja lomaillessa. Paskanmarjat, lopulta tein Mika Kaurismäen kanssa elokuvan, kolme festarikeikkaa ja sitten tämän Vain elämää -ohjelman, Loiri kertoi Me Naisille.

Vain elämää -kuvausten jälkeen taiteilija lähti Lappiin kuvaamaan uutta Loirinuotiolla-sarjaansa.

Illalla nähtävässä ensimmäisessä Vain elämää -jaksossa Loiri puhuu soittokykynsä menettämisestä.

– En voi soittaa enää huilua. Diabetes vei hermoradat niin, ettei pikkurilli asetu kohdalleen. Olen joutunut tekemään surutyötä, etten voi soittaa enää huilua, Loiri kertoo ohjelmassa.

Kainuun Sanomien jutusta kertoi ensimmäisenä Iltalehti.

Lue myös:

Varo juonipaljastuksia! Nämä biisit kuullaan ensimmäisessä jaksossa

Pelaa Vain elämää -bingoa ja tulosta bingoladat

Kärsikö erakkoluonne Samuli Edelmann Vain elämää -kuvauksissa?

Kaikki Vain elämää -jutut löydät täältä.

Otsikkoa muokattu klo 13.45

Kolmisen vuotta sitten naimisiin mennyt Laura Lepistö haluaa jossain vaiheessa lapsia, mutta keskittyy juuri nyt uran luomiseen.

Yksinluistelussa Suomen kaikkien aikojen menestynein taitoluistelija Laura Lepistö, 30, vetää nykyisin kahden yhtiökumppaninsa kanssa puolitoista vuotta sitten perustettua Snou Creative -markkinointitoimistoa.

– Teemme töitä urheilun parissa toimivien brändien ja urheilua sponsoroivien yritysten kanssa. Tuotamme sisältöä, teemme sponsoroinnin erilaisia toteutuksia ja manageroimme muutamaa urheilijaa. Suunnittelen, konseptoin, myyn ja teen uusasiakkuushankintaa. Teen kaikkea muuta, paitsi kuvaan kameran varressa, Laura kertoo.

”En kaipaa kilpailuihin, mutta kaipaan esiintymistä.”

– Etsin kauppakorkeakoulun jälkeen pitkään omaa tapaa tehdä töitä. Nyt yrittämisestä on tullut uusi intohimo luistelu-uran jälkeen.

Vaikka Laura on lopettanut kilpauran, hän on edelleen aktiivinen luistelun parissa. Hän istuu esimerkiksi Taitoluisteluliiton hallituksessa, pitää luisteluleirejä ja kommentoi luistelukilpailuja Ylellä.

– En kaipaa kilpailuihin, mutta kaipaan esiintymistä, hän kertoo.

– Tykkään edelleen esiintyä. Siksi haluan pitää oman uran yrityksen pyörittämisen rinnalla. Olin esimerkiksi puolitoista vuotta sitten Uuden iloisen teatterin revyyssä esiintymässä, mikä oli hauskaa. Olen keskittynyt urheilubisnekseen, mutta on kiva tehdä välillä pieniä syrjähyppyjä.

Huonot läpät yhdistää

Laura kertoo, että myös yksityiselämään kuuluu hyvää. Hän meni vajaat kolme vuotta sitten naimisiin miesystävänsä Tommi Huovisen kanssa, jonka hän tapasi yli kymmenen vuotta sitten lukiossa.

– Häät olivat kivat bileet, mutta mikään ei hirveästi muuttunut, koska olimme olleet yhdessä jo niin pitkään, Laura kertoo.

– Nautimme arjesta. Meillä on hauskaa keskenämme. Molemmilla on yhtä huonot läpät. Parisuhteessamme toisen huomioiminen on helppoa, koska tunnemme toisemme niin hyvin.

”Olen lapsirakas, mutta en haaveile kovin monesta lapsesta.”

Laura haaveilee lapsista, mutta niiden aika ei ole vielä.

– Nyt olemme olleet uraorientoituneita ja nauttineet elämänvaiheesta, kun koulut on juuri käyty, Laura sanoo Sportyfeel Helsinki City Run ja Helsinki City Marathonin VIP-tilaisuudessa.

– Olen lapsirakas, mutta en haaveile kovin monesta lapsesta. Toivottavasti niitä jossain vaiheessa kuitenkin siunaantuisi. Pari lasta riittäisi.

Luistelu-uralta tarttui mukaan myös monta ystävää. Laura pitää yhteyttä moneen nuoruuden luisteluseuralaiseen ja kilpakumppaniin.

– Olin Kiira Korven häissä kuukausi takaperin. Hän asuu Nykissä, joten emme näe enää kovin usein. Meitä yritetiin aina asetella vastakkain, mutta me vain pyörittelimme sellaiselle silmiä, Laura nauraa.

Tilaajille
Marjo Vilkko myöntää, että avoin suhde ei ole hänelle helppo. ”Mutta minun asemani on varmasti helpompi kuin sen, joka tulisi kuvioomme uutena”, hän sanoo. Kuva: Juha Salminen
Marjo Vilkko myöntää, että avoin suhde ei ole hänelle helppo. ”Mutta minun asemani on varmasti helpompi kuin sen, joka tulisi kuvioomme uutena”, hän sanoo. Kuva: Juha Salminen

Marjo Vilkko, 52, rakastui itseään 11 vuotta nuorempaan mieheen ja elää nyt avoimessa liitossa. Koska Marjo ei voi saada enää lapsia, hän antoi miehelleen luvan perustaa perheen toisen naisen kanssa.

Kun kirjailija Marjo Vilkko, 52, oli lapsi, hän ahmi tyttökirjoja ja haaveili rakkaudesta, joka olisi yhtä suuri kuin Vihervaaran Annan rakkaus Gilbertiä kohtaan.

Nuorena aikuisena hän kuunteli postpunkia, kieriskeli melodramaattisten sointukuvioiden syövereissä ja...