Me Naiset
|
Inka Simola
"Me ei missään nimessä olla ystäviä, mutta ei myöskään vihamiehiä. Me ollaan veljeksiä – samasta puusta veistettyjä", ohjaaja Tuukka Temonen kuvailee hänen ja Toni Wirtasen suhdetta. Kuvat: Jonna Öhrnberg ja Lauri Rotko
"Me ei missään nimessä olla ystäviä, mutta ei myöskään vihamiehiä. Me ollaan veljeksiä – samasta puusta veistettyjä", ohjaaja Tuukka Temonen kuvailee hänen ja Toni Wirtasen suhdetta. Kuvat: Jonna Öhrnberg ja Lauri Rotko

Apulannan ex-basistin Tuukka Temosen mukaan hänen ja Toni Wirtasen välit ovat nykyään hyvät, joskin jäykät. – Jännitän Tonia. Siksi meidän tapaamiset eivät ole kauhean rentoja.

Perjantain Vain elämää -jaksossa Apulannan Toni Wirtanen paljastaa tehneensä Hei hei mitä kuuluu -hittikappaleen bändin silloiselle basistille Tuukka Temoselle. Tonin mukaan kappaleeseen kiteytyy valtava määrä aggressiota.

– Mun on pakko sanoa, että kirjoitin biisin meidän basistille Temoselle. Mua vitutti se todella paljon. Se oli 1995 tai 1994 syksyllä, kun sille tuli joku taidetrippi ja se ei suostunut enää tulemaan bänditreeneihin. Mua vitutti se niin paljon, ja kävin sen kanssa niin sanottua kriittistä palautekeskustelua sen himassa. Sitten ajoin autolla kotiin, ja siinä matkalla rupes tulee toi. Samoilta jaloilta kirjoitin biisin, Toni kertoo jaksossa.

Tuukka Temonen kertoo Me Naisille, että oli niin kiinnostunut Tonin päivästä Vain elämää -ohjelmassa, että katsoi jakson heti etukäteen Ruutu+ -palvelusta. Ohjelmassa Toni arvelee, ettei Tuukka tiedä olevansa hittibiisin innoittaja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Ei se mikään yllätys mulle ollut. En ole varma, mutta ihan kuin meillä olisi joskus Tonin kanssa ollut puhetta, että biisi on tehty mulle. Veikkaan, että joku muukin Apulannan biisi saattaa kertoa Tonin ja mun problemaattisesta yhteistyöstä, Tuukka Temonen sanoo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tuukasta ei ole kivaa, jos hän on tuottanut pahaa oloa tai se, että biisi on syntynyt kiukusta ja harmituksesta. Mutta hän on myös otettu kappaleesta ja siitä, että on läsnä Vain elämää -ohjelmassa, vaikka lähti bändistä jo vuosia sitten.

– Bändin historiaa ajatellen on hienoa, että olen ollut osallinen biisiin, sillä siitä tuli Apulannan läpimurtobiisi. Lisäksi ihmiset unohtavat usein sen, että kriisi ei ole pelkästään huono asia. Siitä syntyy aina jotain uutta.

Asioita ei puida kasvotusten

Vaikka Toni kertoo jaksossa olleensa "vittuuntunut" Tuukkaan ja tunteneensa valtavaa aggressiota, Tuukka ei ole kinä tuntenut samoin Tonia kohtaan.

– Minun ei ole täytynyt purkaa aggressiota Tonia kohtaan, koska en ole ikinä tuntenut sellaista häntä kohtaan. Olemme olleet Tonin kanssa monesta asiasta eri mieltä ja toimineet hassusti. Mutta ei me olla ikinä riidelty, oltu riidoissa tai inhottu toisiamme – ainakaan mun mielestä, Tuukka sanoo.

Tuukan mukaan Tonin "paljastus" Vain elämää -ohjelmassa kuvaa hyvin kaksikon tapaa kommunoikoida. He eivät ole ikinä puhuneet kriiseistä tai vaikeista asioista kasvotusten.

– Sehän vesittäisi koko jutun. Olemme käyneet näitä asioita läpi milloin Pasi Kostiaisen (ensimmäisen Apulanta-kirjan kirjoittaja), milloin Ari Väntäsen (uusimman Apulanta-kirjan kirjoittaja) välityksellä. Ja nyt Vain elämää -ohjelman välityksellä, Tuukka nauraa.

"Jännitän Tonia"

Tuukka kuvailee hänen ja Tonin välejä hyviksi – joskin jäykiksi.

– En yleensä jännitä ihmisiä kovin paljon, mutta Tonia jännitän. Se johtuu siitä, että hän on mulle tähti. Hänessä on sellaista karismaa, joka herättää kunnioitusta ja laittaa nöyräksi. Siksi meidän tapaamiset eivät ole kauhean rentoja.

– Me ei missään nimessä olla ystäviä, mutta ei missään nimessä myöskään vihamiehiä. Me ollaan veljeksiä – samasta puusta veistettyjä, Tuukka kuvailee.

Tuukka erosi Apulannasta vuonna 2005. Hän oli ehtinyt jo silloin luoda uraa mainos- ja musiikkivideoiden kuvaajana ja ohjaajana. Tuukan mukaan on Tonin ansiota, että hän saa nykyään elää unelmaansa.

– Toni ja Apulanta mahdollisivat sen, että saan tehdä nykyään dokumentteja. On Tonin ansiota, että sain jo bändiaikoina luoda toista uraa. Bändi ei ollut mun unelma, ja siksi olisi ollut väärin jatkaa siinä ja olla muiden unelmien tiellä.

Tuukalla ei ole mitään pahaa sanottavaa Tonista, ja terveisetkin ovat lämpimät:

– Toni on elämäni tärkein ihminen.

Lue myös:

Olga Temonen ärähti miehensä kohuelokuvasta

Tuukka Temonen herkuttelee Presidentintekijät-leffallaan

Toni Wirtanen ja Sipe Santapukki: "Olemme herkkiä poikia"

Sisältö jatkuu mainoksen alla