Teemu Selänne kertoo Teemu-kirjassa, että hän, Sirpa-vaimo ja Veera-tytär lentävät ykkösluokassa, mutta pojat turistiluokassa. Kuvassa Sirpa, Leevi, Veera ja Teemu. Kuva: Veikko Kähkönen
Teemu Selänne kertoo Teemu-kirjassa, että hän, Sirpa-vaimo ja Veera-tytär lentävät ykkösluokassa, mutta pojat turistiluokassa. Kuvassa Sirpa, Leevi, Veera ja Teemu. Kuva: Veikko Kähkönen
Teemu ja hänen äitinsä Liisa Selänne vuonna 2006. Kuva: Lehtikuva
Teemu ja hänen äitinsä Liisa Selänne vuonna 2006. Kuva: Lehtikuva
Teemun isä Ilmari Selänne nykyisen Kirsi-vaimonsa kanssa. Kuva: Jonna Öhrnberg
Teemun isä Ilmari Selänne nykyisen Kirsi-vaimonsa kanssa. Kuva: Jonna Öhrnberg
Teemun kaksoveli Paavo Selänne lastensa kanssa. Kuva: Jonna Öhrnberg
Teemun kaksoveli Paavo Selänne lastensa kanssa. Kuva: Jonna Öhrnberg

"Vanhempani lentävät aina bisnesluokassa, ja heillä on käytössään hankkimani luottokortit", Teemu Selänne kertoo elämäkerrassaan.

Teemu Selänne, 44, ansaitsi NHL-urallaan yli 57 miljoonaa euroa. Lisäksi hän sai miljoonien bonuksia ja sponsorisopimuksista joitakin miljoonia.

Teemu kertoo Ari Mennanderin kirjoittamassa elämäkerrassa, että raha ei tuo onnea, mutta helpottaa elämää. Lapsensa Teemu  haluaa kasvattaa niin, että he oppivat ymmärtämään rahan arvon.

– Olen aina halunnut jakaa iloa, ja lähimmäiseni ovat päässeet nauttimaan varallisuudestani. Vanhempani lentävät aina bisnesluokassa, ja heillä on käytössään hankkimani luottokortit, Teemu kertoo kirjassa.

Teemun mukaan hän, Sirpa-vaimo ja Veera-tytär matkustavat ykkösluokassa, mutta pojat (Eemil, Eetu ja Leevi) turistiluokassa.

– Sekin on kasvatusta, Teemu sanoo.

Päihdeongelmasta kärsivää Panu-isoveljeään Teemu on aina tukenut taloudellisesti ja salakuljettanut tälle rahaa vankilaan.

– Olen aina ajatellut, että jos Panu kuolee huomenna, pystyn elämään sen kanssa. Olen tehnyt sen, minkä olen voinut, Teemu perustelee. Lue lisää täältä.

Avokätinen myös ystäviään kohtaan

Teemun varallisuudesta ovat saaneet nauttia myös hänen ystävänsä. Kavereiden mukaan Teemu ei kuitenkaan tee avokätisyydestään suurta numeroa.

Teemu on esimerkiksi hankkinut yleensä kaikille kavereilleen liput otteluihinsa. Vuonna 2007 hän lupasi parille kymmenelle kaverilleen maksaa pääsylippujen lisäksi myös lennot ja hotellit, jos hänen joukkueensa Anaheim Ducks pääsee finaaliin.

Sirpa Selänteen mukaan pari ei ole ikinä käyttäneet rahaa "tolkuttomasti". Teemu taas sanoo, ettei normaalin elämän lisäksi kuluta rahaa oikeastaan muuhun kuin autoharrastukseensa.

– Aina on kiikarissa uusia autoja, ja koko ajan myös myyn autojani.

Ari Mennander: Teemu (Otava) ilmestyi 18.9.

Lue myös:

Sirpa Selänne: "Mustasukkaisuus nosti päätään tänä kesänä"

Liisa-äiti: "Teemu on sovinistinen ja mustasukkainen"

Paavo Selänne kaksosveljestään Teemusta: Hän on diktaattori, jonka pillin mukaan kaikkien on tanssittava

Teemu Selänne veljensä syytöksistä: "Katsoin sanakirjasta, mikä on despootti""

Teemu Selänteen äiti: "Ilman Teemua Panu olisi jo kuollut"

Kaikki Teemu ja Sirpa Selänteeseen liittyvät jutut löydät täältä.

Radiopersoona Kimmo Vehviläinen poseerasi Instagram-kuvassaan ilman vihkisormusta jo huhtikussa. Nyt hän on vahvistanut, että avioliitto Johannan kanssa on päättynyt eroon. 

Kimmo Vehviläisen avioliitto vaimonsa Johanna Vehviläisen kanssa on päättynyt eroon. Pari oli yhdessä 10 vuotta. Naimisiin he menivät vuonna 2016. Jo ennen naimisiinmenoa pari erosi kahdesti. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Seiska

Kimmo vahvistaa Me Naisille tiedon pitävän paikkansa. 

– Kyllä tieto erosta pitää paikkansa. Olen jo sanonut kaiken sanottavan, minulla ei ole enempää tästä aiheesta, Kimmo kommentoi Me Naisille. 

Seiskalle Kimmo paljasti, että pariskunta oli eronnut jo kevättalvella.

– Nyt alkukesän aikana asioita laitetaan käytäntöön, Kimmo kertoi Seiskalle. 

Kimmo oli yksi suosikeista tuoreessa Selviytyjät Suomi -julkkisversioissa. Kimmo pääsi kilpailussa finaaliin. Kun Selviytyjissä kilpailijat saivat kirjeet kotoa, Kimmo ei pystynyt tunteidensa vallassa lukemaan rakkaudentäyteistä kirjettä Johannalta.

Kimmo kertoi Seiskalle kokeneensa itsensä yksinäiseksi Selviytyjien kuvauksissa. Hän kävi kuvausten aikana puhumassa pahasta olostaan psykologi Laura Stenroosin kanssa. 

Johanna-vaimon Selviytyjät-ohjelman kuvauksiin lähetetystä kirjeestä välittyi rakkaus ja ikävä aviomiestään kohtaan.

Päivitetty 10:39 Oikea naimisiinmenoaika 

Maarit Feldt-Ranta on sairastanut mahasyövän kahteen otteeseen. Nuorempana hyvin kilpailuhenkinen nainen liikkuu nyt ennen kaikkea pysyäkseen terveenä.

Joka aamu kansanedustaja Maarit Feldt-Ranta, 50, astuu vaa’alle. Sitten hän katsoo alastonta peilikuvaansa ja toteaa itselleen: Olenpa aika simpsakka viisikymppinen!

– Tykkään itsestäni ja olen onnellinen ihan siitä, että olen kasassa, mahasyövän kaksi kertaa sairastanut Maarit sanoo.

Oman painon tarkkailu ei ole ulkonäkökeskeisyyttä. Painon heittely on yksi ensimmäisistä oireista, jos syöpä olisi uusinut taas. Siksi se on Maaritille välttämättömyys.

– Se on ihan hyvä rutiini eikä ahdista, koska tunnen oloni kotoisaksi kropassani. Voin oikein hyvin, Maarit sanoo.

Maarit painaa 30 kiloa vähemmän kuin ennen sairastumistaan. Painon putoamiseen vaikuttivat vaikeat syöpähoidot ja se, että ensimmäisessä leikkauksessa ruoansulatuskanavasta otettiin osa pois. Maarit pystyi syömään aluksi vain lusikallisia soppaa.

Toipumista nopeutti Maaritin hyvä peruskunto. Lääkäri totesi, että jos kävelet sairaalan käytäviä, pääset vielä nopeammin kotiin.

– Ja minähän kävelin. Kun pääsin kotiin, laahustin ulkona potkukelkan kanssa, jotta pääsin liikkeelle. Siitä se lähti.

Viime kesänä Maarit juoksi Jukolan viestissä reilun kymmenen kilometrin matkan.

– Se meni melko helposti. Se kertoo siitä, että minulla on edelleen hyvä kunto, vaikka sisuskaluja on lähtenyt.

”Minun on liikutettava kehoani väkisin, jotta se pysyy kunnossa tässä iässä.”

Maarit on ollut aina hyvin liikunnallinen. Nuorempana hän oli hyvin kilpailuhenkinen ja harrasti tosissaan muun muassa uintia ja myöhemmin käsipalloa.

Nykyään Maarit vannoo arkiliikunnan nimeen: hän polkee kaupunkifillarilla kokouksesta toiseen tai jää kaksi pysäkkiä liian aikaisin pois bussista, koska joukkueurheilu tai jumppatunnit ovat nykytilanteessa mahdottomia.

Myös syy liikkua on muuttunut. Jos ennen liikkeeseen ajoi voitontahto, nykyään Maarit liikkuu, jotta pysyisi terveenä.

– Minulla ei ole mitään suurta liikunnanhimoa, vaan olen rationaalinen ja ymmärrän, että minun on pakko liikkua. Istuminen tutkitusti tappaa, ja minun on liikutettava kehoani väkisin, jotta se pysyy kunnossa tässä iässä.

Maaritilta on syöpähoitojen yhteydessä poistettu kokonaan vatsalaukku. Miten se on vaikuttanut syömiseen? Entä mitkä ovat Maaritin Top 3 -liikuntalajia? Lue koko haastattelu Me Naisten numerosta 21/18. Digilehden voit lukea täältä.