Antti Luusuaniemellä on kaksivuotias tytär valokuvaaja Lili Zoe Ermezeinin kanssa. Lisäksi hänellä on kahdeksanvuotias tytär aikaisemmasta suhteestaan. Kuva: Sanoma-arkisto / Leena Koskela
Antti Luusuaniemellä on kaksivuotias tytär valokuvaaja Lili Zoe Ermezeinin kanssa. Lisäksi hänellä on kahdeksanvuotias tytär aikaisemmasta suhteestaan. Kuva: Sanoma-arkisto / Leena Koskela

– Jokin poikkeuksellinen loksahdus siinä tapahtui kahden sielun kesken, Antti Luusuaniemi kertoo Gloria-lehdessä suhteestaan Lili Zoe Ermezeiniin.

Näyttelijä Antti Luusuaniemen, 35, ja valokuvaaja Lili Zoe Ermezein, 26, kertovat Gloria-lehdessä salamarakkaudestaan. Pari tapasi ensimmäistä kertaa mainoskuvauksissa Budapestissä tammikuussa 2011.

Kuvauksissa Lilin huomio ei kuitenkaan kiinnittynyt ensimmäisenä Anttiin itseensä, vaan tämän kauniiseen, nahkaiseen viikonloppulaukkuun. Pari teki viikonlopun töitä yhdessä ja istui illallisilla vierekkäin.

– Sitten Antti sanoi, että hän haluaisi tulla vain minun vuokseni kahden viikon päästä uudelleen. Nauroin että tervetuloa, mutta en edes unelmoinut, että oikeasti tapaisimme uudelleen, Lili kertoo lehdessä.

Antti piti kuitenkin lupauksensa, ja maaliskuussa vain muutama kuukausi ensitapaamisesta Lili muuttikin jo Suomeen Antin luokse.

– Jokin poikkeuksellinen loksahdus siinä tapahtui kahden sielun kesken. Lilin muutto tuntui heti maailman parhaalta idealta. Ei siitä oikeastaan edes keskusteltu, että voidaanko me tehdä näin. Me vain tapasimme ja aloimme elää yhdessä, Antti sanoo.

Vaikka Lili joutui jättämään Budapestiin arvostetun työn mainostoimiston AD:na ja luovana johtajana, hän ei tuntenut muuttoa uhraukseksi.

Naimisiin pari meni kesällä 2012, ja nyt heillä on kaksivuotias Luna-tyttö. Lisäksi Antilla on aikaisemmasta suhteesta kahdeksanvuotias Ella-tytär, joka asuu isänsä luona vähintään joka toisen viikonlopun.

– Luotan Anttiin täysin. Hän on todella avoin – paljon avoimempi kuin suomalaiset yleensä. Hän on myös loistava visioimaan uutta ja älykäs kirjoittaja, Lili kehuu aviomiehestään.

Antti nähdään parhaillaan suositussa Syke-sarjassa. Lisäksi hän näyttelee Liberation of Skopje -elokuvassa, joka saa ensi-iltansa vuoden 2016 lopulla. Elokuvan on ohjannut Oscar-ehdokkaanakin ollut kroatialainen Rade Šerbedžija.

Lili työskentelee tällä hetkellä markkinointitoimisto TBWA\Helsingin luovana johtajana. Lisäksi hän pyörittää omaa valokuvausstudiota ja tekee taidetta.

Parin haastattelun voit lukea kokonaan Gloria.fi:stä. Lilin ottamat muotikuvat Antista näet Glorian printtilehden maaliskuun numerosta.

Lue myös:

Antti Luusuaniemi: ”On maailman ihaninta olla isä”

Mikä tekee Antti Luusuaniemestä niin seksikkään? Näyttelijä vastaa IS:ssä

”Leimautumista en pelkää. Olen ollut aina kapinallinen raja-aitojen kaataja”, Katariina kertoo Ilta-Sanomille.

Kirjailija Katariina Souri, 49, sai vuosi sitten psykiatrilta diagnoosiksi persoonallisuushäiriön ja kaksisuuntaisen mielialahäiriön. Hän kertoi asiasta ensimmäisen kerran viime viikon lopulla Instagramissa julkaisemassaan kuvassa, jossa kuvaillaan hänen tulevaa omaelämäkerrallista Sarana – tunnustuksia taitekohdassa -kirjaansa.

Kirjan kuvauksessa kerrotaan, että Katariina järkyttyi diagnoosia ja esimerkiksi sitä, miten psyykelääke vaikuttaa häneen

Katariina kertoo tilanteestaan myös Ilta-Sanomien haastattelussa.

– Ajattelin että hetkinen, mitä tapahtuu luovuudelleni, Katariina kertoo IS:lle.

Kirjaa kuvailevassa otteessa kerrotaan, että Katariina mietti diagnoosin saatuaan uskaltaako alkaa syödä lääkkeitä ja mitä jos diagnoosi onkin väärä. Iltalehdelle Katariina kertoo, ettei alkanut syödä lääkkeitä, vaikka saikin kaksi eri reseptiä. Sen takia hän ei myöskään päässyt terapiaan.

– Ymmärrän, että jotkut tarvitsevat lääkitystä. Itse en sitä koe tarvitsevani, koska en esimerkiksi ole milloinkaan ollut psykoosissa tai itsetuhoinen.

”Mitä vanhemmaksi tulen, sen vähemmän mietin, mitä muut ajattelevat.”

Katariinalla on aiemmin todettu kaksisuuntainen mielialahäiriö, ja hän on kertonut avoimesti myös kokemistaan paniikkihäiriöistä. Kirjassa hän kertoo myös ongelmistaan alkoholin kanssa. Kirjailija ei pelkää leimautumista mielenterveyspotilaaksi.

– Leimautumista en pelkää. Olen ollut aina kapinallinen raja-aitojen kaataja. Mitä vanhemmaksi tulen, sen vähemmän mietin, mitä muut ajattelevat, hän kertoo IS:lle.

Mt-hoitaja

Katariina Souri järkyttyi psykiatrin diagnoosista – kertoo IL:lle kieltäytyneensä lääkityksestä

Terapiaan pääsee, vaikka kieltäytyisi lääkkeistä. MUTTA, Kelan korvausta ei saa silloin. Terapiatunti maksaa noin 70-120,-/h. Joten jos varaa on ja apua ajattelee saavansa, niin kannattaa miettiä kokonaan itse maksettavan terapian vaihtoehtoa. Paniikkihäiriö ei ole osa kaksisuuntaista. Tiukan tulkinnan mukaan paniikkihäiriö ei edes ole mielenterveysongelma/-häiriö/-sairaus, vaan tilapäinen ahdistuskohtaus.
Lue kommentti

Timon ja hänen puolisonsa Maikin ensimmäinen yhteinen lapsi on poika. 

Timo Lavikaisen, 43, perheessä eletään jännittäviä aikoja.

Timo valmistautuu parhaillaan Putoukseen ja kuvaa sketsejä tammikuussa alkavaa ohjelmaa varten. Samaan aikaan on puhelimen oltava lähettyvillä, sillä Timon puolison Maikin laskettu aika on näillä hetkillä.

– Sitä ei tiedä, jos lähtö tulee tänään vaikka kesken näytöksen, Timo totesi, kun hän saapui 95-elokuvan kutsuvierasensi-iltaan Espoon kulttuurikeskukseen.

Timolla on niin sanotun ”tavallisen kansalaisen rooli” kaikkien aikojen suurimmassa suomalaisessa jääkiekkoelokuvassa. Elokuvaan liittyy jo nyt muitakin tärkeitä muistoja, Timo kertoo.

”Sitä ei tiedä, jos lähtö tulee tänään vaikka kesken näytöksen.”

– Kun minulla oli tässä viimeinen kuvauspäivä, vaimo teki positiivisen raskaustestin. Jouluvauvaa meille odotetaan.

Timolla on parikymppinen tytär, ja Maikilla on 10-vuotias tytär. Pian syntyvä lapsi on parin ensimmäinen yhteinen. Näyttelijä kertoo, että hartaasti odotettu vauva on poika.

– Meillä ehti olla useampi, kolme keskenmenoa ja sitten lopulta tärppäsi näin. Ne olivat kovia paikkoja.

Timo luottaa, että vauvan hoito palailee mieleen vanhasta muistista.

– Suhtaudun luottavaisesti. Uskon, että kasvattajana olen rennompi, kun kaikki ei ole ihan uutta.