Tove Hanssonin hahmo on koiraihmisiä, näyttelijä Iina Kuustonen ei.
Tove Hanssonin hahmo on koiraihmisiä, näyttelijä Iina Kuustonen ei.

Tove Hanssonin hahmon syntyyn tarvittiin hiukan rekvisiittaa ja Aku Hirviniemen lausahdus.

Khakihousut, koira-aiheinen t-paita ja punertavaksi värjätty piskuinen peruukki.

Niistä aineksista sai alkunsa näyttelijä Iina Kuustosen, 30, Tove Hansson -hahmo, joka nähdään viihdeohjelma Kingissä lauantai-iltaisin.

– Mietin, esittäisinkö miestä vai naista, sovittelin vaatteita ja peruukkeja, joista useimmat olivat tosi hienojakin luomuksia. Sitten kohdalle osui tämä onneton ja kämäinen, ja aloinkin viihtyä siinä, Iina kertoo.

Kun näyttelijäkaveri Aku Hirviniemi vielä osui paikalle, näki hahmon ja tokaisi ”Kato, agilitylesbo!”, Iina tiesi löytäneensä roolihahmonsa. Nyt ahvenanmaalainen kennelyrittäjä koirineen kulkee koomikon ajatuksissa aina Kingi-kauden maaliskuiseen loppuun asti.

Koiraharrastukseen perehtyäkseen Iina on käynyt Musti ja Mirri -liikkeessä tutustumassa alan välineisiin. Oikeasti Iina ei ole koiraihmisiä. Kuitenkin kyläillessään ystäviensä Armi Toivasen tai Krista Kososen luona hän yrittää leperrellä näiden karvanaamoille.

– Mutta nopeasti Armi tai Krista sanoo, että ei sun hei tarvitse esittää.

Putous-kausien tapaan Iinan sisko, näyttelijä Minka Kuustonen näki hahmon etukäteen ennen sen ensiesiintymistä televisiossa. Myös tällä kertaa sisko on heitellyt ideoita Toven kehittämiseksi.

Lue lisää:

Tästä syystä Antti Holma suostui vanhojen Putous-tähtien Kingi-ohjelmaan

Iina Kuustonen: Parasta on koskettaa toista ihmistä

Kuinka monta energiapatukkaa mahtuu käsilaukkuusi, Iina Kuustonen?

Essi Pöysti ja ex-koripalloilija Ville Mäkäläinen ovat nyt kolmen lapsen vanhempia.

Vuoden 2009 Miss Suomi Essi Pöysti, 30, ja hänen puolisonsa, ex-koripalloilija Ville Mäkäläinen, 32, ovat saaneet lapsen. Lapsi on parille kolmas. Ville kertoi perheenlisäyksestä Facebook-sivuillaan tänään lauantaina.

”Äiti ja poika voivat hyvin.”

– Kauan jo rakastettu pikkuveikka on syntynyt tänään 11.50. Äiti ja poika voivat hyvin, Ville kirjoitti julkaisemansa kuvan yhteyteen.

Essi kertoi aikaisemmin tänä syksynä, että pelko on varjostanut raskautta aikaisempien keskenmenojen takia.

– Ei ole ollut helppoa olla raskaana, kun takana on kaksi myöhäistä keskeytynyttä raskautta, kaksi enkelivauvaa. Toivomme sydämestä, että kaikki menee tällä kertaa paremmin ja joulukuussa meitä on viisi, Essi kirjoitti syksyllä Instagramissa.

Essi Pöysti ja Ville Mäkäläinen menivät naimisiin kesällä 2015. Ville lopetti koripallouransa tänä vuonna. Kuva: Sanoma-arkisto / Tatu Lertola
Essi Pöysti ja Ville Mäkäläinen menivät naimisiin kesällä 2015. Ville lopetti koripallouransa tänä vuonna. Kuva: Sanoma-arkisto / Tatu Lertola

Essillä ja Villellä on entuudestaan kaksi lasta: Alma ja Aaro. Vuonna 2015 syntynyt Alma syntyi mummolan eteiseen, mutta kaikki meni lopulta hyvin.

– Siinä tilanteessa en ehtinyt pelätä tai miettiä. Kaikki kävi niin nopeasti, vartissa. Ei ehtinyt tulla edes hiki. Pelko siitä, kuinka olisi voinut käydä, iski vasta jälkeenpäin, Essi muisteli synnytystä Meidän Perhe -lehdelle.

 

Minttu Murphy-Kaulanen kirjoittaa Kauppiaanrouva-blogissaan, ettei Rianna-tyttären neuvolakäynti sujunut toivotusti.

Michele ”Minttu” Murphy-Kaulanen, 37, kirjoittaa Kauppiaanrouva-blogissaan siitä, miten suuri huoli voi lapsesta olla. Minttu huolestui, kun kävi tällä viikolla neuvolassa hänen ja tv:stä tutun kauppias Sampo Kaulasen, 38, Rianna-tyttären kanssa.

– Mun 4-vuotiaalla kuului sydämestä sivuääni. Ilmeisesti tavanomaista leikki-ikäisillä, mutta tutkia täytyy. Se mahan pohjasta kouriva tunne joka kerta, kun ajattelen asiaa saa mut voimaan fyysisesti niin pahoin. Tiedän järjellä, että olisi meillä kaiketi muitakin oireita, jos vakavasta sydänoireesta olisi kyse, mutta ei se minun tunnetta paranna,  Minttu kirjoittaa blogissaan.

”Rakastan lapsiani enemmän kuin elämää.”

Minttu kertoo kirjoituksessaan pohtineensa myös rokotuksia. Lisäksi hän miettii, että huoli lapsista helpottaa tuskin koskaan. Mintulla on kolme tytärtä ja yksi bonuslapsi, joka on Sampon edellisestä avioliitosta.

– Mä rakastan lapsiani enemmän kuin elämää. On kyse flunssaisesta 12-vuotiaasta tai vauvarokon kourissa olevasta pienestä tai 17-vuotiaasta, jolta poistetaan nielurisat, tämä mun huoli ja tunne lapsista on yhtälainen. 

Kokemusta kahdesta keskenmenosta

Tänä syksynä Minttu ja Sampo kertoivat Me Naisten haastattelussa, ettei yhteisen lapsen saaminen ollut itsestäänselvää. Ennen yhteisen Rianna-tyttären syntymää Minttu koki kaksi keskenmenoa. Molemmat olivat niin sanottuja tuulimunaraskauksia.

”Pohdin, haluanko tätä todella.”

– Pettymys ja suru oli suuri. Erityisesti siksi, että tiesin Sampon toivovan lasta kiihkeästi. Halusin suoda sen hänelle. Aloin väkisinkin miettiä, olenko jo liian vanha koko touhuun. Pohdin, haluanko tätä todella, Minttu kertoi haastattelussa tänä syksynä.