Sonja "Soikku" Hämäläinen antoi vinkit pistäytyessään Microsoft Lumia 950 ja 950 XL -puhelinten lanseeraustilaisuudessa ravintola Block by Dylanissa Helsingissä. Kuva: Jonna Öhrnberg
Sonja "Soikku" Hämäläinen antoi vinkit pistäytyessään Microsoft Lumia 950 ja 950 XL -puhelinten lanseeraustilaisuudessa ravintola Block by Dylanissa Helsingissä. Kuva: Jonna Öhrnberg

Sonja Hämäläinen, yksi Suomen suosituimmista vloggaajista, listaa kolme tärkeää asiaa tubettajalle.

Videobloggaaja Sonja "Soikku” Hämäläinen nauttii valtavaa somesuosiota. Hänellä on yli 150 000 seuraajaa sekä Youtubessa että Instagramissa. Naisen Snapchat-tiliä katsoo päivittäin yli 20 000 ihmistä.

Nyt hän jakaa vinkkinsä Me Naisten lukijoille, jotka suunnittelevat vloggaamista.

1. Ole aito

– On paljon helpompi tehdä videoita, jos niitä tekee aidosti omana itsenään. Kaikki esittäminen tulee kuitenkin julki ennemmin tai myöhemmin. Eri asia tietenkin on, jos haluaa olla selvästi itsestä erottuva videohahmo tai -persoona.

2. Ole aktiivinen

– Jos seuraat ja tiedät toisia tubettajia, voi se auttaa videoharrastuksessa. Yhteisöllisyys toimii tässäkin tapauksessa.

3. Pidä hauskaa

– On mukava katsoa sisältöä, joka on tehty hyvällä fiiliksellä. Jos videointi tuntuu pakkopullalta, sitä ei kannata tehdä tai ainakaan julkaista.

Liikunta on yhä tärkeä osa Virpi Sarasvuon arkea, vaikka hän ei enää ehdikään liikkua entiseen malliin.

Entistä huippuhiihtäjä Virpi Sarasvuota nähdään harvoin parrasvaloissa. Eilen hän saapui Urheilugaalaan ilman puolisoaan Jari Sarasvuota.

– Työskentelen yrittäjänä. Sain juuri viime viikolla postissa valmentajan ammattitutkinnon paperit. Kasailen siihen liittyvää materiaalia valmiiksi, Virpi kertoi kuulumisiaan.

Virpi kertoi, että liikunta on yhä tärkeä osa hänen arkeaan.

– Liikun aktiivisesti, vaikka riippuu tietysti mihin vertaa. Urheilu-ura oli täysin eri elämä ja eri vaihe. Olisi tietysti kauhean kätevää, jos olisin nykyisessä arjessa yhtä hyvässä kunnossa kuin ammattiaikoina.

Virpillä ja Jarilla on kaksi yhteistä tytärtä, joiden elämää nainen ei halunnut tarkemmin kommentoida.

Gaalailtaan hän suhtautui odottavin mielin.

– Täällä on paljon ihmisiä, joita ei muuten tapaa. Elämä on aika lailla työtä ja arkea muuten.

Arttu Wiskarin mukaan pienet arjen muutokset ovat tärkeimpiä. 

Laulaja Arttu Wiskari on tehnyt vuoden ajan muutoksia hyvinvointiinsa.

– Aloitin pienten muutosten tekemisen viime vuoden alussa. Aloin liikkua ja katsoa ruokavaliossa pieniä juttuja. Kesän söin ja join miten halusin ja olin ihan puhki.

Syksyn alussa laulaja aloitti tipattoman ja aloitti treenaamaan personal trainerin kanssa.

– Neljän kuukauden tipaton oli iso muutos, ja sen aikana tein lisää pieniä muutoksia. Kun ne olivat hallussa, päätin tipattoman häämatkamme ajaksi, viime kesänä lastensa äidin kanssa avioitunut Arttu kertoo.

”Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikea säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on.”

Arkisin Arttu tekee musiikkia ja hoitaa 2- ja 4-vuotiata lapsia kotona. Viikonloput hän keikkailee.

– En ole oikein ikinä lomalla. Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikeaa säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on. Joskus pitää mennä salille aamulla, joskus illalla. Saatan usein mennä salille vasta yhdeksältä. Se, että jaksaa raahautua sinne, on pääjuttu. En aseta itselleni mitään älyttömiä tavoitteita, jotka saavutettuani repsahdan.

Arttu ei seuraa tarkasti kilojen tippumista, vaan yrittää vaalia pieniä muutoksia arjessaan.

– Eilen tehtiin kotona taas terveellistä safkaa. Paistoimme kasviksia, pinaattia ja lihaa.

Keikkalavojen lisäksi Wiskari nähdään Supermarsu-elokuvassa, joka saa ensi-iltansa ensi viikolla. Laulaja pitää päähenkilö Emilian isäpuolen Pertin roolia lähes luonneroolina.

– Pertissä on noin puolet Arttu Wiskaria. Vähän hömelömpi versio meikäläisestä se on.