Samuel L. Jackson vaati itselleen erikoisia asioita Big Game -elokuvan kuvauksissa. Yhdessä asiassa näyttelijän oli kuitenkin pakko joustaa.

Hollywood-tähti Samuel L. Jacksonilla oli ison maailman elkeet Big Game -elokuvan kuvauksissa. Jalmari Helanderin ohjaama elokuva on Suomen kaikkien aikojen kallein leffa 8,5 miljoonan euron budjetillaan.

– Samuel L. Jackson on ammattilainen, kun kamera käy. Mutta hän on sen luokan artisti, että sieltä tuli meille raiderit ja systeemit. Hänen raiderissaan oli takkaa, vegaanikokkia ja satelliittiyhteys, jotta hän pystyi katsomaan amerikkalaista jalkapalloa. Lisäksi hänellä oli mukana oma puvustaja ja henkilökohtainen avustaja eli ylöspito oli aika isoa, elokuvan tuottaja Petri Jokiranta kertoi Radio Rockin haastattelussa.

Jokiranta kuitenkin ymmärtää Jacksonin vaatimuksia.

– Hollywood-meininkiin kuuluu, että kun saavuttaa tietyn aseman, siitä täytyy pitää kiinni ja se pitää näyttää koko ajan. Jackson on niin kova stara, että hänellä on siihen oikeus.Onni Tommila ja Samuel L. Jackson.

Jalmari Helander kertoi torstain Helsingin Sanomissa esimerkin diivan elkeistä. Elokuvan kuvaaja Mika Orasmaa oli pyytänyt Jacksonia siirtymään, mutta tämä ei suostunut. Selvisi, ettei hän ota vastaan ohjeita muilta kuin ohjaajalta tai apulaisohjaajalta.

– Menin sen jälkeen Jacksonin luokse ja kysyin, että what’s up. Hän sanoi, että Hollywoodissa kuvaajat eivät tule hänelle sanomaan, mihin pitää siirtyä. Sen jälkeen sovittiin, ettei Orasmaa anna ohjeilta, vaan vain Jalmari tai apulaisohjaaja.

Jackson ei myöskään ole tottunut odottamaan kuvauksissa. Kun on hänen kohtauksensa vuoro, kaiken täytyy olla valmiina. Big Game -kuvauksissa Jackson joutui kuitenkin joustamaan, sillä kuvauksissa mentiin toisen pääosanäyttelijän, alaikäisen Onni Tommilan, ehdoilla.

– Alaikäisenä Onni ei voi tehdä päivässä kuin tietyn ajan töitä. Mentiin Onnin aikataulujen mukaan, ja Jackson joutui välillä odottamaan. Mutta hän hyväksyi sen.

Big Gamessa näyttelee myös Täydelliset naiset -sarjasta tuttu Felicity Huffman. Lue täältä, oliko hänellä yhtä isot tähden elkeet kuin Jacksonilla.

Big Game sai ensi-iltansa to 19.3.

Lue myös:

Jalmari Helander: ”Aloitin kuvauspäivät Samuelin luksusasuntovaunussa”

Samuel L. Jacksonin kaikki ”motherfuckerit” yhdellä videolla – katso!

Katso Big Game -elokuvan vauhdikas traileri

Ida Paul ja Kalle Lindroth ovat Emma Gaalassa ehdolla vuoden tulokkaaksi. 

Duona esiintyvän Ida Paulin ja Kalle Lindrothin työtilanne ei ole tavanomaisin, sillä Ida Paul opiskelee toista vuotta maailman parhaaksi rankatussa Harvardin yliopistossa.

”Jenkeissä keskityn kouluun ja teen kappaleita.”

– Lensin yöllä juuri takaisin Suomeen. Teemme töitä periodeissa. Suomessa teemme keikkoja ja musajuttuja. Kun olen Jenkeissä keskityn kouluun ja teen kappaleita, Ida Paul kertoi tänään Emma-ehdokkaiden julkistustilaisuudessa.

Ida Paulin äiti on suomalainen ja isä yhdysvaltalainen. Lapsena hän on asunut Amerikassa lyhyen aikaa, jolloin haave amerikkalaisessa yliopistossa opiskelusta lujittui. 

Hakuprosessi Harvardiin kesti puoli vuotta, jonka aikana Ida Paul keräsi suosituksia opettajilta ja kollegoilta, kirjoitti esseitä ja teki SAT-pääsykokeen. Ida Paul teki jo tuolloin, 19-vuotiaana, kappaleita Warnerin artisteille.

– Toki arvosanat pitää olla kouluun riittävän hyvät, mutta pitää olla lisäksi joku asia, jossa on ihan huippu. Minulla se oli tämä musajuttu, joka on yhä minulle numero yksi.

”Kaikki eivät ole tiedehörhöjä”

Harvardissa Ida Paul ei ole vielä päättänyt pääainettaan, mutta on opiskellut yhteiskuntatieteitä, naistutkimusta sekä sivuaineina tanssia ja teatteria. Hän asuu kampuksella asuntolassa.

”Koulu on ihan oma ekosysteeminsä.”

– On kivaa, kun parhaat kaverit asuvat ihan naapurissa. Koulu on ihan oma ekosysteeminsä, kaikki tarvittava on kävelymatkan päässä. 

– Vaikka koulussa on lahjakkaita ihmisiä, ei kaikki todellakaan ole mitään tiedehörhöjä, jotka ovat hautautuneet laboratorioon. Sinne haetaan joka vuosi entistä monipuolisempi vuosiluokka opiskelijoita.

Harvardiin pääsy ei jää rahasta kiinni

Lukuvuosimaksu Harvardissa on yli 50 000 dollaria eli yli 42 000 euroa. Ida Paul painottaa, että Harvard kuuluu need blind -haun piiriin, jossa maksut räätälöidään opiskelijalle maksukyvyn mukaan. Loput maksusta kuitataan lahjoituksilla, joita yliopisto on saanut.

– Tiedän opiskelijoita, jotka eivät maksa opiskelusta mitään. Jotkut käyvät opintojen ohella töissä. Kenelläkään ei jää pääsy rahoituksesta kiinni.

”Musa on ainut pysyvä asia mun elämässä.”

Ida Paulilla on tällä hetkellä koti Suomessa ja Amerikassa, mutta hän uskoo panostavansa tulevaisuudessa eniten musiikkiin. Ida Paulin ja Kalle Lindrothin ensimmäinen albumi julkaistaan helmikuussa.

– Musa on ainut muuttumaton, pysyvä asia mun elämässä. Vaikka elämä ja vaatimuksen Harvadissa ovat joskus stressaavia, se varmasti kannattaa. Mitä enemmän koen, sitä enemmän minulla on myös lauluihin kirjoitettavaa.

Kansanedustaja Sari Sarkomaa kertoo suru-uutisesta Facebookissa.

Kansanedustaja Sari Sarkomaa, 52, kertoo virallisilla Facebook-sivuillaan suru-uutisesta: hänen nuorin pikkuveljensä on kuollut. 

– Nuorin pikkuveljeni on menehtynyt. Suruviesti saavutti minut 7.12. iltapäivällä. Jupan ystäville suru-uutinen tiedoksi. Jupaa ei enää ole, Sarkomaa on kirjoittanut Facebookiin.

Sarkomaa on omistanut päivityksessään koskettavan runon veljelleen.

Pikkuveljelleni

Ikinä ei tiedä onko aikaa paljon vai vähän
Yhtäkkiä elämäsi loppuikin tähän

Lähdit niin hiljaa
Että vain aamu kuuli
Sylissään matkalle sinut kantoi tuuli

Kiitos yhteisistä lapsuuden vuosista
Ja vuosista sen jälkeen
Uskon että sinun on nyt hyvä 
Taivaan kodissa olla