– Palkitsevinta on ollut itsensä voittaminen, Sami Hedberg sanoo laihdutusurakastaan. Kuva: Ari K. Ojala
– Palkitsevinta on ollut itsensä voittaminen, Sami Hedberg sanoo laihdutusurakastaan. Kuva: Ari K. Ojala

Vaimo kokkaa eväät koomikko Sami Hedbergin keikkamatkoille. – Liikunnalle on aina aikaa, jos vain haluaa. Painonpudotuksen ansiosta minulla on mielettömästi lisää virtaa ja nukunkin kuin pieni lapsi, Sami sanoo.

Viime vuoden lokakuussa koomikko Sami Hedberg, 34, julkisti hurjan tavoitteen. Hän päätti pudottaa viidesosan painostaan Pullukka Run -puolimaratoniin mennessä, jonka hän juoksee tulevana lauantaina.

– Painoa oli kertynyt liikaa. En voinut hyvin. Halusin kävellä portaat ylös hengästymättä. Toinen tavoitteeni oli ajaa keikkamatkat ilman, että vyö painaa koko ajan vatsaa, Hedberg kommentoi tuolloin.

Mies painoi aloitushetkellä 127,5 kiloa. Tavoite tarkoitti ainakin 25 kilon pudotusta ja pääsemistä 99,9 kiloon. Marraskuussa hän starttasi kuntoilun ja laihdutusprojektin personal trainerinsa Tomi Kokon kanssa.

Sami onnistui hurjassa painonpudotuksessaan. Torstaina järjestetyssä lehdistötilaisuudessa vaakaa koristi huikea 99,8 kilon lukema, joka tarkoittaa 28 kilon kokonaispudotusta.

– Tämä on tosi iso juttu mulle ja hienoa, jos voin olla esimerkkinä muille. Näytin, miten makkarasta tuli priimaa tavaraa, Sami vitsaili torstaina.

Koomikko aikoo jatkaa liikunnallista elämäntapaansa ja uuden ruokavalion noudattamista, johon eivät valkoiset vehnät, sokerit, eivätkä maitotuotteet kuulu.

Tukena läpi pudotusurakan on ollut Ilona-vaimo, joka syö Samin kanssa samoja ruokia ja valmistaa miehelleen eivätä keikkamatkoille. Myös Ilonalta on Samin mukaan pudonnut reilussa puolessa vuodessa 10–15 kiloa. Ilona sekä Samin äidin ja siskon tuki onkin ollut Samille ensiarvoisen tärkeää.

– Aika usein kuljetan keikoilla mukana Ilonan tekemiä kanafileitä ja kasviksia, koska huoltamomeininki rasvaisine ruokineen ei tule kuuloonkaan, Sami kertoo.

Pitkälle matkalle

Sami tekee nyt kymmenvuotisjuhlakiertuettaan ja yrittää samalla maailmanennätystä: 365 keikkaa vuodessa. Keikkoja on nyt takana noin 150, ja ennätyshaaste huipentuu 11. joulukuuta Hartwall Areenassa. Kiireinen aikataulu luo haasteita liikkumiselle, mutta Sami ei anna sijaa tekosyille.

– Minä jos kuka tiedän, että liikunnalle on aina aikaa, jos vain haluaa. Urheilusta tulee hyvä fiilis. Painonpudotuksen ansiosta minulla on mielettömästi lisää virtaa ja nukunkin kuin pieni lapsi. Koko elämänlaatu on parantunut, hän iloitsee.

Sami on aloittanut uudelleen rakkaan koripalloharrastuksensa ja viritteleekin nyt ikämiesjoukkuetta vanhojen pelikavereiden kanssa. Hänet nähdään kentällä syksyllä koripalloseura Helsinki Seagullsin Super Sunday -tapahtumassa, joka on samalla kauden avausottelu.

Vuoden viimeisen keikan jälkeen mies suunnittelee pitempää irtiottoa, johon kuuluu laatuaikaa ja matkustelua Ilonan kanssa.

– Tammikuussa nostamme kytkintä ja matkustamme pitemmälle matkalle johonkin lämpimään. Emme suunnittele liikaa vaan etenemme fiilispohjalta. Tärkeintä on yhdessäolo hektisten aikojen jälkeen.

– Matkustelu on meidän kummankin intohimo.

Sirpa Suutari-Jääskö ja Jukka Haapalainen ovat tehneet koreografiat UIT:n Tuhansien ämpäreiden maa -kevätrevyyseen. Kuva: Jonna Öhrnberg
Sirpa Suutari-Jääskö ja Jukka Haapalainen ovat tehneet koreografiat UIT:n Tuhansien ämpäreiden maa -kevätrevyyseen. Kuva: Jonna Öhrnberg

Jukka Haapalainen ryöstettiin maaliskuussa Lontoon-kotinsa portailla, kun hän oli tulossa vaihtamasta rahaa. Ryöstäjät veivät kännykän ja rahat sekä hakkasivat Haapalaisen.

Tanssii tähtien kanssa -ohjelman tuomari Jukka Haapalainen ja tanssijapuoliso Sirpa Suutari-Jääskö eivät ole juuri viettäneet aikaa Lontoossa sijaitsevassa kodissaan maaliskuussa tapahtuneen ryöstön jälkeen.

Jukka oli tuolloin vaihtamassa rahaa ulkomaan työmatkan jälkeen. Neljä miestä näki tilanteen ja seurasi tätä kotiovelle.

– He ryöstivät rahat ja kännykän. Jouduin siinä vähän hakatuksikin, Jukka kertoo.

– Miehiä oli neljä ja Jukka taisteli vielä vastaan, Sirpa kertoo päätään pudistellen.

Sirpa kuuli ulkoa miehensä huutoa ja tilasi paikalle ambulanssin. Verta vuotava Jukka paikattiin. Fyysiset vammat ovat parantuneet, mutta perusturvallisuuden tunteeseen tapahtunut vaikutti.

– Perusturvallisuuden tunne on edelleen järkkynyt, eikä se varmaan koskaan palaudu täysin ennalleen. Tämä tapahtui vielä oman kodin portailla. Asumme turvallisella alueella, Lontoon keskustassa, jota olen pitänyt aina mukavana alueena. Tämän jälkeen olen ollut varuillani.

Episodin jälkeen pari suuntasi Suomeen tekemään koreografiat UIT:n Tuhansien ämpäreiden maa -kevätrevyyseen.

– Emme ole päässeet oikein mittaamaan, miltä Lontoon-kodissa oleminen tuntuu, Sirpa sanookin.

”Pelosta ja vihasta pitää pyrkiä pääsemään kaikin keinoin.”

Jukka painottaa, ettei ole antanut pelolle liikaa valtaa, vaikka luottamus toisiin ihmisiin on järkkynyt.

– Pelosta ja vihasta pitää pyrkiä pääsemään kaikin keinoin ja yrittää löytää jotain ihmeellistä ymmärrystä näitä tekijöitä kohtaan. Onneksi on paljon töitä, joista saan positiivista virtaa, Jukka sanoo.

Pari on matkustellut ympäri maailmaa koko 20 vuotta kestäneen uransa ajan, mutta ei ole joutunut aikaisemmin vaarallisiin tilanteisiin.

– Tietysti matkustaessa olemme pyrkineet välttämään turvattomia paikkoja, Sirpa kertoi tänään Linnanmäen lehdistöpäivässä, jossa esitettiin myös UIT: kauden esiintyjät.

UIT:n ensi-illan jälkeen pari palaa kuitenkin Lontooseen, jossa heillä on esiintymis- ja luennointitehtäviä British open -tanssikilpailuissa.

Veikka ja Henna Gustafsson menivät naimisiin vuonna 2010.

Vuorikiipeilijä Veikka Gustafsson, 50, ja hänen puolisonsa Henna Gustafsson, 43, (o.s. Meriläinen) ovat eronneet. Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudesta vahvistetaan Me Naisille, että pari on jättänyt yhdessä avioerohakemuksen 17.10.2017.  Toisen vaiheen hakemusta Gustafssonit eivät käräjäoikeuden mukaan ole jättäneet.

Veikka ja Henna menivät naimisiin vuonna 2010. Heillä on kaksi lasta, jotka ovat 8- ja 5-vuotiaita.

Henna Meriläinen tuli julkisuuteen vuonna 1994, kun hänestä tuli Miss Suomi. Kuva: Sanoma-arkisto / Erkki Laine
Henna Meriläinen tuli julkisuuteen vuonna 1994, kun hänestä tuli Miss Suomi. Kuva: Sanoma-arkisto / Erkki Laine

Avierosta uutisoi ensimmäisenä Seiska. Lehden mukaan Henna on muuttanut pois parin yhteisesta kodista, joka sijaitsee Kirkkonummella.