– Palkitsevinta on ollut itsensä voittaminen, Sami Hedberg sanoo laihdutusurakastaan. Kuva: Ari K. Ojala
– Palkitsevinta on ollut itsensä voittaminen, Sami Hedberg sanoo laihdutusurakastaan. Kuva: Ari K. Ojala

Vaimo kokkaa eväät koomikko Sami Hedbergin keikkamatkoille. – Liikunnalle on aina aikaa, jos vain haluaa. Painonpudotuksen ansiosta minulla on mielettömästi lisää virtaa ja nukunkin kuin pieni lapsi, Sami sanoo.

Viime vuoden lokakuussa koomikko Sami Hedberg, 34, julkisti hurjan tavoitteen. Hän päätti pudottaa viidesosan painostaan Pullukka Run -puolimaratoniin mennessä, jonka hän juoksee tulevana lauantaina.

– Painoa oli kertynyt liikaa. En voinut hyvin. Halusin kävellä portaat ylös hengästymättä. Toinen tavoitteeni oli ajaa keikkamatkat ilman, että vyö painaa koko ajan vatsaa, Hedberg kommentoi tuolloin.

Mies painoi aloitushetkellä 127,5 kiloa. Tavoite tarkoitti ainakin 25 kilon pudotusta ja pääsemistä 99,9 kiloon. Marraskuussa hän starttasi kuntoilun ja laihdutusprojektin personal trainerinsa Tomi Kokon kanssa.

Sami onnistui hurjassa painonpudotuksessaan. Torstaina järjestetyssä lehdistötilaisuudessa vaakaa koristi huikea 99,8 kilon lukema, joka tarkoittaa 28 kilon kokonaispudotusta.

– Tämä on tosi iso juttu mulle ja hienoa, jos voin olla esimerkkinä muille. Näytin, miten makkarasta tuli priimaa tavaraa, Sami vitsaili torstaina.

Koomikko aikoo jatkaa liikunnallista elämäntapaansa ja uuden ruokavalion noudattamista, johon eivät valkoiset vehnät, sokerit, eivätkä maitotuotteet kuulu.

Tukena läpi pudotusurakan on ollut Ilona-vaimo, joka syö Samin kanssa samoja ruokia ja valmistaa miehelleen eivätä keikkamatkoille. Myös Ilonalta on Samin mukaan pudonnut reilussa puolessa vuodessa 10–15 kiloa. Ilona sekä Samin äidin ja siskon tuki onkin ollut Samille ensiarvoisen tärkeää.

– Aika usein kuljetan keikoilla mukana Ilonan tekemiä kanafileitä ja kasviksia, koska huoltamomeininki rasvaisine ruokineen ei tule kuuloonkaan, Sami kertoo.

Pitkälle matkalle

Sami tekee nyt kymmenvuotisjuhlakiertuettaan ja yrittää samalla maailmanennätystä: 365 keikkaa vuodessa. Keikkoja on nyt takana noin 150, ja ennätyshaaste huipentuu 11. joulukuuta Hartwall Areenassa. Kiireinen aikataulu luo haasteita liikkumiselle, mutta Sami ei anna sijaa tekosyille.

– Minä jos kuka tiedän, että liikunnalle on aina aikaa, jos vain haluaa. Urheilusta tulee hyvä fiilis. Painonpudotuksen ansiosta minulla on mielettömästi lisää virtaa ja nukunkin kuin pieni lapsi. Koko elämänlaatu on parantunut, hän iloitsee.

Sami on aloittanut uudelleen rakkaan koripalloharrastuksensa ja viritteleekin nyt ikämiesjoukkuetta vanhojen pelikavereiden kanssa. Hänet nähdään kentällä syksyllä koripalloseura Helsinki Seagullsin Super Sunday -tapahtumassa, joka on samalla kauden avausottelu.

Vuoden viimeisen keikan jälkeen mies suunnittelee pitempää irtiottoa, johon kuuluu laatuaikaa ja matkustelua Ilonan kanssa.

– Tammikuussa nostamme kytkintä ja matkustamme pitemmälle matkalle johonkin lämpimään. Emme suunnittele liikaa vaan etenemme fiilispohjalta. Tärkeintä on yhdessäolo hektisten aikojen jälkeen.

– Matkustelu on meidän kummankin intohimo.

Hanna-Maria ja Anssi ovat tehneet häiden jälkeen myös avioehdon.

Entinen MM-kilpauimari Hanna-Maria Seppälä, 33, on avioitunut pitkäaikaisen kumppaninsa, liikemies Anssi Hintsan, 56, kanssa. Hanna-Maria vahvistaa asian Me Naisille puhelimitse.

– Pitää paikkansa, olemme menneet vuoden alussa naimisiin, Hanna-Maria kertoo.

Sen enempää yksityiskohtia häistä Hanna-Maria ei halua paljastaa. Hän haluaa pitää häiden kokoon ja järjestämispaikkaan liittyvät asiat vain lähipiirinsä tiedossa.

Hanna-Marian ja Anssin avioitumisesta kertoi ensimmäisenä Seiska. Lehden maistraatilta saamien tietojen mukaan pariskunta on tehnyt häiden jälkeen avioehdon, joka on rekisteröity maistraattiin elokuun lopulla. Asia vahvistetaan maistraatista myös Me Naisille. Sopimuksen mukaan pariskunta asteli avioon tammikuun 31. päivä.

Pariskunta kihlautui vuonna 2016 Havajilla. He asuvat yhdessä Helsingissä.

Hanna-Marialla ja Anssilla on 23 vuotta ikäeroa. Vuonna 2016 Hanna-Maria kertoi Eeva-lehdelle, että hänen ja Anssin suhde aiheutti aikoinaan monenlaisia reaktioita.

– Ymmärrän, että suhteemme oli monelle yllätys. Itselleni asia on ollut alusta saakka aivan luonnollinen juttu, sillä mielestäni rakkaudessa ikäerolla ei ole merkitystä. Tärkeintä on se, mitä löytyy korvien välistä ja mitä tuntee sydämessään, Hanna-Maria kertoi haastattelussa.

Anssilla on viisi lasta edellisestä liitostaan. Hän on viime vuonna menehtyneen urheilu- ja F1-lääkäri Aki Hintsan veli.

Anneliga

Hanna-Maria Seppälä, 33, kertoo avioituneensa Anssi Hintsan, 56, kanssa: ”Olemme menneet vuoden alussa naimisiin”

Mitä ihmeellistä tässä on. Jos naisella sattuu olemaan nuorenpi mies, pidetään sitä kummajaisena naista puumana, mutta kun miehellä on puolet nuorenpi vaimo, niin sehän onkin hyväksyttävää. Treffisivustot on täynnä ukonrahjuksia, joiden mielestä heillä on velvollisuus hakea nuorta, vaikka omat edelletykset ei ole edes itseä vanhenpaan.
Lue kommentti
Käyttäjä4631
Seuraa 
Liittynyt31.8.2016

Hanna-Maria Seppälä, 33, kertoo avioituneensa Anssi Hintsan, 56, kanssa: ”Olemme menneet vuoden alussa naimisiin”

Itselläni 25 vuotta nuorempi mies. Olen 57-vuotias nuorekas nainen. Olen ollut myös 10 vuotta itseäni 18 vuotta vanhemman miehen kanssa. Olin tuolloin 27 ja mies 45 kun tutustuimme. Oli mies parhaassa iässä ja tietysti hänen itsevarmuutensa iski. Valitettavasti vuosien saatossa hänestä tuli vanha ukko. Itse olin nainen parhaassa iässä. Ero tuli!
Lue kommentti

Pyhimyksenä tunnettu Mikko Kuoppala, 36, ahdistuu tilanteissa, joissa ympärillä on paljon vieraita ihmisiä, joiden kanssa pitäisi small talkata.

Pyhimyksenä tunnettu Mikko Kuoppala, 36, oli varsinkin uransa alussa niin sisäänpäinkääntynyt, että räppäsi lavalla selkä yleisöön päin.

– Vaimokin on sanonut, että olen haastavin hänen tuntemistaan ihmisistä, mutta toisaalta minun kanssani ei ole kuulemma koskaan tylsää.

Mikko on yksi tämän syksyn Vain elämää -tähdistä. Ennen kuvausten alkamista uran alkuajoilta tutut tuntemukset ja jännitys nousivat pintaan.

– Ahdistus tai jännitys eivät liity enää esiintymiseen, vaan ennemmin uusiin sosiaalisiin tilanteisiin. Minulle isot tilaisuudet, joissa pitää moikkailla puolituntemattomia ihmisiä ja käyttäytyä tiettyjen sosiaalisten normien mukaisesti ovat ahdistavia, päivätyönään levy-yhtiön tuotantopäällikkönä työskentelevä Mikko selvittää.

Nuoruudessa ahdistuskohtaukset tuntuivat fyysisinä. Pahimmillaan Mikko pelkäsi saavansa sydänkohtauksen.

– Yritin rauhoittaa mieltä, mutta en saanut fyysisiä oireita kuriin.

Myöhemmin kivikasvoisuudesta ja introverttiydestä on tullut Pyhimyksen tavaramerkkejä. Mikko on pystynyt pysymään tinkimättömänä siinä, että hän pyrkii aina olemaan oma itsensä, vaikka ympäristö asettaisi paineita olla sosiaalinen ja hymyilevä.

– En ole lähtenyt tekemään kaupallista menestyäkseni, enkä esittelemään lavalla itseäni. Kerron tarinoita.

Mies arvelee, että introverttiydestä ei ole ollut läheisimmissä ihmissuhteissa haittaa.

– Olen hyvä ihmistuntija, ja tunnistan kyllä ihmiset, joiden kanssa voin olla oma itseni.

Millainen oli Mikon lapsuus helsinkiläisessä lähiössä? Miten Mikko selätti ahdistuksensa ja miten hän hallitsee sitä nykyään? Mitä Mikko ajattelee isyydestä? Lue Mikon haastattelu kokonaisuudessaan tämän linkin kautta. Voit lukea jutun myös Me Naisten uusimmasta numerosta 38/2018. Tuoreen digilehden voit lukea täältä.