Georgesta tulee väistämättä mieleen hänen isänsä, prinssi William, jolla riittää pilkettä silmäkulmassa. Kuvat: Reuters
Georgesta tulee väistämättä mieleen hänen isänsä, prinssi William, jolla riittää pilkettä silmäkulmassa. Kuvat: Reuters

Kesällä kolme vuotta täyttävä prinssi George on ehkä äitinsä mielestä tuhma – mutta kukapa ei rakastaisi pientä veijaria?

Ruotsin kuninkaallisilla on ollut juhlallinen viikko, kun prinssi Carl Philip ja prinsessa Sofia saivat tiistaina esikoisensa. Prinssi Alexanderista kasvaa varmasti melkoinen hurmuri, mutta sitä odotellessa katseet kannattaa kääntää erään toisen pikkuprinssin suuntaan!

Britanniassa on ollut oikea prinssi George-viikko, sillä ensin kaksivuotias poseerasi veikeänä kuningatar Elisabetin syntymäpäiväkuvissa ja loppuviikosta hän sai vielä valvoa tavallista pidempään tavatakseen Yhdysvaltain presidenttiparin.

George saapui kättelemään Barack ja Michelle Obamaa elegantisti yövaatteissa, kylpytakissa ja pikkuisissa tohveleissa.

George hyppäsi myös presidentti Obamalta syntymänsä johdosta lahjaksi saamansa keinuhevosen selkään. 

Georgen vanhemmat, prinssi William ja herttuatar Catherine, vierailivat hiljattain Intiassa ja Bhutanissa. Parilta kysyttiin, mikseivät he ottaneet lapsiaan mukaan. Catherine vitsaili Georgen olevan ”liian tuhma” lähtemään edustusmatkalle.

– Hän juoksisi ympäriinsä. Seuraavalla kerralla otamme heidät mukaan, People kertoo herttuattaren sanoneen.

Kuningattaren 90-vuotissyntymäpäivän kunniaksi tehtävää postimerkkiä varten otettiin kuva neljästä sukupolvesta kruununperijöitä. Prinssi George tasapainoilee veikeänä kirjakasan päällä.

 

The Royal Mail celebrates #Queenat90 with a specially commissioned Stamp Sheet, featuring four generations of the Royal Family.

Kuva, jonka The British Monarchy (@the_british_monarchy) julkaisi

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Kuningatar poseerasi myös lastenlastensa ja lastenlastenlastensa kanssa yhteiskuvassa.

Mitähän kujeita Georgella lienee mielessään?

George täyttää heinäkuussa kolme vuotta. Tässä vielä parhaita paloja pikkukuninkaallisen elämän varrelta.

Syntymä

Prinssi George Alexander Louis syntyi 22. heinäkuuta 2013. Hänet esiteltiin kansalle heti seuraavana päivänä sairaalan edessä.

Taaperotreffit

Huhtikuussa 2014 prinssi tapasi ikätovereitaan leikkien parissa. Mitkä posket! Samassa kuussa George teki vanhempiensa kanssa matkan Australiaan.

Perhosia katsomassa

Prinssi George vieraili vanhempiensa kanssa Lontoon luonnonhistoriallisessa museossa yksivuotispäivänsä tienoilla vuonna 2014. Perhosnäyttely teki vaikutuksen pieneen kuninkaalliseen.

Siskon syntymä

Georgesta tuli isoveli toukokuussa 2015. Näin hän vilkutti yleisölle, kun isä William haki pojan tapaamaan vastasyntynyttä pikkusiskoaan, prinsessa Charlottea.

George sai pariviikkoisen pikkusiskonsa syliinsä ja antoi tälle hellän pusun otsalle.

Charlotten ristiäisissä Georgen oli pakko tarkistaa, miten siskolla menee.

Brittihovissa on hämmentävä kihlajaissuma. Erikoisesta hääeleganssistaan parhaiten tunnettu prinsessa Eugenie avioituu Jack Brooksbankin kanssa loppuvuodesta, mutta ihaninta tässä uutisessa on kosintatapa. Se oli kuin elokuvista.

Prinssi Andrew'n ja tämän entisen kohuvaimon Sarah Fergusonin nuorempi tytär prinsessa Eugenie, 27, astelee pian kohti alttaria.

Hovi tiedotti eilen, että Eugenie ja yökerhonomistaja Jack Brooksbank, 29, ovat sinetöineen seitsemän vuoden suhteensa.

Nuoripari meni kihloihin aiemmin tässä kuussa vieraillessaan Nicaraguassa. 

BBC:n haastattelussa kaksikko paljastaa, että kosinta oli juuri prinsessalle sopiva, siis vähintäänkin täydellinen.

Herra Brooksbank oli polvistunut kosimaan rakastettuaan tulivuori (!) taustanaan. Juuri ennen kosintaa kaksikko oli katsellut järvelle ja ihastellut sen ylle lankeavaa auringonlaskua.

– Järvi oli niin kaunis. Ja se auringonlaskun kajo oli erilainen kuin mikään ennen näkemäni. Olin juuri sanonut ääneen, että tämä on uskomattoman hieno hetki. Ja sitten hän täysin yllättäen kosi! Se oli täydellistä, prinsessa Eugenie kertoi BBC:n haastattelussa. 

Täydellinen kosinta viimeisteltiin täydellisellä sormuksella, jossa komeilee punertava Padparadscha-safiiri timanttiryppään keskellä. Häät pidetään loppuvuodesta, jolloin prinssi Harryn ja Meghan Marklen keväthäistä on ehtinyt kulua jo tovi.

No, prinsessa Eugenie ansaitsee onnensa. Edellisen kerran, kun hän nousi laajemman yleisön tietoisuuteen vuonna 2011, tilanne oli vähemmän mairitteleva.

Prinssi Williamin ja Katen häissä prinssin serkkujen Beatricen ja Eugenien vitsailtiin näyttävän aivan Tuhkimon pahoilta sisarpuolilta Anastasialta ja Drusellalta. 

Onneksi näissä 2000-luvun moderneissa prinsessasaduissa myös pahat sisarpuolet löytävät onnen!

Prinsessa Beatricen ja hänen siskonsa prinsessa Eugenien kuninkaallinen häätyyli herätti hilpeyttä vuonna 2011. Kuva: MV Photos
Prinsessa Beatricen ja hänen siskonsa prinsessa Eugenien kuninkaallinen häätyyli herätti hilpeyttä vuonna 2011. Kuva: MV Photos

Toni Wirtanen kertoo tällä viikolla tv:ssä syyttävänsä vaimonsa masennuksesta musabisnestä. ”Se on saakelin mylly, joka jauhaa ihmisen päreiksi.”

Apulanta-yhtyeen keulakuva Toni Wirtanen, 42, ja hänen muusikkovaimonsa Jannika B, 32, nähdään tämän viikon torstaina Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa.

Jaksossa Maria Veitola vierailee Tonin ja Jannikan kesämökillä Lahden kupeessa, Hollolassa. Pariskunta keskustelee Marian kanssa rakkaudestaan, perhe-elämästään ja kamppailuistaan mielenterveyden kanssa. Kumpikin pariskunnasta on puhunut avoimesti sairastaneensa masennusta.

Toni kertoo Marialle elämänsä vaikeimmaksi paikaksi sen, kun vuonna 2003 alkoi kärsiä paniikkihäiriöstä ja ahdistuksesta.

– Silloin kun meni järki, niin se oli kyllä aika paha. Siinä oli elämässä vähän kaikenlaista ja sitten tuli paniikkihäiriöshow’t ja ahdistuskysymys siihen perään, Toni sanoo.

– Se veti todella synkkyyteen. Se oli pahinta.

Tonin mukaan mielenterveyden kanssa painiskelu on musiikkialalla yleistä.

”Silloin kun meni järki, niin se oli kyllä aika paha.”

– Meidän alalla ei ole ketään, joka vetäisi ilman nappeja ja terapiaa, mikä on hyvin hämmentävää.

Myöhemmin Marian yökyläilyn aikana pariskunta kertoo myös Jannikan uupumuksesta ja masennuksesta, johon hän sairastui pari vuotta sitten. Jannikan mukaan hänen tilanteensa johtui monesta tekijästä. Yksi syistä oli se, että hän on painanut töitä 15-vuotiaasta saakka ilman kesälomia: kiireinen elämä ajoi siihen, ettei Jannika ehtinyt käsitellä vaikeuksiaan.

Toni toteaa, että hänen mielestään yksi syy Jannikan sairastumiseen löytyy musabisneksestä:

– Mä syytän tätä hiton musabisnestä. Se on saakelin mylly, joka jauhaa ihmisen päreiksi. Jannika on tehnyt aina helvetisti töitä ja uskonut siihen, että mitä enemmän tekee, niin se myös palkitaan. Mutta musa-ala ei toimi niin.

Rakkaus otti aikansa

Jannika ja Toni tapasivat ensimmäisen kerran vuonna 2011, kun Jannika lähestyi Tonia saadakseen apua artistinuralleen. Jannikan mukaan heidän ensimmäinen tapaaminen ei ollut erityisen innostava.

– Täytyy sanoa, etten ollut koskaan tavannut yhtä negatiivista ihmistä. Toni sanoi, että älä jätä työtäsi, älä tule alalle, tämä on perseala, Jannika kertoo.

Rakkaus ei syttynyt Jannikan mukaan todellakaan ensisilmäyksellä. Pariskunta tapasi kuitenkin uudelleen ja uudelleen yhteisten tuttujen kautta, ja lopulta se oli menoa.

”En ollut koskaan tavannut yhtä negatiivista ihmistä kuin Toni.”

– En tiedä miten, mutta tässä sitä ollaan. Olen sanonut kaikille, ettei koskaan kannata ensimmäisen hetken perusteella tehdä päätelmää ihmisestä. Rakastan tuota miestä joka päivä enemmän, Jannika kertoo.

Haastattelimme Jannikaa viime kesänä, kun hän oli toipumisprosessinsa alussa. Lue juttu tästä: