Muusikko Lauri Tähkä jää joulukonserttikiertueensa jälkeen tauolle. ”Pidän kevään breikkiä, ja sitten alan tehdä uusia biisejä”, hän suunnittelee. Kuva: Jonna Öhrnberg
Muusikko Lauri Tähkä jää joulukonserttikiertueensa jälkeen tauolle. ”Pidän kevään breikkiä, ja sitten alan tehdä uusia biisejä”, hän suunnittelee. Kuva: Jonna Öhrnberg

Jalkansa loukannut Lauri Tähkä ei ehdi levätä lääkärin määräyksestä huolimatta.

Laulaja Lauri Tähkä nilkutti Turun Logomossa pidettyyn Kummien Joulu mielelle -hyväntekeväisyyskonserttiin kyynärsauvojen kanssa.

– Loukkaannuin viime viikon perjantaina keikalla Joensuussa. Viimeisen biisin aikana hyppäsin ilmaan vähän liian vauhdikkaasti ja nilkan nivelsiteet menivät. Lääkäri sanoi, että minun pitäisi levätä ja pitää jalkaa ylhäällä, mutta enhän minä ehdi! Keikkarundi jatkuu, mies kertoo.

Energisestä lavaesiintymisestään tunnettu Lauri muistelee, että pikku haavereita on saattunut vuosien varrella, mutta nilkan venähtäminen on pahin.

– Nilkka paisui hetkessä muodottomaksi patiksi. Jalka on vielä hellänä, mutta pääasia on, että ääni toimii. Minulla on nuori 20-vuotiaan sydän, joka luulee, että kroppa taipuu kaikkeen, vaikka keho on jo 41-vuotiaan miehen, hän veistelee.

Julkaisu käyttäjältä Lauri Tähkä.

Joulukiertueelle starttaava artisti tekee joulukuun aikana 13 kirkkokonserttia. Häneltä ilmestyi Jouluni laulut -levy marraskuun alussa.

– Vuoteen mahtuu lähes 140 keikkaa. Pian alkaa olla rauhoittumisen paikka. En ole tehnyt vielä kummempia joulusuunnitelmia. Viimeinen kirkkoesiintymiseni on Paattisissa kolme päivää ennen aattoa. Sen jälkeen koukkaan himaan, puran laukut ja otan iisisti.

Lauri sanoo, ettei joulu tunnu joululta ilman muutamaa perinnettä.

– Jouluaattooni kuuluvat ehdottomasti joulusauna sekä joulurauhan julistus paikan päällä Turussa. Sitten joku glögi ja nukkumaan.

Lue myös:


Apu: Lauri Tähkästä yksinhuoltaja: "Arki välillä helvetin haastavaa"


Muusikko Lauri Tähkä: "Onneksi en ole katkeroitunut"


Lauri Tähkä avoimena erostaan: "Elämäni oli täysin pirstaleina"


Lauri Tähkä: "Seksi on yliarvostettua"