Muusikko Lauri Tähkä jää joulukonserttikiertueensa jälkeen tauolle. ”Pidän kevään breikkiä, ja sitten alan tehdä uusia biisejä”, hän suunnittelee. Kuva: Jonna Öhrnberg
Muusikko Lauri Tähkä jää joulukonserttikiertueensa jälkeen tauolle. ”Pidän kevään breikkiä, ja sitten alan tehdä uusia biisejä”, hän suunnittelee. Kuva: Jonna Öhrnberg

Jalkansa loukannut Lauri Tähkä ei ehdi levätä lääkärin määräyksestä huolimatta.

Laulaja Lauri Tähkä nilkutti Turun Logomossa pidettyyn Kummien Joulu mielelle -hyväntekeväisyyskonserttiin kyynärsauvojen kanssa.

– Loukkaannuin viime viikon perjantaina keikalla Joensuussa. Viimeisen biisin aikana hyppäsin ilmaan vähän liian vauhdikkaasti ja nilkan nivelsiteet menivät. Lääkäri sanoi, että minun pitäisi levätä ja pitää jalkaa ylhäällä, mutta enhän minä ehdi! Keikkarundi jatkuu, mies kertoo.

Energisestä lavaesiintymisestään tunnettu Lauri muistelee, että pikku haavereita on saattunut vuosien varrella, mutta nilkan venähtäminen on pahin.

– Nilkka paisui hetkessä muodottomaksi patiksi. Jalka on vielä hellänä, mutta pääasia on, että ääni toimii. Minulla on nuori 20-vuotiaan sydän, joka luulee, että kroppa taipuu kaikkeen, vaikka keho on jo 41-vuotiaan miehen, hän veistelee.

Julkaisu käyttäjältä Lauri Tähkä.

Joulukiertueelle starttaava artisti tekee joulukuun aikana 13 kirkkokonserttia. Häneltä ilmestyi Jouluni laulut -levy marraskuun alussa.

– Vuoteen mahtuu lähes 140 keikkaa. Pian alkaa olla rauhoittumisen paikka. En ole tehnyt vielä kummempia joulusuunnitelmia. Viimeinen kirkkoesiintymiseni on Paattisissa kolme päivää ennen aattoa. Sen jälkeen koukkaan himaan, puran laukut ja otan iisisti.

Lauri sanoo, ettei joulu tunnu joululta ilman muutamaa perinnettä.

– Jouluaattooni kuuluvat ehdottomasti joulusauna sekä joulurauhan julistus paikan päällä Turussa. Sitten joku glögi ja nukkumaan.

Lue myös:


Apu: Lauri Tähkästä yksinhuoltaja: "Arki välillä helvetin haastavaa"


Muusikko Lauri Tähkä: "Onneksi en ole katkeroitunut"


Lauri Tähkä avoimena erostaan: "Elämäni oli täysin pirstaleina"


Lauri Tähkä: "Seksi on yliarvostettua"

Naisystävä Katja ei aio esiintyä suuremmin miehensä rinnalla julkisuudessa.

Laulaja Ressu Redford, 56, esitteli torstai-iltana uuden naisystävänsä Katjan ravintola Pincho Nationin avajaisissa Turussa.

– Hyvin menee ja kesää vietetään yhdessä. Kesän kohokohta on nyt, kun aurinko paistaa, Ressu jutteli.

Silminnähden rakastunut pariskunta on seurustellut jo jonkin aikaa. Katja on käynyt miehensä keikoilla ja myönsi ihastuneensa tämän huumorintajuun.

– Muun muassa siihen, hän virnisti.

Katja totesi myös, ettei aio esiintyä julkisuudessa isommin, vaan aikoo pysytellä yksityishenkilönä. Hän kertoi työskentelevänsä ”aivan eri alalla” kuin Ressu.

– Minä olen syntyperäinen turkulainen, ja Katja on tästä läheltä, Ressu lisäsi.

Ressu Redford oli naimisissa lähes 20 vuotta Nina Björkfeltin kanssa. Pari erosi virallisesti joulukuussa 2016. Heillä on kaksi poikaa: vuonna 1998 syntynyt Frans ja vuonna 2000 syntynyt Elliot.

Kahdeksan naista kertoo CNN:n artikkelissa Morgan Freemanin kosketelleen heitä ja kommentoineen heidän ulkonäköään. Freeman pahoittelee tapahtunutta. 

Hollywood-tähti toisensa jälkeen on syytettynä seksuaalisesta häirinnästä. Tällä kertaa epämiellyttäviä asioita kerrotaan näyttelijä Morgan Freemanista, 80. 

Kahdeksan naista kertoo uutiskanava CNN:n verkkojutussa, että Freeman on käyttäytynyt heitä kohtaan sopimattomasti tai häirinnyt heitä. CNN haastatteli myös kahdeksaa muuta ihmistä, jotka eivät ole joutuneet häiritsevän käytöksen kohteiksi, mutta ovat todistaneet sitä. 

Haastateltavien mukaan Freeman on muun muassa kosketellut heitä vastoin heidän tahtoaan, tuijottanut heitä häiritsevästi ja kommentoinut toistuvasti heidän ulkonäköään ja vaatteitaan.

Syytökset koskevat ainakin elokuvien Tyylikäs lähtö (kuvattu 2015) ja Suuri puhallus (kuvattu 2012) kuvauksia. Haastateltavat kertoivat välttäneensä esimerkiksi ihonmyötäisiä vaatteita välttyäkseen Freemanin epämiellyttävältä huomiolta. Kaikki eivät olleet kertoneet tapahtuneista asioista eteenpäin, koska pelkäsivät työnsä puolesta. 

”Se ei koskaan ollut tarkoitukseni.”

CNN:n artikkelin julkaisun jälkeen Morgan Freeman julkaisi tiedotteen, jossa pahoittelee tapahtunutta: ”Kaikki, jotka ovat työskennelleet kanssani tietävät, etten ole sellainen, että loukkaisin ketään tarkoituksella tai tietoisesti tekisin kenenkään olon epämukavaksi. Pyydän anteeksi kaikilta, jotka ovat tunteneet olonsa epämiellyttäväksi tai kokeneet tulleensa kohdelluksi epäkunnioittavasti – se ei koskaan ollut tarkoitukseni.”

Selvitys Freemanin käytöksestä sai alkunsa, kun Freeman kommentoi Tyylikäs lähtö -elokuvan mediatilaisuudessa CNN:n toimittaja Chloe Melasin raskausvatsaa muun muassa sanomalla:

– Olisinpa tuolla!

Melas halusi selvittää, olivatko hänen Freemanilta saamansa kommentit vain yksittäistapaus. Kun CNN otti yhteyttä lukuisiin ihmisiin juttua varten, osalla oli vain myönteistä sanottavaa Freemanista, ja osa tiesi heti itse nimetä Freemanin, kun toimittaja kysyi häirinnästä kuvauksissa sanomatta, kenestä on kyse.