Antti Jokisella on ennestään pian täysi-ikäinen Paavo-poika. Kuva: Monika Abraityte / Sanoma-arkisto
Antti Jokisella on ennestään pian täysi-ikäinen Paavo-poika. Kuva: Monika Abraityte / Sanoma-arkisto

Krista Kososen ohjaajapuoliso kertoi viime vuonna haluavansa lisää lapsia.

Ilta-Sanomat kertoi tänään, että näyttelijä Krista Kosonen, 32, ja ohjaaja Antti Jokinen, 47, odottavat lasta. Kristalle lapsi on ensimmäinen, mutta Antilla on jo kokemusta isyydestä. Hänellä on ennestään pian täysi-ikäinen Paavo-poika, jonka äiti on malli-yrittäjä Niina Kurkinen.

– Jonain päivänä haluaisin lisää lapsia, Antti Jokinen kertoi Me Naisten haastattelussa jo vuosi sitten toukokuussa.

– On klisee sanoa, että lapsen syntymä muutti elämäni, mutta niin se teki. Sen jälkeen asiat, varsinkin ajankäyttönsä, priorisoi väkisinkin oikein. Minua on aina kiinnostanut ihmismieli, ja rakastan lapsen kehityksen seuraamista. Lapsi on yksilö, joka liittyy minuun biologisesti, mutta on aivan erilainen. En halua maailmaan kaltaisiani, vaan uusia ja ihmeellisen erilaisia persoonia.

Vasta suhde Kristaan sai ohjaajan rauhoittumaan Suomeen. Aikaisemmin hän on asunut ja reissannut paljon maailmalla.

– Olen tuntenut voimakasta syyllisyyttä, koska olen ollut paljon poissa Paavon luota. Raskain uravalintaani liittyvä asia on ollut ikävä, koska emme ole voineet nähdä. Se on kuin kivi kengässä.

Antti toivoo olevansa luotettava kasvattaja, joka antaa lapselleen tämän tarvitsemaa turvaa ja rakkautta.

IS:n mukaan Kristan ja Antin lapsi syntyy syksyllä. Pariskunta meni kihloihin viime kesän lopussa.

Lue myös:

Näyttelijä Krista Kosonen ja ohjaaja Antti Jokinen saavat lapsen

Krista Kosonen ja Antti Jokinen kihloihin

Krista Kosonen kihlauksestaan: ”Onnellinen elämäntilanne”

Elokuvaohjaaja Antti Jokinen: ”Jäin Suomeen Kristan takia”

Ida Paul ja Kalle Lindroth ovat Emma Gaalassa ehdolla vuoden tulokkaaksi. 

Duona esiintyvän Ida Paulin ja Kalle Lindrothin työtilanne ei ole tavanomaisin, sillä Ida Paul opiskelee toista vuotta maailman parhaaksi rankatussa Harvardin yliopistossa.

”Jenkeissä keskityn kouluun ja teen kappaleita.”

– Lensin yöllä juuri takaisin Suomeen. Teemme töitä periodeissa. Suomessa teemme keikkoja ja musajuttuja. Kun olen Jenkeissä keskityn kouluun ja teen kappaleita, Ida Paul kertoi tänään Emma-ehdokkaiden julkistustilaisuudessa.

Ida Paulin äiti on suomalainen ja isä yhdysvaltalainen. Lapsena hän on asunut Amerikassa lyhyen aikaa, jolloin haave amerikkalaisessa yliopistossa opiskelusta lujittui. 

Hakuprosessi Harvardiin kesti puoli vuotta, jonka aikana Ida Paul keräsi suosituksia opettajilta ja kollegoilta, kirjoitti esseitä ja teki SAT-pääsykokeen. Ida Paul teki jo tuolloin, 19-vuotiaana, kappaleita Warnerin artisteille.

– Toki arvosanat pitää olla kouluun riittävän hyvät, mutta pitää olla lisäksi joku asia, jossa on ihan huippu. Minulla se oli tämä musajuttu, joka on yhä minulle numero yksi.

”Kaikki eivät ole tiedehörhöjä”

Harvardissa Ida Paul ei ole vielä päättänyt pääainettaan, mutta on opiskellut yhteiskuntatieteitä, naistutkimusta sekä sivuaineina tanssia ja teatteria. Hän asuu kampuksella asuntolassa.

”Koulu on ihan oma ekosysteeminsä.”

– On kivaa, kun parhaat kaverit asuvat ihan naapurissa. Koulu on ihan oma ekosysteeminsä, kaikki tarvittava on kävelymatkan päässä. 

– Vaikka koulussa on lahjakkaita ihmisiä, ei kaikki todellakaan ole mitään tiedehörhöjä, jotka ovat hautautuneet laboratorioon. Sinne haetaan joka vuosi entistä monipuolisempi vuosiluokka opiskelijoita.

Harvardiin pääsy ei jää rahasta kiinni

Lukuvuosimaksu Harvardissa on yli 50 000 dollaria eli yli 42 000 euroa. Ida Paul painottaa, että Harvard kuuluu need blind -haun piiriin, jossa maksut räätälöidään opiskelijalle maksukyvyn mukaan. Loput maksusta kuitataan lahjoituksilla, joita yliopisto on saanut.

– Tiedän opiskelijoita, jotka eivät maksa opiskelusta mitään. Jotkut käyvät opintojen ohella töissä. Kenelläkään ei jää pääsy rahoituksesta kiinni.

”Musa on ainut pysyvä asia mun elämässä.”

Ida Paulilla on tällä hetkellä koti Suomessa ja Amerikassa, mutta hän uskoo panostavansa tulevaisuudessa eniten musiikkiin. Ida Paulin ja Kalle Lindrothin ensimmäinen albumi julkaistaan helmikuussa.

– Musa on ainut muuttumaton, pysyvä asia mun elämässä. Vaikka elämä ja vaatimuksen Harvadissa ovat joskus stressaavia, se varmasti kannattaa. Mitä enemmän koen, sitä enemmän minulla on myös lauluihin kirjoitettavaa.

Kansanedustaja Sari Sarkomaa kertoo suru-uutisesta Facebookissa.

Kansanedustaja Sari Sarkomaa, 52, kertoo virallisilla Facebook-sivuillaan suru-uutisesta: hänen nuorin pikkuveljensä on kuollut. 

– Nuorin pikkuveljeni on menehtynyt. Suruviesti saavutti minut 7.12. iltapäivällä. Jupan ystäville suru-uutinen tiedoksi. Jupaa ei enää ole, Sarkomaa on kirjoittanut Facebookiin.

Sarkomaa on omistanut päivityksessään koskettavan runon veljelleen.

Pikkuveljelleni

Ikinä ei tiedä onko aikaa paljon vai vähän
Yhtäkkiä elämäsi loppuikin tähän

Lähdit niin hiljaa
Että vain aamu kuuli
Sylissään matkalle sinut kantoi tuuli

Kiitos yhteisistä lapsuuden vuosista
Ja vuosista sen jälkeen
Uskon että sinun on nyt hyvä 
Taivaan kodissa olla