Alanah kertoi Guardianille luulleensa ensin, että häntä häiriköineet nettitrollivat olivat keski-ikäisiä miehiä. Kuva Alanah Pearcen YouTube-tililtä.
Alanah kertoi Guardianille luulleensa ensin, että häntä häiriköineet nettitrollivat olivat keski-ikäisiä miehiä. Kuva Alanah Pearcen YouTube-tililtä.

Kaksikymppinen Alanah Pearce sai tarpeekseen raiskausuhkauksista.

Nyt sai riittää! Näin australialainen pelikriitikko Alanah Pearce, 20, päätti saatuaan tarpeeksi raiskaus- ja tappouhkauksia netissä. Hän hoiteli nettiuhkailijat – lähinnä nuoret pojat – omalla tavallaan: ottamalla yhteyttä heidän äiteihinsä.

Alanah on tähän mennessä saanut yhteyden neljään äitiin, joille hän on jakanut otteita saamistaan uhkailuviesteistä. Yksi äideistä on vastannut Alanahille, kertonut olevansa pahoillaan poikansa käytöksestä ja luvannut hoitaa asian.

Alanah kertoi
Guardianille
toivovansa, että nuoret pojat ymmärtäisivät, että netin naiset ovat oikeita ihmisiä, eikä heitä saa kohdella törkeästi ja seksistisesti, sillä sillä saattaa olla seurauksia.

Alanah jakoi Twitterissä kuvan yhden äidin kanssa käydystä keskustelusta. Kuva: Twitter

Pelialan naisten törkeästä uhkailusta on puhuttu viime aikoina paljon. Gamergate-nimen saanut keskustelu nousi pinnalle Depression Quest -pelin kehittäneen Zoë Quinnia saatua tappo- ja raiskausuhkauksia, kun Zoën ex-poikaystävänsä väitti tämän harrastaneen seksiä pelikriitikon kanssa saadakseen pelilleen hyvät arviot. Lue lisää Gamergatesta täällä:
Pelialan naisia uhkaillaan törkeästi – tästä kaikki sai alkunsa

Lue myös:


Keskustelupalstojen suomalaiset trollit, tässä he ovat