Yli 20 rikoksesta syytetty Jari Aarnio (oik.) fanittaa Jethro Rostedtia (vas.). Kuvat: Sanoma-arkisto/Joonas Salo ja Kaisa Rautaheimo
Yli 20 rikoksesta syytetty Jari Aarnio (oik.) fanittaa Jethro Rostedtia (vas.). Kuvat: Sanoma-arkisto/Joonas Salo ja Kaisa Rautaheimo

Helsingin huumepoliisin entinen päällikkö Jari Aarnio lähetti torstain puoli yhdeksän uutisissa terveisiä kiinteistönvälittäjä Jethro Rostedtille. Soitimme Jethrolle ja kysyimme, miltä tuntuu, että hän on piristänyt sellissä istuneen Aarnion päiviä.

Media pääsi haastattelemaan Helsingin huumepoliisin entistä päällikköä Jari Aarniota eilen ensimmäistä kertaa kahteen vuoteen, sillä hänet vapautettiin tällä viikolla kahden vuoden tutkintavankeudesta.

Ylen puoli yhdeksän uutisissa selvisi muun muassa, että 26:stä rikoksesta syytetty Aarnio oli nukkunut ensimmäisen yön vapaalla ”ihan hyvin”. Katsojat saivat myös kuulla, että Aarnion kaivannut Hesburgin ruokaa ja että televisio toimi hänelle terapiana eristyssellissä.

– Televisio oli päällä seitsemästä puoleenyöhön.

Jethro Rostedtille lähetän terveisiä. Se oli linnaolosuhteisiin niin positiivista juttua, että iso kiitos Jethrolle, että on tämmöisen ohjelman tehnyt, Jari Aarnio sanoi puoli yhdeksän uutisissa.

Kiinteistönvälittäjä ja tv-kasvo Jethrolle Rostedt ei itse katsonut uutisia, mutta oli jo kuullut Aarnion terveiset. Jethro ei ollut erityisen mielissään – muttei myöskään pahoillaan – että pääsi uutisiin kyseisessä yhteydessä.

– Sanotaan nyt näin, että mikäs siinä. Hyvä, että ohjelmani ja persoonani ovat miellyttäneet. Ohjelma on tehty ihan kaikille, eikä mitenkään erikseen vankilassa tai vapaalla oleville – vaan ihan koko Suomen kansalle. Kaikki suomalaiset tarvitsevat nyt tällaista positiivista ohjelmaa, Jethro Rostedt kommentoi diplomaattisesti.

– Uskon, että ihmiset ymmärtävät, että se, että minut mainittiin tässä yhteydessä, ei liity mitenkään näihin yli 20:een rikokseen, hän nauroi.

Kauppaneuvos Jethro -ohjelmasta nähtiin hiljattain juuri viimeinen jakso. Harmittaako, että ilmainen mainos prime time -aikaan meni nyt vähän hukkaan?

– Se on ollut kanavan toiseksi katsotuin ohjelma, eli eiköhän tässä ole tulossa uusi kausi.

Brittihovissa on hämmentävä kihlajaissuma. Erikoisesta hääeleganssistaan parhaiten tunnettu prinsessa Eugenie avioituu Jack Brooksbankin kanssa loppuvuodesta, mutta ihaninta tässä uutisessa on kosintatapa. Se oli kuin elokuvista.

Prinssi Andrew'n ja tämän entisen kohuvaimon Sarah Fergusonin nuorempi tytär prinsessa Eugenie, 27, astelee pian kohti alttaria.

Hovi tiedotti eilen, että Eugenie ja yökerhonomistaja Jack Brooksbank, 29, ovat sinetöineen seitsemän vuoden suhteensa.

Nuoripari meni kihloihin aiemmin tässä kuussa vieraillessaan Nicaraguassa. 

BBC:n haastattelussa kaksikko paljastaa, että kosinta oli juuri prinsessalle sopiva, siis vähintäänkin täydellinen.

Herra Brooksbank oli polvistunut kosimaan rakastettuaan tulivuori (!) taustanaan. Juuri ennen kosintaa kaksikko oli katsellut järvelle ja ihastellut sen ylle lankeavaa auringonlaskua.

– Järvi oli niin kaunis. Ja se auringonlaskun kajo oli erilainen kuin mikään ennen näkemäni. Olin juuri sanonut ääneen, että tämä on uskomattoman hieno hetki. Ja sitten hän täysin yllättäen kosi! Se oli täydellistä, prinsessa Eugenie kertoi BBC:n haastattelussa. 

Täydellinen kosinta viimeisteltiin täydellisellä sormuksella, jossa komeilee punertava Padparadscha-safiiri timanttiryppään keskellä. Häät pidetään loppuvuodesta, jolloin prinssi Harryn ja Meghan Marklen keväthäistä on ehtinyt kulua jo tovi.

No, prinsessa Eugenie ansaitsee onnensa. Edellisen kerran, kun hän nousi laajemman yleisön tietoisuuteen vuonna 2011, tilanne oli vähemmän mairitteleva.

Prinssi Williamin ja Katen häissä prinssin serkkujen Beatricen ja Eugenien vitsailtiin näyttävän aivan Tuhkimon pahoilta sisarpuolilta Anastasialta ja Drusellalta. 

Onneksi näissä 2000-luvun moderneissa prinsessasaduissa myös pahat sisarpuolet löytävät onnen!

Prinsessa Beatricen ja hänen siskonsa prinsessa Eugenien kuninkaallinen häätyyli herätti hilpeyttä vuonna 2011. Kuva: MV Photos
Prinsessa Beatricen ja hänen siskonsa prinsessa Eugenien kuninkaallinen häätyyli herätti hilpeyttä vuonna 2011. Kuva: MV Photos

Toni Wirtanen kertoo tällä viikolla tv:ssä syyttävänsä vaimonsa masennuksesta musabisnestä. ”Se on saakelin mylly, joka jauhaa ihmisen päreiksi.”

Apulanta-yhtyeen keulakuva Toni Wirtanen, 42, ja hänen muusikkovaimonsa Jannika B, 32, nähdään tämän viikon torstaina Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa.

Jaksossa Maria Veitola vierailee Tonin ja Jannikan kesämökillä Lahden kupeessa, Hollolassa. Pariskunta keskustelee Marian kanssa rakkaudestaan, perhe-elämästään ja kamppailuistaan mielenterveyden kanssa. Kumpikin pariskunnasta on puhunut avoimesti sairastaneensa masennusta.

Toni kertoo Marialle elämänsä vaikeimmaksi paikaksi sen, kun vuonna 2003 alkoi kärsiä paniikkihäiriöstä ja ahdistuksesta.

– Silloin kun meni järki, niin se oli kyllä aika paha. Siinä oli elämässä vähän kaikenlaista ja sitten tuli paniikkihäiriöshow’t ja ahdistuskysymys siihen perään, Toni sanoo.

– Se veti todella synkkyyteen. Se oli pahinta.

Tonin mukaan mielenterveyden kanssa painiskelu on musiikkialalla yleistä.

”Silloin kun meni järki, niin se oli kyllä aika paha.”

– Meidän alalla ei ole ketään, joka vetäisi ilman nappeja ja terapiaa, mikä on hyvin hämmentävää.

Myöhemmin Marian yökyläilyn aikana pariskunta kertoo myös Jannikan uupumuksesta ja masennuksesta, johon hän sairastui pari vuotta sitten. Jannikan mukaan hänen tilanteensa johtui monesta tekijästä. Yksi syistä oli se, että hän on painanut töitä 15-vuotiaasta saakka ilman kesälomia: kiireinen elämä ajoi siihen, ettei Jannika ehtinyt käsitellä vaikeuksiaan.

Toni toteaa, että hänen mielestään yksi syy Jannikan sairastumiseen löytyy musabisneksestä:

– Mä syytän tätä hiton musabisnestä. Se on saakelin mylly, joka jauhaa ihmisen päreiksi. Jannika on tehnyt aina helvetisti töitä ja uskonut siihen, että mitä enemmän tekee, niin se myös palkitaan. Mutta musa-ala ei toimi niin.

Rakkaus otti aikansa

Jannika ja Toni tapasivat ensimmäisen kerran vuonna 2011, kun Jannika lähestyi Tonia saadakseen apua artistinuralleen. Jannikan mukaan heidän ensimmäinen tapaaminen ei ollut erityisen innostava.

– Täytyy sanoa, etten ollut koskaan tavannut yhtä negatiivista ihmistä. Toni sanoi, että älä jätä työtäsi, älä tule alalle, tämä on perseala, Jannika kertoo.

Rakkaus ei syttynyt Jannikan mukaan todellakaan ensisilmäyksellä. Pariskunta tapasi kuitenkin uudelleen ja uudelleen yhteisten tuttujen kautta, ja lopulta se oli menoa.

”En ollut koskaan tavannut yhtä negatiivista ihmistä kuin Toni.”

– En tiedä miten, mutta tässä sitä ollaan. Olen sanonut kaikille, ettei koskaan kannata ensimmäisen hetken perusteella tehdä päätelmää ihmisestä. Rakastan tuota miestä joka päivä enemmän, Jannika kertoo.

Haastattelimme Jannikaa viime kesänä, kun hän oli toipumisprosessinsa alussa. Lue juttu tästä: