Cara Delevingne on valittu kahdesti vuoden malliksi. Vaikka Caran elämässä riittää glamouria, hänen asenteensa on rento kuin kellä tahansa nuorella. ”Lempipuuhaani on hengailla ystävieni kanssa, katsoa leffoja ja syödä pitsaa.”
Cara Delevingne on valittu kahdesti vuoden malliksi. Vaikka Caran elämässä riittää glamouria, hänen asenteensa on rento kuin kellä tahansa nuorella. ”Lempipuuhaani on hengailla ystävieni kanssa, katsoa leffoja ja syödä pitsaa.”

Cara Delevingne on tämän hetken suosituin malli, ja hänellä on yli 10 miljoonaa Instagram-seuraajaa. Somessa hänet tunnetaan hulluttelevasta tyylistään ja räväköistä mielipiteistään.

Lontoossa järjestettyihin bileisiin saapuva malli Cara Delevingne, 22, saa viileimmätkin toimittajat ja muotiväen kaivamaan älypuhelimet laukuistaan ja räpsimään villisti kuvia tähdestä.

Yves Saint Laurent Beautén mainoskasvon piipahdus kosmetiikkamerkin juhlissa jää lyhyeksi. Hän poseeraa siskojensa Chloen ja Poppyn kanssa kameroille, käy lavalla, kun mainosvideo esitetään yleisölle ja pitää hetken hauskaa rokkibändin kanssa. Caran ilta jatkuu muualla kuin toimittajien ja bloggareiden seurassa.

Cara on tämän hetken kuumin huippumalli, ja nämä bileet ovat hänelle vain yksi työ muiden joukossa. Omien sanojensa mukaan Cara ei edes ole kreisibailaaja, vaikka paparazzien kuvissa hänet nähdään usein yöelämässä kuuluisien ystäviensä kanssa. Hänen jaksamisensa herätti keskustelua viime vuonna, kun hän nukkui pommiin Voguen haastattelusta – ei vain kerran vaan kahdesti.


Vapaa-ajallaan Cara pukeutuu mukavasti. Lapsena hän ei ollut edes kiinnostunut muodista.

– Käyn juhlimassa lähinnä siksi, että jet lag painaa koko ajan. En saa unta iltaisin. Useimmat kuvat ovat työtapahtumista, hän selitti nukahtelemisiaan.

– Oikeastaan verrattuna keneen tahansa ikäiseeni käyn ulkona hyvin vähän.

Caralla riittää nyt töitä. Kauneuskampanjansa lisäksi hän on DKNY:n, John Hardyn, Pepe Jeansin ja Topshopin kevään mainosten tähti.

Hän jaksaa myös viihdyttää fanejaan Instagramissa. Caran menestystarina jatkuu sielläkin, sillä maaliskuussa hänen tilinsä saavutti yli 10 miljoonaa seuraajaa. Häntä pidetään yhtenä muotialan vaikutusvaltaisimmista naisista.


Instagramissa Cara jakaa hulluttelevia kuvia sekä kannustavia voimalauseita.


Tavaramerkkinä ilveily

Caraa onkin kutsuttu uudeksi Kate Mossiksi, mallimaailman nuoreksi supertähdeksi.

Hän aloitti uransa 10-vuotiaana Vogue Italian sivuilla. Ratkaiseva käänne uralla tapahtui vuonna 2009, kun Storm-mallitoimiston perustaja Sarah Doukas iski silmänsä Caraan. Doukas löysi aikanaan myös Katen.

Varsinainen läpimurto tapahtui vuonna 2011, kun brittimuotitalo Burberry palkkasi Caran mainoskampanjaansa. Siitä alkoi lukuisten mainoskampanjoiden, muotinäytösten ja kuvausten putki maailman upeimpiin muotilehtiin.

– Tytöt ihailevat häntä. Kaikki haluavat olla yhtä vapaita kuin hän, muotilegenda Karl Lagerfeld selitti Caran suosiota The Sunday Timesin haastattelussa.

Cara on osa it girl -ilmiötä, johon kuuluu, että hän viettää aikaansa muoti- ja kulttuuriväen kuumimpien tyyppien kanssa. Hänen ystäväpiiriinsä kuuluvat esimerkiksi poppari Rita Ora sekä Mick Jaggerin ja Jerry Hallin mallitytär Georgia May Jagger. Viime aikoina Cara on viettänyt aikaa myös Kardashian-klaaniin kuuluvan mallilupauksen Kendall Jennerin kanssa.

Carasta tekee erityisen hänen hullutteleva persoonansa, jota hän pönkittää sosiaalisessa mediassa. Siinä missä Kate Moss on pysynyt aina hieman etäisenä, Caraan voi samastua kuka tahansa. Hänen tavaramerkkinsä on poseeraus, jossa hänen silmänsä ovat ristissä ja kieli työnnettynä pitkälle ulos suusta.

Caran mukaan ilveily on hänen tapansa hoitaa kiusalliset tilanteet.

– Vääntelen naamaani, koska en tiedä mitä muutakaan tekisin, Cara selitti Voguessa ja kertoi, että hänestä tuntuu hölmöltä yrittää näyttää täydelliseltä.

 

 


Topshopin kampanjassakin poseeraava Cara on yksi tämän hetken suosituimmista mainoskasvoista.

Kuuluisat kulmakarvat

Carasta ei voi puhua ilman hänen tuuheita kulmakarvojaan, jotka ovat jopa niin kuuluisat, että niillä on oma Twitter-tili.

On selvää, keneltä Cara on karvansa perinyt: rakkaalta isoäidiltään Angela Delevingnelta, joka kuoli vuodenvaihteessa 102-vuotiaana. Cara muisteli Gagana tunnettua isoäitiään Instagramissa.

– Lepää rauhassa Angela Delevingne. Kiltein, älykkäin ja hauskin ihminen, joka minulla on ollut ilo tuntea. Uskomaton äiti, isoäiti, isoisoäiti ja ystävä. Elät ikuisesti sydämissämme ja meillä on ikävä sinua. Sinulla oli maailman parhaat kulmakarvat, Cara kirjoitti.

Caralla oli isoäitinsä kanssa muutakin yhteistä: varakkaaseen perheeseen syntynyt Angelakin pääsi seurapiireihin jo nuorena. Hän oli naimisissa pörssimeklari Dudley Delevingnen kanssa, ja pari kuului Walesin prinssin tuttaviin. Heidän glamoröösi elämänsä tulvi matkoja Hollywoodiin ja Venetsiaan. Angelalle tarjottiin jopa roolia Tuulen viemää -elokuvassa, mutta hän kieltäytyi, koska oli raskaana.

Carakin tottui ylellisiin puitteisiin jo nuorena – hulppea lapsuudenkoti sijaitsee Lontoon hienostoalueella Belgraviassa. Caran isä Charles teki uransa kiinteistöalalla. Äiti Pandora työskentelee Selfridges-luksustavaratalossa personal shopperina. Pandoran asiakkaana huhutaan olevan myös Cambridgen herttuatar Catherine.

Vaikka taloudelliset puitteet olivat Delevigneillä kunnossa, muita ongelmia oli. Kun Caran isosiskot Chloe ja Poppy olivat pieniä, Pandora kamppaili heroiiniaddiktionsa kanssa. 80-luvun seurapiirit olivat koitua hänen kohtalokseen, ja hänen oli välillä asuttava pitkiäkin aikoja poissa perheen kodista.

– Olen ollut joskus liian sairas ollakseni äiti heille, mikä tuottaa minulle tuskaa, Pandora on kertonut Tatler-lehdelle.

Caran välit vanhempiin ovat kuitenkin olleet lämpimät, ja vaikka hän on tienannut elantonsa itse 16-vuotiaasta, hän asui lapsuudenkodissaan viime kesään saakka.


Tulevaisuudessa Cara valloittaa muotilehtien kannet kenties elokuvatähtenä.


Haaveena näytteleminen

Nuorempana kauneus tai mallin työt eivät erityisesti kiinnostaneet Caraa. Hän oli poikatyttö, joka haaveili näyttelemisestä ja ajatteli lähinnä rahoittavansa teatteriopinnot poseeraamalla muotikuvissa.

– Monet tytöt sanovat haluavansa malleiksi. En halua sanoa työstäni mitään pahaa, mutta ajattelen, että he pystyvät parempaankin. Olin uskomattoman onnekas, kun pärjäsin näin hyvin. Se ei ole helppoa, ja moni käy läpi paljon paskaa. Jos sinulla on aivot, käytä niitä ja kokeile tehdä jotain muuta, Cara neuvoi malliksi haluavia The Guardianin haastattelussa.

Mallina Cara ei ole koskaan tuntenut oloaan omaksi itsekseen.

– Se alkaa pitkästyttää vähän ajan kuluttua. Haluan kasvaa ihmisenä, ja mallin työ ei juuri auta siinä, koska kaikki aika kuluu ulkoisiin seikkoihin.

Vaikka teatteriopinnot jäivät haaveeksi, mallin töiden avulla Cara on pystynyt toteuttamaan unelmansa näyttelijän urasta. Vuonna 2012 hän sai pienen roolin Anna Karenina -elokuvassa. Tänä vuonna hänet nähdään peräti viidessä leffassa, kuten Pan-elokuvan merenneitona.

– Kun osallistuin muotiviikoille, ajattelin, että voin yhtä hyvin luopua näyttelemisestä, koska peli on menetetty. Kun minusta tuli malli, tarjolla oli rooleja tyhmänä blondina, joka tapetaan pian, hän kertoi TimeOutin haastattelussa.

– Kun viimein pääsin koe-esiintymään vakavaan rooliin, itkin puhelimessa, koska olin niin iloinen. Kyse ei ollut edes elokuvasta, vain koekuvauksista.

Instagramissa ja Twitterissä Cara taistelee seksismiä ja sukupuolistereotypioita vastaan. Hän jakaa kannustavia sitaatteja ja on kuvillaan mukana esimerkiksi nännienvapautusrintamassa, joka ajaa naisten oikeutta yläosattomuuteen. Naisten yläosattomuus on yhä kielletty osassa Yhdysvaltojen osavaltioita.

Cara on yhdistetty romanttisesti sekä miehiin että naisiin. Pari vuotta sitten hänen huhuttiin seurustelevan One Direc-tion -komistuksen Harry Stylesin kanssa, ja viime vuonna naisella oli lyhyt romanssi näyttelijä Michelle Rodríguezin kanssa. Tällä hetkellä Caralla vaikuttaa olevan on-off-suhde St. Vincent -nimellä musiikkia tekevän Anne ”Annie” Clarkin kanssa.

Harvoin haastatteluja antava Cara ei ole kommentoinut seksuaalista suuntautumistaan, mutta hänen viestinsä on: ole rohkeasti oma itsesi.

Lähteet: The Telegraph, Vogue, London Evening Standard, news.com.au.

Lue lisää:

Näin huippumalli Cara Delevingne juhli luksustapahtumassa

Raju väite: Vuoden malli turposi liikaa

Tältä huippumalli Cara Delevingne näyttää ilman kuuluisia kulmakarvojaan

Näin treenaa huippumalli Cara Delevingne

 

Cara Delevingne

Englantilainen malli ja näyttelijä syntyi 12.8.1992 Lontoossa.

Valittu kahdesti vuoden malliksi Britanniassa. Muotilehtien vakiokasvo, joka on tehnyt useita mainoskampanjoita luksusmerkeille.

Hänellä on kaksi isosiskoa, Chloe ja Poppy, joista jälkimmäinen on myös tehnyt töitä mallina.

Myös Caran lemmikkikanilla Cecilillä on oma Instagram-
tilinsä.

Suomalaiset miehet kunniaan!

Räppäri Jare Tiihonen ja Star Wars -elokuvien Chewbackaa esittävä näyttelijä Joonas Suotamo ovat saaneet viime päivinä ylistävää huomiota kansainvälisissä medioissa.

Viikonloppuna huippusuosittu Bright Side -verkkosivusto listasi jutussaan maita, joissa miehiä on enemmän kuin naisia. Jutun tilastoja väritettiin kuvilla kunkin maan ”unelmamiehistä”. Suomen kohdassa havainnollistavaksi esimerkiksi oli nostettu kuka muu muka kuin Cheek!

Joonas Suotamo saa hehkutusta sen sijaan Hello Giggles -sivustolta, jonka mukaan ”meidän on aika puhua siitä faktasta, että Chewbaccaa näyttelee hyvin viehättävä mies.” Eli siis ihana Joonas!

Me suomalaiset naiset olemme tietenkin jo pitkään tienneet, että kyllä Suomessa riittää upeita miehiä – jotka ovat kaiken lisäksi paljon muutakin kuin pelkkää silmänruokaa. Kysyimme naisilta, ketkä suomalaiset julkisuudesta tutut miehet pitäisi seuraavaksi noteerata ulkomaisissa medioissa.

Kokosimme vastaukset listaksi perusteluiden kera:

1. Näyttelijä Pekka Strang

”Hän on uskomattoman karismaattinen.”

2. Poliitikko Erkki Tuomioja

”Hänellä on hyvin viehättävä olemus. Jotenkin sympaattinen – ja tietenkin älykäs.”

3. Näyttelijä Eero Ritala

”Hyväntuulinen, rauhallinen ja aina mainio Eero on juuri sellainen tyyppi, jonka kanssa haluaisi herätä samasta sängystä. Ihan vaikka vain kavereina.”

4. Koripalloilija Lauri Markkanen

”Hän on niin pitkä ja arvostaa äidin lihapullia.”

5. Poliitikko Jani Toivola

”Hän näkee maailman niin avarakatseisesti ja jaksaa perustella asioita pitkäjänteisesti. Lisäksi hän puhuu omista haastaistaan avoimesti niin, että se kannustaa muitakin avautumaan. Ja onhan hän aina pirun tyylikäs.”

6. Näyttelijä Martti Suosalo

”Ihana! Haluaisin, että Martti ja Virpi Suutari adoptoisivat minut.”

7. Kirjailija Tuomas Kyrö

”Niin rehellinen ja hauska tyyppi, että huh huh.”

8. Tennistähti Jarkko Nieminen

”Älykkään ja sympaattisen oloinen tyyppi, joka vaikuttaa siltä, että hän jaksaa aina kuunnella ja keskustella.”

9. Liikemies Jari Sarasvuo

”No onhan hän nyt kovin ihana, kun hän haluaa aina keskustella kaikesta.”

10. Näyttelijä Lauri Tilkanen

”Perinteisellä tavalla viehättävä. Sellainen sympaattinen nappisilmä.”

11. Laulaja Pete Parkkonen

”Perusteluksi riittänee: Kohta sataa.”

12. Kirjailija ja psykiatri Claes Andersson

”Hän on niin viisas, että oksat pois.”

13. Näyttelijä Tommi Korpela

”The one and only! Tommilla on lempeä, kiva ja rauhallinen rytmi olla ja puhua. Hän ei nöyristele, mutta ei kuitenkaan ole myöskään koppava.”

14. Koomikko Antti Holma

”Absoluuttisesti maailman hauskin mies.”

15. Jääkiekkoilija Patrik Laine

”Niin suoraselkäinen, peritamperelainen mies, että häntä ei voi kuin rakastaa.”

Ida Paul ja Kalle Lindroth ovat Emma Gaalassa ehdolla vuoden tulokkaaksi. 

Duona esiintyvän Ida Paulin ja Kalle Lindrothin työtilanne ei ole tavanomaisin, sillä Ida Paul opiskelee toista vuotta maailman parhaaksi rankatussa Harvardin yliopistossa.

”Jenkeissä keskityn kouluun ja teen kappaleita.”

– Lensin yöllä juuri takaisin Suomeen. Teemme töitä periodeissa. Suomessa teemme keikkoja ja musajuttuja. Kun olen Jenkeissä keskityn kouluun ja teen kappaleita, Ida Paul kertoi tänään Emma-ehdokkaiden julkistustilaisuudessa.

Ida Paulin äiti on suomalainen ja isä yhdysvaltalainen. Lapsena hän on asunut Amerikassa lyhyen aikaa, jolloin haave amerikkalaisessa yliopistossa opiskelusta lujittui. 

Hakuprosessi Harvardiin kesti puoli vuotta, jonka aikana Ida Paul keräsi suosituksia opettajilta ja kollegoilta, kirjoitti esseitä ja teki SAT-pääsykokeen. Ida Paul teki jo tuolloin, 19-vuotiaana, kappaleita Warnerin artisteille.

– Toki arvosanat pitää olla kouluun riittävän hyvät, mutta pitää olla lisäksi joku asia, jossa on ihan huippu. Minulla se oli tämä musajuttu, joka on yhä minulle numero yksi.

”Kaikki eivät ole tiedehörhöjä”

Harvardissa Ida Paul ei ole vielä päättänyt pääainettaan, mutta on opiskellut yhteiskuntatieteitä, naistutkimusta sekä sivuaineina tanssia ja teatteria. Hän asuu kampuksella asuntolassa.

”Koulu on ihan oma ekosysteeminsä.”

– On kivaa, kun parhaat kaverit asuvat ihan naapurissa. Koulu on ihan oma ekosysteeminsä, kaikki tarvittava on kävelymatkan päässä. 

– Vaikka koulussa on lahjakkaita ihmisiä, ei kaikki todellakaan ole mitään tiedehörhöjä, jotka ovat hautautuneet laboratorioon. Sinne haetaan joka vuosi entistä monipuolisempi vuosiluokka opiskelijoita.

Harvardiin pääsy ei jää rahasta kiinni

Lukuvuosimaksu Harvardissa on yli 50 000 dollaria eli yli 42 000 euroa. Ida Paul painottaa, että Harvard kuuluu need blind -haun piiriin, jossa maksut räätälöidään opiskelijalle maksukyvyn mukaan. Loput maksusta kuitataan lahjoituksilla, joita yliopisto on saanut.

– Tiedän opiskelijoita, jotka eivät maksa opiskelusta mitään. Jotkut käyvät opintojen ohella töissä. Kenelläkään ei jää pääsy rahoituksesta kiinni.

”Musa on ainut pysyvä asia mun elämässä.”

Ida Paulilla on tällä hetkellä koti Suomessa ja Amerikassa, mutta hän uskoo panostavansa tulevaisuudessa eniten musiikkiin. Ida Paulin ja Kalle Lindrothin ensimmäinen albumi julkaistaan helmikuussa.

– Musa on ainut muuttumaton, pysyvä asia mun elämässä. Vaikka elämä ja vaatimuksen Harvadissa ovat joskus stressaavia, se varmasti kannattaa. Mitä enemmän koen, sitä enemmän minulla on myös lauluihin kirjoitettavaa.