Sekä Jennyn että Sadun aiemmat kokemukset ovat tehneet heistä varovaisia. ”Jos minulle ja Juhalle olisi tullut suhde, olisin kuitenkin pelännyt, että hän satuttaa minua jossain vaiheessa”, Jenny sanoo. Kuva: Satu Kemppainen
Sekä Jennyn että Sadun aiemmat kokemukset ovat tehneet heistä varovaisia. ”Jos minulle ja Juhalle olisi tullut suhde, olisin kuitenkin pelännyt, että hän satuttaa minua jossain vaiheessa”, Jenny sanoo. Kuva: Satu Kemppainen

Sekä Satu että Jenny ihastuivat Bachelor-Juhaan syvästi. Nyt keskenään ystävystyneet naiset tsemppaavat toisiaan.

Bachelor Suomi -ohjelma päättyi viime viikolla, ja kaksi naista toipuu siitä edelleen.

Ohjelman päätösjaksossa poikamies Juha Rouvinen valitsi 27-vuotiaan Satu Torstin. Jenny Helenius, 32, jäi kakkoseksi. Rakkaus ei kuitenkaan kestänyt enää kuvausten jälkeen, ja lopullisesti Juha ja Satu erosivat viime viikolla.

Molemmat naiset ovat tunteneet pettyneensä Juhan toimintaan.

Jenny: ”Juha on aika itsekäs”

”En ollut rakastunut Juhaan, mutta tosi vahvasti ihastunut. Totta kai petyin.

Minulla ei ole kuitenkaan mitään tarvetta tietää, miksei hän valinnut minua. Jos törmäämme jossain, varmaan moikkaamme, mutta hän jää mieheksi menneisyyteeni. En antaisi hänelle uutta mahdollisuutta, se on mennyttä.

En näe, että voisimme muodostaa ystävyyttä. Se on hassua, sillä olen yleensä kaikkien eksieni kanssa tosi hyvissä väleissä.

”Hän ei halua arkensa muuttuvan, vaan muuttuja on se ihminen, joka tulee hänen elämäänsä.”

Tällä hetkellä minulla on Juhasta tietynlainen kuva. Kun olemme Sadun kanssa jutelleet, on käynyt ilmi, että hän on puhunut meille paljon samoja juttuja. Se on vähän noloa hänen kannaltaan.

Hän on aika itsekäs. Hän ei halua arkensa muuttuvan, vaan muuttuja on se ihminen, joka tulee hänen elämäänsä. Mutta ei hän ole täysin huono tyyppi. Hänellä on ollut pitkä parisuhde aiemminkin, ja se kertoo, että hänessä on hyvääkin.

Jos meille olisi tullut suhde, olisin kuitenkin pelännyt, että hän satuttaa minua jossain vaiheessa.”

Satu: ”Joskus tuli olo, että teot ja sanat eivät kohtaa”

”Yritimme pitää Juhan kanssa Suomessa parisuhdestatusta, mutta Juha nyt on sellainen, että hän vain menee, on töissä ja käy metsässä.

Luulisi, että jos on rakastunut, toiselle olisi aikaa, mutta emme me olleet. Minä olin vasta rakastumassa. Vaikken näyttänyt ohjelmassa tunteitani, olin todella ihastunut.

”Kaiken kaikkiaan hän on kuitenkin superihana mies.”

Olen pettynyt lähinnä Juhan toimintaan. Toki tunteemme ovat olleet aitoja enkä epäile niitä ollenkaan, mutta joskus tuli olo, että teot ja sanat eivät kohtaa. Jos odottelen lähettämääni viestiin vastausta kolme päivää, niin eiköhän tämä ole tässä. Sen verran itsearvoa on.

Kaiken kaikkiaan hän on kuitenkin superihana mies. Emmehän me Jennyn kanssa olisi muuten ihastuneet häneen.”

Lue Jennyn ja Sadun koko haastattelu Me Naisten numerosta 20/2016!

Ida Paul ja Kalle Lindroth ovat Emma Gaalassa ehdolla vuoden tulokkaaksi. 

Duona esiintyvän Ida Paulin ja Kalle Lindrothin työtilanne ei ole tavanomaisin, sillä Ida Paul opiskelee toista vuotta maailman parhaaksi rankatussa Harvardin yliopistossa.

”Jenkeissä keskityn kouluun ja teen kappaleita.”

– Lensin yöllä juuri takaisin Suomeen. Teemme töitä periodeissa. Suomessa teemme keikkoja ja musajuttuja. Kun olen Jenkeissä keskityn kouluun ja teen kappaleita, Ida Paul kertoi tänään Emma-ehdokkaiden julkistustilaisuudessa.

Ida Paulin äiti on suomalainen ja isä yhdysvaltalainen. Lapsena hän on asunut Amerikassa lyhyen aikaa, jolloin haave amerikkalaisessa yliopistossa opiskelusta lujittui. 

Hakuprosessi Harvardiin kesti puoli vuotta, jonka aikana Ida Paul keräsi suosituksia opettajilta ja kollegoilta, kirjoitti esseitä ja teki SAT-pääsykokeen. Ida Paul teki jo tuolloin, 19-vuotiaana, kappaleita Warnerin artisteille.

– Toki arvosanat pitää olla kouluun riittävän hyvät, mutta pitää olla lisäksi joku asia, jossa on ihan huippu. Minulla se oli tämä musajuttu, joka on yhä minulle numero yksi.

”Kaikki eivät ole tiedehörhöjä”

Harvardissa Ida Paul ei ole vielä päättänyt pääainettaan, mutta on opiskellut yhteiskuntatieteitä, naistutkimusta sekä sivuaineina tanssia ja teatteria. Hän asuu kampuksella asuntolassa.

”Koulu on ihan oma ekosysteeminsä.”

– On kivaa, kun parhaat kaverit asuvat ihan naapurissa. Koulu on ihan oma ekosysteeminsä, kaikki tarvittava on kävelymatkan päässä. 

– Vaikka koulussa on lahjakkaita ihmisiä, ei kaikki todellakaan ole mitään tiedehörhöjä, jotka ovat hautautuneet laboratorioon. Sinne haetaan joka vuosi entistä monipuolisempi vuosiluokka opiskelijoita.

Harvardiin pääsy ei jää rahasta kiinni

Lukuvuosimaksu Harvardissa on yli 50 000 dollaria eli yli 42 000 euroa. Ida Paul painottaa, että Harvard kuuluu need blind -haun piiriin, jossa maksut räätälöidään opiskelijalle maksukyvyn mukaan. Loput maksusta kuitataan lahjoituksilla, joita yliopisto on saanut.

– Tiedän opiskelijoita, jotka eivät maksa opiskelusta mitään. Jotkut käyvät opintojen ohella töissä. Kenelläkään ei jää pääsy rahoituksesta kiinni.

”Musa on ainut pysyvä asia mun elämässä.”

Ida Paulilla on tällä hetkellä koti Suomessa ja Amerikassa, mutta hän uskoo panostavansa tulevaisuudessa eniten musiikkiin. Ida Paulin ja Kalle Lindrothin ensimmäinen albumi julkaistaan helmikuussa.

– Musa on ainut muuttumaton, pysyvä asia mun elämässä. Vaikka elämä ja vaatimuksen Harvadissa ovat joskus stressaavia, se varmasti kannattaa. Mitä enemmän koen, sitä enemmän minulla on myös lauluihin kirjoitettavaa.

Kansanedustaja Sari Sarkomaa kertoo suru-uutisesta Facebookissa.

Kansanedustaja Sari Sarkomaa, 52, kertoo virallisilla Facebook-sivuillaan suru-uutisesta: hänen nuorin pikkuveljensä on kuollut. 

– Nuorin pikkuveljeni on menehtynyt. Suruviesti saavutti minut 7.12. iltapäivällä. Jupan ystäville suru-uutinen tiedoksi. Jupaa ei enää ole, Sarkomaa on kirjoittanut Facebookiin.

Sarkomaa on omistanut päivityksessään koskettavan runon veljelleen.

Pikkuveljelleni

Ikinä ei tiedä onko aikaa paljon vai vähän
Yhtäkkiä elämäsi loppuikin tähän

Lähdit niin hiljaa
Että vain aamu kuuli
Sylissään matkalle sinut kantoi tuuli

Kiitos yhteisistä lapsuuden vuosista
Ja vuosista sen jälkeen
Uskon että sinun on nyt hyvä 
Taivaan kodissa olla