Sipe Santapukki yrittää etsiä naisista – ja muutenkin kaikista ihmisistä – aina heidän syvimmän olemuksensa. Kuva: Lauri Rotko
Sipe Santapukki yrittää etsiä naisista – ja muutenkin kaikista ihmisistä – aina heidän syvimmän olemuksensa. Kuva: Lauri Rotko

Apulannan Sipe kertoi Radio Rockin haastattelussa viehätysvoimansa salaisuuden.

Apulannan rumpalilta Sipe Santapukilta, 36, udeltiin Radio Rockin haastattelussa, miten hän onnistuu saamaan rinnalleen aina kauniin naisen. Sipe elää tällä hetkellä avoliitossa suunnistaja Minna Kaupin kanssa ja on aikaisemmin seurustellut muun muassa laulaja Anna Erikssonin kanssa.

Sipe kertoi haastattelussa kuulleensa joskus radiossa arvailuja siitä, että hänen viehätysvoimansa perustuu hänen vyötärönsä alapuolella oleviin kykyihin.

– Ei se diagnoosi sinänsä osu hirveän väärään, Sipe sanoi.

Silti Sipe uskoo, että sitäkin enemmän asiaan vaikuttaa hänen oma aitoutensa ja se, että hän etsii muista ihmisistä "syvintä olemusta".

– Mulla on ollut pienestä pitäen kyky ottaa ihmiset ihmisinä. Pystyn pureutumaan ihmisen persoonaan sellaisena kuin hän on – välittämättä, mitä hän on saavuttanut. Ihmiset tykkäävät, että heidän syvintä olemustaan puhutellaan. Pitää olla aito ja pyrkiä aina näkemään naamarin taakse, Sipe sanoi.

Anna Eriksson (vas.) ja Minna Kauppi. Kuvat: HS/Tuomas Marttila

Musiikkipiireissä Sipe on yli 20 vuotta kestäneellä urallaan törmännyt usein teeskentelijöihin. Rumpaliin on kuitenkin turha yrittää tehdä vaikutusta titteleillä tai muilla saavutuksilla.

– Mulla on hyvin vähän kavereitä bändi- ja musiikkipiireissä. En mä diggaile tavata teeskenteleviä tyyppejä. Mieluummin olen aitojen ihmisten kanssa.

Lue myös:

Sipe Santapukki: "Tästä syystä suhde Minna Kauppiin oli pakko salata"

Riitaisa ero Anna Erikssonista masensi Sipe Santapukin: "Tajuttoman raskas ihmissuhde"

Minna Kauppi miesystävästään Sipestä: "Hän ymmärtää elämäntyyliäni"

Missä rumpali ja suunnistaja voivat rakastua, Minna Kauppi?

Jussi-gaalan vieraat tukivat tasa-arvoa ja häirinnän lopettamista pukeutumalla näyttäviin mustiin asuihin ja valkoisiin nauhoihin.

Tänä vuonna Jussi-gaalassa nähtiin poikkeuksellisen paljon mustia iltapukuja. Jussit jakava Filmiaura ry. toivoi, että vieraat, jotka haluavat tukea tasa-arvoa ja seksuaalisen häirinnän ja vallankäytön lopettamiseta elokuva-alalla, kantaisivat gaalassa valkoista nauhaa esimerkiksi rintapielessä tai ranteessa. Tukensa pystyi osoittamaan myös pukeutumalla mustaan.

Tyylikkäästi mustiin pukeutuivat esimerkiksi Minka Kuustonen ja Heidi Lindén.

Näyttelijä Alina Tomnikov esitteli gaalassa miesystävänsä, valokuvaaja Lauri Laukkasen.

Näyttelijä Antti Luusuaniemi osoitti kunnioituksensa tasa-arvokampanjaan käyttämällä valkoista nauhaa rintapielessään.

Myös Laura Birn pukeutui mustaan. 


Anna Paavilainen ja Minttu Mustakallio Jussi-gaalan punaisella matolla.

Krista Kososen look oli dramaatinen ja näyttävä.

Maryam Razavin elämässä puhaltavat nyt uudet tuulet, sillä hän erosi vastikään näyttelijä-juontaja Mikko Leppilammesta.

Pihla Viitala juhli miesystävänsä Alexander Schimphin kanssa.

Selma Vilhusen ohjaama dokumentti Hobbyhorse revolution voitti parhaan dokumenttielokuvan palkinnon.

Elena Leeve valitsi ylleen mustaa samettia.

Milka Ahlroth juhli housupuvussa.

Eero Aho juhli vaimonsa Teresa Meriläisen kanssa.

Suomalais-tanskalainen näyttelijä ja tanssija Sara Soulién asu oli läpikuultava, mutta silti tyylikäs.

Aku Louhimiehen Tuntemattomassa sotilaassa pääroolin tehnyt Eero Aho osoitti Jussi-gaalassa täyden tukensa naisnäyttelijöiden ulostuloille.

Näyttelijä Eero Aho on Jussi-gaalassa ehdolla parhaasta miespääosasta Tuntematon sotilas -elokuvasta. Gaalan punaisella matolla nähtiin kuitenkin vakava mies, jonka oli vaikea päästä juhlatunnelmaan.

– Tunnelmat ovat todella ristiriitaiset, hän myönsi.

Aiemmin tällä viikolla joukko eturivin naisnäyttelijöitä kertoi Ylen haastattelussa kokemuksistaan ohjaaja Aku Louhimiehen elokuvien kuvauksissa. Muun muassa Pamela Tola, Matleena Kuusniemi ja Pihla Viitala syyttivät Louhimiestä alistavasta, nöyryyttävästä ja sadistisesta kohtelusta.

Louhimies on ohjannut uuden Tuntemattoman sotilaan, jolla on Jussi-gaalassa 10 ehdokkuutta. Aihe puhuttikin laajasti myös gaalan punaisella matolla.

”Toivottavasti tämä kaikki johtaa parempaan dialogiin ja siihen, että koko elokuva-ala muuttuu.”

– Haluan osoittaa tukeni kaikille näille naisille ja heidän ulostuloilleen. Olen järkytyksellä seurannut sosiaalisessa mediassa käytävää keskustelua, jossa osa on leimannut heidät ja kyseenalaistanut heidän kokemuksensa, Aho sanoi.

– Toivottavasti tämä kaikki johtaa parempaan dialogiin ja siihen, että koko elokuva-ala muuttuu.

Samaan aikaan Aho halusi kuitenkin myös juhlistaa hänen ja koko Tuntemattoman sotilaan työryhmän tekemää työtä.

– Tilanne on tosiaan hyvin ristiriitainen. Tämä on kuitenkin suomalaisen elokuvan juhla. Olemme muiden elokuvan näyttelijöiden kanssa tästä puhuneet, ja todenneet, että meidän ei tarvitse hävetä mitään, hän totesi.

Parhaasta ohjauksesta ehdolla olevaa Aku Louhimiestä ei ainakaan Jussi-gaalan punaisella matolla häntä näkynyt, eikä Aholla ei ollut asiasta sen parempaa tietoa.

– En tiedä, onko hän tulossa.