Stig esiintyi Ruisrockissa lauantaina. Kuva: Jonna Öhrnberg
Stig esiintyi Ruisrockissa lauantaina. Kuva: Jonna Öhrnberg

Tosielämässä Stig yrittää välttää tilanteita, joissa kumppanille pitää hyvitellä tekojaan.

Kun Stig eli Pasi Siitonen, 37, palaa keikoilta, hänen ei ole vaikeaa päästä takaisin kiinni perhearkeen. 

– Sunnuntaina tulen kotiin, ja lapset hyökkäävät heti eteisessä kimppuun kutitusleikkien kanssa. Silloin viikonlopun jutut unohtuvat nopeasti, muusikko kertoi Ruisrockissa.

Stigin uusi kappale Oon tulossa kotiin (nakkikukkaro) kertoo miehestä, joka palaa venähtäneeltä reissulta häntä koipien välissä. Hän yrittää lepytellä kotona olevaa rakasta, myös nakkikukkaron voimin. Lehtitaikinaan kääritty nakki on todella Stigin herkkua, mutta lahjuksista ei kuulemma ole hyötyä tositilanteessa. 

– Yritän kyllä välttää sellaisia tilanteita, joissa niitä joutuisi käyttämään. Paras lepyttelykeino on kuunteleminen ja keskusteleminen. Pienistä kömmähdyksistä voi selvitä kukkapuskalla, mutta kovin pitkälle sellaisilla ei kyllä pääse.

Edessä poikien reissu

Elokuussa Stig lähtee teinivuosien parhaiden ystäviensä kanssa reissuun. Vanha kaveriporukka on matkustellut aiemmin yhdessä lapsien ja puolisojen kanssa, mutta nyt he jättävät perheet kotiin.

– Lähdetään kunnon lomalle, poikien reissuun, Stig sanoo ja nauraa.

”Aika vähän ne jaksaa olla kiinnostuneita minun jutuistani, mikä on ihan hyväkin.”

Vain yksi nuoruudenystävä pyörii Stigin mukana keikoilla ja festareilla. Naapurin Allu ajoi Stigin Ruisrockiin, mutta muita räppärin ura ei juuri hetkauta.

– Aika vähän ne jaksaa olla kiinnostuneita minun jutuistani, mikä on ihan hyväkin, kun puolitutut ja tuntemattomat eivät muusta olekaan kiinnostuneita kuin musajutuistani.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, voit tilata sen kautta lehden maksuttoman näytenumeron kotiisi.

Liikunta on yhä tärkeä osa Virpi Sarasvuon arkea, vaikka hän ei enää ehdikään liikkua entiseen malliin.

Entistä huippuhiihtäjä Virpi Sarasvuota nähdään harvoin parrasvaloissa. Eilen hän saapui Urheilugaalaan ilman puolisoaan Jari Sarasvuota.

– Työskentelen yrittäjänä. Sain juuri viime viikolla postissa valmentajan ammattitutkinnon paperit. Kasailen siihen liittyvää materiaalia valmiiksi, Virpi kertoi kuulumisiaan.

Virpi kertoi, että liikunta on yhä tärkeä osa hänen arkeaan.

– Liikun aktiivisesti, vaikka riippuu tietysti mihin vertaa. Urheilu-ura oli täysin eri elämä ja eri vaihe. Olisi tietysti kauhean kätevää, jos olisin nykyisessä arjessa yhtä hyvässä kunnossa kuin ammattiaikoina.

Virpillä ja Jarilla on kaksi yhteistä tytärtä, joiden elämää nainen ei halunnut tarkemmin kommentoida.

Gaalailtaan hän suhtautui odottavin mielin.

– Täällä on paljon ihmisiä, joita ei muuten tapaa. Elämä on aika lailla työtä ja arkea muuten.

Arttu Wiskarin mukaan pienet arjen muutokset ovat tärkeimpiä. 

Laulaja Arttu Wiskari on tehnyt vuoden ajan muutoksia hyvinvointiinsa.

– Aloitin pienten muutosten tekemisen viime vuoden alussa. Aloin liikkua ja katsoa ruokavaliossa pieniä juttuja. Kesän söin ja join miten halusin ja olin ihan puhki.

Syksyn alussa laulaja aloitti tipattoman ja aloitti treenaamaan personal trainerin kanssa.

– Neljän kuukauden tipaton oli iso muutos, ja sen aikana tein lisää pieniä muutoksia. Kun ne olivat hallussa, päätin tipattoman häämatkamme ajaksi, viime kesänä lastensa äidin kanssa avioitunut Arttu kertoo.

”Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikea säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on.”

Arkisin Arttu tekee musiikkia ja hoitaa 2- ja 4-vuotiata lapsia kotona. Viikonloput hän keikkailee.

– En ole oikein ikinä lomalla. Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikeaa säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on. Joskus pitää mennä salille aamulla, joskus illalla. Saatan usein mennä salille vasta yhdeksältä. Se, että jaksaa raahautua sinne, on pääjuttu. En aseta itselleni mitään älyttömiä tavoitteita, jotka saavutettuani repsahdan.

Arttu ei seuraa tarkasti kilojen tippumista, vaan yrittää vaalia pieniä muutoksia arjessaan.

– Eilen tehtiin kotona taas terveellistä safkaa. Paistoimme kasviksia, pinaattia ja lihaa.

Keikkalavojen lisäksi Wiskari nähdään Supermarsu-elokuvassa, joka saa ensi-iltansa ensi viikolla. Laulaja pitää päähenkilö Emilian isäpuolen Pertin roolia lähes luonneroolina.

– Pertissä on noin puolet Arttu Wiskaria. Vähän hömelömpi versio meikäläisestä se on.