Roope Salminen ihastuu naisiin, jotka voittavat hänet väittelyssä. Rakkautensa hän näyttää laittamalla kumppanilleen vaatteet valmiiksi. – Kauneinta on, kun saan parisuhteessa omaa aikaa ja tilaa, hän sanoo.

Muusikko ja juontaja Roope Salminen, 25, hörähtää hersyvään nauruun.

Hän tuli kansan tietoisuuteen Uuden musiikin kilpailun juontajana ja Tähdet, tähdet -kilpailun vimmaisena heittäytyjänä. Roope oli mukana myös Tahdon-kampanjassa ja kertoi radiossa olevansa kiinnostunut sekä miehistä että naisista.

– Tykkään naisista tosi paljon, hän hekottaa.

– Olen seurustellut vain naisten kanssa, mutta uskon, että seksuaalisuus on oikeasti liukuva käsite. Ei kenenkään pitäisi joutua puolustamaan seksuaalisuuttaan tai julistamaan heteroutta. Olen mitä olen.

Tällä hetkellä Roope on ennen kaikkea muusikko, joka intoilee bändinsä Roope Salminen & Koirat tulevasta levystä. Aikaisemmin hip hop -covereita esittänyt bändi tekee parhaillaan ensimmäisiä omia biisejä sisältävää pitkäsoittoaan. Keikkaa pukkaa muusikkona ja oman teatteriryhmän ja klubiteatterin pyörittäminen vievät aikaa.

Niinpä Roope arvostaakin kumppanissa ennen kaikkea sitä, että tällä on oma elämä ja omaa kunnianhimoa.

– En haluaisi, että mimmi luopuisi omista unelmistaan minun takiani, sillä en itsekään tällä hetkellä muuttaisi vaikkapa ulkomaille rakkauden takia. Haluan nähdä, mihin bändimme ja improryhmämme pääsee.

Mitä sinulle tulee mieleen sanasta rakkaus?

Rakkaus on tarpeellinen ja eteenpäin vievä voima. Se on myös monen hyvän biisin aihe. On vain kaksi aihetta, joista voi kirjoittaa, joten jos ei olisi rakkautta, kaikki biisit kertoisivat kuolemasta.

Millaista elämäsi olisi ilman rakkautta?

Ilman rakkautta elämä olisi varmasti aika pragmaattista ja tasaista, sillä rakkaus saa ihmisen tekemään arvaamattomia ja typeriä tekoja. Joskus niiden lopputulokset ovat hienoja, joskus tuhoisia.

Millainen oli ensirakkautesi?

Olin lukioikäisenä herkkä ihastumaan, mutta kyllästyin nopeasti. Ajattelin, että olemme tytön kanssa pari viikkoa yhdessä, mutta seurustelimmekin monta vuotta. Se rakkaus oli merkittävä, koska kasvoimme ja opimme kaikki asiat yhdessä. Samaan aikaan se oli putkinäköinen, koska ei ollut mitään vertailukohtaa. En voinut sanoa meneekö meillä hyvin vai huonosti.

Kuka on elämäsi suurin rakkaus?

Faija. Ihan ylivoimaisesti. Kaverilla ei ole ollut helppoa ja silti hän on saanut aikaiseksi useammankin kappaleen ihan hyviä skidejä. Asuimme isän kanssa kahdestaan, kunnes Riitta (Havukainen) tuli kuvioihin, kun olin alle viisivuotias. Näin toki myös äitiäni. Minulla oli kaksi kotia, eikä se ollut mikään ongelma. Viestini kaikille, jotka ovat kimpassa pelkästään lasten takia on, että älkää olko! On omituinen agraarikulttuurin jäänne ajatella, että ihmisten pitäisi olla ikuisesti yhdessä. Sillä ei ole lapselle mitään merkitystä. Minä ihmettelin päiväkotikavereitani, että eikö teillä ole tylsää, kun teillä vain yksi koti.

Miten käyttäydyt rakastuneena?

Rakastun harvoin, mutta jos niin käy, se on aika mukaansatempaava tunne. Minun on vaikea keskittyä mihinkään muuhun, joten muu elämä kärsii. Tosi usein ystäväni huomaavat ennen minua, että olen rakastunut.

Millaisiin naisiin rakastut?

Naisiin, joilla on oma elämä ja kunnianhimoa ja tilannetajua. Sellaisiin, jotka ovat sinut itsensä kanssa, ja joilta voin oppia jotain. Jos joku mimmi voittaa minut väittelyssä, se on iso plussa. Tykkään keskustella asioista ja mielestäni on tylsää, jos ollaan kaikesta samaa mieltä. Naisen pitää arvostaa taidetta ja hänellä pitää olla maailmasta jotain sanottavaa. En etsi mitään myötäilevää bändäriä – sellainen rakkaus olisi hyväksikäyttöä.

Millainen nainen on seksikäs?

Tosi monenlaiset naiset voivat olla seksikkäitä. Usein minulle riittää, ettei ole ihan hirveän mauton ja kantaa itsensä hyvin. Koolla, iällä tai ulkonäöllä ei ole sillä lailla merkitystä, että ihastuisin aina samanlaisiin naisiin. Mutta jos on on blondi, kokoa 36 ja omistaa isot tissit, sen myötä voi tulla itsetuntoa, joka näkyy. Siihen itsetuntoon kiinnitän huomiota, en tisseihin lihan- tai muovinpaloina.

Oletko romantikko vai realisti?

Vahvasti molempia. En usko, että rakkaus voittaa kaiken. Uskon, että on olemassa elämäntilanteita, joihin rakkaus sopii ja elämäntilanteita, joihin se ei sovi. Jos suhteessa on vaan yksinkertaisesti paska fiilis koko ajan, niin vaikka kuinka rakastaisi toista, ei kannata jatkaa. Kun olen parisuhteessa, olen sillä tavalla romantikko, että tykkään tehdä yllätyksiä, ottaa toisen huomioon ja saada hänet tuntemaan itsensä spesiaaliksi.

Miten näytät rakkautta arjessa?

Haluan, että arki on erityistä ja siinä on kohokohtia. Jos ollaan yhdessä, niin ollaan sitten kunnolla. Käydään yöllä uimassa Urho Kekkosen muistomerkillä, koska vain on sellainen fiilis. Otetaan äkkilähtö jonnekin tai jätetään kiva post-it-lappu tai laitetaan toiselle sellaiset vaatteet valmiiksi tuolille, joissa hän näyttäisi illalla hyvältä. Otetaan toinen huomion ja kerrotaan hänelle, kun ajatellaan häntä.

Voiko pettämisen antaa anteeksi?

Totta kai voi. Minua on petetty ja olen antanut sen anteeksi. Tilanne kertoo, onko järkeä jatkaa vai onko pettäminen oire jostain, joka on korjattavissa. Jos pettäminen on kestänyt pitkään ja mukana on paljon tunteita, ei tietenkään kannata jatkaa suhdetta. Mutta jos joku pussailee jossakin kännissä, niin ihan sama.


TERVEISET RAKKAALLE Tällaisen kuvan Roope raapusti mielitietylleen.

Millainen kumppani olet?

Kiireinen, työkeskeinen ja epätäsmällinen, mutta myös välittävä. Tykkään kuunnella, olen kiinnostunut ja valmis avartamaan maailmankatsomustani.

Onko sydämesi joskus särkynyt?

Kenenpä ei olisi. Joistakin tapahtumista ei selviä ikinä, eivätkä ne välttämättä liity romanttiseen rakkauteen. Paras ystäväni kuoli, kun olin lukiossa, enkä pääse siitä koskaan yli. Sen kanssa vain oppii elämään. Jos romanttisessa rakkaudessa tulee turpiin, realistipuoleni astuu esiin: tämä ei nyt natsannut, mutta maailmassa on vielä paljon kalaa jäljellä.

Kauneinta, mitä rakkaasi on tehnyt?

Antanut omaa aikaa ja tilaa. Jos on sellainen hetki, että tarvitsee omaa tilaa, toinen tajuaa sen eikä ajattele, että parisuhteemme on heti kriisissä, jos olemme vähän aikaa erillään.

Mikä sinut saa syttymään?

Itsevarmuus. Pistää silmään, kun joku kantaa itsensä hyvin. Kunhan ei ole mauton.

Mikä on naisen seksikkäin ruumiinosa?

Haluaisin sanoa aivot tai sydän, mutten voi, koska se olisi liian cheesiä. Rehellisyyden nimissä on vastattava, että riippuu tosi paljon naisesta. Kun on tunteita jotakuta kohtaan, kaikennäköiset ruumiin ominaispiirteet alkavat näyttää viehättäviltä.

Mikä rakkaudessa on hirveintä ja ihaninta?

Kamalinta on se, miten työkyvyttömäksi se tekee. Ihaninta, miten paljon se inspiroi.

Millainen rakastaja olet?

Ensimmäisessä julkaistussa sinkussamme Biisonit kerron, että rakastajana en ole kovin kummoinen. Tähän pitäisi varmaankin kysyä vastausta joltakulta toiselta.

Voiko rakkautta olla ilman seksiä?

Voi olla, totta kai. Mutta koen, että aika usein romanttiseen rakkauteen liittyy seksuaalisuus jollain tavalla, muuten se on aika lähellä ystävyyttä. Mutta on muutakin läheisyyttä kuin seksi.

Lue lisää:

Roope Salminen vastasi seurustelu-uteluihin Suomipopilla: ”En sulje mitään pois, seksuaalisuus on liukuva käsite”

Eppu Salminen ja poika Roope: "Emme ole koskaan nähneet toisiamme humalassa"

Tähdet, tähdet -ohjelman Roope Salminen: ”Tämä on elämäni tärkein kevät”

Roope Salminen

Muusikko, juontaja ja näyttelijä syntyi 11.12.1989 Helsingissä, jossa asuu yhä.

Vanhemmat näyttelijät Eppu Salminen ja Minna Turunen.

Luotsaa Roope Salminen & Koirat -nimistä bändiä, joka esiintyy kesällä muun muassa Provinssi-, Ruis- ja Ilosaarirockissa.

Improvisaatioryhmä Kolinan perustaja.

Muistetaan UMK:n ja Koomikot-sarjan juontajana sekä Tähdet, tähdet -ohjelman kilpailijana.

Ida Paul ja Kalle Lindroth ovat Emma Gaalassa ehdolla vuoden tulokkaaksi. 

Duona esiintyvän Ida Paulin ja Kalle Lindrothin työtilanne ei ole tavanomaisin, sillä Ida Paul opiskelee toista vuotta maailman parhaaksi rankatussa Harvardin yliopistossa.

”Jenkeissä keskityn kouluun ja teen kappaleita.”

– Lensin yöllä juuri takaisin Suomeen. Teemme töitä periodeissa. Suomessa teemme keikkoja ja musajuttuja. Kun olen Jenkeissä keskityn kouluun ja teen kappaleita, Ida Paul kertoi tänään Emma-ehdokkaiden julkistustilaisuudessa.

Ida Paulin äiti on suomalainen ja isä yhdysvaltalainen. Lapsena hän on asunut Amerikassa lyhyen aikaa, jolloin haave amerikkalaisessa yliopistossa opiskelusta lujittui. 

Hakuprosessi Harvardiin kesti puoli vuotta, jonka aikana Ida Paul keräsi suosituksia opettajilta ja kollegoilta, kirjoitti esseitä ja teki SAT-pääsykokeen. Ida Paul teki jo tuolloin, 19-vuotiaana, kappaleita Warnerin artisteille.

– Toki arvosanat pitää olla kouluun riittävän hyvät, mutta pitää olla lisäksi joku asia, jossa on ihan huippu. Minulla se oli tämä musajuttu, joka on yhä minulle numero yksi.

”Kaikki eivät ole tiedehörhöjä”

Harvardissa Ida Paul ei ole vielä päättänyt pääainettaan, mutta on opiskellut yhteiskuntatieteitä, naistutkimusta sekä sivuaineina tanssia ja teatteria. Hän asuu kampuksella asuntolassa.

”Koulu on ihan oma ekosysteeminsä.”

– On kivaa, kun parhaat kaverit asuvat ihan naapurissa. Koulu on ihan oma ekosysteeminsä, kaikki tarvittava on kävelymatkan päässä. 

– Vaikka koulussa on lahjakkaita ihmisiä, ei kaikki todellakaan ole mitään tiedehörhöjä, jotka ovat hautautuneet laboratorioon. Sinne haetaan joka vuosi entistä monipuolisempi vuosiluokka opiskelijoita.

Harvardiin pääsy ei jää rahasta kiinni

Lukuvuosimaksu Harvardissa on yli 50 000 dollaria eli yli 42 000 euroa. Ida Paul painottaa, että Harvard kuuluu need blind -haun piiriin, jossa maksut räätälöidään opiskelijalle maksukyvyn mukaan. Loput maksusta kuitataan lahjoituksilla, joita yliopisto on saanut.

– Tiedän opiskelijoita, jotka eivät maksa opiskelusta mitään. Jotkut käyvät opintojen ohella töissä. Kenelläkään ei jää pääsy rahoituksesta kiinni.

”Musa on ainut pysyvä asia mun elämässä.”

Ida Paulilla on tällä hetkellä koti Suomessa ja Amerikassa, mutta hän uskoo panostavansa tulevaisuudessa eniten musiikkiin. Ida Paulin ja Kalle Lindrothin ensimmäinen albumi julkaistaan helmikuussa.

– Musa on ainut muuttumaton, pysyvä asia mun elämässä. Vaikka elämä ja vaatimuksen Harvadissa ovat joskus stressaavia, se varmasti kannattaa. Mitä enemmän koen, sitä enemmän minulla on myös lauluihin kirjoitettavaa.

Kansanedustaja Sari Sarkomaa kertoo suru-uutisesta Facebookissa.

Kansanedustaja Sari Sarkomaa, 52, kertoo virallisilla Facebook-sivuillaan suru-uutisesta: hänen nuorin pikkuveljensä on kuollut. 

– Nuorin pikkuveljeni on menehtynyt. Suruviesti saavutti minut 7.12. iltapäivällä. Jupan ystäville suru-uutinen tiedoksi. Jupaa ei enää ole, Sarkomaa on kirjoittanut Facebookiin.

Sarkomaa on omistanut päivityksessään koskettavan runon veljelleen.

Pikkuveljelleni

Ikinä ei tiedä onko aikaa paljon vai vähän
Yhtäkkiä elämäsi loppuikin tähän

Lähdit niin hiljaa
Että vain aamu kuuli
Sylissään matkalle sinut kantoi tuuli

Kiitos yhteisistä lapsuuden vuosista
Ja vuosista sen jälkeen
Uskon että sinun on nyt hyvä 
Taivaan kodissa olla