”Kun olen parisuhteessa, olen sillä tavalla romantikko, että tykkään tehdä yllätyksiä ja saada toisen tuntemaan itsensä spesiaaliksi”, Roope Salminen kertoo. Kuva: Susanna Kekkonen
”Kun olen parisuhteessa, olen sillä tavalla romantikko, että tykkään tehdä yllätyksiä ja saada toisen tuntemaan itsensä spesiaaliksi”, Roope Salminen kertoo. Kuva: Susanna Kekkonen

Roope Salminen rakastuu harvoin, mutta häneen tekee vaikutuksen itsevarma ja kunnianhimoinen nainen. – Jos joku mimmi voittaa minut väittelyssä, se on iso plussa, Roope sanoo.

Muusikko ja juontaja Roope Salminen, 25, tuli koko kansan tietoisuuteen Uuden musiikin kilpailun juontajana ja Tähdet, tähdet -kilpailun vimmaisena heittäytyjänä.

Roope oli näkyvästi mukana myös Tahdon-kampanjassa. Radiohaastattelussa hän kertoi olevansa kiinnostunut sekä miehistä että naisista.

– Olen seurustellut vain naisten kanssa, mutta uskon, että seksuaalisuus on oikeasti liukuva käsite. Ei kenenkään pitäisi joutua puolustamaan seksuaalisuuttaan tai julistamaan heteroutta. Olen mitä olen, Roope sanoo.

Kiireinen muusikko ja näyttelijä arvostaa kumppanissa ennen kaikkea sitä, että tällä on oma elämä ja kunnianhimoa.

– En haluaisi, että mimmi luopuisi omista unelmistaan minun takiani, sillä en itsekään tällä hetkellä muuttaisi vaikkapa ulkomaille rakkauden takia. Haluan nähdä, mihin bändimme ja improryhmämme pääsee.

Roope rakastuu harvoin, mutta yleensä naisiin, joilta voi oppia jotain.

– Jos joku mimmi voittaa minut väittelyssä, se on iso plussa.

Kiireinen kumppani

Roope kertoo olevansa kiireinen ja epätäsmällinen, mutta myös välittävä kumppani. Hän näyttää rakkautta niin, että yrittää tehdä arjestakin erityistä.

– Jos ollaan yhdessä, niin ollaan sitten kunnolla. Käydään yöllä uimassa Urho Kekkosen muistomerkillä, koska vain on sellainen fiilis. Otetaan äkkilähtö jonnekin tai jätetään kiva post-it -lappu tai laitetaan toiselle sellaiset vaatteet valmiiksi tuolille, joissa hän näyttäisi illalla hyvältä.

Millainen rakastaja hän sitten on?

– Ensimmäisessä sinkussamme Biisonit kerron, että rakastajana en ole kovin kummoinen. Pitäisi varmaan kysyä vastausta joltakulta toiselta.

Pettämisen Roope pystyy antamaan anteeksi, vaikka silloin onkin mietittävä, mistä syrjähyppy johtuu ja onko suhdetta järkeä jatkaa.

– Minua on petetty ja olen antanut sen anteeksi. Pettäminen voi olla oire jostain, joka on korjattavissa. Jos taas pettäminen on kestänyt pitkään ja mukana on paljon tunteita, ei tietenkään kannata jatkaa suhdetta. Mutta jos joku nyt pussailee jossakin kännissä, niin ihan sama.

Kuka on Roopen elämän suuri rakkaus? Millainen nainen on seksikäs? Muun muassa näihin kysymyksiin Roope vastaa haastattelussa, jonka voit lukea Me Naisten numerosta 24/2015.

Lue lisää:

Eppu Salminen ja poika Roope: ”Emme ole koskaan nähneet toisimme humalassa”

Tähdet, tähdet -kilpailija Roope Salminen: ”En enää uskaltanut vastata puhelimeen”

Laulaja Pete Parkkonen: ”En ajattele olevani seksisymboli”

Roope ­Salminen

Muusikko, juontaja ja ­näyttelijä syntyi 11.12.1989 ­Helsingissä, jossa asuu yhä.

Vanhemmat näyttelijät Eppu Salminen ja Minna Turunen.

Luotsaa Roope Salminen & Koirat -nimistä bändiä, joka esiintyy kesällä muun muassa Provinssi-, ­Ruis- ja Ilosaarirockissa.

Improvisaatioryhmä Kolinan perustaja.

Muistetaan UMK:n ja ­Koomikot-sarjan juontajana sekä Tähdet, tähdet -ohjelman ­kilpailijana.

Ida Paul ja Kalle Lindroth ovat Emma Gaalassa ehdolla vuoden tulokkaaksi. 

Duona esiintyvän Ida Paulin ja Kalle Lindrothin työtilanne ei ole tavanomaisin, sillä Ida Paul opiskelee toista vuotta maailman parhaaksi rankatussa Harvardin yliopistossa.

”Jenkeissä keskityn kouluun ja teen kappaleita.”

– Lensin yöllä juuri takaisin Suomeen. Teemme töitä periodeissa. Suomessa teemme keikkoja ja musajuttuja. Kun olen Jenkeissä keskityn kouluun ja teen kappaleita, Ida Paul kertoi tänään Emma-ehdokkaiden julkistustilaisuudessa.

Ida Paulin äiti on suomalainen ja isä yhdysvaltalainen. Lapsena hän on asunut Amerikassa lyhyen aikaa, jolloin haave amerikkalaisessa yliopistossa opiskelusta lujittui. 

Hakuprosessi Harvardiin kesti puoli vuotta, jonka aikana Ida Paul keräsi suosituksia opettajilta ja kollegoilta, kirjoitti esseitä ja teki SAT-pääsykokeen. Ida Paul teki jo tuolloin, 19-vuotiaana, kappaleita Warnerin artisteille.

– Toki arvosanat pitää olla kouluun riittävän hyvät, mutta pitää olla lisäksi joku asia, jossa on ihan huippu. Minulla se oli tämä musajuttu, joka on yhä minulle numero yksi.

”Kaikki eivät ole tiedehörhöjä”

Harvardissa Ida Paul ei ole vielä päättänyt pääainettaan, mutta on opiskellut yhteiskuntatieteitä, naistutkimusta sekä sivuaineina tanssia ja teatteria. Hän asuu kampuksella asuntolassa.

”Koulu on ihan oma ekosysteeminsä.”

– On kivaa, kun parhaat kaverit asuvat ihan naapurissa. Koulu on ihan oma ekosysteeminsä, kaikki tarvittava on kävelymatkan päässä. 

– Vaikka koulussa on lahjakkaita ihmisiä, ei kaikki todellakaan ole mitään tiedehörhöjä, jotka ovat hautautuneet laboratorioon. Sinne haetaan joka vuosi entistä monipuolisempi vuosiluokka opiskelijoita.

Harvardiin pääsy ei jää rahasta kiinni

Lukuvuosimaksu Harvardissa on yli 50 000 dollaria eli yli 42 000 euroa. Ida Paul painottaa, että Harvard kuuluu need blind -haun piiriin, jossa maksut räätälöidään opiskelijalle maksukyvyn mukaan. Loput maksusta kuitataan lahjoituksilla, joita yliopisto on saanut.

– Tiedän opiskelijoita, jotka eivät maksa opiskelusta mitään. Jotkut käyvät opintojen ohella töissä. Kenelläkään ei jää pääsy rahoituksesta kiinni.

”Musa on ainut pysyvä asia mun elämässä.”

Ida Paulilla on tällä hetkellä koti Suomessa ja Amerikassa, mutta hän uskoo panostavansa tulevaisuudessa eniten musiikkiin. Ida Paulin ja Kalle Lindrothin ensimmäinen albumi julkaistaan helmikuussa.

– Musa on ainut muuttumaton, pysyvä asia mun elämässä. Vaikka elämä ja vaatimuksen Harvadissa ovat joskus stressaavia, se varmasti kannattaa. Mitä enemmän koen, sitä enemmän minulla on myös lauluihin kirjoitettavaa.

Kansanedustaja Sari Sarkomaa kertoo suru-uutisesta Facebookissa.

Kansanedustaja Sari Sarkomaa, 52, kertoo virallisilla Facebook-sivuillaan suru-uutisesta: hänen nuorin pikkuveljensä on kuollut. 

– Nuorin pikkuveljeni on menehtynyt. Suruviesti saavutti minut 7.12. iltapäivällä. Jupan ystäville suru-uutinen tiedoksi. Jupaa ei enää ole, Sarkomaa on kirjoittanut Facebookiin.

Sarkomaa on omistanut päivityksessään koskettavan runon veljelleen.

Pikkuveljelleni

Ikinä ei tiedä onko aikaa paljon vai vähän
Yhtäkkiä elämäsi loppuikin tähän

Lähdit niin hiljaa
Että vain aamu kuuli
Sylissään matkalle sinut kantoi tuuli

Kiitos yhteisistä lapsuuden vuosista
Ja vuosista sen jälkeen
Uskon että sinun on nyt hyvä 
Taivaan kodissa olla