Muusikko Olli Herman ja ­Noora-vaimo laittautuvat yhtä pitkään ja tuntevat toistensa asukriisit. – Vaimoni tienaa enemmän kuin minä, mikä ei minua haittaa, Olli sanoo.

Mies vain paranee vanhetessaan.
Totta, vaikka miehuuteen kuuluukin ­tavallaan ikuinen lapsuus. Nyt kolmekymppisenä tunnen olevani mies, vaikka pitkään sainkin kuunnella pojittelua baarissa humalaisilta ihmisiltä. Kaipa naimisiinmenokin on rauhoittanut ja kasvattanut.
 
Mies ei kehtaa pyytää apua.
Kyllä minä kehtaan. Suomalaiset miehet ovat silti aika pidättyväisiä avunpyytäjiä. Jos olen miestenvessassa, aika moni kääntyy ovella tarkistaakseen, tuliko sittenkin naistenvessaan. Brittiläiset uskaltavat kysyä suoraan, suomalaiset mulkoilevat hiljaa.
 
Jokainen mies tykkää makkarasta ja oluesta.
Makkara maistuu, jos se on lihaisaa A-luokan lenkkiä eikä tasaista massaa ­kuten HK:n Sinistä. Oluestakin tykkään. Reckless Loven keikkaraideri on rokkariklisee: siinä on tolkuton määrä alkoholia. Itse tosin juon sitä vähiten bändin jäsenistä, koska soittimena on oma kroppani. Jos keikkailussa on pidempi tauko, saatan minäkin päästä viihteelle.
 
Armeija tekee pojista miehiä.
Paskapuhetta. Kävin armeijassa näyttäytymässä, mutta minua ei sinne huolittu, koska siellä ei luotettu aseenkäyttö­kykyihini. Hullun paperit löytyvät tietääkseni aika monelta muusikolta.
 
Mies etsii äitinsä kaltaista naista.
Äidissäni ja vaimossani on vain yksi ­yhdistävä piirre: molemmat ovat voimakastahtoisia. Äiti on akateemisesti kouluttautunut rakennusmestari, hän työskentelee miehisellä alalla ja varoo tekemästä itsestään numeroa. Vaimoni Noora tekee töitä ulkonäön parissa niin sanotusti turhamaisella alalla. Hän työskentelee ripsiteknikkona omassa ripsisalongissaan.

Miehen on vaikea kestää, jos vaimolla on parempi palkka.
Höpsis, järki käteen ja akka tienaamaan! Vaimoni tienaa enemmän kuin minä, ­mikä ei minua haittaa. Muusikon leipä ei ole niin leveä kuin kuvitellaan, sillä meitä on bändissä neljä jakamassa tulot ja roudareillekin pitää maksaa. Olen tyytyväinen, jos tienaan sen verran, ettei rahankäyttöä tarvitse miettiä. Toki tässä ammatissa on aina se mahdollisuus, että onnistuu tekemään maailmanlaajuisen hitin.
 
Mies ei koskaan saa kylliksi seksiä.
Pitää paikkansa. Jos saisin tarpeekseni seksistä, mitä sitten tekisin? Seksuaalinen vetovoima on maailmaa pyörittävä asia. Ilman sitä ei tosin olisi rakkauttakaan. Saan työni puolesta paljon huomiota naisilta, mutta vaimoni ei ole mustasukkaista tyyppiä. Hän tietää, että huomio kuuluu ammattiin. En myöskään käyttäydy niin, että minusta pitäisi olla mustasukkainen.
 
Mitä enemmän miehellä on ollut seksisuhteita, sitä miehekkäämpi hän on.
Kaipa sitä tuli pikkupoikana laskettua kuinka paljon herneitä on purkissa, mutta ei sillä enää ole väliä. Nykyinen suhteeni on kestänyt nyt neljä vuotta, joten olen ehtinyt sinkkuaikanikin viettää.
 
Nainen hoitaa yhteydet miehenkin ­sukulaisiin.
Näin meillä ainakin on käynyt. ­Tapaan työssäni niin paljon ihmisiä, että kotona haluan istua mieluummin ihan yksin. Tunnen silti piston sydämessäni siitä, että pitäisi olla enemmän yhteyksissä äitiin, isään ja siskoon.
 
Mies ei vaatteilla koreile.
Koreileepas. Meillä on vaimon kanssa samankokoiset vaatekaapit ja käytän ­välillä hänen paitojaan, varsinkin keikka­vaatteina. Harrastamme yhdessä shoppailua ja toimimme toistemme maku­tuomareina. Jos toinen ei ole paikalla, lähettelemme kännykkäkuvia sovitus­kopeista. Shoppailen yleensä liikkeissä, joista tiedän jo etukäteen mitä haen. Farkut ostan yleensä naistenosastolta ja buutsit teetän mittatilaustyönä.
 
Miehen mielestä naista saa aina odottaa.
Meillä kotona molemmilla on pitkä tukka ja molemmat meikkaavat, joten valmistautumiseen menee yhtä kauan ­aikaa. Sitä saa odottaa, kummalle sattuu sinä päivänä vaatekriisi.
 
Mies tekee ja toimii eikä turhia analysoi.
Olen analysoinut ihan liikaakin asioita ja huomannut, että saan enemmän aikaan, kun ensin teen ja mietin vasta sitten. ­Aikanaan tuli pohdittua paljonkin sosiaa­lista painetta, joka syntyi, kun kaikki ympärillä sanoivat, että leikkaa tukkasi ja mene oikeisiin töihin. Itselläni helpotti, kun päästin ulkopuolisista paineista irti.
 
Mies on ressukka jo 37 asteen kuumeessa.
Muusikkona oppii olemaan valittamatta. Pahimmillani olen mitannut kuumeeksi 38,7 astetta juuri ennen lavalle menoa, mutta menin silti.
 
Miehet eivät juoruile eivätkä puhu ­pahaa kavereidensa selän takana.
Totta kai juoruilevat, mutta kutsuvat sitä paskanpuhumiseksi. On silti eri asia, ­puhutaanko toisesta kun­nioittavasti vai loukkaavasti.
 
Mies tyytyy parisuhteessa vähempään kuin nainen.
Mielestäni tyydyn vähään. Odotan oikeas­taan vain vastarakkautta ja sen osoittamista. Tärkeää on myös se, että saan toteuttaa ­itseäni Reckless Loven kautta. Tulevaisuuden varallekaan ­minulla ei ole vaatimuksia, kuten että pitäisi rakentaa talo tai perustaa perhe. Vaimoni on minulle läheisin ihminen ja paras kaverini. Parisuhteemme on ­minulle tuki ja turva, joka ei muutu.

Olli ­Herman

■ Muusikko syntyi 19.5.1983 Kuopios­sa. Asuu Tampereella vaimonsa Nooran kanssa.
■ Reckless loven solisti. Bändi lähtee toukokuun alussa Euroopan-kiertueelle ja keikkailee Suomessa festareilla läpi kesän.
■ Kilpaili MTV3:n musiikkiohjelmassa Tähdet, tähdet ja putosi semi­finaalissa. Kappaleista julkaistaan levy 9.5. Laulajat esiintyvät Jäähallikonsertissa 17.5.

Olli Lindholm kertoo elämäkerrassaan, että isä katosi hänen elämästään kokonaan 80-luvun puolivälissä. – Ihan hyvä, että lähti, Olli sanoo.

Yö-muusikko Olli Lindholm, 53, kertoo vaikeasta isäsuhteestaan tuoreessa elämäkerrassaan Olli – Yhden miehen varietee (Docendo).

– Olen siitä erikoinen lapsi, että mulla on kantapäässä jännä viilto. Se kertoo, että isyystesti on tehty. Isä ei halunnut tunnustaa, että olen sen lapsi, Olli kertoo Arno Kotron kirjoittamassa kirjassa.

”Ihan hyvä, että lähti.”

Ainoana lapsena Olli eli käytännössä kahden äitinsä kanssa, sillä isä oli paljon pois kotoa töiden takia. 80-luvun puolivälissä isä katosi Ollin elämästä kokonaan.

– Ihan hyvä, että lähti, Olli toteaa kirjassa. 

Ollin mukaan hänen isänsä oli ”ihan siedettävä silloin, kun joi, muuten ei”. Hän muistelee kirjassa erästä joulua, jolloin isällä ja pojalla tuli riita.

– Muistojen äärellä saa toisaalta aina miettiä, mikä on totta ja mikä ei – mikä on jälkeenpäin lisättyä. Muisti on petollinen kapistus. Itse
muistan, että joskus murrosikäisenä tulee isän kanssa riita joulutähden asennosta tai jostain, haen kirveen ja yritän lyödä sillä isää, Olli kertoo kirjassa.

Ollin mukaan hänen äitinsä ei muista kyseistä välikohtausta.

– Mutta oikeastaanhan se on toisarvoista, oliko mukana kirves vai ei. Ilmapiiri oli joka tapauksessa tuo.

Ei tiedä, minne haudattu

Olli on aikaisemminkin puhunut vaikeasta isäsuhteestaan. Viime vuonna hän kertoi Vain elämää -ohjelmassa, ettei tiedä, minne isä on haudattu.

– Mä olin hänen ainoa läheinen, ja mulle tuli 1998 syksyllä soitto Satakunnan keskussairaalasta, että isänne on aivokuollut. Menin hänen luo, sanoin isälle, että kaikki on ok, että kyllä mä sua ymmärrän, että näin on käynyt. Sitten ne otti piuhat irti. Mä en edes tiedä, minne hänet on haudattu. Hän testamenttasi ruumiinsa ja hänet polttohaudattiin, Olli kertoi ohjelmassa.

Tuolloin Olli kertoi myös pelänneensä isäänsä aina.

– Sitä aina odotti kädet ristissä, että voi kun isä olisi kännissä, niin se olisi mukavampi. Meillä oli todella huonot välit, ja pelkäsin häntä helvetisti.

Arno Kotro, Olli Lindholm: Olli – Yhden miehen varietee on juuri ilmestynyt.

 

”Olen omasta puolestani todella pahoillani tästä kaikesta”, laulaja Tomi Metsäketo kirjoittaa Facebookissa.

Laulaja Tomi Metsäketo on julkaissut Facebookissa pitkän kirjoituksen, johon sisältyy myös anteeksipyyntö.

Metsäkedon kirjoitus koskee tuoreen Seiska-lehden uutista, jossa viisi naista kertoo laulajan käyttäytyneen heitä kohtaan sopimattomalla tavalla. Yksi naisista esiintyy jutussa koko nimellään, yksi etunimellään ja kolme nimettömänä. Jutussa haastateltu tarjoilija muun muassa kertoo tapauksesta, jossa hotellin tarjoilijat joutuivat huomauttamaan Metsäkedolle, ettei työntekijöihin saa koskea.

Metsäketo haluaa kertoa asiasta oman näkemyksensä Facebookissa. 

– Julkisuuden henkilönä olen tottunut, että meistä kirjoitetaan monenlaista ja sen kyllä kestän, myös ne negatiiviset, mutta raja menee, kun aletaan syyttää rikolliseksi tai asioista, joita ei ole tapahtunutkaan, Metsäketo puolustautuu Facebookissa.

– On ikävää, että nykyään raja varsinkin somessa levittää pahaa tietoa ihmisistä on surullisen alhainen. Ajatusmaailmat eivät vain kaikkien kanssa kohtaa ja nyt näiden kyseisten someryhmien ihmisten kanssa ei ole kohdannut. Olen omasta puolestani todella pahoillani tästä kaikesta, anteeksi, hän kirjoittaa.

Tekstistä ei käy selkeästi ilmi, mistä Metsäketo on pahoillaan. Hän kirjoittaa myös, että keskusteluryhmästä ja kirjoittajista on tehty rikosilmoitus.

Metsäketo nähdään parhaillaan Tähdet, tähdet -ohjelmassa, jota esitetään MTV3:lla.

Totaalinen epäonnistuminen

Naiset syyttävät Tomi Metsäketoa Seiskassa asiattomasta käytöksestä, laulaja pyytää anteeksi Facebookissa – mutta mitä?

Jos ja kun tunteen pakonomaisen tarpeen alkaa tekemään kriisiviestintää somessa, niin pitää olla valmis myös kritiikkiin eikä pönkitää omaa egoaan kertomalla tv-nauhoituksista ja rikosilmoituksilla uhkaamisesta. "Ylläpitäjän" toimesta tehtyjen kommenttien poistaminen ei auta lainkaan asiaa.
Lue kommentti