Muusikko Olli Herman ja ­Noora-vaimo laittautuvat yhtä pitkään ja tuntevat toistensa asukriisit. – Vaimoni tienaa enemmän kuin minä, mikä ei minua haittaa, Olli sanoo.

Mies vain paranee vanhetessaan.
Totta, vaikka miehuuteen kuuluukin ­tavallaan ikuinen lapsuus. Nyt kolmekymppisenä tunnen olevani mies, vaikka pitkään sainkin kuunnella pojittelua baarissa humalaisilta ihmisiltä. Kaipa naimisiinmenokin on rauhoittanut ja kasvattanut.
 
Mies ei kehtaa pyytää apua.
Kyllä minä kehtaan. Suomalaiset miehet ovat silti aika pidättyväisiä avunpyytäjiä. Jos olen miestenvessassa, aika moni kääntyy ovella tarkistaakseen, tuliko sittenkin naistenvessaan. Brittiläiset uskaltavat kysyä suoraan, suomalaiset mulkoilevat hiljaa.
 
Jokainen mies tykkää makkarasta ja oluesta.
Makkara maistuu, jos se on lihaisaa A-luokan lenkkiä eikä tasaista massaa ­kuten HK:n Sinistä. Oluestakin tykkään. Reckless Loven keikkaraideri on rokkariklisee: siinä on tolkuton määrä alkoholia. Itse tosin juon sitä vähiten bändin jäsenistä, koska soittimena on oma kroppani. Jos keikkailussa on pidempi tauko, saatan minäkin päästä viihteelle.
 
Armeija tekee pojista miehiä.
Paskapuhetta. Kävin armeijassa näyttäytymässä, mutta minua ei sinne huolittu, koska siellä ei luotettu aseenkäyttö­kykyihini. Hullun paperit löytyvät tietääkseni aika monelta muusikolta.
 
Mies etsii äitinsä kaltaista naista.
Äidissäni ja vaimossani on vain yksi ­yhdistävä piirre: molemmat ovat voimakastahtoisia. Äiti on akateemisesti kouluttautunut rakennusmestari, hän työskentelee miehisellä alalla ja varoo tekemästä itsestään numeroa. Vaimoni Noora tekee töitä ulkonäön parissa niin sanotusti turhamaisella alalla. Hän työskentelee ripsiteknikkona omassa ripsisalongissaan.

Miehen on vaikea kestää, jos vaimolla on parempi palkka.
Höpsis, järki käteen ja akka tienaamaan! Vaimoni tienaa enemmän kuin minä, ­mikä ei minua haittaa. Muusikon leipä ei ole niin leveä kuin kuvitellaan, sillä meitä on bändissä neljä jakamassa tulot ja roudareillekin pitää maksaa. Olen tyytyväinen, jos tienaan sen verran, ettei rahankäyttöä tarvitse miettiä. Toki tässä ammatissa on aina se mahdollisuus, että onnistuu tekemään maailmanlaajuisen hitin.
 
Mies ei koskaan saa kylliksi seksiä.
Pitää paikkansa. Jos saisin tarpeekseni seksistä, mitä sitten tekisin? Seksuaalinen vetovoima on maailmaa pyörittävä asia. Ilman sitä ei tosin olisi rakkauttakaan. Saan työni puolesta paljon huomiota naisilta, mutta vaimoni ei ole mustasukkaista tyyppiä. Hän tietää, että huomio kuuluu ammattiin. En myöskään käyttäydy niin, että minusta pitäisi olla mustasukkainen.
 
Mitä enemmän miehellä on ollut seksisuhteita, sitä miehekkäämpi hän on.
Kaipa sitä tuli pikkupoikana laskettua kuinka paljon herneitä on purkissa, mutta ei sillä enää ole väliä. Nykyinen suhteeni on kestänyt nyt neljä vuotta, joten olen ehtinyt sinkkuaikanikin viettää.
 
Nainen hoitaa yhteydet miehenkin ­sukulaisiin.
Näin meillä ainakin on käynyt. ­Tapaan työssäni niin paljon ihmisiä, että kotona haluan istua mieluummin ihan yksin. Tunnen silti piston sydämessäni siitä, että pitäisi olla enemmän yhteyksissä äitiin, isään ja siskoon.
 
Mies ei vaatteilla koreile.
Koreileepas. Meillä on vaimon kanssa samankokoiset vaatekaapit ja käytän ­välillä hänen paitojaan, varsinkin keikka­vaatteina. Harrastamme yhdessä shoppailua ja toimimme toistemme maku­tuomareina. Jos toinen ei ole paikalla, lähettelemme kännykkäkuvia sovitus­kopeista. Shoppailen yleensä liikkeissä, joista tiedän jo etukäteen mitä haen. Farkut ostan yleensä naistenosastolta ja buutsit teetän mittatilaustyönä.
 
Miehen mielestä naista saa aina odottaa.
Meillä kotona molemmilla on pitkä tukka ja molemmat meikkaavat, joten valmistautumiseen menee yhtä kauan ­aikaa. Sitä saa odottaa, kummalle sattuu sinä päivänä vaatekriisi.
 
Mies tekee ja toimii eikä turhia analysoi.
Olen analysoinut ihan liikaakin asioita ja huomannut, että saan enemmän aikaan, kun ensin teen ja mietin vasta sitten. ­Aikanaan tuli pohdittua paljonkin sosiaa­lista painetta, joka syntyi, kun kaikki ympärillä sanoivat, että leikkaa tukkasi ja mene oikeisiin töihin. Itselläni helpotti, kun päästin ulkopuolisista paineista irti.
 
Mies on ressukka jo 37 asteen kuumeessa.
Muusikkona oppii olemaan valittamatta. Pahimmillani olen mitannut kuumeeksi 38,7 astetta juuri ennen lavalle menoa, mutta menin silti.
 
Miehet eivät juoruile eivätkä puhu ­pahaa kavereidensa selän takana.
Totta kai juoruilevat, mutta kutsuvat sitä paskanpuhumiseksi. On silti eri asia, ­puhutaanko toisesta kun­nioittavasti vai loukkaavasti.
 
Mies tyytyy parisuhteessa vähempään kuin nainen.
Mielestäni tyydyn vähään. Odotan oikeas­taan vain vastarakkautta ja sen osoittamista. Tärkeää on myös se, että saan toteuttaa ­itseäni Reckless Loven kautta. Tulevaisuuden varallekaan ­minulla ei ole vaatimuksia, kuten että pitäisi rakentaa talo tai perustaa perhe. Vaimoni on minulle läheisin ihminen ja paras kaverini. Parisuhteemme on ­minulle tuki ja turva, joka ei muutu.

Olli ­Herman

■ Muusikko syntyi 19.5.1983 Kuopios­sa. Asuu Tampereella vaimonsa Nooran kanssa.
■ Reckless loven solisti. Bändi lähtee toukokuun alussa Euroopan-kiertueelle ja keikkailee Suomessa festareilla läpi kesän.
■ Kilpaili MTV3:n musiikkiohjelmassa Tähdet, tähdet ja putosi semi­finaalissa. Kappaleista julkaistaan levy 9.5. Laulajat esiintyvät Jäähallikonsertissa 17.5.

Jarkko Valtee juhli pyöreitä baarissa. – Laitoin parille kymmenelle frendille Facebookissa viestiä, että en ole matkoilla vaan baarissa, tule sinäkin.

Drag-artisti, radiojuontaja ja viihteen monitoimimies Jarkko Valtee täytti lauantaina 50 vuotta.

– Tai siis olen nyt vanha 600 kuukautta ja neljä päivää. Lapsilla ikä lasketaan aina kuukausissa, jossain vaiheessa ihminen alkaa kääntyä takaisinpäin.

Jarkko juhli pyöreitä baarissa.

– En jaksanut järjestää mitään tapahtumaa, mutta laitoin parille kymmenelle frendille Facebookissa viestiä, että en ole matkoilla vaan baarissa, tule sinäkin.

Edellisen kerran Jarkko juhli pyöreitä isommin, kun hän täytti 30 vuotta. Noissa juhlissa hän esiintyi ensimmäistä kertaa Osku Heiskasen kanssa Sowhat draq-duona.

”Meitä on Oskun kanssa leikkisästi syytetty, että veimme drag-skenen S-etukorttiristeilyille.”

Nyt kaksikko rakentaa syksylle 20-vuotisjuhlakiertuetta. Mukaan lähtee 13 henkinen porukka sekä iso rekan perävaunullinen koneistoa. Kiertue kattaa maan isoimmat kulttuuritalot.

– Naurettiin Oskun kanssa, että on tämä aika hyvin kahdelle viisikymppiselle miehelle, jotka esittävät muita artisteja. Silloin kun aloitimme, drag nähtiin enemmän suttuisena yökerhoasiana. Meitä on Oskun kanssa leikkisästi syytetty, että veimme drag-skenen S-etukorttiristeilyille. Se on edennyt marginaaliviihteestä yhdeksi isoksi teatteriviihteen alaksi.

Esiintymistä Jarkko aikoo jatkaa hamaan tulevaisuuteen. Muutenkin hän arvelee muuttuneensa ihmisenä hyvin vähän viimeisen 20 vuoden aikana.

– Rauhoittunut on väärä sana, mutta en ole enää niin ehdoton kuin aikaisemmin. Pystyn yhä vetämään kilarit aivan käsittämättömistä asioista, mutta väitän että olen ihan pikkuisen paremmin oppinut ymmärtämään, enkä suutu ihan niin herkästi, Jarkko analysoi Laura Paloheimon kirjan julkistamistilaisuudessa.

Radiopersoona Kimmo Vehviläinen poseerasi Instagram-kuvassaan ilman vihkisormusta jo huhtikussa. Nyt hän on vahvistanut, että avioliitto Johannan kanssa on päättynyt eroon. 

Kimmo Vehviläisen avioliitto vaimonsa Johanna Vehviläisen kanssa on päättynyt eroon. Pari oli yhdessä 10 vuotta. Naimisiin he menivät vuonna 2016. Jo ennen naimisiinmenoa pari erosi kahdesti. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Seiska

Kimmo vahvistaa Me Naisille tiedon pitävän paikkansa. 

– Kyllä tieto erosta pitää paikkansa. Olen jo sanonut kaiken sanottavan, minulla ei ole enempää tästä aiheesta, Kimmo kommentoi Me Naisille. 

Seiskalle Kimmo paljasti, että pariskunta oli eronnut jo kevättalvella.

– Nyt alkukesän aikana asioita laitetaan käytäntöön, Kimmo kertoi Seiskalle. 

Kimmo oli yksi suosikeista tuoreessa Selviytyjät Suomi -julkkisversioissa. Kimmo pääsi kilpailussa finaaliin. Kun Selviytyjissä kilpailijat saivat kirjeet kotoa, Kimmo ei pystynyt tunteidensa vallassa lukemaan rakkaudentäyteistä kirjettä Johannalta.

Kimmo kertoi Seiskalle kokeneensa itsensä yksinäiseksi Selviytyjien kuvauksissa. Hän kävi kuvausten aikana puhumassa pahasta olostaan psykologi Laura Stenroosin kanssa. 

Johanna-vaimon Selviytyjät-ohjelman kuvauksiin lähetetystä kirjeestä välittyi rakkaus ja ikävä aviomiestään kohtaan.

Päivitetty 10:39 Oikea naimisiinmenoaika