Me Naiset
|
Emilia Saloranta
Ellinoora teki esikoisalbumiaan viisi vuotta. ”Se oli iso osa nuoruuttani, tietysti usko meinasi loppua välillä.” Kuva: Sakari Majantie
Ellinoora teki esikoisalbumiaan viisi vuotta. ”Se oli iso osa nuoruuttani, tietysti usko meinasi loppua välillä.” Kuva: Sakari Majantie

Ellinoora teki esikoislevyään viisi vuotta. Samalla hän ravisteli itseään eroon musiikkibisneksen ulkonäköpaineista.

Ellinoora sai levytyssopimuksen, kun hän oli 17-vuotias. Esikoisalbumi julkaistiin vasta viiden vuoden kuluttua. Artisti myöntää, että usko ja itsetunto olivat levyntekovuosien aikana koetuksella.

– Oli toisaalta hyvä, että jouduin painimaan itseni kanssa. Nyt kun olen päässyt enemmän tekemisiin alan ihmisten kanssa, olen huomannut, että kaikki näyttävät ulospäin itsevarmoilta, mutta ovat sisältä rikki.

Ellinoora sanoo, että musiikkibisneksessä ei ole voinut välttyä ulkonäköpaineilta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Nuorempana ajattelin, että artistin pitää olla tietyn näköinen. Itsetutkiskelun kautta olen hyväksynyt tosiasiat; olen 162 cm pitkä, mutta en ole ammatiltani missi, vaan laulaja. Ihmisellä voi olla vaikka nolla grammaa rasvaa ja silti hän voi olla täysin tyytymätön itseensä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

”Tunnen olevani lavalla vapaa kaikista vaatimuksista.”

Laulaja kertoo, että hän haluaa nykyään miettiä ulkonäköön liittyviä asioista mahdollisimman vähän.

– Paradoksi onkin ollut se, että esiintyessä en mieti ollenkaan ulkonäköäni. Tunnen olevani lavalla vapaa kaikista vaatimuksista.

Nyt kun Ellinoora on saavuttanut artistihaaveensa, hän arvelee olevansa enemmän luonteeltaan tarkkailija.

– Olen oppinut löytämään musiikkia tehdessä valoa pimeistäkin jutuista. Musiikissa on helppo todeta asiat suoraan, laulaja kertoi uudistetun Bumtsibum-ohjelman nauhoituksissa.

Ellinooran kanssa samassa jaksossa kilpailevat Sanni, Jon-Jon Geitel ja Roope Salminen. Bumtsibum alkaa 18.3 MTV3-kanavalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla