Nyt Wandalla olisi aikaa parisuhteelle ja perheelle. – Hyvä suhde on tasavertainen eikä mikään kompromissi. Siihen tullaan vapaasta tahdosta eikä sen takia, että valitsen nyt sut, kun ei tässä muitakaan ole, Wanda sanoo. Kuva: Jouni Harala
Nyt Wandalla olisi aikaa parisuhteelle ja perheelle. – Hyvä suhde on tasavertainen eikä mikään kompromissi. Siihen tullaan vapaasta tahdosta eikä sen takia, että valitsen nyt sut, kun ei tässä muitakaan ole, Wanda sanoo. Kuva: Jouni Harala

– Olen ollut suhteissa, joissa minua on loukattu tahallaan, mutta olen antanut sen jatkua, koska en ole uskaltanut suuttua. Läheisriippuvainen ei uskalla sanoa ei, näyttelijä Wanda Dubiel kertoo.

Näyttelijä Wanda Dubielin, 39, kasvot ovat tänä keväänä tulleet tutuiksi sadoilletuhansille televisionkatsojille, kun Wandan, Pihla Viitalan ja Malla Malmivaaran esittämä naiskolmikko on päästänyt päiviltä aviomiehiään ja peitellyt jälkiään suositussa Mustat lesket -draamasarjassa.

Wandan esittämä Johanna Koskinen on elämän kolhima ja tiukka mimmi, joka on valmis ottamaan suuria riskejä.

Wandan oli helppo samastua parisuhteessaan kovia kokeneeseen hahmoonsa, sillä hän ei ole itsekään osannut sanoa ei, vaikka usein olisi pitänyt.

– Olen parisuhteissani hyväksynyt tökeröä käytöstä ja selittellyt itselleni, että mies tekee ohareita, puhuu paskaa, loukkaa tahallaan ja vähättelee minua, koska hänellä on ollut vaikea lapsuus tai mitä ikinä. Olen yrittänyt olla mahdollisimman rakastettava, kiltti ja ymmärtävä – täydellinen tyttöystävä toiselle –, sillä olen pelännyt hylätyksi tulemista, Wanda sanoo.

Elämän vuoro

Wanda ehti luoda uraa ja tehdä hienoja rooleja Kansallisteatterissa yli kymmenen vuotta, kunnes jäi ensin virkavapaalle ja sitten irtisanoutui noin viisi vuotta sitten.

Töitä paiskiessa Wandalle ei jäänyt aikaa yksityiselämälle, kestävästä ihmissuhteesta puhumattakaan.

– Tilanne oli minulle sietämätön. Ajattelin, etten halua elää tällaista elämää. Tarvitsen elämääni ihmissuhteen eikä tässä ei ole sille tilaa, Wanda kertoo.

Irtisanoutuminen jälkeen Wandan oli pakko katsoa peiliin ja tajuta, miten paljon menneisyyden roinaa oli raahannut mukanaan.

– Minulla oli aikaa yksityiselämällekin ja siellä tulivat vanhat asiat vastaan. Olin antanut kohdella itseäni huonosti, koska olin aina halunnut miellyttää muita. Mutta täsmälleen sitä vetää puoleensa, mitä itse on. Olen ollut epävarma ja minulla on ollut epävarmoja kumppaneita. Kun olen kohdellut itseäni huonosti, olen samalla opettanut toiselle, miten minua saa kohdella.

Haaveissa perhe

Wanda täyttää tänä vuonna neljäkymmentä, mutta sanoo käyneensä läpi niin paljon asioita viime aikoina, ettei ikäkriisiä pukkaa. Nelikymppisen  naisen täytyy kuitenkin hyväksyä, etteivät kaikki haaveet välttämättä ehdi enää toteutua.  

– Ei mulla paniikkia ole, mutta tietysti olen miettinyt, että näinköhän ne lapset sitten ovat minulta passé. Toisaalta eihän lapsensaanti välttämättä ole vielä myöhäistä.

Enimmäkseen sinkkuna elellyt Wanda ei ole kuitenkaan koskaan aloittanut ihmissuhdetta pelkästään sen takia, että pitäisi olla joku.

– Perheettömänä eläminen vaatii sisua, kun kaikilla pitäisi olla kaksi lasta, Volvo ja omakotitalo. Utelut elämäntilanteestani ovat tuntuneet välillä pahalta, seuraava kysymys on ollut, olenko lesbo.    

Mistä Wanda sai apua, kun ei yksin selvinnyt ongelmistaan? Lue lisää Wandan ajatuksia elämästä ja ihmissuhteista Me Naisten numerosta 22/2014. Voit myös ostaa digilehden täältä.

Daniel Craig ja Rachel Weisz kertovat odottavansa ensimmäistä yhteistä lastaan.

Viimein on selvinnyt, mitä Daniel Craig, 50, alkaa tehdä James Bond -uransa jälkeen. Näyttelijä on kertonut, että seuraava 007-leffa jää todennäköisesti hänen viimeisekseen salaisena agenttina.

Sen jälkeen pyssyhommat jäävät vähemmälle, ja mies katoaa vauvakuplaan!

No vitsi vitsi, eiköhän Craigia yhä nähdä myös valkokankaalla. Hänen näyttelijävaimonsa Rachel Weisz, 48, on kuitenkin kertonut The New York Timesille, että pari odottaa ensimmäistä yhteistä lastaan. Weiszin paljastus antaa ymmärtää, että molemmat ovat uutisesta varsin haltioissaan.

– Vatsani alkaa näkyä pian. Daniel ja minä olemme niin onnellisia. Meille tulee pieni ihminen. Emme malta odottaa, että tapaamme hänet. Kaikki on niin mystistä, Weisz hehkutti onneaan haastattelussa.

Rachel Weiszilla on 11-vuotias poika Henry edellisestä liitostaan ohjaaja Darren Aronofskyn kanssa. Daniel Craigin Ella-tytär suhteesta näyttelijä Fiona Loudonin kanssa on jo 25-vuotias. Weisz ja Craig ovat olleet naimisissa seitsemän vuotta.

Maaret Kallio on nelilapsisesta perheestä. Kuva: Satu Kemppainen
Maaret Kallio on nelilapsisesta perheestä. Kuva: Satu Kemppainen

”Olihan se karmeaa tulla pikkusiskona perässä keskinkertaisin paperein, kun toinen oli kirjoittanut jotain 15 ällää”, Maaret Kallio muistelee kouluaikojaan Kodin Kuvalehdessä.

Psykoterapeutti ja tietokirjailija Maaret Kallio kertoo Kodin Kuvalehdessä, ettei ollut koululaisena mikään kympin oppilas. Toisin oli hänen isoveljensä Jarno Limnéllin laita. Jarno on kyberturvallisuuden professori Aalto-yliopistossa, sotatieteiden tohtori, valtiotieteiden maisteri ja upseeri. 

Maaretin ja Jarnon lapsuudenperheessä oli neljä sisarusta, joista Jarno on vanhin ja Maaret toiseksi vanhin. He kertovat jutussa, että Jarno nosti keskiarvonsa kymppiin lukion alussa. Maaret keskittyi koulun sijaan kavereihin ja teatteriharrastukseen.

– Toisaalta tunsin myös huonommuutta ja kateutta. Olihan se karmeaa tulla pikkusiskona perässä keskinkertaisin paperein, kun toinen oli kirjoittanut jotain 15 ällää. Kun sain kutosia matematiikan kokeista, vanhempani lohduttivat, että heilläkin on huono matikkapää, Maaret toteaa jutussa.

Sisarukset kertovat jutussa olevansa erilaisia, mutta läheisiä. Lempeydestään tunnettu Maaret kertoo, että Jarno on aina ollut suorittaja.

– Jarno oli itseään kohtaan armoton jo lapsena. Muistan yhdet hiihtokisat, joissa hän hiihti niin kovaa, että oksensi maalissa. 

”Minulla on sellainen periaate, että yritän unohtaa ikävät ajatukset.”

Jarno puolestaan kertoo Kodin Kuvalehdessä, että Maaretista on ollut hänelle tukea ja apua esimerkiksi avioeron jälkeen. Psykoterapeutilla ja kyberturvallisuuden professorilla on kylläkin hyvin erilaiset käsitykset siitä, miten tunteita käsitellään.

– Minulla on sellainen periaate, että yritän unohtaa ikävät ajatukset. En käsittele niitä vaan laitan aivoissani niiden päälle rastin ja jätän ne sinne, Jarno toteaa. 

Maaretin mukaan vaikeat asiat pitää avata, jakaa ja selittää. Kuten kaikki psykoterapeutit, hänkin on käsitellyt lapsuuttaan terapiassa. Maaret on aiemmin kertonut, että lapsuudenperhe oli puuhakas ja tavallinen.