Nyt Wandalla olisi aikaa parisuhteelle ja perheelle. – Hyvä suhde on tasavertainen eikä mikään kompromissi. Siihen tullaan vapaasta tahdosta eikä sen takia, että valitsen nyt sut, kun ei tässä muitakaan ole, Wanda sanoo. Kuva: Jouni Harala
Nyt Wandalla olisi aikaa parisuhteelle ja perheelle. – Hyvä suhde on tasavertainen eikä mikään kompromissi. Siihen tullaan vapaasta tahdosta eikä sen takia, että valitsen nyt sut, kun ei tässä muitakaan ole, Wanda sanoo. Kuva: Jouni Harala

– Olen ollut suhteissa, joissa minua on loukattu tahallaan, mutta olen antanut sen jatkua, koska en ole uskaltanut suuttua. Läheisriippuvainen ei uskalla sanoa ei, näyttelijä Wanda Dubiel kertoo.

Näyttelijä Wanda Dubielin, 39, kasvot ovat tänä keväänä tulleet tutuiksi sadoilletuhansille televisionkatsojille, kun Wandan, Pihla Viitalan ja Malla Malmivaaran esittämä naiskolmikko on päästänyt päiviltä aviomiehiään ja peitellyt jälkiään suositussa Mustat lesket -draamasarjassa.

Wandan esittämä Johanna Koskinen on elämän kolhima ja tiukka mimmi, joka on valmis ottamaan suuria riskejä.

Wandan oli helppo samastua parisuhteessaan kovia kokeneeseen hahmoonsa, sillä hän ei ole itsekään osannut sanoa ei, vaikka usein olisi pitänyt.

– Olen parisuhteissani hyväksynyt tökeröä käytöstä ja selittellyt itselleni, että mies tekee ohareita, puhuu paskaa, loukkaa tahallaan ja vähättelee minua, koska hänellä on ollut vaikea lapsuus tai mitä ikinä. Olen yrittänyt olla mahdollisimman rakastettava, kiltti ja ymmärtävä – täydellinen tyttöystävä toiselle –, sillä olen pelännyt hylätyksi tulemista, Wanda sanoo.

Elämän vuoro

Wanda ehti luoda uraa ja tehdä hienoja rooleja Kansallisteatterissa yli kymmenen vuotta, kunnes jäi ensin virkavapaalle ja sitten irtisanoutui noin viisi vuotta sitten.

Töitä paiskiessa Wandalle ei jäänyt aikaa yksityiselämälle, kestävästä ihmissuhteesta puhumattakaan.

– Tilanne oli minulle sietämätön. Ajattelin, etten halua elää tällaista elämää. Tarvitsen elämääni ihmissuhteen eikä tässä ei ole sille tilaa, Wanda kertoo.

Irtisanoutuminen jälkeen Wandan oli pakko katsoa peiliin ja tajuta, miten paljon menneisyyden roinaa oli raahannut mukanaan.

– Minulla oli aikaa yksityiselämällekin ja siellä tulivat vanhat asiat vastaan. Olin antanut kohdella itseäni huonosti, koska olin aina halunnut miellyttää muita. Mutta täsmälleen sitä vetää puoleensa, mitä itse on. Olen ollut epävarma ja minulla on ollut epävarmoja kumppaneita. Kun olen kohdellut itseäni huonosti, olen samalla opettanut toiselle, miten minua saa kohdella.

Haaveissa perhe

Wanda täyttää tänä vuonna neljäkymmentä, mutta sanoo käyneensä läpi niin paljon asioita viime aikoina, ettei ikäkriisiä pukkaa. Nelikymppisen  naisen täytyy kuitenkin hyväksyä, etteivät kaikki haaveet välttämättä ehdi enää toteutua.  

– Ei mulla paniikkia ole, mutta tietysti olen miettinyt, että näinköhän ne lapset sitten ovat minulta passé. Toisaalta eihän lapsensaanti välttämättä ole vielä myöhäistä.

Enimmäkseen sinkkuna elellyt Wanda ei ole kuitenkaan koskaan aloittanut ihmissuhdetta pelkästään sen takia, että pitäisi olla joku.

– Perheettömänä eläminen vaatii sisua, kun kaikilla pitäisi olla kaksi lasta, Volvo ja omakotitalo. Utelut elämäntilanteestani ovat tuntuneet välillä pahalta, seuraava kysymys on ollut, olenko lesbo.    

Mistä Wanda sai apua, kun ei yksin selvinnyt ongelmistaan? Lue lisää Wandan ajatuksia elämästä ja ihmissuhteista Me Naisten numerosta 22/2014. Voit myös ostaa digilehden täältä.

Reilu vuosi sitten Sauli Koskinen opiskeli itsensä personal traineriksi.

Sauli Koskinen, 32, tuli alun perin tunnetuksi Big Brother -voittajana, sittemmin juontajana. Reilu vuosi sitten Sauli opiskeli itsensä personal traineriksi. 

– Olen pidemmän aikaa treenannut aktiivisesti. Kun aloin harjoitella personal trainerini Jari Sorsan kanssa, ymmärsin, että pt:n homma kiinnostaisi minuakin. Lopulta kävin koulun ja tykkäsin kovasti.

Nuorena Sauli kokeili kaikkea jalkapallosta mäkihyppyyn ja lumilautailuun. Omaa lajia ei silti löytynyt.  Aktiivisemmasta treenaamisesta hän innostui vuonna 2010, kun hän muutti Los Angelesiin, jossa asui hänen silloinen miesystävänsä poptähti Adam Lambert.

– Siellä tuli pieni muutos myös ruokavalioon. Losissa on trendikästä olla hyvässä kunnossa, ja minun aikana siellä yleistyivät vihersmoothiet. Oma ruokavaliokin muuttui siihen suuntaan.

”Ollaan tosi hyviä kavereita. Nähdään aina kun nähdään.”

Losissa Sauli treenasi salilla, patikoi kukkuloilla ja kävin ohjatuilla tunneilla. Kun hän muutti neljän Kalifornian vuoden jälkeen Suomeen, treenaaminen jatkui. Amerikka-vuosien jälkeen Sauli kotiutui Suomeen hyvin.

– Vaikka onhan se ilmasto kiva, niin arvostan sitä, että Suomessa asiat on helppo järjestää. Ja olen käynyt Kaliforniassa kuitenkin aika usein.

Välit Adamiin ovat pysyneet hyvinä eron jälkeenkin.

– Ollaan tosi hyviä kavereita. Nähdään aina kun nähdään, mutta hän on minulle yhä tärkeä ihminen, Sauli kertoo XS Sports Nutrition –ravinnesarjan lanseerauksessa.

Näyttelijäpari Minka Kuustosen ja Aku Sipolan lapsen laskettu aika on helmikuussa.

Näyttelijäpariskunta Minka Kuustonen, 32, ja Aku Sipola, 27, saavat lapsen. Minka kertoi asiasta Ilta-Sanomille.

– Lapsi on odotettu ja toivottu, ja tämä on ihana asia, Kuustonen kertoo IS:lle.

Minka aikoo jäädä äitiyslomalle vuodenvaihteen jälkeen.

– Vauvan laskettu aika on helmikuussa.

Aku Sipola Syysprinssi-elokuvan ensi-illassa vuosi sitten. Aku näytteli itsekin elokuvassa. Kuva: Jonna Öhrnberg
Aku Sipola Syysprinssi-elokuvan ensi-illassa vuosi sitten. Aku näytteli itsekin elokuvassa. Kuva: Jonna Öhrnberg

Minka ja Aku ovat olleet yhdessä 3,5 vuotta. Minka tunnetaan muun muassa Putous- ja Tellus-sarjoista. Lisäksi hän on näytellyt Onnenonkijat- ja Kesäkaverit-elokuvissa. Aku on näytellyt esimerkiksi Uusi päivä -sarjassa.