Muusikko Jippu eli Meri-Tuuli Elorinne kertoo kokeneensa hengellisen uudistumisen parisen vuotta sitten. Kuva: Andreas Janett
Muusikko Jippu eli Meri-Tuuli Elorinne kertoo kokeneensa hengellisen uudistumisen parisen vuotta sitten. Kuva: Andreas Janett

Jipulla on uusi työ Turun Mikaelinseurakunnassa.

Jippu siunataan sunnuntaina musiikkievankelistaksi. Radio Dei haastatteli muusikkoa tämän uudella työpaikalla.

Jippu eli Meri-Tuuli Elorinne, 30, kertoo haastattelussa myös hengellisestä uudistumisestaan, joka tapahtui noin kaksi vuotta sitten.

– Omalla tavallani tunnen olevani kotona evankelistan kutsumuksessa, ehkä sen takia olen kamppaillut elämässä niin paljon ja taistellut ikään kuin kahden tulen välissä: kuka minä olen, mitä minä teen, mikä on minun nimikkeeni.

Haastattelussa Jippu kuvailee, että nyt tuntuu, kuin laput olisivat lähteneet silmiltä. Osa haastattelusta on kuunneltavissa Seurakuntalainen-sivustolla.

– Alan ymmärtämään hyvin paljon sitä kärsimystä, jota olen joutunut näkemään, omia virheitäni. Ikään kuin Jumala nyt valjastaa sen kivun käyttöönsä työssään. Ne kyyneleet eivät ikään kuin menneetkään hukkaan. Se helvetti, missä elin, ei ollutkaan turhaa, vaan Jumalan sallima elämä.

Jippu kertoo kohdanneensa kirkossa ihmisiä, joilla on ollut rankka elämä. He eivät välttämättä halua puhua papin kanssa.

– Minun toimintapiiriini kuuluvat usein ne kaikista rankimman tien käyneet tyypit. Minulle tulevat juttelemaan monien helvetillisten ristiriitojen uuvuttamat ihmiset. Jotta pystyisin millään tavalla katsomaan heitä rakastaen ja armahtaen, minun täytyy nähdä heissä ensin itseni silloin, kun olen ollut rikki ja eksynyt.

Jippu on kertonut rankasta nuoruudestaan ja elämästään lastenkodissa myös Me Naisten haastattelussa. Lue juttu täältä.

Liikunta on yhä tärkeä osa Virpi Sarasvuon arkea, vaikka hän ei enää ehdikään liikkua entiseen malliin.

Entistä huippuhiihtäjä Virpi Sarasvuota nähdään harvoin parrasvaloissa. Eilen hän saapui Urheilugaalaan ilman puolisoaan Jari Sarasvuota.

– Työskentelen yrittäjänä. Sain juuri viime viikolla postissa valmentajan ammattitutkinnon paperit. Kasailen siihen liittyvää materiaalia valmiiksi, Virpi kertoi kuulumisiaan.

Virpi kertoi, että liikunta on yhä tärkeä osa hänen arkeaan.

– Liikun aktiivisesti, vaikka riippuu tietysti mihin vertaa. Urheilu-ura oli täysin eri elämä ja eri vaihe. Olisi tietysti kauhean kätevää, jos olisin nykyisessä arjessa yhtä hyvässä kunnossa kuin ammattiaikoina.

Virpillä ja Jarilla on kaksi yhteistä tytärtä, joiden elämää nainen ei halunnut tarkemmin kommentoida.

Gaalailtaan hän suhtautui odottavin mielin.

– Täällä on paljon ihmisiä, joita ei muuten tapaa. Elämä on aika lailla työtä ja arkea muuten.

Arttu Wiskarin mukaan pienet arjen muutokset ovat tärkeimpiä. 

Laulaja Arttu Wiskari on tehnyt vuoden ajan muutoksia hyvinvointiinsa.

– Aloitin pienten muutosten tekemisen viime vuoden alussa. Aloin liikkua ja katsoa ruokavaliossa pieniä juttuja. Kesän söin ja join miten halusin ja olin ihan puhki.

Syksyn alussa laulaja aloitti tipattoman ja aloitti treenaamaan personal trainerin kanssa.

– Neljän kuukauden tipaton oli iso muutos, ja sen aikana tein lisää pieniä muutoksia. Kun ne olivat hallussa, päätin tipattoman häämatkamme ajaksi, viime kesänä lastensa äidin kanssa avioitunut Arttu kertoo.

”Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikea säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on.”

Arkisin Arttu tekee musiikkia ja hoitaa 2- ja 4-vuotiata lapsia kotona. Viikonloput hän keikkailee.

– En ole oikein ikinä lomalla. Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikeaa säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on. Joskus pitää mennä salille aamulla, joskus illalla. Saatan usein mennä salille vasta yhdeksältä. Se, että jaksaa raahautua sinne, on pääjuttu. En aseta itselleni mitään älyttömiä tavoitteita, jotka saavutettuani repsahdan.

Arttu ei seuraa tarkasti kilojen tippumista, vaan yrittää vaalia pieniä muutoksia arjessaan.

– Eilen tehtiin kotona taas terveellistä safkaa. Paistoimme kasviksia, pinaattia ja lihaa.

Keikkalavojen lisäksi Wiskari nähdään Supermarsu-elokuvassa, joka saa ensi-iltansa ensi viikolla. Laulaja pitää päähenkilö Emilian isäpuolen Pertin roolia lähes luonneroolina.

– Pertissä on noin puolet Arttu Wiskaria. Vähän hömelömpi versio meikäläisestä se on.