Cheekin jäähallikiertue alkaa tammikuussa. Kuva: Tuomas Selänne
Cheekin jäähallikiertue alkaa tammikuussa. Kuva: Tuomas Selänne

Jare Tiihosen karisma oli kohdillaan jo vuosia sitten, kertoo tähden kanssa työskennellyt valokuvaaja Minna Annola.

Löysät housut ja totinen katse. Siltä näyttää Cheek vuonna 2008 otetussa valokuvassa, jonka on ottanut helsinkiläinen freelancer-kuvaaja Minna Annola. Jo ennen jättimenestystään Jare Tiihosessa oli tähdelle sopivaa vetovoimaa.  

– Mieleeni on jäänyt tilanne, kun istuin Cheekin autossa ja olin ihan, että vau mikä tyyppi. Cheekistä huokui jo tuolloin suurta karismaa, Minna kertoo.

Seitsemän vuotta vanha otos on esillä Minnan Finnish Pop & Rock Stars -valokuvanäyttelyssä, joka on avoinna Helsingissä vielä tämän viikonlopun. Noihin aikoihin Minna kuvasi Cheekiä kahteen otteeseen.

– Ensimmäisen kuvauksen toteutimme silloisen Kallion-kotini vintillä. Kuvausta varten taiteilin kuivausvintin lattialle vanhoja vinyylilevyjä kuvaustaustaksi, Minna muistelee.

Näyttelyyn päätyneen kuvan Minna otti alun perin Mix-lehden juttua varten. Sen kuvauspaikalle, Helsingin Suvilahteen, kuvaaja pääsi Cheekin kyydissä.

– Cheek haki mut autolla kodistani. Löysimme sattumalta autiotalon ja hypimme aitojen yli sisälle taloon. Talo oli aavemainen: se näytti siltä, että siellä olivat laitapuolenkulkijat asustelleet. Mentiin talon kellariin, pieni jännitys päällä, että onko talossa joku, Minna kertoo.

– Yhtäkkiä kellarin pimeydestä lensi päällemme kovalla vauhdilla pulu. Säikähdimme niin, että kyllä siinä taisi kummatkin pari juoksuaskelta ottaa.

Cheek vuonna 2008 päätyi Minna Annolan Finnish Pop & Rock Stars -näyttelyyn. Kuva: Minna Annola

Myöhemmin Minna Annola on kuvannut Cheekiä usean kerran.

– Mulle tuli Cheekistä heti tosi mukava tunne. Hän on kiva persoona, jonka seurassa on helppo olla. Cheek on miehistynyt noista ajoista, ja karisma lisääntynyt entisestään.

Cheekin lisäksi Finnish Pop & Rock Stars -näyttelyssä on esillä valokuvia muun muassa Jari Sillanpäästä, PMMP:stä ja Ville Valosta. Kuvat ovat Minna Annolan omia suosikkeja vuosien varrelta.

– Halusin näyttelyyni erilaisia artisteja ja kuvia. Tila vaikutti myös valintoihini sekä se, miten kuvat toimivat seinällä sarjana, Minna kertoo.

Finnish Pop & Rock Stars Helsingin Lasipalatsin Akkunassa 30.8.2015 saakka. Avoinna klo 10-18.

Arttu Wiskarin mukaan pienet arjen muutokset ovat tärkeimpiä. 

Laulaja Arttu Wiskari on tehnyt vuoden ajan muutoksia hyvinvointiinsa.

– Aloitin pienten muutosten tekemisen viime vuoden alussa. Aloin liikkua ja katsoa ruokavaliossa pieniä juttuja. Kesän söin ja join miten halusin ja olin ihan puhki.

Syksyn alussa laulaja aloitti tipattoman ja aloitti treenaamaani personal trainerin kanssa.

– Neljän kuukauden tipaton oli iso muutos, ja sen aikana tein lisää pieniä muutoksia. Kun ne oli hallussa, päätin tipattoman häämatkamme ajaksi, viime kesänä lastensa äidin kanssa avioitunut Arttu kertoo.

”Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikea säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on.”

Arkisin Arttu tekee musiikkia ja hoitaa 2- ja 4-vuotiata lapsia kotona. Viikonloput hän keikkailee.

– En ole oikein ikinä lomalla. Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikea säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on. Joskus pitää mennä salille aamulla, joskus illalla. Saatan usein mennä salille vasta yhdeksältä. Se, että jaksaa raahautua sinne, on pääjuttu. En aseta itselleni mitään älyttömiä tavotteita, jotka saavutettua repsahdan. 

Arttu ei seuraa tarkasti kilojen tippumista, vaan yrittää vaalia pieniä muutoksia arjessaan.

– Eilen tehtiin kotona taas terveellistä safkaa. Paistoimme kasviksia, pinaattia ja lihaa.

Keikkalavojen lisäksi Wiskari nähdään Supermarsu-elokuvassa, joka saa ensi-iltansa ensiviikolla. Laulaja pitää päähenkilö Emilian isäpuolen Pertin roolia lähes luonneroolina.

– Pertissä on noin puolet Arttu Wiskaria. Vähän hömelömpi versio meikäläisestä se on.

 

Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg
Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg

Nyrkkeilijäpari Eva Wahlström ja Niklas Räsänen ovat yksi Urheilugaalan näyttävimpiä pariskuntia. 

Glamour ja sporttisuus yhdistyivät Eva Wahlströmin ja Niklas Räsäsen asuissa. Evan Björn Borgin hameita on valmistettu vain kaksi.

– Toinen niistä on ollut Lady Gagalla! Näin tämän Tukholmassa Borgin muotinäytöksessä ja kysyin, voinko saada tämän Urheilugaalaan. Se meni aika helposti, Eva kertoi tänään gaalaan saapuessa.

Parin gaalaan valmistautuminen ei sujunut ongelmitta. Tiistaina Niklas joutui sairaalaan sydämen rytmihäiriöiden vuoksi.

– Kyseessä on flimmeri. Siinä sydän veti omaa rallia. Ensi viikolla tutkitaan lisään. Odotan lääkäriltä vihreää valoa, että saisin aloittaa treenaamisen.

Eva suhtautui aviomiehen vaivaan maltillisesti. 

– En ollut paniikisissa, ennemmin pettynyt. Niklaksen piti lähteä sunnuntaina treenileirille Iso-Britanniaan. Meille on urheiljoina aika normaalia, että joudutaan tutkailemaan omaa kehoa.

Nyrkkeily on kova laji, mutta molemmat aikovat jatkaa niin kauan kuin mieli kestää.

– Nuoruuden innokkuudesta usein rokotetaan kehässä. Siellä tarvitaan myös viisautta. Uskon olevani nyt 37-vuotiaana lajissa parempi kuin koskaan, Eva sanoo.

Keskenään pari ei nyrkkeile.

– Ei siis täysillä. Minulle kävisi siinä huonosti. Fysiikkaero miehen ja naisen välillä on tässä lajissa niin suuri.

Pari haluaa jatkossa järjestää Suomessa kovatasoisempia otteluita. He ovat mukana yrityksessä, joka järjestää isoja nyrkkeilyiltoja Suomessa.

Juttua muokattu 19.1.2018 klo 8.28: Korjattu sitaattia, jossa Niklas puhuu flimmeristä.