Vesa-Matti Loiri kertoi Hjallis-ohjelman kuvauksissa painaneensa pahimmillaan 154 kiloa. Vatsalaukun ohitusleikkauksen jälkeen paino on pudonnut 70 kiloa. Kuva: Sakari Majantie
Vesa-Matti Loiri kertoi Hjallis-ohjelman kuvauksissa painaneensa pahimmillaan 154 kiloa. Vatsalaukun ohitusleikkauksen jälkeen paino on pudonnut 70 kiloa. Kuva: Sakari Majantie

Vesa-Matti Loiri kertoi, että hänen pitäisi opetella syömään pieniä annoksia monta kertaa päivässä.

Näyttelijä-laulaja Vesa-Matti Loiri, 69, kertoi syyn rajuun painonpudotukseen Hjallis Harkimon ohjelmassa. Ohjelma kuvattiin tänään keskiviikkona ja esitetään MTV3:lla perjantaina.

 En ole puhunut tästä aiemmin, mutta minulle tehtiin vatsalaukun ohitusleikkaus, Loiri kertoi Hjallikselle MTV.fi:n mukaan. 

Loirin mukaan hänen painonsa on pudonnut noin 70 kiloa leikkauksen jälkeen. Pahimmillaan hän on painanut 154 kiloa.

 Minun pitäisi oppia syömään monta kertaa päivässä pieniä annoksia. Siinä on vielä parennettavaa, sillä esimerkiksi kiertueella ollessa se vain on joskus mahdotonta.

Loiri on kamppaillut viime vuosina erilaisten terveysongelmien kanssa. Syyskuussa hän kertoi joutuneensa kesällä sairaalaan. Silloin hänen kaulavaltimostaan löydettiin kalkkeuma, mutta se saatiin kuitenkin hoidettua leikkauksella.

Hän on myös kertonut miettineensä pitkään, lähteekö mukaan Vain elämää -ohjelmaan.

– Minua mietitytti oma kunto. Olin päättänyt, että vietän tämän kesän lepäillessä ja lomaillessa. Paskanmarjat, lopulta tein Mika Kaurismäen kanssa elokuvan, kolme festarikeikkaa ja sitten tämän Vain elämää -ohjelman, Loiri kertoi Me Naisille elokuussa.

Lisää Veskusta:

Näin Vesa-Matti Loiri kommentoi terveydentilaansa

Tämän kohdan Vesa-Matti Loiri halusi leikattavan pois Vain elämää -ohjelmasta

Loirin Armo-tulkinta pysäytti kaikki - katso esitys kokonaan

Lisää aiheesta:

Kirjailja Sari Järnille tehtiin laihdutusleikkaus - näin lähipiiri reagoi

Kaija Koota on tituleerattu esimerkiksi voimaeläimeksi, kansallisaarteeksi ja naiseuden puolestapuhujaksi. Kukapa meistä ei haluaisi olla ainakin himpun verran kuin hän!

 

Paula Vesala kertoi Enbuske, Veitola, Salminen -ohjelmassa oppineensa Yhdysvalloissa, että kohtauksiin voi pyytää turvahenkilön paikalle.

Paula Vesala kertoi torstai-iltana Enbuske, Veitola, Salminen -show'ssa, että on kokenut seksuaalista häirintää urallaan. Hän ei eritellyt, onko ahdistelua tapahtunut liittyen hänen muusikon, näyttelijän vai näytelmäkirjailijan uraansa.

– Ehkä mä voin puhua koko taiteen kentästä, jolla olen operoinut. Olen kokenut kyllä monenlaista ahdistelua. Se on tosi laaja ilmiö, Vesala kertoi ohjelmassa.

”Voi pyytää turvahenkilön paikalle.”

Juontaja Maria Veitola kysyi Vesalalta, miten sellaisista tilanteista voi selvitä.

– Mä olen oppinut Amerikassa koulussa, että on hyvä etukäteen sanoa, että pyytää turvahenkilön paikalle, kun on lähestymässä tällainen kohtaus, jossa kaipaa turvallista ilmapiiriä. Usein kuvausryhmässä on vaikka vanhempi naishenkilö, joka pysyy huoneessa ja varmistaa, ettei mennä asiattomuuksiin.

Lue myös: Ohjaja Heidi Linden kertoo seksuaalisesta ahdistelusta Suomen elokuvapiireissä: ”Moni on niin traumatisoitunut, että on jättänyt alan”

Tällä hetkellä Vesala nähdään valkokankaalla Aku Louhimiehen ohjaamassa Tuntematon sotilas -elokuvassa. Elokuvassa on yksi kohtaus, jossa Vesala on saunassa Rokkaa näyttelevän Eero Ahon kanssa. Vesala otti aikaisemmin Twitterissä kantaa kohtaukseen liittyvään uutisointiin. Esimerkiksi Ilta-Sanomat uutisoi kohtauksesta otsikolla Paula Vesala rohkeassa saunakohtauksessa uudessa Tuntemattomassa sotilaassa.

– Sanokaas mulle, kuka suomalainen saunoo vaatteet päällä puolison kanssa? Ja jos ollaankin saunassa alasti, onko se ”yllättävää ja rohkeaa”? Vesala ihmetteli viime viikolla Twitterissä.

”Olen saanut sellaisia viestejä, että olen ansainnut tämän ahdistelun.”

Nyt Vesala kertoi EVS-ohjelmassa saamastaan palautteesta.

– Mä olen saanut sellaisia viestejä, että olen ansainnut tämän ahdistelun, koska olen esiintynyt elokuvassa ilman vaatteita. Toivoisin, ettei siihen liittyisi häpeän tunnetta, mitä siihen liittyy.