Tony ja Katja Halme saapumassa Helsingin Energy Music Awards -konserttiin vuonna 2005. Kuva: Sanoma-arkisto
Tony ja Katja Halme saapumassa Helsingin Energy Music Awards -konserttiin vuonna 2005. Kuva: Sanoma-arkisto

Ex-vaimo julkaisee elokuussa kirjan elämästään ammattilaisnyrkkeilijä Tony Halmeen kanssa.

Tony Halmeen ex-vaimolta Katja Halmeelta on ilmestymässä paljastuskirja, kertoo MTV.  Kirjan kustantaa Otava, jonka verkkosivuilla sanotaan teoksen olevan "vangitseva kuvaus painostavasta ja julkisesta avioliitosta”.

Katja Halme tapasi Tonyn parikymppisenä yökerhossa, Otavan sivut kertovat. Jo neljän kuukauden päästä hän asui Los Angelesissa Tonyn luona, ja pari oli ehtinyt mennä naimisiin.

Kirjan kansikuvassa lukee jotain pysäyttävää, joka antanee viitteitä teoksen sisällöstä. Kirjan nimen, Viikingin varjossa – Katja Halmeen tarina, lisäksi siinä on Katja Halmeen sitaatti: "Pelkäsin koko ajan, että teen tai sanon jotain väärin."

1990-luvun lopulla naimisiin menneet Tony ja Katja Halme erosivat vuonna 2005. Liitto oli myrskyisä. Niin ammattinyrkkeilijänä kuin poliitikkonakin toiminut Tony Halme menehtyi vuonna 2010 vain 47-vuotiaana.

27. elokuuta ilmestyvää kirjaa varten Katja Halmetta on haastatellut tutkija Paula Salomaa.

 

 

 

 

Pau

MTV: Tony Halmeen exältä paljastuskirja – pelkäsi koko ajan tekevänsä jotain väärin

Mikäli lauseella viitataan mahdollisesti hänen kokemaansa parisuhdeväkivaltaan, niin olen iloinen, että tämä asia nostetaan esiin. Ei sen takia, että kyseessä on julkisuudesta tuttu pariskunta, vaan siksi että näistä asioista on hyvä puhua ja rikkoa lähisuhteissa tapahtuvan väkivallan tabua. Toisaalta "paljastuskirjana" markkinointi tuo hieman huonoja mielikuvia, ikään kuin näillä kokemuksilla olisi tarkoitus rahastaa, vaikka siitä tuskin on kyse.
Lue kommentti

Liikunta on yhä tärkeä osa Virpi Sarasvuon arkea, vaikka hän ei enää ehdikään liikkua entiseen malliin.

Entistä huippuhiihtäjä Virpi Sarasvuota nähdään harvoin parrasvaloissa. Eilen hän saapui Urheilugaalaan ilman puolisoaan Jari Sarasvuota.

– Työskentelen yrittäjänä. Sain juuri viime viikolla postissa valmentajan ammattitutkinnon paperit. Kasailen siihen liittyvää materiaalia valmiiksi, Virpi kertoi kuulumisiaan.

Virpi kertoi, että liikunta on yhä tärkeä osa hänen arkeaan.

– Liikun aktiivisesti, vaikka riippuu tietysti mihin vertaa. Urheilu-ura oli täysin eri elämä ja eri vaihe. Olisi tietysti kauhean kätevää, jos olisin nykyisessä arjessa yhtä hyvässä kunnossa kuin ammattiaikoina.

Virpillä ja Jarilla on kaksi yhteistä tytärtä, joiden elämää nainen ei halunnut tarkemmin kommentoida.

Gaalailtaan hän suhtautui odottavin mielin.

– Täällä on paljon ihmisiä, joita ei muuten tapaa. Elämä on aika lailla työtä ja arkea muuten.

Arttu Wiskarin mukaan pienet arjen muutokset ovat tärkeimpiä. 

Laulaja Arttu Wiskari on tehnyt vuoden ajan muutoksia hyvinvointiinsa.

– Aloitin pienten muutosten tekemisen viime vuoden alussa. Aloin liikkua ja katsoa ruokavaliossa pieniä juttuja. Kesän söin ja join miten halusin ja olin ihan puhki.

Syksyn alussa laulaja aloitti tipattoman ja aloitti treenaamaan personal trainerin kanssa.

– Neljän kuukauden tipaton oli iso muutos, ja sen aikana tein lisää pieniä muutoksia. Kun ne olivat hallussa, päätin tipattoman häämatkamme ajaksi, viime kesänä lastensa äidin kanssa avioitunut Arttu kertoo.

”Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikea säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on.”

Arkisin Arttu tekee musiikkia ja hoitaa 2- ja 4-vuotiata lapsia kotona. Viikonloput hän keikkailee.

– En ole oikein ikinä lomalla. Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikeaa säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on. Joskus pitää mennä salille aamulla, joskus illalla. Saatan usein mennä salille vasta yhdeksältä. Se, että jaksaa raahautua sinne, on pääjuttu. En aseta itselleni mitään älyttömiä tavoitteita, jotka saavutettuani repsahdan.

Arttu ei seuraa tarkasti kilojen tippumista, vaan yrittää vaalia pieniä muutoksia arjessaan.

– Eilen tehtiin kotona taas terveellistä safkaa. Paistoimme kasviksia, pinaattia ja lihaa.

Keikkalavojen lisäksi Wiskari nähdään Supermarsu-elokuvassa, joka saa ensi-iltansa ensi viikolla. Laulaja pitää päähenkilö Emilian isäpuolen Pertin roolia lähes luonneroolina.

– Pertissä on noin puolet Arttu Wiskaria. Vähän hömelömpi versio meikäläisestä se on.