Putous-hahmo Mr. Mallorcan ympärille rakentuvassa komediassa on aineksia ihan oikeaan tv-ohjelmaan.

Putous-sarjan sketsihahmokilpailu on osunut suomalaisten nauruhermoon aika huikealla tavalla. Tuskin kukaan osasi etukäteen aavistaa, miten vahvasti suosikkihahmot jäävät elämään. Ja keikkaa pukkaa!

Toisen kauden finaalikaksikkona nähtiin Munamies ja Timo Harjakainen, mutta oman tv-sarjansa saikin kolmanneksi sijoittunut Mr. Mallorca, Jussi Vatasen mainio buenos tardes -mies.

Hyvä näin! Mr. Mallorcassa, jonka oikeaksi nimeksi muuten paljastuu Jari Antero, on aineksia kunnolliseen, käsikirjoitettuun
komediasarjaan. Mr. Mallorca kohteessa on ihan oikea tv-ohjelma, ainakin verrattuna viime vuonna joulun tienoilla pyörineeseen Marjan Tyrnin omaan showhun.

Oikeassa kohteessa Mallorcalla kuvattu sarja seuraa matkaopas Mr. Mallorcan toilailuja, kun hän aloittaa yhteistyön paikallisen hotellin kanssa. Juoni menee jotakuinkin niin, että herra sotkee kaiken, mutta jollain ihmeellä asiat kääntyvät aina hänen voitokseen. Matkaoppaan asiakkaina on suomalaisjulkkiksia, jotka esittävät itseään. Ensimmäisessä jaksossa Mari
Perankoski
kärsii masennuksesta pudottuaan tanssikisasta. Mukana on myös Marin Tanssii tähtien kanssa -pari Toni Rasimus.

Mr. Mallorcan lisäksi sarjan vakiohahmoja ovat hotellinjohtaja E. Edwards (Stan Saanila), respassa työskentelevä Sara (Amira Khalifa), suomalaisbaarissa päivystävä El Venico (Jaakko Saariluoma) sekä koti-Suomesta soitteleva isä-Mallorca (nerokkaasti roolitettu Ilkka Vainio).

Ensimmäisen jakson kohokohta on Saanilan monologi siitä, mitä sankarillemme tapahtuu, jos tämä mokaa. Kannattaa kuunnella eikä vain lukea tekstitystä!

Ensivaikutelma on, että tätä kyllä katsoisi enemmänkin kuin luvassa olevat viisi jaksoa.

Mr. Mallorca kohteessa MTV3 su klo 20.30

”Leimautumista en pelkää. Olen ollut aina kapinallinen raja-aitojen kaataja”, Katariina kertoo Ilta-Sanomille.

Kirjailija Katariina Souri, 49, sai vuosi sitten psykiatrilta diagnoosiksi persoonallisuushäiriön ja kaksisuuntaisen mielialahäiriön. Hän kertoi asiasta ensimmäisen kerran viime viikon lopulla Instagramissa julkaisemassaan kuvassa, jossa kuvaillaan hänen tulevaa omaelämäkerrallista Sarana – tunnustuksia taitekohdassa -kirjaansa.

Kirjan kuvauksessa kerrotaan, että Katariina järkyttyi diagnoosia ja esimerkiksi sitä, miten psyykelääke vaikuttaa häneen

Katariina kertoo tilanteestaan myös Ilta-Sanomien haastattelussa.

– Ajattelin että hetkinen, mitä tapahtuu luovuudelleni, Katariina kertoo IS:lle.

Kirjaa kuvailevassa otteessa kerrotaan, että Katariina mietti diagnoosin saatuaan uskaltaako alkaa syödä lääkkeitä ja mitä jos diagnoosi onkin väärä. Iltalehdelle Katariina kertoo, ettei alkanut syödä lääkkeitä, vaikka saikin kaksi eri reseptiä. Sen takia hän ei myöskään päässyt terapiaan.

– Ymmärrän, että jotkut tarvitsevat lääkitystä. Itse en sitä koe tarvitsevani, koska en esimerkiksi ole milloinkaan ollut psykoosissa tai itsetuhoinen.

”Mitä vanhemmaksi tulen, sen vähemmän mietin, mitä muut ajattelevat.”

Katariinalla on aiemmin todettu kaksisuuntainen mielialahäiriö, ja hän on kertonut avoimesti myös kokemistaan paniikkihäiriöistä. Kirjassa hän kertoo myös ongelmistaan alkoholin kanssa. Kirjailija ei pelkää leimautumista mielenterveyspotilaaksi.

– Leimautumista en pelkää. Olen ollut aina kapinallinen raja-aitojen kaataja. Mitä vanhemmaksi tulen, sen vähemmän mietin, mitä muut ajattelevat, hän kertoo IS:lle.

Mt-hoitaja

Katariina Souri järkyttyi psykiatrin diagnoosista – kertoo IL:lle kieltäytyneensä lääkityksestä

Terapiaan pääsee, vaikka kieltäytyisi lääkkeistä. MUTTA, Kelan korvausta ei saa silloin. Terapiatunti maksaa noin 70-120,-/h. Joten jos varaa on ja apua ajattelee saavansa, niin kannattaa miettiä kokonaan itse maksettavan terapian vaihtoehtoa. Paniikkihäiriö ei ole osa kaksisuuntaista. Tiukan tulkinnan mukaan paniikkihäiriö ei edes ole mielenterveysongelma/-häiriö/-sairaus, vaan tilapäinen ahdistuskohtaus.
Lue kommentti

Timon ja hänen puolisonsa Maikin ensimmäinen yhteinen lapsi on poika. 

Timo Lavikaisen, 43, perheessä eletään jännittäviä aikoja.

Timo valmistautuu parhaillaan Putoukseen ja kuvaa sketsejä tammikuussa alkavaa ohjelmaa varten. Samaan aikaan on puhelimen oltava lähettyvillä, sillä Timon puolison Maikin laskettu aika on näillä hetkillä.

– Sitä ei tiedä, jos lähtö tulee tänään vaikka kesken näytöksen, Timo totesi, kun hän saapui 95-elokuvan kutsuvierasensi-iltaan Espoon kulttuurikeskukseen.

Timolla on niin sanotun ”tavallisen kansalaisen rooli” kaikkien aikojen suurimmassa suomalaisessa jääkiekkoelokuvassa. Elokuvaan liittyy jo nyt muitakin tärkeitä muistoja, Timo kertoo.

”Sitä ei tiedä, jos lähtö tulee tänään vaikka kesken näytöksen.”

– Kun minulla oli tässä viimeinen kuvauspäivä, vaimo teki positiivisen raskaustestin. Jouluvauvaa meille odotetaan.

Timolla on parikymppinen tytär, ja Maikilla on 10-vuotias tytär. Pian syntyvä lapsi on parin ensimmäinen yhteinen. Näyttelijä kertoo, että hartaasti odotettu vauva on poika.

– Meillä ehti olla useampi, kolme keskenmenoa ja sitten lopulta tärppäsi näin. Ne olivat kovia paikkoja.

Timo luottaa, että vauvan hoito palailee mieleen vanhasta muistista.

– Suhtaudun luottavaisesti. Uskon, että kasvattajana olen rennompi, kun kaikki ei ole ihan uutta.