Kuva: MV Photos.
Kuva: MV Photos.

Monica Lewinsky kertaa jälleen seksisuhdettaan Yhdysvaltain silloiseen presidenttiin Bill Clintoniin.

Monica Lewinsky, 40, palaa hiljaisten vuosien jälkeen julkisuuteen, kun huomenna netissä ilmestyvä Vanity Fair -lehti julkaisee hänen kirjoituksensa. Kirjoituksessaan Monica paitsi kertaa seksisuhdettaan Yhdysvaltain silloiseen presidenttiin Bill Clintoniin myös arvostelee nettiä, kuinka se mahdollistaa ”maailmanlaajuisen nöyryyttämisen”.

Monica päätti kertoa jälleen kokemuksistaan, kun hän kuuli 18-vuotiaasta Tyler Clementistä, joka teki syyskuussa 2010 itsemurhan, kun netissä oli julkaistu video hänestä suutelemassa toista miestä.

– Kun äitini kuuli Tyleristä, hän palasi vuoden 1998 tunnelmiimme. Hän ei tuolloin voinut päästää minua silmistään, hän pysyi sänkyni vieressä yö toisensa perään, koska minä olin itsetuhoinen, Monica kertoo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Minua oli häpäisty, pilkattu ja ylenkatsottu. Äitini pelkäsi, että tappaisin itseni. Olisin kirjaimellisesti hävennyt itseni kuoliaaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Monica toivoo, että hänen kirjoituksensa ”voisi auttaa muita heidän häpeänsä pimeimpinä hetkinä”.

– Minä itse kadun syvästi sitä, mitä tapahtui minun ja presidentti Clintonin välillä. Saanen sanoa uudelleen: Minä. Itse. Kadun. Syvästi. Tapahtunutta.

Monica toistaa kuitenkin, että suhde syntyi sekä hänen että Clintonin toiveesta.

– Se oli yksimielinen suhde. Toki pomoni käytti minua hyväkseen, mutta "hyväksikäyttö" tuli jälkikäteen, kun minusta tehtiin syntipukki hänen asemansa suojelemiseksi.

Monica perustelee uutta julkisuuteen tulemistaan myös omalla tulevaisuudellaan:

– Olen päättänyt, että saan elämäni tarinaan toisenlaisen lopun. Voin antaa menneisyydelleni uuden merkityksen.

Monica sanoo, että hänet yhä tunnistetaan joka päivä kadulla ja hänen nimensä toistuu alati julkisuudessa.

Lähde: Vanity Fair ja Huffington Post.

Näin asiat etenivät

1995 Monica Lewinsky valmistuu 22-vuotiaana psykologian kandidaatiksi ja pääsee harjoittelijaksi Valkoiseen taloon. Hän ja Yhdysvaltain silloinen presidentti Bill Clinton aloittavat seksisuhteen. Kun Monica siirretään muualla töihin, seksisuhde jatkuu.

1997 maaliskuussa seksisuhde päättyy yhdeksän "seksuaalisen tapaamisen" jälkeen.

1998 tammikuussa suhde paljastuu julkisuudessa. Presidentti Clinton on oikeudessa maakauppojen takia, mutta oikeudenkäynti keskittyy käytännössä presidentin ja harjoittelijan suhteen selvittelyyn.

Monica oli kertonut seksisuhteestaan työtoveri Linda Trippille, joka oli nauhoittanut useita puhelinkeskustelujaan Monican kanssa. Linda luovuttaa nauhat erikoissyyttäjälle. Bill Clinton kieltää suhteen sekä oikeudessa että pressitilaisuudessa  (videolla 6:25 minuutin kohdalla)

Oikeudessa nähdään suhteen todistusaineistona muun muassa sininen leninki, jonka rintapieleen oli suhteen aikana ilmestynyt spermatahra.

Elokuussa 1998 presidentti Clinton myöntää oikeudessa, että hänellä on ollut ”epäsovelias fyysinen suhde” Monicaan.

1999 Monica kertoo elämästään sekä suhteestaan presidenttiin omaelämäkerrassa Monican tarina.

2002 ilmestyy Monica in Black and White -dokumentti, jossa Monica kertoo jälleen seksisuhteesta.

2003 Monica vetää Mr. Personality -deittiohjelmaa ja alkaa suunnitella käsilaukkuja.

Päivitetty 7.5.2014 klo 12.50: artikkelin viisi viimeistä kappaletta ja lähde lisätty.

Sisältö jatkuu mainoksen alla