Monica Lewinsky vuonna 2002. Kuva: Reuters
Monica Lewinsky vuonna 2002. Kuva: Reuters

Julkisuuteen palannut Monica Lewinsky taistelee nettikiusaamista vastaan.

Pitkän hiljaiselon jälkeen 2014 on Monica Lewinskyn vuosi. Keväällä Vanity Fair -lehti julkaisi Lewinskyn kirjoituksen, jossa hän kertasi seksisuhdettaan Yhdysvaltojen entisen presidentin Bill Clintonin kanssa. Eilen yhdeksi maailman tunnetuimmista salarakkaista nimitetty Lewinsky, 41, puhui ensimmäistä kertaa 13 vuoteen julkisesti.

– Tuolloin ei ollut Facebookia, Twitteriä tai Instagramia, mutta juoruja, uutisia, viihdesivustoja, kommenttipalstoja ja sähköposteja kyllä. Vaikka kaikki tapahtui hitaasti, tarina levisi ympäri maailmaa, Lewinsky sanoi Forbes-lehden Under 30 -konferenssissa.

Hän kuvailee olleensa ensimmäinen ihminen, jonka maine tuhottiin netissä. Yhdessä yössä hänestä tuli yksityisen ihmisen sijaan julkinen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Puheensa aikana kyyneliin liikuttunut Lewinsky kertoi, kuinka hän toivoi skandaalin aikoihin kuolevansa. Nyt hän aikoo käyttää menneisyyttään hyvään tarkoitukseen ja työskennellä nettikiusaamisen lopettamiseksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lewinskyn puhe on kerännyt paljon ylistystä ja sitä on kuvailtu inspiroivaksi. Eilen Lewinsky liittyi Twitteriin. Hän on kerännyt päivässä miltei 50 000 seuraajaa.

Mitä Monica kirjoitti Vanity Fairissa? Mistä seksiskandaalissa oli kyse? Lue: Monica Lewinsky palaa julkisuuteen

Sisältö jatkuu mainoksen alla