Erja Häkkinen kertoi liittyneensä kuvapalvelu Instagramiin. "Tomas latasi sovelluksen puhelimeeni. Laitoin sinne ensimmäisenä kuvia Armenian-lomaltani. Olen ollut tietoisesti pois julkisuudesta, mutta kuvien kautta on hauska esitellä pieniä palasia elämästäni", hän virnistää. Kuva: Jonna Öhrnberg
Erja Häkkinen kertoi liittyneensä kuvapalvelu Instagramiin. "Tomas latasi sovelluksen puhelimeeni. Laitoin sinne ensimmäisenä kuvia Armenian-lomaltani. Olen ollut tietoisesti pois julkisuudesta, mutta kuvien kautta on hauska esitellä pieniä palasia elämästäni", hän virnistää. Kuva: Jonna Öhrnberg

Erja Häkkinen nauttii elämästään Monacossa, jossa hän on asunut jo kaksikymmentä vuotta. – Suomi on perheellemme rakas maa. Tulemme tänne aina kesäisin, hän kertoo.

Formulatähti Mika Häkkisen ex-vaimo, Monacossa asuva Erja Häkkinen, 53, piipahti Helsingissä työtehtävissä. Hän toi yhdessä ruotsalaisen jalkapallolegendan Tomas Brolinin, 45, kanssa Suomeen kolme amerikkalaista urheiluvaatemerkkiä.

Starterin, Cheetahin ja Danskinin lanseerausta juhlittiin perjantai-iltana Helsingin Narinkkatorille pystytetyssä jättiteltassa. Illan aikana kutsuvieraille esiintyi muun muassa Simon Cowellin suojattibändi, Brittien Talent-ohjelmasta julkisuuteen noussut Jack Pack.

Erja naureskeli, että hänen ja Tomaksen juonima vedätys onnistui täydellisesti: juhlaväki luuli saapuvansa uuden Ampris-ketjun avajaisiin, kunnes vieraille paljastettiin, että sporttivaatteiden myyntipaikka on Prisma.

– En olisi lähtenyt mukaan minkään luksustuotteen lanseeraukseen. Minua kiehtoi se, että vaatteet ovat muodikkaita, edullisia ja kaikkien saatavilla. Kannustan lapsia ja nuoria urheilemaan, ja uudet kivat kuteet saattavat olla se ratkaiseva juttu, joka herättää innostuksen. Kun t-paidan saa kuudella eurolla niin hinta ei ainakaan ole esteenä, Erja sanoo.

Erja Häkkinen ja ex-huippujalkapalloilija, liikemies Tomas Brolin toivat kolme amerikkalaista urheiluvaatemerkkiä Suomeen.

Aktiivisesti liikkuvan Erjan omia lempilajeja ovat jooga ja pilates. Myös Erjan ja Mikan lapset Hugo, 14, ja Aina, 10, ovat innokkaita urheilijoita.

– Hugon laji on jalkapallo, jalkapallo ja jalkapallo. Aina pelaa tennistä ja jalkapalloa koulun tyttöporukassa. Hugo opettaa aina välillä pikkusiskoaan. Hugo on ihan hurahtanut lajiin, ja hänen salainen haaveensa on tulla isona ammattilaisjalkapalloilijaksi, Erja paljastaa.

"Pitkä ja komea nuorimies"

Pian 15 vuotta täyttävä Hugo on suunnitellut lähtevänsä opiskelemaan seuraavaksi urheilupainotteiseen sisäoppilaitokseen Englantiin.

– Tuen ideaa täysillä. Hugon opiskelukielenä on aina ollut englanti. Hän väläytti myös jossain vaiheessa Suomen urheilulukiota, mutta sanoin hänelle, että kieli voi aiheuttaa hankaluuksia. Suomen kieli ei ole Hugolla niin vahva.

Erja naurahtaa hämmästelevänsä aina välillä ajan nopeaa kulumista.

– Hugostakin on tullut ihan huomaamatta pitkä nuorimies! Hän on niin komea ja venähtänyt jo 186-senttiseksi: poika on kuusi senttiä isäänsä pidempi ja 16 senttiä pidempi kuin minä.

Tänään lauantaina takaisin Monacoon matkustava Erja kertoo Suomen olevan koko perheelle rakas maa.

– Lomailimme täällä koko elokuun lasten kanssa. Olimme saaristossa ja nautimme ihanista helteistä. Kuulimme, että Suomessa oli ollut kylmä kesä. Saaristo näytti meille parhaat puolensa: oli kuumaa, tyyntä ja lapset olivat koko ajan vedessä. Lapset ovat hyvin Suomi-henkisiä ja ylpeitä suomalaisuudestaan, Erja sanoo.

Kaksikymmentä vuotta Monacossa viihtynyt Erja ei kuitenkaan haaveile paluusta Suomeen. Ei, vaikka Suomessa asuu oma rakaskin: Erja on seurustellut käsikirjoittaja-ohjaaja Mika Karttusen kanssa kuusi vuotta, mutta pari on tottunut alusta alkaen etäsuhteeseen.

– Monacossa ovat lasten koulut, ystävät ja harrastukset. Lasten ehdoilla mennään, hän sanoo.

Cheek suunnittelee parhaillaan jäähyväiskiertuettaan, joka päättyy elokuussa Lahteen.

Cheekin eli Jare Tiihosen, 36, elämästä kertova Veljeni vartija -elokuva saa ensi-iltansa ensi viikolla. Tarinassa on vahvasti mukana veljeys ja Antti Holma näyttelee räppärin lisäksi tämän kaksoisveljeä Jereä.

– Jere ei ole vielä nähnyt elokuvaa, eikä äiti. Yleisesti elokuvan vastaanoton tietää, kuten tietää kaiken mikä liittyy muhun. Kriitikoilta pukkaa varmaan yhtä tähteä, mutta toivottavasti yleisö diggaa. Tämä on se kaava, mikä urallani on ollut, Jare naurahti elokuvan ennakkonäytöksessä.


Läheiset ymmärtävät

Jare suunnittelee parhaillaan jäähyväiskiertuettaan, joka päättyy elokuussa Lahteen. Kun Suomen suosituin räppäri kertoi 2014 loppuvuodesta lähipiirilleen lopetusaikeista, he suhtautuivat ajatukseen ymmärtäväisesti.

– Ne, jotka ovat minua lähellä ymmärtävät miksi lopetan. Muille olen sanonut, että ette voi tietää, mitä mä tunnen.  

– Pääpointti lopettamiselle on se, että Cheekinä en keksi mitään uutta. Moni sanoo, että voithan sä tehdä kesäksi biisin tosta tai tosta. Mutta olen tehnyt biisit jo monta kertaa kaikesta Cheekille olennaisesta tematiikasta. Rakkaudesta tietysti voi aina laulaa.

Elokuvassa kuvataan myös Jaren suhdetta mallina työskentelevään yliopisto-opiskelijaan. Suhde kariutuu siihen, että rauhallisempaa kotielämää eläessä Jare ei keksi Cheekille mitään uutta kirjoitettavaa.

”Cheekinä en keksi mitään uutta.”

– Voin ihan hyvin kuvitella, että elän kymmenen vuoden kuluttua rauhallista perhe-elämää. Moni on sanonut, että voihan sulla sitten olla uusia ideoita. Mutta en mä sellaisesta halua edelleenkään tehdä musaa, Jare selventää.

Jare ei vielä tiedä, mitä tekee elokuun jäähyväiskeikkojen jälkeen.

– Ostin kotiin pienen kosketinsoittimen. Ehkä minusta tulee pianisti!

Onnea etsimässä

Cheekin viimeinen albumi kuvasi myös artistin syvempiä tuntoja ja elämää kaksisuuntaisen mielialahäiriön kanssa.

– Nyt kuuntelen levyä, että olenpa ollut aika maassa. Tällä hetkellä minun olisi mahdotonta aloittaa noin tummanpuhuvan albumin kirjoittamista.

Mikä Jaren tekee sitten onnelliseksi?

– Sitä mietin yhä. Minulla on aina ollut kaipuu johonkin muuhun ja aika näyttää, mitä se jokin muu tulee olemaan. Mulla on hieno ja laaja kaveripiiri, josta olen onnellinen.

”Minulla on aina ollut kaipuu johonkin muuhun.”

Viime kesänä Jare päätti ostaa vuosien harkinnan jälkeen koiran. Otus on sulattanut myös miehen äidin sydämen.

– Käyn yleensä vähän enemmän Lahdessa moikkaamassa äitiä. Asun kauempana kuin Jere, enkä ole aina siinä vieressä tukemassa, mutta mulla on halu auttaa. Nyt mutsi on käynyt useammin täällä Helsingissä, kun on tuo Otus. Se on hyvä vetonaula!

Brittihovissa on hämmentävä kihlajaissuma. Erikoisesta hääeleganssistaan parhaiten tunnettu prinsessa Eugenie avioituu Jack Brooksbankin kanssa loppuvuodesta, mutta ihaninta tässä uutisessa on kosintatapa. Se oli kuin elokuvista.

Prinssi Andrew'n ja tämän entisen kohuvaimon Sarah Fergusonin nuorempi tytär prinsessa Eugenie, 27, astelee pian kohti alttaria.

Hovi tiedotti eilen, että Eugenie ja yökerhonomistaja Jack Brooksbank, 29, ovat sinetöineen seitsemän vuoden suhteensa.

Nuoripari meni kihloihin aiemmin tässä kuussa vieraillessaan Nicaraguassa. 

BBC:n haastattelussa kaksikko paljastaa, että kosinta oli juuri prinsessalle sopiva, siis vähintäänkin täydellinen.

Herra Brooksbank oli polvistunut kosimaan rakastettuaan tulivuori (!) taustanaan. Juuri ennen kosintaa kaksikko oli katsellut järvelle ja ihastellut sen ylle lankeavaa auringonlaskua.

– Järvi oli niin kaunis. Ja se auringonlaskun kajo oli erilainen kuin mikään ennen näkemäni. Olin juuri sanonut ääneen, että tämä on uskomattoman hieno hetki. Ja sitten hän täysin yllättäen kosi! Se oli täydellistä, prinsessa Eugenie kertoi BBC:n haastattelussa. 

Täydellinen kosinta viimeisteltiin täydellisellä sormuksella, jossa komeilee punertava Padparadscha-safiiri timanttiryppään keskellä. Häät pidetään loppuvuodesta, jolloin prinssi Harryn ja Meghan Marklen keväthäistä on ehtinyt kulua jo tovi.

No, prinsessa Eugenie ansaitsee onnensa. Edellisen kerran, kun hän nousi laajemman yleisön tietoisuuteen vuonna 2011, tilanne oli vähemmän mairitteleva.

Prinssi Williamin ja Katen häissä prinssin serkkujen Beatricen ja Eugenien vitsailtiin näyttävän aivan Tuhkimon pahoilta sisarpuolilta Anastasialta ja Drusellalta. 

Onneksi näissä 2000-luvun moderneissa prinsessasaduissa myös pahat sisarpuolet löytävät onnen!

Prinsessa Beatricen ja hänen siskonsa prinsessa Eugenien kuninkaallinen häätyyli herätti hilpeyttä vuonna 2011. Kuva: MV Photos
Prinsessa Beatricen ja hänen siskonsa prinsessa Eugenien kuninkaallinen häätyyli herätti hilpeyttä vuonna 2011. Kuva: MV Photos