Erja Häkkinen kertoi liittyneensä kuvapalvelu Instagramiin. "Tomas latasi sovelluksen puhelimeeni. Laitoin sinne ensimmäisenä kuvia Armenian-lomaltani. Olen ollut tietoisesti pois julkisuudesta, mutta kuvien kautta on hauska esitellä pieniä palasia elämästäni", hän virnistää. Kuva: <span class="photographer">Jonna Öhrnberg</span>
Erja Häkkinen kertoi liittyneensä kuvapalvelu Instagramiin. "Tomas latasi sovelluksen puhelimeeni. Laitoin sinne ensimmäisenä kuvia Armenian-lomaltani. Olen ollut tietoisesti pois julkisuudesta, mutta kuvien kautta on hauska esitellä pieniä palasia elämästäni", hän virnistää. Kuva: Jonna Öhrnberg

Erja Häkkinen nauttii elämästään Monacossa, jossa hän on asunut jo kaksikymmentä vuotta. – Suomi on perheellemme rakas maa. Tulemme tänne aina kesäisin, hän kertoo.

Formulatähti Mika Häkkisen ex-vaimo, Monacossa asuva Erja Häkkinen, 53, piipahti Helsingissä työtehtävissä. Hän toi yhdessä ruotsalaisen jalkapallolegendan Tomas Brolinin, 45, kanssa Suomeen kolme amerikkalaista urheiluvaatemerkkiä.

Starterin, Cheetahin ja Danskinin lanseerausta juhlittiin perjantai-iltana Helsingin Narinkkatorille pystytetyssä jättiteltassa. Illan aikana kutsuvieraille esiintyi muun muassa Simon Cowellin suojattibändi, Brittien Talent-ohjelmasta julkisuuteen noussut Jack Pack.

Erja naureskeli, että hänen ja Tomaksen juonima vedätys onnistui täydellisesti: juhlaväki luuli saapuvansa uuden Ampris-ketjun avajaisiin, kunnes vieraille paljastettiin, että sporttivaatteiden myyntipaikka on Prisma.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– En olisi lähtenyt mukaan minkään luksustuotteen lanseeraukseen. Minua kiehtoi se, että vaatteet ovat muodikkaita, edullisia ja kaikkien saatavilla. Kannustan lapsia ja nuoria urheilemaan, ja uudet kivat kuteet saattavat olla se ratkaiseva juttu, joka herättää innostuksen. Kun t-paidan saa kuudella eurolla niin hinta ei ainakaan ole esteenä, Erja sanoo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Erja Häkkinen ja ex-huippujalkapalloilija, liikemies Tomas Brolin toivat kolme amerikkalaista urheiluvaatemerkkiä Suomeen.

Aktiivisesti liikkuvan Erjan omia lempilajeja ovat jooga ja pilates. Myös Erjan ja Mikan lapset Hugo, 14, ja Aina, 10, ovat innokkaita urheilijoita.

– Hugon laji on jalkapallo, jalkapallo ja jalkapallo. Aina pelaa tennistä ja jalkapalloa koulun tyttöporukassa. Hugo opettaa aina välillä pikkusiskoaan. Hugo on ihan hurahtanut lajiin, ja hänen salainen haaveensa on tulla isona ammattilaisjalkapalloilijaksi, Erja paljastaa.

"Pitkä ja komea nuorimies"

Pian 15 vuotta täyttävä Hugo on suunnitellut lähtevänsä opiskelemaan seuraavaksi urheilupainotteiseen sisäoppilaitokseen Englantiin.

– Tuen ideaa täysillä. Hugon opiskelukielenä on aina ollut englanti. Hän väläytti myös jossain vaiheessa Suomen urheilulukiota, mutta sanoin hänelle, että kieli voi aiheuttaa hankaluuksia. Suomen kieli ei ole Hugolla niin vahva.

Erja naurahtaa hämmästelevänsä aina välillä ajan nopeaa kulumista.

– Hugostakin on tullut ihan huomaamatta pitkä nuorimies! Hän on niin komea ja venähtänyt jo 186-senttiseksi: poika on kuusi senttiä isäänsä pidempi ja 16 senttiä pidempi kuin minä.

Tänään lauantaina takaisin Monacoon matkustava Erja kertoo Suomen olevan koko perheelle rakas maa.

– Lomailimme täällä koko elokuun lasten kanssa. Olimme saaristossa ja nautimme ihanista helteistä. Kuulimme, että Suomessa oli ollut kylmä kesä. Saaristo näytti meille parhaat puolensa: oli kuumaa, tyyntä ja lapset olivat koko ajan vedessä. Lapset ovat hyvin Suomi-henkisiä ja ylpeitä suomalaisuudestaan, Erja sanoo.

Kaksikymmentä vuotta Monacossa viihtynyt Erja ei kuitenkaan haaveile paluusta Suomeen. Ei, vaikka Suomessa asuu oma rakaskin: Erja on seurustellut käsikirjoittaja-ohjaaja Mika Karttusen kanssa kuusi vuotta, mutta pari on tottunut alusta alkaen etäsuhteeseen.

– Monacossa ovat lasten koulut, ystävät ja harrastukset. Lasten ehdoilla mennään, hän sanoo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla