Kuva Karoliina Paatos
Kuva Karoliina Paatos

Nuorisopastori Hanna Paavilainen, 29, siunaa ruokansa ja kapinoi nyrkkeilykehässä. Selviytyjät Suomi -kisaan osallistunut nainen ei palannut Malesiaan häämatkallaan.

Selviytyjät Suomi -kilpailussa kaksi joukkuetta yrittää likaisinkin keinoin edetä voittoon. Miten juonittelu sopii Raamatun oppeihin?
Eihän se sovi. Selviytyjissä heikoimmat sekä pahimmat kilpailijat äänestetään pois, vaikka Raamattu opettaa pitämään huolta heikoista ja rakastamaan vihamiestään. Tajusin nopeasti, että peli on peliä, jossa normaalielämän arvot eivät päde. Kristittykin saa kilpailla!

Heti ensimmäisessä jaksossa halusit rukoilla ruoka­rukouksen. Miten muut kilpailijat suhtautuivat uskoosi?
Ehkä huvittuneesti. Mutta olenhan pappi – eikö olisi firmalle huonoa mainosta, jos en edes mainitsisi Jeesusta? Mielestäni ruokarukous on sivistynyt tapa kiittää ruuasta. Rukousta tärkeämpää on, miten Jumalan rakkaus välittyy arjessa ja miten toisiamme kohtelemme.

Montako kertaa Malesiassa otit yhteyttä yläkertaan?
Rukoilin paljon. Rankoissa olosuhteissa siitä tuli voima­vara ja selviytymisen väline. Yöt olivat kauheimpia: oli kylmä, pilkkopimeä, satoi kaikista suunnista, eikä ollut mitään suojaa. Makasin sikiöasennossa ja ajattelin, että en kestä täällä edes kymmentä minuuttia. Miten kestäisin 40 päivää kisan loppuun? Virsi Päivä vain ja hetki kerrallansa avautui ihan uudella tavalla.

Olet voittanut SM-kultaa nyrkkeilyssä. Miten löysit lajin?
Elin hankalan teini-iän ja kapinoin nyrkkeilyn avulla liikunnanopettajaani ja äitiäni vastaan. Laji edustaa minulle yhä itsenäisyyttä ja kapinaa. Hallitsen sen kautta myös ikäkriisiäni: jos olen vielä samalla tasolla ja samassa painoluokassa kuin kaksikymppisenä, niin sehän tarkoittaa, että olen edelleen 20-vuotias! Nyrkkeilyssä viehättää myös lajin intensiivisyys. Siinä ei voi löysätä, vaikka kuinka vetäisi hapoille ja oksettaisi, sillä vastustaja painaa päälle.

Menit tammikuussa naimisiin, onneksi olkoon! Tuskinpa teitte häämatkaa Malesiaan?
Emme. Matkustimme Afrikkaan ja safarilla asuimme teltassa, mikä tuntui Selviytyjien jälkeen suurelta luksukselta! Teltan ovenhan voi sulkea, ja se on ihan yksityistä aluetta, jonne ei tule yksikään rotta.

Vihkisitkö homoparin avioliittoon?
En voi nousta Suomen lain yläpuolelle. Tällä hetkellä kirkon kanta on, että heidän puolestaan voi rukoilla, mutta ei vihkiä. Jos saisin itse päättää, niin kyllä vihkisin.

Hanna Paavilainen (o.s.Vaittinen)

Rippikoulu- ja nuorisopastori syntyi 1.12.1983 Tampereella ja kasvoi Nokialla. 

Harrastaa nyrkkeilyä, pianonsoittoa, kirjoittamista. Kirjoittanut kirjan Liikuttava hartaus. 

Asuu Helsingissä avio­miehensä ja 2-vuotiaan Lyyli-koiran kanssa. 

Selviytyjät Suomi torstaisin ja sunnuntaisin MTV3-kanavalla.

Joillakin niitä ei ole ollenkaan ja joillakin vaikka muille jakaa. Arvaatko hiusten perusteella, ketkä julkisuuden henkilöt ovat kuvissa?

 

Essi Pöysti ja ex-koripalloilija Ville Mäkäläinen ovat nyt kolmen lapsen vanhempia.

Vuoden 2009 Miss Suomi Essi Pöysti, 30, ja hänen puolisonsa, ex-koripalloilija Ville Mäkäläinen, 32, ovat saaneet lapsen. Lapsi on parille kolmas. Ville kertoi perheenlisäyksestä Facebook-sivuillaan tänään lauantaina.

”Äiti ja poika voivat hyvin.”

– Kauan jo rakastettu pikkuveikka on syntynyt tänään 11.50. Äiti ja poika voivat hyvin, Ville kirjoitti julkaisemansa kuvan yhteyteen.

Essi kertoi aikaisemmin tänä syksynä, että pelko on varjostanut raskautta aikaisempien keskenmenojen takia.

– Ei ole ollut helppoa olla raskaana, kun takana on kaksi myöhäistä keskeytynyttä raskautta, kaksi enkelivauvaa. Toivomme sydämestä, että kaikki menee tällä kertaa paremmin ja joulukuussa meitä on viisi, Essi kirjoitti syksyllä Instagramissa.

Essi Pöysti ja Ville Mäkäläinen menivät naimisiin kesällä 2015. Ville lopetti koripallouransa tänä vuonna. Kuva: Sanoma-arkisto / Tatu Lertola
Essi Pöysti ja Ville Mäkäläinen menivät naimisiin kesällä 2015. Ville lopetti koripallouransa tänä vuonna. Kuva: Sanoma-arkisto / Tatu Lertola

Essillä ja Villellä on entuudestaan kaksi lasta: Alma ja Aaro. Vuonna 2015 syntynyt Alma syntyi mummolan eteiseen, mutta kaikki meni lopulta hyvin.

– Siinä tilanteessa en ehtinyt pelätä tai miettiä. Kaikki kävi niin nopeasti, vartissa. Ei ehtinyt tulla edes hiki. Pelko siitä, kuinka olisi voinut käydä, iski vasta jälkeenpäin, Essi muisteli synnytystä Meidän Perhe -lehdelle.