Näyttelijä Emma Stone sai äitinsäkin vaihtamaan kotikaupunkia omien urahaaveidensa takia.

Onnea hyvästä roolista elokuvassa Piiat! Näytät siinä aika erilaiselta isossa kiharatukassasi.
Joo, kiharapehko oli peruukki. Jos oma tukkani olisi joka kuvausaamu väännetty sellaisille kikkaroille, olisin nyt taatusti kalju.

Ahdistaako koskaan, että tyylivalintojasi ja ulkonäköäsi seurataan tiukasti? Tosin huomio on ollut myönteistä, sinuthan on rankattu maailman 100 kauneimman ihmisen listalle.
No ei se ahdista, mutta ei tuollainen huomio hetkautakaan, ei hyvässä eikä huonossa. Itse en listoja seuraa enkä voi mitään sille, pidetäänkö ulkonäöstäni vai ei. Paljon mieluummin päätyisin listalle, jolle kerätään maailman mukavimpia ihmisiä henkisen painoarvonsa ansiosta. Sellaisesta vain ei taideta pitää kirjaa…

Miten työt osuvat kohdallesi?
Roolit ovat kuin ihmissuhde: sitä kuvittelee etsivänsä jotain tietynlaista tyyppiä, mutta ihastuukin johonkin ihan toiseen ja miettii, kukapa olisi arvannut! Rooli voi olla sellainen, jota juuri tarvitsee tai se voi olla täysin väärä kyseiseen ajankohtaan. Koskaan ei tiedä. Jokainen näyttelijä toivoo voivansa valita roolit, mutta yleensä on vain otettava se, joka kohdalle sattuu.

Piioissa näyttelet Skeeteriä, 1960-luvun nuorta naista, joka puolison etsimisen sijaan haluaa keskittyä kirjoittajanuraansa. Mitä yhteistä teillä on?
Roolihenkilöni ja minä olemme sillä tavoin onnekkaita, että tiesimme jo hyvin nuorina, mitä halusimme tehdä. Vanhempani tukivat minua ja hokivat aina, että vaikka unelma kuulostaisi kaukaa haetulta, kaikki on mahdollista. Äiti jopa muutti kanssani Los Angelesiin, kun olin 15-vuotias, koska halusin alkaa rakentaa näyttelijänuraani Hollywoodissa.

Piiat kertoo Amerikan mustasta palvelusväestä. Kasvattiko sinutkin kotiapulainen kuten elokuvassa?

Ei, äitini oli kotirouva aina teinivuosiini asti. Olin 13-vuotias, kun meille tuli lastenlikka, 17-vuotias tyttö minua hoitamaan. Hän oli enemmänkin isosisko kuin kotiapulainen. Hänkin muutti mukanamme Losiin.

Koko perheelläsi on samanlainen tatuointi ranteessa, mikä juttu se on?
Otimme tatskat vuosi sitten, kun äitini oli selvinnyt rintasyövästä. Pienet linnunjalat on Paul McCartneyn tekemä piirros. Pyysin kuvaa häneltä ja kerroin, että Beatles-kappale Blackbird on meidän yhteinen suosikkibiisimme.

Emma Stone

– 6.11.1988 Arizonassa syntynyt näyttelijä, joka asuu Los Angelesissa. Perheellä on ruotsalaiset sukujuuret, Stone on käännös esi-isien ruotsinkielisestä nimestä Sten.

– Merkittävät roolit elokuvissa Superbad, Easy A ja Zombieland. Nyt teattereissa kolme elokuvaa: Piiat, Vain seksiä sekä Hölmö hullu rakkaus.

Fatbardhe Hetemaj on tehnyt uraa politiikassa. Hän naurahtaa, että on sisarusnelikon ainoa naimaton. – Toisella veljellä ja siskollani on lapsia. Olen heille se hullu täti.

Fatbardhe Hetemaj, 32, odottaa viikonlopun Maailma kylässä -festivaalia, jolloin hänen perheestään kertova Kotimaa Kosovo-Suomi –dokumentti saa ensi-iltansa.

Dokumenttia tehtiin puolitoista vuotta ja se nosti naiselle pintaan monia muistoja. Hetemaj´n neljän sisaruksen vanhemmat saapuivat Kosovosta Suomeen vuonna 1992, jolloin Fatbardhe oli 7-vuotias.

– Ehkä arkielämässä oli pelon jälkeen vaikeinta tasapainoilla kahden kulttuurin välillä. Meidän kulttuurissa olin tottunut koskettamaan ihmisiä. Täällä on tietty etäisyys.

”Ala-asteella ihmettelin, kun kysyttiin, voit sä olla? Sanoin tietysti kaikille, että voin.”

– Ala-asteella ihmettelin myös, kun kysyttiin, voit sä olla? Sanoin tietysti kaikille, että voin ja sitten minulle suututtiin, kun olin luvannut niin monelle. En ymmärtänyt yhtään, että pitäisi olla vain yhden kanssa kerralla, vaan otin kaikki siipieni suojaan. Olen aina ollut tällainen paljon puhuva, Fatbardhe kertoi eilen Mummotunnelin kesän VIP-avajaisissa.

Hetemaj'n sisarusnelikko on kuuluisa saavutuksistaan. Molemmat veljet pelaavat ammatikseen jalkapalloa, Perparim Italiassa ja Mehmet Seinäjoella. Fatbardhe on tehnyt uraa politiikassa. Hän naurahtaa, että on sisarusnelikon ainoa naimaton.

– Toisella veljellä ja siskollani on lapsia. Olen heille se hullu täti. Olemme yhä tosi läheisiä.

Fatbardhe viettää itse sinkkukesää.

– Kaikki väittävät, että minulla on kumppanin suhteen kovat kriteerit. Minun pitää tuntea, että kyseessä on minun ihminen ja toki kumppanin pitää miellyttää myös silmää. 

– Haluan kuitenkin painottaa, että elämäni on hyvää näinkin. Olen huomannut, että lapsettomia suojellaan, eikä heiltä kysellä henkilökohtaisia kysymyksiä, mutta sinkuilta udellaan tosi henkilökohtaisesti, että miksi miestä ei ole löytynyt. Se ärsyttää joskus.

Kotimaa Kosovo-Suomi, TV1 ma 28.5

Naisystävä Katja ei aio esiintyä suuremmin miehensä rinnalla julkisuudessa.

Laulaja Ressu Redford, 56, esitteli torstai-iltana uuden naisystävänsä Katjan ravintola Pincho Nationin avajaisissa Turussa.

– Hyvin menee ja kesää vietetään yhdessä. Kesän kohokohta on nyt, kun aurinko paistaa, Ressu jutteli.

Silminnähden rakastunut pariskunta on seurustellut jo jonkin aikaa. Katja on käynyt miehensä keikoilla ja myönsi ihastuneensa tämän huumorintajuun.

– Muun muassa siihen, hän virnisti.

Katja totesi myös, ettei aio esiintyä julkisuudessa isommin, vaan aikoo pysytellä yksityishenkilönä. Hän kertoi työskentelevänsä ”aivan eri alalla” kuin Ressu.

– Minä olen syntyperäinen turkulainen, ja Katja on tästä läheltä, Ressu lisäsi.

Ressu Redford oli naimisissa lähes 20 vuotta Nina Björkfeltin kanssa. Pari erosi virallisesti joulukuussa 2016. Heillä on kaksi poikaa: vuonna 1998 syntynyt Frans ja vuonna 2000 syntynyt Elliot.