Näyttelijä Emma Stone sai äitinsäkin vaihtamaan kotikaupunkia omien urahaaveidensa takia.

Onnea hyvästä roolista elokuvassa Piiat! Näytät siinä aika erilaiselta isossa kiharatukassasi.
Joo, kiharapehko oli peruukki. Jos oma tukkani olisi joka kuvausaamu väännetty sellaisille kikkaroille, olisin nyt taatusti kalju.

Ahdistaako koskaan, että tyylivalintojasi ja ulkonäköäsi seurataan tiukasti? Tosin huomio on ollut myönteistä, sinuthan on rankattu maailman 100 kauneimman ihmisen listalle.
No ei se ahdista, mutta ei tuollainen huomio hetkautakaan, ei hyvässä eikä huonossa. Itse en listoja seuraa enkä voi mitään sille, pidetäänkö ulkonäöstäni vai ei. Paljon mieluummin päätyisin listalle, jolle kerätään maailman mukavimpia ihmisiä henkisen painoarvonsa ansiosta. Sellaisesta vain ei taideta pitää kirjaa…

Miten työt osuvat kohdallesi?
Roolit ovat kuin ihmissuhde: sitä kuvittelee etsivänsä jotain tietynlaista tyyppiä, mutta ihastuukin johonkin ihan toiseen ja miettii, kukapa olisi arvannut! Rooli voi olla sellainen, jota juuri tarvitsee tai se voi olla täysin väärä kyseiseen ajankohtaan. Koskaan ei tiedä. Jokainen näyttelijä toivoo voivansa valita roolit, mutta yleensä on vain otettava se, joka kohdalle sattuu.

Piioissa näyttelet Skeeteriä, 1960-luvun nuorta naista, joka puolison etsimisen sijaan haluaa keskittyä kirjoittajanuraansa. Mitä yhteistä teillä on?
Roolihenkilöni ja minä olemme sillä tavoin onnekkaita, että tiesimme jo hyvin nuorina, mitä halusimme tehdä. Vanhempani tukivat minua ja hokivat aina, että vaikka unelma kuulostaisi kaukaa haetulta, kaikki on mahdollista. Äiti jopa muutti kanssani Los Angelesiin, kun olin 15-vuotias, koska halusin alkaa rakentaa näyttelijänuraani Hollywoodissa.

Piiat kertoo Amerikan mustasta palvelusväestä. Kasvattiko sinutkin kotiapulainen kuten elokuvassa?

Ei, äitini oli kotirouva aina teinivuosiini asti. Olin 13-vuotias, kun meille tuli lastenlikka, 17-vuotias tyttö minua hoitamaan. Hän oli enemmänkin isosisko kuin kotiapulainen. Hänkin muutti mukanamme Losiin.

Koko perheelläsi on samanlainen tatuointi ranteessa, mikä juttu se on?
Otimme tatskat vuosi sitten, kun äitini oli selvinnyt rintasyövästä. Pienet linnunjalat on Paul McCartneyn tekemä piirros. Pyysin kuvaa häneltä ja kerroin, että Beatles-kappale Blackbird on meidän yhteinen suosikkibiisimme.

Emma Stone

– 6.11.1988 Arizonassa syntynyt näyttelijä, joka asuu Los Angelesissa. Perheellä on ruotsalaiset sukujuuret, Stone on käännös esi-isien ruotsinkielisestä nimestä Sten.

– Merkittävät roolit elokuvissa Superbad, Easy A ja Zombieland. Nyt teattereissa kolme elokuvaa: Piiat, Vain seksiä sekä Hölmö hullu rakkaus.

Voice of Finlandin uutena tähtivalmentajana aloittava Toni Wirtanen nousi Ääni ratkaisee -osiossa laulajakokelaiden suosikkivalinnaksi, mikä sai välillä muut valmentajat hermostumaan tosissaan. Kuva: Jonna Öhrnberg
Voice of Finlandin uutena tähtivalmentajana aloittava Toni Wirtanen nousi Ääni ratkaisee -osiossa laulajakokelaiden suosikkivalinnaksi, mikä sai välillä muut valmentajat hermostumaan tosissaan. Kuva: Jonna Öhrnberg

Voice of Finlandin uusi tähtivalmentaja Toni Wirtanen on viettänyt syksyn koti-isänä, kun vaimo Jannika B kilpaili Tähdet, tähdet -ohjelmassa.

Apulanta-muusikko Toni Wirtanen on pitänyt syksyn aikana sosiaalisessa mediassa yllä näkyvää kampanjaa Tähdet, tähdet -ohjelmassa kilpailleen vaimonsa Jannika B:n puolesta. Joka viikko hän on ylistänyt ylpeänä vaimoaan ja kannustanut häntä eteenpäin.

Ja sitä Wirtanen todella on – ylpeä. Jannika kertoi kesällä kamppailleensa uupumusta ja väsymystä vastaan. Siitä huolimatta hän päätti lähteä haastamaan itsensä vaativiin suoriin lähetyksiin – ja tuli kilpailussa lopulta toiseksi.

”Jokaisesta karikosta on olemassa väylä pois,”

– Pidän häntä sen ohjelman ehdottomana kaikkien aikojen henkisenä voittajana juuri siksi, että hän voitti itsensä niin monin kerroin siinä. Toivon, että ihmiset, jotka käyvät samoja asioita läpi, ottaisivat sen ikään kuin majakaksi. Jokaisesta karikosta on olemassa väylä pois, Wirtanen kuvailee.

Jannikan keskittyessä kilpailuun Toni vietti aikaa pariskunnan kaksivuotiaan Martta-tyttären koti-isänä. Seuraavaksi on kuitenkin isän vuoro hypätä jälleen television maailmaan, kun hän aloittaa yhtenä tammikuussa alkavan uuden Voice of Finland -kauden tähtivalmentajista.

Ottaako Jannika nyt roolin perheen somevastaavana?

– Jonkinlaista roolinvaihtoa tässä varmasti tapahtuu. Sen näkee sitten livelähteyksissä. Uskon kyllä, että saan hyvin Twitter-tukea, sillä rouva on kova twiittaamaan, Wirtanen pohdiskeli ohjelman lehdistötilaisuudessa.

Hän kertoo löytäneensä itse television katselun uudestaan sosiaalisen tv:n nousun myötä.

– Vitsi, miten paljon enemmän sai esimerkiksi Vain elämäästä irti, kun kävi vetojen välissä katsomassa Twitteristä, mitä niistä puhuttiin. Onhan se tavallaan sellaista oman egon buustausta, mutta toisaalta siellä voisi olla myös jotain ihan muuta. Se on kaksiteräinen miekka, hän miettii.

”Ensimmäistä kertaa elämässäni olen tilanteessa, että haluan pysähtyä aloilleni”, Antti kertoo.

Laulaja Antti Tuisku avaa tuoreessa Apu-lehden numerossa tulevaisuuden suunnitelmiaan.

Muusikko kertoi marraskuun alussa jäävänsä tauolle kevään 2018 areenakiertueen ja Provinssi Rockin keikan jälkeen. Syystä hän on kuitenkin vaiennut.

Nyt hän paljastaa, että aikoo hankkia tauon aikana hyvinvointivalmentajan pätevyyden.

– Ensimmäistä kertaa elämässäni olen tilanteessa, että haluan pysähtyä aloilleni. Musiikkia haluan tehdä seuraavan kerran vasta sitten, kun itselläni on oikeanlainen kipinä ja visio siitä, mitä todella haluan tehdä, hän kertoo Apulle.

”Olo on äärimmäisen kiitollinen, mutta myös haikea.”

Kun Antti marraskuussa ilmoitti tauostaan, hän kertoi tuntevansa ristiriitaisia fiiliksiä.

– Sen jälkeen aloitankin sitten määrittelemättömän pituisen keikkatauon. Olo on äärimmäisen kiitollinen, mutta myös haikea. Kiertueen päättävän festarivedon jälkeen on aika pistää pillit pussiin ja miettiä elämää muiltakin kanteilta. Ja ladata akkuja tulevaa varten – milloin ikinä sen uuden tulemisen aika sitten onkaan, hän kertoi.

Kesällä Antti kertoi Me Naisten haastattelussa, että haluaa panostaa omaan ja läheistensä hyvinvointiin. Hän rakennutti kotiinsa suolahuoneen, vei äitinsä viime talvena lomalle Los Angelesiin ja siskonsa miehineen Berliiniin Céline Dionin keikalle.

– Olen halunnut satsata siihen, että jaksan tehdä työni mahdollisimman hyvin. Mutta haluan tarjota elämyksiä myös läheisilleni. Hiljattain mökillä yritin sanoa sukulaisille, että kertokaa, jos tarvitsette tänne jotakin, hän kertoi.