Näyttelijä Emma Stone sai äitinsäkin vaihtamaan kotikaupunkia omien urahaaveidensa takia.

Onnea hyvästä roolista elokuvassa Piiat! Näytät siinä aika erilaiselta isossa kiharatukassasi.
Joo, kiharapehko oli peruukki. Jos oma tukkani olisi joka kuvausaamu väännetty sellaisille kikkaroille, olisin nyt taatusti kalju.

Ahdistaako koskaan, että tyylivalintojasi ja ulkonäköäsi seurataan tiukasti? Tosin huomio on ollut myönteistä, sinuthan on rankattu maailman 100 kauneimman ihmisen listalle.
No ei se ahdista, mutta ei tuollainen huomio hetkautakaan, ei hyvässä eikä huonossa. Itse en listoja seuraa enkä voi mitään sille, pidetäänkö ulkonäöstäni vai ei. Paljon mieluummin päätyisin listalle, jolle kerätään maailman mukavimpia ihmisiä henkisen painoarvonsa ansiosta. Sellaisesta vain ei taideta pitää kirjaa…

Miten työt osuvat kohdallesi?
Roolit ovat kuin ihmissuhde: sitä kuvittelee etsivänsä jotain tietynlaista tyyppiä, mutta ihastuukin johonkin ihan toiseen ja miettii, kukapa olisi arvannut! Rooli voi olla sellainen, jota juuri tarvitsee tai se voi olla täysin väärä kyseiseen ajankohtaan. Koskaan ei tiedä. Jokainen näyttelijä toivoo voivansa valita roolit, mutta yleensä on vain otettava se, joka kohdalle sattuu.

Piioissa näyttelet Skeeteriä, 1960-luvun nuorta naista, joka puolison etsimisen sijaan haluaa keskittyä kirjoittajanuraansa. Mitä yhteistä teillä on?
Roolihenkilöni ja minä olemme sillä tavoin onnekkaita, että tiesimme jo hyvin nuorina, mitä halusimme tehdä. Vanhempani tukivat minua ja hokivat aina, että vaikka unelma kuulostaisi kaukaa haetulta, kaikki on mahdollista. Äiti jopa muutti kanssani Los Angelesiin, kun olin 15-vuotias, koska halusin alkaa rakentaa näyttelijänuraani Hollywoodissa.

Piiat kertoo Amerikan mustasta palvelusväestä. Kasvattiko sinutkin kotiapulainen kuten elokuvassa?

Ei, äitini oli kotirouva aina teinivuosiini asti. Olin 13-vuotias, kun meille tuli lastenlikka, 17-vuotias tyttö minua hoitamaan. Hän oli enemmänkin isosisko kuin kotiapulainen. Hänkin muutti mukanamme Losiin.

Koko perheelläsi on samanlainen tatuointi ranteessa, mikä juttu se on?
Otimme tatskat vuosi sitten, kun äitini oli selvinnyt rintasyövästä. Pienet linnunjalat on Paul McCartneyn tekemä piirros. Pyysin kuvaa häneltä ja kerroin, että Beatles-kappale Blackbird on meidän yhteinen suosikkibiisimme.

Emma Stone

– 6.11.1988 Arizonassa syntynyt näyttelijä, joka asuu Los Angelesissa. Perheellä on ruotsalaiset sukujuuret, Stone on käännös esi-isien ruotsinkielisestä nimestä Sten.

– Merkittävät roolit elokuvissa Superbad, Easy A ja Zombieland. Nyt teattereissa kolme elokuvaa: Piiat, Vain seksiä sekä Hölmö hullu rakkaus.