”Korkeinta laatua, mitä voi löytää”, presidentti Trump luonnehti Melaniaa. KUVA: Reuters.
”Korkeinta laatua, mitä voi löytää”, presidentti Trump luonnehti Melaniaa. KUVA: Reuters.

Melania on ”loistava, ylivoimainen ja suurenmoinen”, Ivanka taas ”suurenmoinen, suurenmoinen ja suurenmoinen”. Ettäs tiedätte!

Jos presidentti Donald Trumpin, 70, torstaisella lehdistötilaisuudella koskaan oli minkäänlaista käsikirjoitusta, se ei mennyt suunnitellusti. Pressitilaisuus äityi torihuuteluksi presidentin mokatessa faktoissa, syytellessä mediaa ja kerskumalla vaalivoitollaan. Hän ehti kuitenkin vastata myös kysymykseen vaimostaan Melania Trumpista, 46.

Mitä Trump oikeastaan kertoi vaimostaan kahden minuutin vastauksessaan? Hän käytti seitsemää ylevää kehusanaa kuvatessaan Melaniaa naisten ja kansan edustajana. Melania oli muun muassa loistava, ylivoimainen, suurenmoinen, menestynyt, fantastinen ja hämmästyttävä.

Uutiskanava ABC:n klippi Valkoisen talon tiedotustilaisuudesta levisi Facebookissa.

– Häntä on kohdeltu epäreilusti. Se, mitä hänestä on puhuttu, on epäreilua. Olen tuntenut hänet pitkään. Hän oli menestynyt malli, hän pärjäsi todella hyvin, Trump viittasi Melanian aiempaan uraan ja kehui vaimonsa arvostaneen yksityisyyttään niin, ettei tämä töistä kotiin palattuaan juuri käynyt ulkona muiden kanssa.

–  Hän oli aina korkeinta laatua, mitä koskaan voi löytää.

3 x uskomaton Ivanka

Presidentin mukaan Melania keskittyy ”naisten asioihin ja naisten vaikeuksiin” roolissaan Yhdysvaltojen ensimmäisenä naisena.

–  Häntä auttaa ja hänen kanssaan työskentelee Ivanka, joka on uskomaton ihminen ja uskomaton, uskomaton nainen, Trump sanoi tyttärestään.

– He eivät tee tätä rahasta, he eivät tee tätä palkan takia, vaan koska heistä tuntuu siltä, Trump ylisti.

Fabulöösi ihminen ja nainen. KUVA: MVPhotos, DPA
Fabulöösi ihminen ja nainen. KUVA: MVPhotos, DPA

Trump kertoi Melanian ja 10-vuotiaan poikansa Barronin muuttavan isännän perässä Valkoiseen taloon muutaman kuukauden kuluttua, kunhan Barronin opinnot yksityiskoulussa päättyvät. Barron on nuorin Trumpin viidestä lapsesta.

Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg
Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg

Nyrkkeilijäpari Eva Wahlström ja Niklas Räsänen ovat yksi Urheilugaalan näyttävimpiä pariskuntia. 

Glamour ja sporttisuus yhdistyivät Eva Wahlströmin ja Niklas Räsäsen asuissa. Evan Björn Borgin hameita on valmistettu vain kaksi.

– Toinen niistä on ollut Lady Gagalla! Näin tämän Tukholmassa Borgin muotinäytöksessä ja kysyin, voinko saada tämän Urheilugaalaan. Se meni aika helposti, Eva kertoi tänään gaalaan saapuessa.

Parin gaalaan valmistautuminen ei sujunut ongelmitta. Tiistaina Niklas joutui sairaalaan sydämen rytmihäiriöiden vuoksi.

– Kyseessä on flimmeri, eli kammion eteisvärinä. Siinä sydän veti omaa rallia. Ensi viikolla tutkitaan lisään. Odotan lääkäriltä vihreää valoa, että saisin aloittaa treenaamisen.

Eva suhtautui aviomiehen vaivaan maltillisesti. 

– En ollut paniikisissa, ennemmin pettynyt. Niklaksen piti lähteä sunnuntaina treenileirille Iso-Britanniaan. Meille on urheiljoina aika normaalia, että joudutaan tutkailemaan omaa kehoa.

Nyrkkeily on kova laji, mutta molemmat aikovat jatkaa niin kauan kuin mieli kestää.

– Nuoruuden innokkuudesta usein rokotetaan kehässä. Siellä tarvitaan myös viisautta. Uskon olevani nyt 37-vuotiaana lajissa parempi kuin koskaan, Eva sanoo.

Keskenään pari ei nyrkkeile.

– Ei siis täysillä. Minulle kävisi siinä huonosti. Fysiikkaero miehen ja naisen välillä on tässä lajissa niin suuri.

Pari haluaa jatkossa järjestää Suomessa kovatasoisempia otteluita. He ovat mukana yrityksessä, joka järjestää isoja nyrkkeilyiltoja Suomessa.

Tilaajille
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.

Vasta vuosien jälkeen kirjailija Johanna Holmström tajusi elävänsä eriarvoisessa avioliitossa. Eron jälkeen hän ei kaipaa uutta suhdetta. 

Lapsena kirjailija Johanna Holmström, 36, halusi olla mies. Hän oli varma, että naiset ovat huonompia kuin miehet – tai että mies on jollain ääneen lausumattomalla tapaa enemmän ihminen kuin nainen.

– Olin tyttömäinen, mutta vihasin sukupuoltani ja samastuin pitkään...