Laulaja Beyoncé kertoi helmikuun alussa odottavansa kaksosia. Kuvat: Shutterstock ja Instagram
Laulaja Beyoncé kertoi helmikuun alussa odottavansa kaksosia. Kuvat: Shutterstock ja Instagram

Laulajan Instagramissa julkaisemasta raskauskuvasta tuli hetkessä kuvapalvelun kaikkien aikojen tykätyin kuva. Nyt saamme uskottavan selityksen sille, miksi pop-tähdellä on päässään vihreä huntu.

Kaksospäivän aattona laulaja Beyoncé, 35, julkaisi ilouutisen Instagramissa: hän odottaa kaksosia räppärimiehensä Jay Z:n kanssa. Parilla on entuudestaan yksi lapsi, 5-vuotias Blue Ivy -tytär.

Raskauskuvassaan Beyoncé poseeraa burgundinpunaisissa rintsikoissa ja vaaleansinisissä röyhelöpikkareissa kukka-asetelman keskellä. Värikäs valokuva keräsi hetkessä paljon huomiota Instagramissa, ja jo nyt siitä on tullut kuvapalvelun historian tykätyin kuva.

Eikä se ole sattumaa.

– Beyoncén kuva on upea, sanoo kriitikko ja galleristi Veikko Halmetoja.

– Se tuo mieleen Pierre et Gillesin valokuvataideteokset, joissa mallit on puettu ja sommiteltu osaksi runsasta taustaa.

Instagram-tykkäysten lisäksi kuva on herättänyt paljon kysymyksiä, kuten miksi laulaja on pukenut päällensä eriparia olevat alusvaatteet.

Lue myös: Kaksoset tulossa! 5 kysymystä, jotka Beyoncén julkaisema raskauskuva herätti

– Tässä malli on kuin mehiläiskuningatar, omanarvotuntoinen, ylpeä ja kukkien keskellä. Romanttiset alusvaatteet heijastelevat rentoutta. Ne on puettu häntä itseään eikä muita varten.

”Romanttiset alusvaatteet heijastelevat rentoutta. Ne on puettu häntä itseään eikä muita varten.”

Jotkut ovat nähneet kuvassa viittauksia jopa Neitsyt Mariaan: miksi Beyoncéllla on päässään huntu ja miksi se on vihreä?

– Vihreä huntu viestii luontosuhteesta. Kyseessä on paluu luontoon, vaikka luonnon symbolina ovat viljellyt leikkokukat. Ideaalin tavoittelusta kertoo myös poutapilvinen taivas, Halmetoja analysoi.

Kaksosuutisen jälkeen myös Twitter-kansan tilit räjähtivät ilosta ja huumorista. Huntua verrataan sosiaalisessa mediassa jopa George W. Bushin sadeviittaan. Kokosimme somen riemukkaimmat reaktiot tähän juttuun.

Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg
Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg

Nyrkkeilijäpari Eva Wahlström ja Niklas Räsänen ovat yksi Urheilugaalan näyttävimpiä pariskuntia. 

Glamour ja sporttisuus yhdistyivät Eva Wahlströmin ja Niklas Räsäsen asuissa. Evan Björn Borgin hameita on valmistettu vain kaksi.

– Toinen niistä on ollut Lady Gagalla! Näin tämän Tukholmassa Borgin muotinäytöksessä ja kysyin, voinko saada tämän Urheilugaalaan. Se meni aika helposti, Eva kertoi tänään gaalaan saapuessa.

Parin gaalaan valmistautuminen ei sujunut ongelmitta. Tiistaina Niklas joutui sairaalaan sydämen rytmihäiriöiden vuoksi.

– Kyseessä on flimmeri, eli kammion eteisvärinä. Siinä sydän veti omaa rallia. Ensi viikolla tutkitaan lisään. Odotan lääkäriltä vihreää valoa, että saisin aloittaa treenaamisen.

Eva suhtautui aviomiehen vaivaan maltillisesti. 

– En ollut paniikisissa, ennemmin pettynyt. Niklaksen piti lähteä sunnuntaina treenileirille Iso-Britanniaan. Meille on urheiljoina aika normaalia, että joudutaan tutkailemaan omaa kehoa.

Nyrkkeily on kova laji, mutta molemmat aikovat jatkaa niin kauan kuin mieli kestää.

– Nuoruuden innokkuudesta usein rokotetaan kehässä. Siellä tarvitaan myös viisautta. Uskon olevani nyt 37-vuotiaana lajissa parempi kuin koskaan, Eva sanoo.

Keskenään pari ei nyrkkeile.

– Ei siis täysillä. Minulle kävisi siinä huonosti. Fysiikkaero miehen ja naisen välillä on tässä lajissa niin suuri.

Pari haluaa jatkossa järjestää Suomessa kovatasoisempia otteluita. He ovat mukana yrityksessä, joka järjestää isoja nyrkkeilyiltoja Suomessa.

Tilaajille
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.

Vasta vuosien jälkeen kirjailija Johanna Holmström tajusi elävänsä eriarvoisessa avioliitossa. Eron jälkeen hän ei kaipaa uutta suhdetta. 

Lapsena kirjailija Johanna Holmström, 36, halusi olla mies. Hän oli varma, että naiset ovat huonompia kuin miehet – tai että mies on jollain ääneen lausumattomalla tapaa enemmän ihminen kuin nainen.

– Olin tyttömäinen, mutta vihasin sukupuoltani ja samastuin pitkään...