Miss Suomi Bea Toivonen säteili Tuhkimo-elokuvan kutsuvierasnäytöksessä upeassa sulkapuvussa, joka oli hankittu Niinatar-hääliikkestä.
Miss Suomi Bea Toivonen säteili Tuhkimo-elokuvan kutsuvierasnäytöksessä upeassa sulkapuvussa, joka oli hankittu Niinatar-hääliikkestä.

”Kaukosuhde voi toimia, jos on tarpeeksi kipinää”, Bea Toivonen ja Jesse Smith uskovat.

Hallitseva Miss Suomi Bea Toivonen, 22, edusti tiistaina Cinderella – Tuhkimon tarina -elokuvan kutsuvierasnäytöksessä upeassa valkeassa prinsessapuvussa ja tiarassa. Lontoosta paikan päälle oli saapunut myös Bean muusikkona ja näyttelijänä työskentelevä poikaystävä Jesse Smith, 24. Joitakin kuukausia tapaillut pari ujosteli yhteiskuvia mutta antoi varovaisen hempeitä lausuntoja toisistaan.

– Bea on kaunis sisältä ja ulkoa. Hän on myös hyvä tanssija, The Quotes -bändiään luotsaava laulaja-kitaristi Jesse hehkutti rakastaan.

– Parasta Jessessä on maanläheisyys ja romanttinen luonne, viime kesänä pitkästä suhteesta eronnut Bea puolestaan kuvaili.

Pariskunta tapasi puoli vuotta sitten Lontoossa, jossa Bea oli katsomassa Michael Jacksonin musiikkiin perustuvaa Thriller Live -musikaalia, jota Jesse tähdittää. Pitkänhuiskea kaunotar kiinnitti heti Jessen huomion, ja pari päätyi treffeille. Sen jälkeen Bea on käynyt muutaman kerran Lontoossa ja Jesse on nyt toista kertaa Suomessa.

Jesse on tavannut myös Bean vanhemmat, ja he tulivat kuulemma hyvin juttuun keskenään. Myös Bea on tavannut Jessen perheen, joten liikkeellä ollaan tositarkoituksella.

– Olemme vielä alkuvaiheessa, eikä meillä ole kiire mihinkään. Nyt tuntuu tosi hyvältä, Bea kuvaili.

Jesse viipyy tällä kertaa viisi päivää Helsingissä, ja Bea suunnittelee matkustavansa rakkaansa luo taas ensi kuussa.

– Kaukosuhde voi toimia, jos on tarpeeksi kipinää. Meitä yhdistää muun muassa taiteellisuus, he kertoivat.Bean rakas Jesse Smith on viiden päivän mittaisella vierailulla Helsingissä. ”Helsinki on todella kaunis ja ihmiset ystävällisiä”, hän kehui.

Huhtikuussa Miss Suomen kruunun eteenpäin luovuttava Bea on tyytyväinen missivuoteensa. Hän kertoo itsenäistyneensä ja saaneensa rutkasti itseluottamusta. Hän on myös saanut paljon uusia ystäviä ja solminut tulevaisuuden kannalta tärkeitä kontakteja.

– Tuntuu haikealta, kun joutuu luopumaan kruunusta. Samaan aikaan olo on helpottunut. Jännää nähdä, mitä ensi vuosi tuo tullessaan, hän pohti.

Lue myös:

Bea Toivosella uusi mies Lontoossa

Bea Toivosen Miss Universum -pukuun tarvittiin 60 metriä kangasta – tältä se näyttää

Elokuussa eronnut Bea Toivonen muutti Keravalle

Ida Paul ja Kalle Lindroth ovat Emma Gaalassa ehdolla vuoden tulokkaaksi. 

Duona esiintyvän Ida Paulin ja Kalle Lindrothin työtilanne ei ole tavanomaisin, sillä Ida Paul opiskelee toista vuotta maailman parhaaksi rankatussa Harvardin yliopistossa.

”Jenkeissä keskityn kouluun ja teen kappaleita.”

– Lensin yöllä juuri takaisin Suomeen. Teemme töitä periodeissa. Suomessa teemme keikkoja ja musajuttuja. Kun olen Jenkeissä keskityn kouluun ja teen kappaleita, Ida Paul kertoi tänään Emma-ehdokkaiden julkistustilaisuudessa.

Ida Paulin äiti on suomalainen ja isä yhdysvaltalainen. Lapsena hän on asunut Amerikassa lyhyen aikaa, jolloin haave amerikkalaisessa yliopistossa opiskelusta lujittui. 

Hakuprosessi Harvardiin kesti puoli vuotta, jonka aikana Ida Paul keräsi suosituksia opettajilta ja kollegoilta, kirjoitti esseitä ja teki SAT-pääsykokeen. Ida Paul teki jo tuolloin, 19-vuotiaana, kappaleita Warnerin artisteille.

– Toki arvosanat pitää olla kouluun riittävän hyvät, mutta pitää olla lisäksi joku asia, jossa on ihan huippu. Minulla se oli tämä musajuttu, joka on yhä minulle numero yksi.

”Kaikki eivät ole tiedehörhöjä”

Harvardissa Ida Paul ei ole vielä päättänyt pääainettaan, mutta on opiskellut yhteiskuntatieteitä, naistutkimusta sekä sivuaineina tanssia ja teatteria. Hän asuu kampuksella asuntolassa.

”Koulu on ihan oma ekosysteeminsä.”

– On kivaa, kun parhaat kaverit asuvat ihan naapurissa. Koulu on ihan oma ekosysteeminsä, kaikki tarvittava on kävelymatkan päässä. 

– Vaikka koulussa on lahjakkaita ihmisiä, ei kaikki todellakaan ole mitään tiedehörhöjä, jotka ovat hautautuneet laboratorioon. Sinne haetaan joka vuosi entistä monipuolisempi vuosiluokka opiskelijoita.

Harvardiin pääsy ei jää rahasta kiinni

Lukuvuosimaksu Harvardissa on yli 50 000 dollaria eli yli 42 000 euroa. Ida Paul painottaa, että Harvard kuuluu need blind -haun piiriin, jossa maksut räätälöidään opiskelijalle maksukyvyn mukaan. Loput maksusta kuitataan lahjoituksilla, joita yliopisto on saanut.

– Tiedän opiskelijoita, jotka eivät maksa opiskelusta mitään. Jotkut käyvät opintojen ohella töissä. Kenelläkään ei jää pääsy rahoituksesta kiinni.

”Musa on ainut pysyvä asia mun elämässä.”

Ida Paulilla on tällä hetkellä koti Suomessa ja Amerikassa, mutta hän uskoo panostavansa tulevaisuudessa eniten musiikkiin. Ida Paulin ja Kalle Lindrothin ensimmäinen albumi julkaistaan helmikuussa.

– Musa on ainut muuttumaton, pysyvä asia mun elämässä. Vaikka elämä ja vaatimuksen Harvadissa ovat joskus stressaavia, se varmasti kannattaa. Mitä enemmän koen, sitä enemmän minulla on myös lauluihin kirjoitettavaa.

Kansanedustaja Sari Sarkomaa kertoo suru-uutisesta Facebookissa.

Kansanedustaja Sari Sarkomaa, 52, kertoo virallisilla Facebook-sivuillaan suru-uutisesta: hänen nuorin pikkuveljensä on kuollut. 

– Nuorin pikkuveljeni on menehtynyt. Suruviesti saavutti minut 7.12. iltapäivällä. Jupan ystäville suru-uutinen tiedoksi. Jupaa ei enää ole, Sarkomaa on kirjoittanut Facebookiin.

Sarkomaa on omistanut päivityksessään koskettavan runon veljelleen.

Pikkuveljelleni

Ikinä ei tiedä onko aikaa paljon vai vähän
Yhtäkkiä elämäsi loppuikin tähän

Lähdit niin hiljaa
Että vain aamu kuuli
Sylissään matkalle sinut kantoi tuuli

Kiitos yhteisistä lapsuuden vuosista
Ja vuosista sen jälkeen
Uskon että sinun on nyt hyvä 
Taivaan kodissa olla