Sonja Hämäläinen tunnetaan somessa nimellä Soikku. Hänet nähdään viikonloppuna Tubecon-tapahtumassa, joka kokoaa yhteen Suomen suosituimmat vloggaajat. Kuvat: Ville Kokkola
Sonja Hämäläinen tunnetaan somessa nimellä Soikku. Hänet nähdään viikonloppuna Tubecon-tapahtumassa, joka kokoaa yhteen Suomen suosituimmat vloggaajat. Kuvat: Ville Kokkola

Videobloggaaja Sonja ”Soikku” Hämäläinen, 23, ei kuvaa niinä päivinä, kun häntä ottaa päähän.

Sinulla on yli 100 000 seuraajaa YouTubessa, 40 000 Instagramissa ja 35 000 fania Facebookissa. Pian sinua pällistellään Tubecon-tapahtumassa. Miksi elämäsi kiinnostaa?
Sen kun tietäisin. Ehkä aitous on tämän hetken juttu, ja ihmisiä kiinnostaa kuulla toisten arjesta. Haluan ajatella, että pienistä asioista innostuva ja hyväntuulinen asenteeni tarttuu muihinkin.

Olet sanonut, että marmattajien kansoittamassa netissä valttikorttisi
on positiivisuus. Etkö ole koskaan pahalla tuulella?
En tietenkään ole aina iloinen, mutta silloin minun ei tee mieli tehdä videoitakaan. Haluan säilyttää videoissani ­hyvän tunnelman ja jätän kuvaamatta niin päivinä, kun jokin todella pännii. Ajattelen, että asioista on turha valittaa, sillä yleensä kaikkeen löytyy ­ratkaisu.

Avaat elämäsi kymmenille tuhansille tuntemattomille. Missä menee
yksityisyytesi raja?
Poikaystäväni on ahkera somettaja ­itsekin ja hän on esillä omasta tahdostaan, mutta muuta perhettäni en ole esitellyt. Osaan itse suhtautua netin syövereistä kantautuviin negatiivisiin kommentteihin, mutta en voi odottaa sitä läheisiltäni.

Jos jotain lataa nettiin, sitä ei ehkä koskaan saa sieltä pois. Mietitkö, mitä iäkäs Sonja jonain päivänä tuumaa nuoruuden videopäiväkirjoistaan?
Totta kai mietin sitä. Ja pohdin myös, onko nettijulkisuudesta haittaa esimerkiksi työnhaussa. Mutta toisaalta asiaa on turha stressata, sillä koko sukupolveni on kasvanut netin äärellä, ja sen erilaisista käyttötavoista on tullut koko ajan vain tavallisempia ja arkisempia.

Nuoret tuntuvat dokumentoivan kaiken ja koko ajan. Miksi?
Kun julkkikset jakavat hohdokkaan elämänsä somessa, nuoret tuntevat painetta tehdä samoin ja näyttää, että omakin arki on hienoa, vaikkei se aina olisikaan. Tai ehkä kaikki dokumentoidaan vain, koska se on mahdollista.

Videoitasi on katsottu yli 11 miljoonaa kertaa, mikä on saanut sponsorit liikkeelle. Millä hinnalla Soikun saa ostettua?
Arastelen elämää, jossa puhutaan summista ja sopimuksista. Siksi vastaan, ­että rehellisyydellä ja hyvällä mielellä.

Nauratat meiningilläsi ihmisiä. Millaisille asioille naurat itse?
Sarkastisille vitseille. Minusta mitään ei saa ottaa liian vakavasti. Poikaystäväni on tosi sarkastinen, mutta aina en tajua hänen vitsejään.

Lue myös:

Yhä useampi teinijulkkis on kotoisin somesta

Sonja Hämäläinen

■ Vloggaaja syntyi Vantaalla 21.5.1991. Asuu kesän poikaystävänsä kanssa
Joensuussa.
■ Videobloggaa elämästään yli 100 000 seuraajalle YouTubessa nimellä Soikkuu.
■ Mukana Helsingin Hartwall Areenalla 16.8. järjestettävässä Tubecon-tapahtumassa, joka kokoaa yhteen Suomen suosituimmat vloggaajat.

Jarkko Valtee juhli pyöreitä baarissa. – Laitoin parille kymmenelle frendille Facebookissa viestiä, että en ole matkoilla vaan baarissa, tule sinäkin.

Drag-artisti, radiojuontaja ja viihteen monitoimimies Jarkko Valtee täytti lauantaina 50 vuotta.

– Tai siis olen nyt vanha 600 kuukautta ja neljä päivää. Lapsilla ikä lasketaan aina kuukausissa, jossain vaiheessa ihminen alkaa kääntyä takaisinpäin.

Jarkko juhli pyöreitä baarissa.

– En jaksanut järjestää mitään tapahtumaa, mutta laitoin parille kymmenelle frendille Facebookissa viestiä, että en ole matkoilla vaan baarissa, tule sinäkin.

Edellisen kerran Jarkko juhli pyöreitä isommin, kun hän täytti 30 vuotta. Noissa juhlissa hän esiintyi ensimmäistä kertaa Osku Heiskasen kanssa Sowhat draq-duona.

”Meitä on Oskun kanssa leikkisästi syytetty, että veimme drag-skenen S-etukorttiristeilyille.”

Nyt kaksikko rakentaa syksylle 20-vuotisjuhlakiertuetta. Mukaan lähtee 13 henkinen porukka sekä iso rekan perävaunullinen koneistoa. Kiertue kattaa maan isoimmat kulttuuritalot.

– Naurettiin Oskun kanssa, että on tämä aika hyvin kahdelle viisikymppiselle miehelle, jotka esittävät muita artisteja. Silloin kun aloitimme, drag nähtiin enemmän suttuisena yökerhoasiana. Meitä on Oskun kanssa leikkisästi syytetty, että veimme drag-skenen S-etukorttiristeilyille. Se on edennyt marginaaliviihteestä yhdeksi isoksi teatteriviihteen alaksi.

Esiintymistä Jarkko aikoo jatkaa hamaan tulevaisuuteen. Muutenkin hän arvelee muuttuneensa ihmisenä hyvin vähän viimeisen 20 vuoden aikana.

– Rauhoittunut on väärä sana, mutta en ole enää niin ehdoton kuin aikaisemmin. Pystyn yhä vetämään kilarit aivan käsittämättömistä asioista, mutta väitän että olen ihan pikkuisen paremmin oppinut ymmärtämään, enkä suutu ihan niin herkästi, Jarkko analysoi Laura Paloheimon kirjan julkistamistilaisuudessa.

Radiopersoona Kimmo Vehviläinen poseerasi Instagram-kuvassaan ilman vihkisormusta jo huhtikussa. Nyt hän on vahvistanut, että avioliitto Johannan kanssa on päättynyt eroon. 

Kimmo Vehviläisen avioliitto vaimonsa Johanna Vehviläisen kanssa on päättynyt eroon. Pari oli yhdessä 10 vuotta. Naimisiin he menivät vuonna 2016. Jo ennen naimisiinmenoa pari erosi kahdesti. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Seiska

Kimmo vahvistaa Me Naisille tiedon pitävän paikkansa. 

– Kyllä tieto erosta pitää paikkansa. Olen jo sanonut kaiken sanottavan, minulla ei ole enempää tästä aiheesta, Kimmo kommentoi Me Naisille. 

Seiskalle Kimmo paljasti, että pariskunta oli eronnut jo kevättalvella.

– Nyt alkukesän aikana asioita laitetaan käytäntöön, Kimmo kertoi Seiskalle. 

Kimmo oli yksi suosikeista tuoreessa Selviytyjät Suomi -julkkisversioissa. Kimmo pääsi kilpailussa finaaliin. Kun Selviytyjissä kilpailijat saivat kirjeet kotoa, Kimmo ei pystynyt tunteidensa vallassa lukemaan rakkaudentäyteistä kirjettä Johannalta.

Kimmo kertoi Seiskalle kokeneensa itsensä yksinäiseksi Selviytyjien kuvauksissa. Hän kävi kuvausten aikana puhumassa pahasta olostaan psykologi Laura Stenroosin kanssa. 

Johanna-vaimon Selviytyjät-ohjelman kuvauksiin lähetetystä kirjeestä välittyi rakkaus ja ikävä aviomiestään kohtaan.

Päivitetty 10:39 Oikea naimisiinmenoaika