Miss Suomi Bea Toivonen solmi kiertueen aikana läheiset ystävyyssuhteet perintöprinsessojensa kanssa. Vasemmalla toinen perintöprinsessa Milla Romppanen, oikealla ensimmäinen perintöprinsessa Krista Haapalainen. Kuvat Jonna Öhrnberg.
Miss Suomi Bea Toivonen solmi kiertueen aikana läheiset ystävyyssuhteet perintöprinsessojensa kanssa. Vasemmalla toinen perintöprinsessa Milla Romppanen, oikealla ensimmäinen perintöprinsessa Krista Haapalainen. Kuvat Jonna Öhrnberg.

21-vuotias Bea Toivonen on Miss Suomi jo toisessa polvessa.

Jyväskyläläinen Bea Toivonen, 21, on uusi Miss Suomi.

– Aivan mahtava fiilis. En muista, milloin viimeksi olisin kyynelehtinyt näin paljon, Bea kertoi voiton ratkettua.

Bea kantaa kirkkainta kruunua jo toisessa polvessa. Hänen äitinsä Marja Kinnunen kruunattiin Miss Suomeksi vuonna 1985 – myös 21-vuotiaana.

– Äiti on minusta varmasti ylpeä. On hienoa, että hän on pitänyt aikoinaan samaa viittaa. Äiti antoi minulle kisaan paljon vinkkejä. Katsoimme yhdessä muun muassa missiasentoja peilin edessä.

Bean äiti Marja Kinnunen oli ensimmäisten joukossa onnittelemassa tytärtään.

Bea on haaveillut missin kruunusta jo ihan pikkutytöstä lähtien.

– Haave on kytenyt minussa aina, vaikka teininä tuntui, että ihmiset yrittivät tuputtaa sitä minulle liikaakin. Että kai sitten aikuisena lähdet kisoihin, kun äitisikin on missi, Bea muistelee.

Myös Bean isosisko Anna-Sofia Toivonen, 23, kisaa kauneudellaan. Hän on edennyt Miss Rock -kilpailussa finaaliin saakka.

– Miss Rock on aivan siskoni tyylinen kilpailu. Toivon, että pääsen finaaliin kannustamaan häntä, sillä hänellä on aika hyvät mahdollisuudet voittaa.

Missivuodeltaan Bea odottaa uusia kokemuksia ja työmahdollisuuksia.

– Uusia ihmisiä tulee varmasti tavattua ihan hirmuisesti. Se on aina rikkaus.

Lue myös:

Miss Suomi -finalisti Bea Toivonen on kuin ilmetty missiäitinsä

Miss Suomi -finalisti Bea Toivonen saa tukea missiäidiltään: "Hän on opettanut asentoja ja kävelyä"

Muusikko Jouni Hynynen on uudessa Facebook-profiilikuvassaan siilitukkainen. Parta sentään on jäljellä.

Kotiteollisuus-yhtyeen laulaja-kitaristi Jouni Hynynen on pitkään tunnettu pitkästä heviletistään. Nyt kuitenkin näyttää uhkaavasti siltä, että Jouni on luopunut kutreistaan. Hän vaihtoi julkisen Facebook-profiilikuvansa otokseen, jossa tukkaa on jäljellä vain muutaman millimetrin verran.

Kuvan kommenteissa muutosta ihmetellään ja epäillään. Osa kommentoijista ei ole meinannut tunnistaa Jounia, eikä ihme. 

”Joskus pitää aloittaa alusta,” Jouni on vastannut yhdelle kommentoineista. 

Jouni Hynynen vaihtoi Facebook-profiilikuvakseen tämän otoksen.

Vuonna 2011 Jouni kertoi televisiossa ajavansa hiuksensa pois, mikäli suomalainen kestävyysurheilu saadaan nousemaan entiseen loistoonsa. Tuolloin hän kertoi, että hänen tyttärensä oli alkanut itkemään kuullessaan isän mahdollisesta hiustenlähdöstä.

Ei tiedetä, johtuuko Jounin kuontalon lyhentyminen tällä kertaa suomalaisesta kestävyysurheilusta vai jostakin ihan muusta. Sitäkään mahdollisuutta ei voi sulkea pois, etteikö kyse olisi erittäin taidokkaasta maskeerauksesta.

Parta sentään näyttää olevan entisellään.

Napapiirin sankarit 3 -elokuvan ensi-illassa elokuussa Jouni Hynynen edusti vielä pitkätukkaisena. Vieressä Jounin vaimo, näyttelijä Mari Perankoski. Kuva: Sanoma-arkisto
Napapiirin sankarit 3 -elokuvan ensi-illassa elokuussa Jouni Hynynen edusti vielä pitkätukkaisena. Vieressä Jounin vaimo, näyttelijä Mari Perankoski. Kuva: Sanoma-arkisto

 

– Olen kokenut epäasiallisia tilanteita, Miss Universum -kisoihin valmistautuva Michaela Söderholm toteaa.

Viime viikolla sosiaalisessa mediassa levinnyt Me too -kampanja on saanut naisia tuomaan esille heihin kohdistunutta seksuaalista häirintää. 

Myös tuore Miss Suomi Michaela Söderholm, 25, pitää kampanjaa herättävänä.

– Olen kokenut elämässäni tilanteita, jotka mielestäni eivät ei ole olleet asiallisia. Miss Suomena tilanteet ovat olleet lähinnä yhteiskuvatilanteissa, jossa ihailijan käsi on saattanut mennä liian alas tai puristaa liian kovaa. Olen selvinnyt näistä huomauttamalla napakasti asiasta.

– Pitää muistaa, että myös miehet voivat kokea tällaisia tilanteita. Olen lukenut viikon aikana paljon kertomuksia asian ympäriltä. Niihin verrattuna olen päässyt elämässä aika vähällä.

Stoppi suhdehuhuille

Tämän viikon 7 päivää -lehdessä kerrotiin huhuista, joiden mukaan Tähdet, tähdet -ohjelmasta suljetulla Tomi Metsäkedolla, 47, ja Michaelalla olisi orastava suhde.

Michaela kumoaa väitteet.

– Olin viime sunnuntaina Tähdet tähdet -ohjelmassa Marko Björsin kutsumana. Ohjelman jälkeen menimme koko ryhmän kanssa ulos syömään. Samassa pöydässä istui muitakin ohjelman tähtiä, kuten Erja Lyytinen. Jostain syystä se, että istuimme samassa pöydässä isommassa porukassa, nousi uutiseksi. Minä en ole saanut Tomilta mitään viestejä.

Tällä hetkellä Michaela keskittyy Miss Universum -kilpailuihin, jonne hän lähtee jo reilun kahden viikon kuluttua. Treffailulle ei ole tällä hetkellä aikaa.

– On minulle tullut jonkun verran viestejä miehiltä, mutta keskitytään nyt Universumeihin. Katsotaan sen jälkeen, onko aikaa nähdä ihmisiä.

”Syön perusterveellistä ruokaa, en todellakaan pelkästään munavalkuaisia ja höyrytettyjä kasviksia.”

Personal trainerin avulla kisoihin

Käytännössä valmistautuminen alkoi jo maaliskuussa. Michaelan jalkapöytä murtui vuoden alussa, mutta hän halusi pitää kroppansa tanssikisoja varten muuten kunnossa. Siksi Michaela palkkasi personal trainerin.

Saman valmentajan kanssa hän on valmistautunut Universumeihin.

– Syön perusterveellistä ruokaa, en todellakaan pelkästään munavalkuaisia ja höyrytettyjä kasviksia. Treenien lisäksi käyn hypoxissa ja yritän varata aikaa unelle ja palautumiselle.

Lue myös: Tyyliä metsästämässä -bloggaaja Veera testasi, onko hypoxista hyötyä, jos ei laihduta