Bea Toivonen on perinyt isältään Harri Toivoselta ainakin pituuden ja tummat kulmakarvat. Kuva: Liina Aalto-Setälä
Bea Toivonen on perinyt isältään Harri Toivoselta ainakin pituuden ja tummat kulmakarvat. Kuva: Liina Aalto-Setälä

Uusi Miss Suomi Bea Toivonen ja ralliautoilija Harri Toivonen ovat isä ja tytär, joita yhdistää maailmalle vievä työ. – Olen ollut perheessä ulkopuolinen, Harri sanoo tyttäriensä lapsuusajasta. Vanhempien avioero muuttikin Bean elämän.

Miss Suomi 2014 Bea Toivosen, 21 ja ralliautoilija Harri Toivosen, 53, edellisestä tapaamisesta on vierähtänyt jo monta kuukautta. Silloin Beaa ei ollut vielä valittu missiksikään, kruununsa hän sai toukokuussa.

Sen jälkeen työkeikat ovat vieneet Jyväskylässä asuvaa Beaa aamusta iltaan, ja Järvenpäässä asuva Harri taas reissaa säännöllisesti työssään kansainvälisillä kilpa-autoradoilla.

– Sen jälkeen, kun Bea muutti Jyväskylään syksyllä 2012, olemme nähneet harvoin. Soittelemme, tekstailemme ja juttelemme Facebookissa.

Ulkopuolinen isä

Bealla on paljon hyviä muistoja lapsuudestaan. Toivosen perhe, eli Bea, kaksi vuotta vanhempi Fia, Harri-isä ja äiti Marja Kinnunen, asui Tuusulassa ja matkusti paljon ulkomailla. Ralliautoilijan ura vei Harria maailmalle säännöllisesti ja monen vuoden ajan hän oli tien päällä enemmän kuin kotona – työmatkoille piti lähteä melkein viikoittain.

– Ajoin ihan koko ajan, ja se oli raskasta aikaa. Lähdin matkalle yleensä viime hetkellä ja palasin kotiin heti kisojen jälkeen, jotta pääsin nopeasti kotiin perheen luo.

Marja ja tytöt eivät juuri koskaan kulkeneet mukana rallimatkoilla. Bea ei kuitenkaan muista lapsuudestaan erityistä ikäväntunnetta.

– Sen muistan, että olin onnellinen, kun koko perhe oli kotona. Muistan myös kaikki hyvät tuliaiset, joita isä toi reissuiltaan.

Koska Harri oli paljon poissa, Marjasta ja tyttäristä muodostui läheinen mimmitiimi. Tyttöenergia piti pintansa silloinkin, kun isä tuli käymään kotona.

– Olin ulkopuolinen, mikä toisaalta oli ihan luonnollista meidän elämäntilanteessamme. Missään vaiheessa en kuitenkaan miettinyt, että olisipa meillä myös poika.

Näin jälkeenpäin Harria on harmittanut, ettei hän ollut riittävästi läsnä tyttäriensä elämässä.

– Olisin voinut osallistua intensiivisemmin tyttöjen juttuihin, hän myöntää.

Tytöt aikuistuivat erossa

Vuoden 2012 alussa Harri ja Marja erosivat oltuaan naimisissa 25 vuotta. Harri kertoo, että eroa oli mietitty pitkään.

– Olisi varmasti pitänyt ajatella enemmän tyttöjen tunteita, se oli hyvin itseriittoista aikaa. Tytöille tuli pikku pakko lentää omille siivilleen, hän myöntää.

Bea tuntee eron olleen lopulta helpotus koko perheelle.

– Voisi sanoa, että ero tuli siinä mielessä hyvään saumaan, että aloin sen jälkeen rakentaa omaa elämääni. Uskon, että kaikilla on nyt parempi olla. Perheemme kokemukset ovat kasvattaneet minusta vahvan ihmisen, Bea miettii.

Bea tunnustaa olevansa äidin tyttö. Nykyään terveydenhoitajana työskentelevä Marja on hänkin Miss Suomi, vuosimallia 1985.

–Kyllä äiti on idolini, ja tuskin olisin lähtenyt missikisoihin ilman hänen esimerkkiään. Tiesin jo pikkutyttönä, että löytäisin työni kauneuden maailmasta.

Lue lisää Bea ja Harri Toivosesta Me Naisten numerosta 31/2014.

Lue myös:

Miss Suomi-finalisti Bea Toivonen on kuin ilmetty äitinsä

Bea Toivosen perheessä naiset kisaavat kauneudesta

Hanna-Maria ja Anssi ovat tehneet häiden jälkeen myös avioehdon.

Entinen MM-kilpauimari Hanna-Maria Seppälä, 33, on avioitunut pitkäaikaisen kumppaninsa, liikemies Anssi Hintsan, 56, kanssa. Hanna-Maria vahvistaa asian Me Naisille puhelimitse.

– Pitää paikkansa, olemme menneet vuoden alussa naimisiin, Hanna-Maria kertoo.

Sen enempää yksityiskohtia häistä Hanna-Maria ei halua paljastaa. Hän haluaa pitää häiden kokoon ja järjestämispaikkaan liittyvät asiat vain lähipiirinsä tiedossa.

Hanna-Marian ja Anssin avioitumisesta kertoi ensimmäisenä Seiska. Lehden maistraatilta saamien tietojen mukaan pariskunta on tehnyt häiden jälkeen avioehdon, joka on rekisteröity maistraattiin elokuun lopulla. Asia vahvistetaan maistraatista myös Me Naisille. Sopimuksen mukaan pariskunta asteli avioon tammikuun 31. päivä.

Pariskunta kihlautui vuonna 2016 Havajilla. He asuvat yhdessä Helsingissä.

Hanna-Marialla ja Anssilla on 23 vuotta ikäeroa. Vuonna 2016 Hanna-Maria kertoi Eeva-lehdelle, että hänen ja Anssin suhde aiheutti aikoinaan monenlaisia reaktioita.

– Ymmärrän, että suhteemme oli monelle yllätys. Itselleni asia on ollut alusta saakka aivan luonnollinen juttu, sillä mielestäni rakkaudessa ikäerolla ei ole merkitystä. Tärkeintä on se, mitä löytyy korvien välistä ja mitä tuntee sydämessään, Hanna-Maria kertoi haastattelussa.

Anssilla on viisi lasta edellisestä liitostaan. Hän on viime vuonna menehtyneen urheilu- ja F1-lääkäri Aki Hintsan veli.

Anneliga

Hanna-Maria Seppälä, 33, kertoo avioituneensa Anssi Hintsan, 56, kanssa: ”Olemme menneet vuoden alussa naimisiin”

Mitä ihmeellistä tässä on. Jos naisella sattuu olemaan nuorenpi mies, pidetään sitä kummajaisena naista puumana, mutta kun miehellä on puolet nuorenpi vaimo, niin sehän onkin hyväksyttävää. Treffisivustot on täynnä ukonrahjuksia, joiden mielestä heillä on velvollisuus hakea nuorta, vaikka omat edelletykset ei ole edes itseä vanhenpaan.
Lue kommentti
Käyttäjä4631
Seuraa 
Liittynyt31.8.2016

Hanna-Maria Seppälä, 33, kertoo avioituneensa Anssi Hintsan, 56, kanssa: ”Olemme menneet vuoden alussa naimisiin”

Itselläni 25 vuotta nuorempi mies. Olen 57-vuotias nuorekas nainen. Olen ollut myös 10 vuotta itseäni 18 vuotta vanhemman miehen kanssa. Olin tuolloin 27 ja mies 45 kun tutustuimme. Oli mies parhaassa iässä ja tietysti hänen itsevarmuutensa iski. Valitettavasti vuosien saatossa hänestä tuli vanha ukko. Itse olin nainen parhaassa iässä. Ero tuli!
Lue kommentti

Pyhimyksenä tunnettu Mikko Kuoppala, 36, ahdistuu tilanteissa, joissa ympärillä on paljon vieraita ihmisiä, joiden kanssa pitäisi small talkata.

Pyhimyksenä tunnettu Mikko Kuoppala, 36, oli varsinkin uransa alussa niin sisäänpäinkääntynyt, että räppäsi lavalla selkä yleisöön päin.

– Vaimokin on sanonut, että olen haastavin hänen tuntemistaan ihmisistä, mutta toisaalta minun kanssani ei ole kuulemma koskaan tylsää.

Mikko on yksi tämän syksyn Vain elämää -tähdistä. Ennen kuvausten alkamista uran alkuajoilta tutut tuntemukset ja jännitys nousivat pintaan.

– Ahdistus tai jännitys eivät liity enää esiintymiseen, vaan ennemmin uusiin sosiaalisiin tilanteisiin. Minulle isot tilaisuudet, joissa pitää moikkailla puolituntemattomia ihmisiä ja käyttäytyä tiettyjen sosiaalisten normien mukaisesti ovat ahdistavia, päivätyönään levy-yhtiön tuotantopäällikkönä työskentelevä Mikko selvittää.

Nuoruudessa ahdistuskohtaukset tuntuivat fyysisinä. Pahimmillaan Mikko pelkäsi saavansa sydänkohtauksen.

– Yritin rauhoittaa mieltä, mutta en saanut fyysisiä oireita kuriin.

Myöhemmin kivikasvoisuudesta ja introverttiydestä on tullut Pyhimyksen tavaramerkkejä. Mikko on pystynyt pysymään tinkimättömänä siinä, että hän pyrkii aina olemaan oma itsensä, vaikka ympäristö asettaisi paineita olla sosiaalinen ja hymyilevä.

– En ole lähtenyt tekemään kaupallista menestyäkseni, enkä esittelemään lavalla itseäni. Kerron tarinoita.

Mies arvelee, että introverttiydestä ei ole ollut läheisimmissä ihmissuhteissa haittaa.

– Olen hyvä ihmistuntija, ja tunnistan kyllä ihmiset, joiden kanssa voin olla oma itseni.

Millainen oli Mikon lapsuus helsinkiläisessä lähiössä? Miten Mikko selätti ahdistuksensa ja miten hän hallitsee sitä nykyään? Mitä Mikko ajattelee isyydestä? Lue Mikon haastattelu kokonaisuudessaan tämän linkin kautta. Voit lukea jutun myös Me Naisten uusimmasta numerosta 38/2018. Tuoreen digilehden voit lukea täältä.