Bea Toivonen on perinyt isältään Harri Toivoselta ainakin pituuden ja tummat kulmakarvat. Kuva: Liina Aalto-Setälä
Bea Toivonen on perinyt isältään Harri Toivoselta ainakin pituuden ja tummat kulmakarvat. Kuva: Liina Aalto-Setälä

Uusi Miss Suomi Bea Toivonen ja ralliautoilija Harri Toivonen ovat isä ja tytär, joita yhdistää maailmalle vievä työ. – Olen ollut perheessä ulkopuolinen, Harri sanoo tyttäriensä lapsuusajasta. Vanhempien avioero muuttikin Bean elämän.

Miss Suomi 2014 Bea Toivosen, 21 ja ralliautoilija Harri Toivosen, 53, edellisestä tapaamisesta on vierähtänyt jo monta kuukautta. Silloin Beaa ei ollut vielä valittu missiksikään, kruununsa hän sai toukokuussa.

Sen jälkeen työkeikat ovat vieneet Jyväskylässä asuvaa Beaa aamusta iltaan, ja Järvenpäässä asuva Harri taas reissaa säännöllisesti työssään kansainvälisillä kilpa-autoradoilla.

– Sen jälkeen, kun Bea muutti Jyväskylään syksyllä 2012, olemme nähneet harvoin. Soittelemme, tekstailemme ja juttelemme Facebookissa.

Ulkopuolinen isä

Bealla on paljon hyviä muistoja lapsuudestaan. Toivosen perhe, eli Bea, kaksi vuotta vanhempi Fia, Harri-isä ja äiti Marja Kinnunen, asui Tuusulassa ja matkusti paljon ulkomailla. Ralliautoilijan ura vei Harria maailmalle säännöllisesti ja monen vuoden ajan hän oli tien päällä enemmän kuin kotona – työmatkoille piti lähteä melkein viikoittain.

– Ajoin ihan koko ajan, ja se oli raskasta aikaa. Lähdin matkalle yleensä viime hetkellä ja palasin kotiin heti kisojen jälkeen, jotta pääsin nopeasti kotiin perheen luo.

Marja ja tytöt eivät juuri koskaan kulkeneet mukana rallimatkoilla. Bea ei kuitenkaan muista lapsuudestaan erityistä ikäväntunnetta.

– Sen muistan, että olin onnellinen, kun koko perhe oli kotona. Muistan myös kaikki hyvät tuliaiset, joita isä toi reissuiltaan.

Koska Harri oli paljon poissa, Marjasta ja tyttäristä muodostui läheinen mimmitiimi. Tyttöenergia piti pintansa silloinkin, kun isä tuli käymään kotona.

– Olin ulkopuolinen, mikä toisaalta oli ihan luonnollista meidän elämäntilanteessamme. Missään vaiheessa en kuitenkaan miettinyt, että olisipa meillä myös poika.

Näin jälkeenpäin Harria on harmittanut, ettei hän ollut riittävästi läsnä tyttäriensä elämässä.

– Olisin voinut osallistua intensiivisemmin tyttöjen juttuihin, hän myöntää.

Tytöt aikuistuivat erossa

Vuoden 2012 alussa Harri ja Marja erosivat oltuaan naimisissa 25 vuotta. Harri kertoo, että eroa oli mietitty pitkään.

– Olisi varmasti pitänyt ajatella enemmän tyttöjen tunteita, se oli hyvin itseriittoista aikaa. Tytöille tuli pikku pakko lentää omille siivilleen, hän myöntää.

Bea tuntee eron olleen lopulta helpotus koko perheelle.

– Voisi sanoa, että ero tuli siinä mielessä hyvään saumaan, että aloin sen jälkeen rakentaa omaa elämääni. Uskon, että kaikilla on nyt parempi olla. Perheemme kokemukset ovat kasvattaneet minusta vahvan ihmisen, Bea miettii.

Bea tunnustaa olevansa äidin tyttö. Nykyään terveydenhoitajana työskentelevä Marja on hänkin Miss Suomi, vuosimallia 1985.

–Kyllä äiti on idolini, ja tuskin olisin lähtenyt missikisoihin ilman hänen esimerkkiään. Tiesin jo pikkutyttönä, että löytäisin työni kauneuden maailmasta.

Lue lisää Bea ja Harri Toivosesta Me Naisten numerosta 31/2014.

Lue myös:

Miss Suomi-finalisti Bea Toivonen on kuin ilmetty äitinsä

Bea Toivosen perheessä naiset kisaavat kauneudesta

Manuelalla ja Tuurella on kummallakin lapsia edellisistä liitoistaan.

Muusikko Tuure Kilpeläinen, 47, ja taitelija Manuela Bosco, 35, seurustelevat, kertoo Voice.

– Ollaan yhdessä. Kyllä, Manuela kertoo Voicen mukaan.

Manuela erosi entisestä puolisostaan Kasmir Baltzarista kesäkuussa. Manuelalla ja Kasmirilla on kaksi yhteistä lasta Sahara-tytär ja Otava-poika. Sahara on syntynyt vuonna 2014 ja Otava vuonna 2016.

Myös Tuure on eronnut ja hänellä on ex-puolisonsa kanssa kaksi lasta.

Manuela ja Kasmir antoivat Me Naisille yhteishaastattelun keväällä 2016. Pääset lukemaan sen tämän linkin kautta.

Britannian prinssi William saapuu ensimmäistä kertaa Suomeen marraskuun viimeisinä päivinä. Presidentti Sauli Niinistö isännöi vierailua, mutta on Williamilla muutakin odotettavaa!

  1. Oh dear! Prinssi William on varmasti tottunut päivittelemään surkeaa säätä kotisaarellaankin. Suomi lienee kuitenkin yksi säävoivottelun paratiiseista. Jos tässä lajissa kisattaisiin, olisimme aina MM-finaalissa. Liity siis huokailumittelöön! 
  2. Marraskuisessa viimassa jokainen järki-ihminen käyttää päähinettä, mikä on loistouutinen kaikille hiusongelmien kanssa kamppaileville. Syyspipo korville vedettynä ei tarvitse murehtia lättänästä kuontalosta – tai aatelisesti nousevasta hiusrajasta. Kröhöm.
  3. Pimeässä jokainen näyttää hyvältä. Jokainen. 
  4. Pimeässä Helsingissä saattaa törmätä muihinkin prinsseihin! Marraskuun viimeisinä päivinä alueen prinssitiheys on maksimissaan, sillä myös Ruotsin prinssi Daniel saapuu kaksipäiväiselle vierailulle.
  5. Prinssi Daniel aikoo käydä kasvuyritystapahtuma Slushissa. Lähde imuun, niin saat kokea ikäkriisivuoristoradan koko kierroksen. Jos presidentti Sauli Niinstön seurassa tunnet itsesi kovin nuoreksi, lupaamme, että Slushissa 35-vuotias saa mukavan tönäisyn takaisin todellisuuteen. Ei sitä sittenkään ihan untuvikkoja enää olla.
  6. Prinssi William saapuu Suomeen ilman perhettään. Kyllähän se tiedetään, että elämä pienten lasten (ja vielä raskaana olevan, jatkuvasti pahoinvoivan kumppanin) kanssa voi välillä olla rankkaa. Hengailu Sauli Niinistön seurassa voi siis tuntua ihan lepolomalta. Sale ei varmasti paisko ruokaa lattialle tai saa raivareita kättelyjonossa. Jos kuopuksen syntymän jälkeen kaipaat irtiottoa, tervetuloa uudelleen!

Suomessa ei tarvitse siristellä silmiä auringossa tai tarvitse huolehtia UV-vaatteista. Olet saapunut migreenivapaalle vyöhykkeelle! Kuva: Sanomien arkisto / Pete Aarre-Ahtio
Suomessa ei tarvitse siristellä silmiä auringossa tai tarvitse huolehtia UV-vaatteista. Olet saapunut migreenivapaalle vyöhykkeelle! Kuva: Sanomien arkisto / Pete Aarre-Ahtio