Mira Luoti helmikuussa 2015. Kuva: Sanoma-arkisto / Pete Aarre-Ahtio
Mira Luoti helmikuussa 2015. Kuva: Sanoma-arkisto / Pete Aarre-Ahtio

Muusikko ajattelee nykyään, että menetys on osa elämää. – Välillä tunteet kuitenkin nousevat pintaan, koska käsiteltävää on edelleen paljon.

PMMP-yhtyeestä tunnettu, nyt soolouraa tekevä muusikko Mira Luoti kertoo Iltalehdessä rankoista asioista, joita on parin viime vuoden aikana joutunut kohtaamaan.

Nyt Miran jo parivuotiaalla Urho-pojalla todettiin syntymässä sydänvika, ja pienokasita jouduttiin pitämään viikkoja sairaalassa. Silloin pojan kummisedäksi nimetty Miran veli Mika kasvatti parran, jonka hän leikkasi vasta lapsen terveyden kohennuttua.

Pian Mika sairastui itse syöpään. Tämän vuoden tammikuussa hän menehtyi sairauteen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Suru, menetys ja muut kielteiset tapahtumat kuuluvat elämään. Olen oppinut hyväksymään, että mitään ei voi suunnitella. Sitä kautta olen selvinnyt eteenpäin. Välillä tunteet kuitenkin nousevat pintaan, koska käsiteltävää on edelleen paljon, Mira kertoo Iltalehdelle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kyyneleet eivät kysele

Kun veli vielä sairasti, suru ja järkytys eivät kysyneet aikaa tai paikkaa. Kerran Mira joutui pysähtymään autollaan keskelle risteystä, koska lamaantui kuultuaan, että veljen tilanne on kriittinen.

– Sain kasattua itseni ajattelemalla, että minun ei ole mikään pakko nyt viedä lapsia jumppaan, Mira kertoo Iltalehdelle.

Edelleenkin suru saattaa ottaa yllättäen vallan.

– Kun itku tulee, se vain valtaa minut yhtäkkiä ja yllättävissä tilanteissa – muuten en paljon itke.

Yllättävä elämä

Musiikki, muiden ihmisten tuki ja itsetutkiskelu ovat Iltalehden mukaan auttaneet Miraa surun käsittelemisessä. Rankkojen kokemusten keskellä Mira on ymmärtänyt, että itselleen kannattaa olla armollinen.

– Toivoisin, että muutkin ihmiset ymmärtäisivät höllentää, koska koskaan ei voi tietää, mitä elämässä tapahtuu.

Vaikeat vuodet ovat ennen kaikkea opettaneet päästämään irti.

– Kun on menettänyt isänsä ja veljensä ja oma lapsikin on ollut vaarassa, on joutunut oppimaan, että ihmissuhteet eivät ole lopullisia, Mira kertoo.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.

Lussu

Kylläpä on asiallista kirjoitella henkilön ulkonäöstä tässä yhteydessä kun juttu käsittelee kuolemaa ja elämän hetkellisyyttä.
Näkee hyvin millaisen suurennuslasin alla julkisuuden henkilö elää. Pääasia että on rotusääret...hyvä Lissu!

Lissu

Miran roppa on täysi kymppi rotusäärineen kolmen lapsen äiti on kyllä pitänyt kutinsa..Hellyttävä kirjoitus jotenkin olen aina tykännyt Mirasta ja hänen omasta musiikistaan nyt on hyvä kun yksin laulelee.:D!

Sisältö jatkuu mainoksen alla