Mira Luoti nähdään seuraavaksi Tähdet tähdet ohjelmassa. Kuva: Jouni Harala
Mira Luoti nähdään seuraavaksi Tähdet tähdet ohjelmassa. Kuva: Jouni Harala

Mira Luoti ja Paula Vesala ovat olleet tiiviisti yhteyksissä PMMP:n lopettamisen jälkeenkin.

PMMP-yhtyeestä tunnettu laulaja Mira Luoti, 36, nähdään maaliskuussa alkavassa Tähdet tähdet -musiikkiohjelmassa. Mira myöntää jännittävänsä tulevaa koitosta, vaikka odottaakin samalla pääsevänsä lavalle irrottelemaan.
 
– Suuren yleisön eteen palaaminen tuntuu järkyttävältä – mutta hyvällä tavalla. Olen niin kauan paniikissa, kunnes pääsen itse puikkoihin. Sitten, kun rupean hommiin, kaikki ennakkoluulot ja paineet karisevat pois.
 
– Uskon, että valttikorttini kisassa on tietynlainen hulluus ja heittäytyminen. En turhia mieti, vaan annan mennä, Mira mietti Tähdet Tähdet -ohjelman lehdistötilaisuudessa.
 
Pitkän aikaan Mira ei saanut hiiskua ohjelmasta kenellekään. Hän myöntää kuitenkin valinneensa entisen bänditoverinsa Paula Vesalan uskotukseen ja kysyneensä tämän mielipidettä viihdeohjelmaan osallistumisesta.
 
– Totta kai kerron Paulalle kaiken, minkä teen. Olemme edelleen tiiviisti tekemisissä. Päätös ohjelmaan lähtemisestä oli silti omani. Paula kysyi, miksi lähden, ja vastasin, että siksi, Mira nauroi.

Soolouralle vai bändin solistiksi?

PMMP:n lopettamisesta on kulunut nyt reilu vuosi. Mira ei osaa vielä sanoa, nähdäänkö hänet tulevaisuudessa soolouralla vai kenties jonkin bändin solistina. Hän tietää vain, että aikoo tehdä musiikkia jatkossakin.
 
– Minulle ei ole niin tärkeää, mitä teen musiikin parissa. Esiinnyn ja keikkailen joka tapauksessa koko ajan. Tämä on siitä armollinen ammatti, että sitä voi tehdä niin monimuotoisesti.
 
Toisaalta Mira ei ole edes kunnolla käsittänyt elämäntilanteensa muuttuneen. Vaikka Paula muuttikin viime syksynä perheineen Kaliforniaan, Mira tapaa muuten yhä samoja ihmisiä kuin PMMP-vuosinaan. Vastikään hän keikkaili muun muassa Magenta Skycoden kanssa, jonka keulahahmo on PMMP:n biisinikkarinakin tunnettu Jori Sjöroos.
 
– En ole ehkä sisäistänyt vielä muutosta PMMP:n lopettamisen jälkeen, sillä pyörin edelleen paljon samojen ihmisten kanssa. Siksi minusta ei tunnukaan lainkaan siltä, että mikään olisi jotenkin lopullista tai dramaattista. Musiikki yhdistää ja piirit ovat pienet.
 
– Olen ylipäätäänkin niin hetkessä elävä ihminen, etten odota, että minun pitäisi saada nyt ja heti jotain, kuten uusi vauva tai uusi bändi. Annan elämän kuljettaa, ja toivon, että eteeni sattuu koko ajan kaikkea uutta, Mira pohdiskeli.
 
Paitsi musiikkiohjelma ja keikat myös perhe-elämä pitää laulajan tällä hetkellä kiireisenä.
 
– Minulla on puolivuotias vauva kotona, jonka hoitaminen on aika kokonaisvaltaista puuhaa.

Katso kaikki Tähdet tähdet -ohjelman artistit täältä.

Lue myös:

Mira Luoti: "Löysin ensirakkauteni uudestaan aikuisena"

Fiilistele Paulan ja Miran viimeinen livekeikka dvd:ltä

PMMP: "Kuplaamme on vaikea päästä sisälle"

Essi Pöysti ja ex-koripalloilija Ville Mäkäläinen ovat nyt kolmen lapsen vanhempia.

Vuoden 2009 Miss Suomi Essi Pöysti, 30, ja hänen puolisonsa, ex-koripalloilija Ville Mäkäläinen, 32, ovat saaneet lapsen. Lapsi on parille kolmas. Ville kertoi perheenlisäyksestä Facebook-sivuillaan tänään lauantaina.

”Äiti ja poika voivat hyvin.”

– Kauan jo rakastettu pikkuveikka on syntynyt tänään 11.50. Äiti ja poika voivat hyvin, Ville kirjoitti julkaisemansa kuvan yhteyteen.

Essi kertoi aikaisemmin tänä syksynä, että pelko on varjostanut raskautta aikaisempien keskenmenojen takia.

– Ei ole ollut helppoa olla raskaana, kun takana on kaksi myöhäistä keskeytynyttä raskautta, kaksi enkelivauvaa. Toivomme sydämestä, että kaikki menee tällä kertaa paremmin ja joulukuussa meitä on viisi, Essi kirjoitti syksyllä Instagramissa.

Essi Pöysti ja Ville Mäkäläinen menivät naimisiin kesällä 2015. Ville lopetti koripallouransa tänä vuonna. Kuva: Sanoma-arkisto / Tatu Lertola
Essi Pöysti ja Ville Mäkäläinen menivät naimisiin kesällä 2015. Ville lopetti koripallouransa tänä vuonna. Kuva: Sanoma-arkisto / Tatu Lertola

Essillä ja Villellä on entuudestaan kaksi lasta: Alma ja Aaro. Vuonna 2015 syntynyt Alma syntyi mummolan eteiseen, mutta kaikki meni lopulta hyvin.

– Siinä tilanteessa en ehtinyt pelätä tai miettiä. Kaikki kävi niin nopeasti, vartissa. Ei ehtinyt tulla edes hiki. Pelko siitä, kuinka olisi voinut käydä, iski vasta jälkeenpäin, Essi muisteli synnytystä Meidän Perhe -lehdelle.

 

Minttu Murphy-Kaulanen kirjoittaa Kauppiaanrouva-blogissaan, ettei Rianna-tyttären neuvolakäynti sujunut toivotusti.

Michele ”Minttu” Murphy-Kaulanen, 37, kirjoittaa Kauppiaanrouva-blogissaan siitä, miten suuri huoli voi lapsesta olla. Minttu huolestui, kun kävi tällä viikolla neuvolassa hänen ja tv:stä tutun kauppias Sampo Kaulasen, 38, Rianna-tyttären kanssa.

– Mun 4-vuotiaalla kuului sydämestä sivuääni. Ilmeisesti tavanomaista leikki-ikäisillä, mutta tutkia täytyy. Se mahan pohjasta kouriva tunne joka kerta, kun ajattelen asiaa saa mut voimaan fyysisesti niin pahoin. Tiedän järjellä, että olisi meillä kaiketi muitakin oireita, jos vakavasta sydänoireesta olisi kyse, mutta ei se minun tunnetta paranna,  Minttu kirjoittaa blogissaan.

”Rakastan lapsiani enemmän kuin elämää.”

Minttu kertoo kirjoituksessaan pohtineensa myös rokotuksia. Lisäksi hän miettii, että huoli lapsista helpottaa tuskin koskaan. Mintulla on kolme tytärtä ja yksi bonuslapsi, joka on Sampon edellisestä avioliitosta.

– Mä rakastan lapsiani enemmän kuin elämää. On kyse flunssaisesta 12-vuotiaasta tai vauvarokon kourissa olevasta pienestä tai 17-vuotiaasta, jolta poistetaan nielurisat, tämä mun huoli ja tunne lapsista on yhtälainen. 

Kokemusta kahdesta keskenmenosta

Tänä syksynä Minttu ja Sampo kertoivat Me Naisten haastattelussa, ettei yhteisen lapsen saaminen ollut itsestäänselvää. Ennen yhteisen Rianna-tyttären syntymää Minttu koki kaksi keskenmenoa. Molemmat olivat niin sanottuja tuulimunaraskauksia.

”Pohdin, haluanko tätä todella.”

– Pettymys ja suru oli suuri. Erityisesti siksi, että tiesin Sampon toivovan lasta kiihkeästi. Halusin suoda sen hänelle. Aloin väkisinkin miettiä, olenko jo liian vanha koko touhuun. Pohdin, haluanko tätä todella, Minttu kertoi haastattelussa tänä syksynä.