Mira Luoti nähdään seuraavaksi Tähdet tähdet ohjelmassa. Kuva: Jouni Harala
Mira Luoti nähdään seuraavaksi Tähdet tähdet ohjelmassa. Kuva: Jouni Harala

Mira Luoti ja Paula Vesala ovat olleet tiiviisti yhteyksissä PMMP:n lopettamisen jälkeenkin.

PMMP-yhtyeestä tunnettu laulaja Mira Luoti, 36, nähdään maaliskuussa alkavassa Tähdet tähdet -musiikkiohjelmassa. Mira myöntää jännittävänsä tulevaa koitosta, vaikka odottaakin samalla pääsevänsä lavalle irrottelemaan.
 
– Suuren yleisön eteen palaaminen tuntuu järkyttävältä – mutta hyvällä tavalla. Olen niin kauan paniikissa, kunnes pääsen itse puikkoihin. Sitten, kun rupean hommiin, kaikki ennakkoluulot ja paineet karisevat pois.
 
– Uskon, että valttikorttini kisassa on tietynlainen hulluus ja heittäytyminen. En turhia mieti, vaan annan mennä, Mira mietti Tähdet Tähdet -ohjelman lehdistötilaisuudessa.
 
Pitkän aikaan Mira ei saanut hiiskua ohjelmasta kenellekään. Hän myöntää kuitenkin valinneensa entisen bänditoverinsa Paula Vesalan uskotukseen ja kysyneensä tämän mielipidettä viihdeohjelmaan osallistumisesta.
 
– Totta kai kerron Paulalle kaiken, minkä teen. Olemme edelleen tiiviisti tekemisissä. Päätös ohjelmaan lähtemisestä oli silti omani. Paula kysyi, miksi lähden, ja vastasin, että siksi, Mira nauroi.

Soolouralle vai bändin solistiksi?

PMMP:n lopettamisesta on kulunut nyt reilu vuosi. Mira ei osaa vielä sanoa, nähdäänkö hänet tulevaisuudessa soolouralla vai kenties jonkin bändin solistina. Hän tietää vain, että aikoo tehdä musiikkia jatkossakin.
 
– Minulle ei ole niin tärkeää, mitä teen musiikin parissa. Esiinnyn ja keikkailen joka tapauksessa koko ajan. Tämä on siitä armollinen ammatti, että sitä voi tehdä niin monimuotoisesti.
 
Toisaalta Mira ei ole edes kunnolla käsittänyt elämäntilanteensa muuttuneen. Vaikka Paula muuttikin viime syksynä perheineen Kaliforniaan, Mira tapaa muuten yhä samoja ihmisiä kuin PMMP-vuosinaan. Vastikään hän keikkaili muun muassa Magenta Skycoden kanssa, jonka keulahahmo on PMMP:n biisinikkarinakin tunnettu Jori Sjöroos.
 
– En ole ehkä sisäistänyt vielä muutosta PMMP:n lopettamisen jälkeen, sillä pyörin edelleen paljon samojen ihmisten kanssa. Siksi minusta ei tunnukaan lainkaan siltä, että mikään olisi jotenkin lopullista tai dramaattista. Musiikki yhdistää ja piirit ovat pienet.
 
– Olen ylipäätäänkin niin hetkessä elävä ihminen, etten odota, että minun pitäisi saada nyt ja heti jotain, kuten uusi vauva tai uusi bändi. Annan elämän kuljettaa, ja toivon, että eteeni sattuu koko ajan kaikkea uutta, Mira pohdiskeli.
 
Paitsi musiikkiohjelma ja keikat myös perhe-elämä pitää laulajan tällä hetkellä kiireisenä.
 
– Minulla on puolivuotias vauva kotona, jonka hoitaminen on aika kokonaisvaltaista puuhaa.

Katso kaikki Tähdet tähdet -ohjelman artistit täältä.

Lue myös:

Mira Luoti: "Löysin ensirakkauteni uudestaan aikuisena"

Fiilistele Paulan ja Miran viimeinen livekeikka dvd:ltä

PMMP: "Kuplaamme on vaikea päästä sisälle"

Marja Hintikka nähdään syksyllä Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa. – Aloitan työt askel kerrallaan, kun lapset ovat vielä niin pieniä, Marja kertoo.

Juontaja Marja Hintikka palaa syksyllä televisioon, kun hänet nähdään kilpailijana Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa. Marjan ja juontaja-puoliso Ile Uusivuoren kolmesta lapsista nuorin aloittaa samalla päivähoidon.

– Aloitan työt askel kerrallaan, kun lapset ovat vielä niin pieniä. Teen päätökset perhe edellä. Ajattelen tasapainoa, jossa jokaisen perheenjäsenen hyvinvointi on vaakakupissa.

– Olen pyrkinyt välttämään nykyään ääripäitä. Maailma ei katoa ympäriltä, mutta lasten lapsuus ei saa kadota työkiireisiin, Marja kertoi ohjelman lehdistöpäivässä.

Marja palaa äitiyslomalta käytännössä alkuun treenisalille, sillä ohjelmaa varten tanssia harjoitellaan 4–5 tuntia päivässä. Nuorin lapsi on alkuun suunnilleen saman ajan päivähoidossa.

” Viime yö oli taas todella pirstaleinen. Näin on aina, kun on joku tärkeä työjuttu, kuten ohjelman lanseeraus. Silloin lapset heräilevät vuorotellen tunnin välein.”

– Käyt päivätansseissa, Marjan valmentaja Matti Puro vitsaili.

Marjan kaikki lapset ovat olleet huonoja nukkujia, joten juontajaa jännittää päivittäisen fyysisen treenin yhdistämisen vähäisiin yöuniin.

– Viime yö oli taas todella pirstaleinen. Näin on aina, kun on joku tärkeä työjuttu, kuten ohjelman lanseeraus. Silloin lapset heräilevät vuorotellen tunnin välein.

Perheen 5-, 3- ja 1,5 -vuotiaat lapset ovat syntyneet pienellä ikäerolla. Marja laskeskelee, että hän on viiiden vuoden aikana nukkunut koko yön katkeamatonta unta parikymmentä kertaa.

– Käytännössä meillä on ollut  koko ajan vauva. Kun keskimmäinen alkoi nukkua kaksivuotiaana täydet yöunet, kuopus synty. Ihmeesti sitä vain jaksaa, mutta fantasiani on, että saisin nukkua kaksi yötä kahdeksan tuntia putkeen.

avot on vaikeet iahan kamlan v...

Marja Hintikka palaa äitiyslomalta tähtiohjelmaan: ”Olen nukkunut viiden vuoden aikana vain parikymmentä kokonaista yötä”

TTK kirjoitti: Ihmeellistä valittamista. Eiköhän ole itse lapsienhankinnastaan päättänyt, vai vahinkojako ovat olleet. Jos näin, niin kannattaa varata aika valistukseen. Tuo on niin totta tekee itsestään martyyrin aina sama laulu mie mie ja mie ..väsyä valittaa silti tunkee joka ohjelman TTK..ssakin varmaan kertoo univajeestaan:)?Mein mummo lähti evakkoon paukkupakkaseen karjavaunussa kolmen allle kolmevuotiaan kanssa nuorin 2.kk ikinä en kuullut hänen valittavan tai vaikertavan asiasta...
Lue kommentti
maiju

Marja Hintikka palaa äitiyslomalta tähtiohjelmaan: ”Olen nukkunut viiden vuoden aikana vain parikymmentä kokonaista yötä”

Olen samaa mieltä. Ihme ruikutusta. Ei ole pakko lapsia tehdä. Hänellä ne ovat vielä ihan terveitä lapsia. Olis kiitollinen. Luuleeko olevansa ensimmäinen äiti maailmassa. Minulla 4 lasta, kaksi heistä siaraita. Silti ei tarvinnut ruikuttaa. Eikö se mies tee mitään? Siittääkö se vaan?
Lue kommentti
Marita Taavitsaisen valmentajana toimii Sami Helenius. ”Olen aina katsonut lavalta vähän kateellisena, että voi kun minäkin osaisin tanssia noin. Tai että olisi rohkeus mennä sinne riviin haettavaksi. Olen kerran ollut ja se oli erikoinen tunne. Sami on varma nakki, sillä hänelle maksetaan minun kanssa tanssimisesta”, Marita vitsaili. Kuva: Jonna Öhrnberg
Marita Taavitsaisen valmentajana toimii Sami Helenius. ”Olen aina katsonut lavalta vähän kateellisena, että voi kun minäkin osaisin tanssia noin. Tai että olisi rohkeus mennä sinne riviin haettavaksi. Olen kerran ollut ja se oli erikoinen tunne. Sami on varma nakki, sillä hänelle maksetaan minun kanssa tanssimisesta”, Marita vitsaili. Kuva: Jonna Öhrnberg

Laulaja Marita Taavitsainen on yksi syksyllä alkavan Tanssii tähtien kanssa -ohjelman kymmenestä kilpailijasta.

Marita Taavitsainen on mukana Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa. Kilpailu tulee laulajan mukaan hyvään saumaan, sillä Marita toipuu avioerosta. Laulajan entinen puoliso Tomi Natri muutti kesällä pois parin yhteisestä asunnosta Lapualle.

– Minulla on tällainen korkokenkäsyndrooma. Kun minulla on korkkarit yllä, tuntuu että kaikki on hyvin. Kun kotona vaihdan villasukkameininkiin, niin tuntuu, että jaksanko edes näitä perunoita keittää. Yöt itken kotona.

– Olen vähän on-off -tilassa. Odotan syksyä ja että saadaan uusi rytmi elämään, kun kuopuskin aloitti koulussa. Täytyy vain luovia ja löytää oma tapa elää tätä lasten kanssa tätä arkea. Ja eikö ne sano, että kuntoilu auttaa myös henkiseen vireyteen? Marita totesi ohjelman lehdistötilaisuudessa.

Marita ja Tomi erosivat lopullisesti talvella, mutta he ovat hoitaneet taloon ja kahteen kouluikäiseen tyttäreen liittyviä asioita vielä saman katon alla.

”Minulla on tällainen korkokenkäsyndrooma. Kun minulla on korkkarit yllä, tuntuu että kaikki on hyvin.”

Ex-miehen muutto entisille kotikonnuille Pohjanmaalle oli Maritalle pieni yllätys.

– Tyttöjen osalta se tulee olemaan aika iso haaste. On hän aina siitä puhunut, että haluaa sinne muuttaa. Ehkä se on hänelle unelmien täyttymys.

Marita uskoo, että asiat järjestyvät.

– Luotan tukiverkkooni. Äitini on suureksi avuksi tässäkin, että pääsen keikoille ja sunnuntain suoriin lähetyksiin. Padit ja puhelimet on keksitty, niin voin hätätapauksessa ottaa tytöt mukaan harjoituksiin.

Ex-parin Nurmijärvellä sijaitseva talo on yhä myynnissä. Marita asuu siinä tyttöjen kanssa niin kauan, kunnes se on myyty.

– Onneksi on kesä. Nurmikon leikkauksen sain juuri ulkoistettua yhdelle kaverille. Ja on siinä niitä naapurin ukkoja, joiden tukat olen leikannut monta vuotta, niin minulla on siellä palveluksia varastossa.