Vaikka Mira rakastaa rankkaa rääkkiä, hän autoilee myös välillä. Kuva: Sanoma-arkisto / Pia Inberg
Vaikka Mira rakastaa rankkaa rääkkiä, hän autoilee myös välillä. Kuva: Sanoma-arkisto / Pia Inberg

Kiinteistökuningatar aikoo valloittaa Alppien korkeimman huippu tänä vuonna. Tavoitetta ei saavuteta ilman äärimmäisen kovaa treeniä.

Kiinteistövälittäjä Mira Kasslinin aikoo tänä vuonna valloittaa Ranskassa sijaitsevan Mount Blancin huipun. Vaikka nousua varten treenaamista ei välttämättä tarvitse aloittaa vuotta aiemmin, Mira on treenannut jo syksystä asti todella kovaa, jotta varmasti pääsee maaliin asti.

– Minulla siintää mielessä jossain kaukaisuudessa vielä korkeammat huiput kuin Mt Blanc ja siksi valmistautuminen on jo alkanut. Mt Blancin huiputus on ensi vuoden päätavoite, mutta tulevaisuudessa toivottavasti välitavoite. Askel kerrallaan kuitenkin tässä kohtaa, hän kertoi syksyllä blogissaan.

Mutta miten kiinteistökuningatar ihan oikeasti treenaa koetusta varten?

Käsittämättömän kovaa tietenkin. Mira julkaisi eilen Instagram-tilillään videoita, joissa hän kertoo tämän vuoden rankimmasta treenistään. Hänen lauantaipäivän kuntoiluunsa kuuluu kaksi kolmetuntista treenikertaa.

Mukana on ainakin ylämäkinousuja ja porrastreeniä. Ensimmäisellä videolla Mira kertoo treenanneensa jo neljä tuntia: kolmen tunnin treenin jälkeen hän oli pitänyt yhden tunnin tauon.

– Kolme tuntia, tunnin paussi. Just silleen, että hapot ehtii laskeutua, mutta missään nimessä ei ehdi palautua. Ja siitä suoraan mäkeen, Mira kertoo.

Hän ilmoittaa, että hänen sykkeensä on jatkuvasti noin 170–180. Toisella klipillä Mira kertoo, että treeniä on takana viisi tuntia. Jo edellisellä videolla Mira kertoi, että liikunta alkoi hapottaa.

 

Kuudes tunti lähtee... hullut tavoitteet vaatii hulluja treenejä. #training #summit #montblanc #oakley #hard #attitude

Henkilön Mira Kasslin Official (@mirakasslin) jakama julkaisu

– Hullut tavoitteet vaatii hulluja treenejä. Tää on tän vuoden kovin treeni.

Viime syksynä Mira kertoi Me Naisille treenaavansa viisi kertaa viikossa päästäkseen vuoren huipulle. Hän muistuttaa, että kovan kunnon lisäksi vuoren valloittaminen vaatii lujaa mieltä.

– Kiipeily on paitsi urheilua, myös hyvää treeniä henkiselle puolelle. Se on erittäin kasvattava laji, johon olen täysin hurahtanut.

Taannoin Mira kertoi Sport-lehdelle, että on laittanut jopa henkensä alttiiksi harrastaessaan rakastamaansa lajia.

– Pelolle ei ole vuorilla sijaa, sillä olosuhteet ovat äärimmäiset. Reiteillä voi olla railoja ja kivi- ja lumivyöryjä. Vaara itsessään ei kiehdo minua millään lailla, sillä kunnioitan elämää enkä koskaan ota turhia riskejä. Mitä vaan voi silti käydä. Ranskassa oli kerran tilanne, että olin hiuskarvan varassa kuolla. Onneksi en mennyt paniikkiin vaan osasin toimia oikein, Mira kertoi.

Arttu Wiskarin mukaan pienet arjen muutokset ovat tärkeimpiä. 

Laulaja Arttu Wiskari on tehnyt vuoden ajan muutoksia hyvinvointiinsa.

– Aloitin pienten muutosten tekemisen viime vuoden alussa. Aloin liikkua ja katsoa ruokavaliossa pieniä juttuja. Kesän söin ja join miten halusin ja olin ihan puhki.

Syksyn alussa laulaja aloitti tipattoman ja aloitti treenaamaani personal trainerin kanssa.

– Neljän kuukauden tipaton oli iso muutos, ja sen aikana tein lisää pieniä muutoksia. Kun ne oli hallussa, päätin tipattoman häämatkamme ajaksi, viime kesänä lastensa äidin kanssa avioitunut Arttu kertoo.

”Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikea säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on.”

Arkisin Arttu tekee musiikkia ja hoitaa 2- ja 4-vuotiata lapsia kotona. Viikonloput hän keikkailee.

– En ole oikein ikinä lomalla. Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikea säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on. Joskus pitää mennä salille aamulla, joskus illalla. Saatan usein mennä salille vasta yhdeksältä. Se, että jaksaa raahautua sinne, on pääjuttu. En aseta itselleni mitään älyttömiä tavotteita, jotka saavutettua repsahdan. 

Arttu ei seuraa tarkasti kilojen tippumista, vaan yrittää vaalia pieniä muutoksia arjessaan.

– Eilen tehtiin kotona taas terveellistä safkaa. Paistoimme kasviksia, pinaattia ja lihaa.

Keikkalavojen lisäksi Wiskari nähdään Supermarsu-elokuvassa, joka saa ensi-iltansa ensiviikolla. Laulaja pitää päähenkilö Emilian isäpuolen Pertin roolia lähes luonneroolina.

– Pertissä on noin puolet Arttu Wiskaria. Vähän hömelömpi versio meikäläisestä se on.

 

Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg
Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg

Nyrkkeilijäpari Eva Wahlström ja Niklas Räsänen ovat yksi Urheilugaalan näyttävimpiä pariskuntia. 

Glamour ja sporttisuus yhdistyivät Eva Wahlströmin ja Niklas Räsäsen asuissa. Evan Björn Borgin hameita on valmistettu vain kaksi.

– Toinen niistä on ollut Lady Gagalla! Näin tämän Tukholmassa Borgin muotinäytöksessä ja kysyin, voinko saada tämän Urheilugaalaan. Se meni aika helposti, Eva kertoi tänään gaalaan saapuessa.

Parin gaalaan valmistautuminen ei sujunut ongelmitta. Tiistaina Niklas joutui sairaalaan sydämen rytmihäiriöiden vuoksi.

– Kyseessä on flimmeri. Siinä sydän veti omaa rallia. Ensi viikolla tutkitaan lisään. Odotan lääkäriltä vihreää valoa, että saisin aloittaa treenaamisen.

Eva suhtautui aviomiehen vaivaan maltillisesti. 

– En ollut paniikisissa, ennemmin pettynyt. Niklaksen piti lähteä sunnuntaina treenileirille Iso-Britanniaan. Meille on urheiljoina aika normaalia, että joudutaan tutkailemaan omaa kehoa.

Nyrkkeily on kova laji, mutta molemmat aikovat jatkaa niin kauan kuin mieli kestää.

– Nuoruuden innokkuudesta usein rokotetaan kehässä. Siellä tarvitaan myös viisautta. Uskon olevani nyt 37-vuotiaana lajissa parempi kuin koskaan, Eva sanoo.

Keskenään pari ei nyrkkeile.

– Ei siis täysillä. Minulle kävisi siinä huonosti. Fysiikkaero miehen ja naisen välillä on tässä lajissa niin suuri.

Pari haluaa jatkossa järjestää Suomessa kovatasoisempia otteluita. He ovat mukana yrityksessä, joka järjestää isoja nyrkkeilyiltoja Suomessa.

Juttua muokattu 19.1.2018 klo 8.28: Korjattu sitaattia, jossa Niklas puhuu flimmeristä.