”Otin pari tuntia aikaa itselleni. Sitten palaan mökille, jossa Kimi ja Robin minua odottavat”, Minttu kertoi torstaina.
”Otin pari tuntia aikaa itselleni. Sitten palaan mökille, jossa Kimi ja Robin minua odottavat”, Minttu kertoi torstaina.

Kimillä ja perheen Robin-pojalla on ihana suhde, kehuu Minttu Virtanen. Hän on tottunut siihen, että elämä formulatähden puolisona on muuttanut arjen täysin. – Toivoisin, ettei minusta puhuta fitness-Minttuna, fiiliksen mukaan kuntoileva nainen sanoo.

Kimi Räikkösen kihlattu ja pienen Robin-pojan äiti, Minttu Virtanen, 28, vieraili torstaina helsinkiläisen kuntoklubin Imperial Health Clubin kesäjuhlissa.

– Olemme nyt pari päivää lomalla Suomessa. Kimi ja Robin ovat tällä hetkellä mökillä, hyväntuulinen nainen kertoi.

Pariskunnan silmäterä Robin, seitsemän kuukautta, syntyi alkuvuodesta, vajaa pari kuukautta ennen formula 1 -kauden alkua. Kimi ei siis tuolloin pystynyt pitämään kovin pitkää isyyslomaa.

– Varsinkin alkuajat olin aika yksin, sillä minulla ei ole Sveitsissä tukiverkkoa. Onneksi meillä on apuna lastenhoitaja, Minttu muisteli.

Äitiydessä Mintun yllätti muun muassa se, miten paljon rakkautta voi pientä olentoa kohtaan tuntea. Hän ei kuitenkaan osannut valmistautua siihen, miten paljon huolta pienestä ihmisenalusta tuntisi.

– Olen todella herkkä, enkä pysty lukemaan mitään otsikoita, jotka liittyvät lasten kaltoinkohteluun.

Kimi on Mintun mukaan huolehtiva ja ihana isä, joka aina kotona ollessaan osallistuu Robinin hoitoon tasapuolisesti.

– Vaikka minä olen meistä se, joka enemmän vaihtaa vaippoja ja pyörittää lapsiperhearkea, on Kimi aina Robinille läsnä. Se on tärkeintä, Minttu kehaisi.

Hiljattain Minttu kertoi Kauneus ja Terveys -lehdelle Kimin toivovan Robinille pian sisaruksia. Itse hän toistaiseksi hymähtää ajatukselle.

– Helppohan miehenä on niitä lapsia haluta, kun ei joudu itse niitä synnyttämään. Ei vaan, kyllä itsekin haluan ehdottomasti lapsia lisää, mutten ihan vielä. En toisaalta halua, että lapsilleni tulee liian iso ikäero, hän pohtii.

Julkisuus ei stressaa

Elämä Kimin rinnalla on muuttanut Mintun arjen totaalisesti. Kaksi vuotta seurustelleen pariskunnan viimeviikkoisen rantaloman paparazzikuvat herättivät kiinnostusta kansainvälisessä lehdistössä. Tuoreen äidin pyykkilautavatsaa on ihailtu.

Minttu on ottanut sen linjan, ettei hän välitä ihmisten puheista.

– Julkisuus ei stressaa minua. Minua ei juurikaan kiinnosta mitä kirjoitetaan. Otan toki mieluummin vastaan positiivista kuin negatiivista palautetta, hän totesi.

Siksi hän ei käy lukemassa esimerkiksi nettikeskusteluja. Omaan blogiinsa tulleet lukijapalautteet Minttu kyllä lukee, ja niistä suurin osa on positiivista. Joukkoon mahtuu kuitenkin myös soraääniä.

– Suomalaiset ovat ikävä kyllä kateellista kansaa. Kenelläkään ei saisi mennä hyvin, vaan se on aina itseltä pois. Se on ikävä asia täällä, mutta ei siitä kannata itseensä ottaa.

Kuntoilua fiiliksen mukaan

Minttu kertoo kuntoilevansa fiiliksen mukaan, ei ryppyotsaisesti. Hän harrastaa juoksua ja oman kehon painolla tehtyjä kuntopiirejä sekä murtomaahiihtoa.

– En ole dieetillä ja kuntoilen vain muutaman kerran viikossa. Toivoisinkin, ettei minusta puhuttaisi minään fitness-Minttuna.

Kimin kanssa Minttu ei juurikaan kuntoile, ja syy on selvä.

– Hän on paljon kovemmassa kunnossa kuin minä. Sulkapalloa olemme tosin joskus pelanneet ja Kimi antaa minun aina voittaa siinä, hän naureskeli.

Minttu ja Kimi kihlautuivat viime vuoden marraskuussa. Formulahäitä ei ole lähiaikoina luvassa. Syy on yksinkertainen: Nuoren perheen elämässä on tapahtunut paljon muutoksia lyhyessä ajassa. Tärkein niistä on Robin-pojan syntymä.

– Häät eivät ole ajankohtaiset, emmekä oikeastaan ole edes puhuneet asiasta. Robin menee kaiken edelle. Haluaisin, että hän olisi häiden koittaessa hieman vanhempi, jotta muistaisi juhlista jotain, Minttu mietti.

Silloin kun Minttu ja Kimi malttavat jättää Robinin lastenhoitajan hoiviin, he keskittyvät toisiinsa ja parisuhteen hoitamiseen. Silloin Mintun mukaan aktiviteetiksi riittää hyvä illallinen ja elokuvan katselu sohvannurkassa.

– Oma aika pitää ottaa hyvällä omallatunnolla. Mitään ihmeellistä ei tarvitse keksiä, riittää, että toinen on lähellä eikä lässytä pelkkiä vauvajuttuja.

Petteri

Minttu Virtanen: "Suomalaiset ovat kateellista kansaa"

Mitähän tämä Minttu on saanut elämässään aikaiseksi sellaista mistä pitäisi olla kateellinen? Se että hankki paremman elämisen tason jonkun muun kustannuksella, ei minusta ole kummoinen saavutus. Jos jollekin, niin voisin olla kateellinen Kimille, koska hänhän sen loistavan uran on rakentanut ja julkisuuteen päätynyt. Siipeilijöille on vaikea olla kateellinen.
Lue kommentti
Lelle R

Minttu Virtanen: "Suomalaiset ovat kateellista kansaa"

Vierailija kirjoitti: Mitähän tämä Minttu on saanut elämässään aikaiseksi sellaista mistä pitäisi olla kateellinen? ... Siipeilijöille on vaikea olla kateellinen. Jos ja kun lukee Minttua koskevia kommentteja, niin kateus ei välttämättä ole sana, joka mulla tulee mieleen. Lähinnä, kuten sinunkin kommentissasi, tulee esiin se, että Minttu ei olisi mitään ilman Kimiä. Ei varmaan olisikaan, julkisuudessa, mutta mitä sitten? Hänella on hyvä suhde, hyvä puoliso, jonka kautta on joutunut julkisuuteen...
Lue kommentti
Tilaajille
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.

Vasta vuosien jälkeen kirjailija Johanna Holmström tajusi elävänsä eriarvoisessa avioliitossa. Eron jälkeen hän ei kaipaa uutta suhdetta. 

Lapsena kirjailija Johanna Holmström, 36, halusi olla mies. Hän oli varma, että naiset ovat huonompia kuin miehet – tai että mies on jollain ääneen lausumattomalla tapaa enemmän ihminen kuin nainen.

– Olin tyttömäinen, mutta vihasin sukupuoltani ja samastuin pitkään...

Psykoterapeutti Maaret Kallio on kiitollinen pitkästä parisuhteestaan ja lapsistaan. – Perhe ja lapset eivät ole itsestäänselvyyksiä.

Psykoterapeutti ja tietokirjailija Maaret Kallio täytti viime elokuussa 40 vuotta.

– Juhlin synttäreitäni isosti ystävien kanssa. 40 oli hyvä paikka miettiä, miten olen elänyt, mitä saanut ja mitä haluan tehdä. Olen vanha sielu, eikä minulla ole ikinä ollut ikäkriisiä. Odotan innolla seuraavaa vuosikymmentä, Maaret kertoo.

Uusi vuosikymmen tuo tullessaan ainakin lisää opiskelua, sillä Maaret kouluttautuu parhaillaan kouluttaja-pyskoterapeutiksi. Opinnot sisältävät teoriaopetuksen lisäksi 125 tuntia psykoterapiaa.

– Ilman pitkiä terapioitani kykyni lukea mieltäni ja tapojani olisi huomattavasti heikompi. Jos en itse voisi hyvin, en voisi auttaa ketään. Tätä työtä ei pystyisi tekemään, jos jäisin vapaa-ajalla liiaksi pohtimaan asiakkaiden ongelmia, hän sanoo.

Jaksamisessa Maaretia auttaa se, että hän on perheenäiti. Perheeseen kuuluvat aviomies ja kaksi lasta. Maaretille perhe on lähestulkoon koko elämä.

– Toivoin pitkää ja hyvää parisuhdetta sekä lapsia, ja olen äärimmäisen kiitollinen, että sain ne. Perhe ja lapset eivät ole itsestäänselvyyksiä.

Jaksamisessa auttaa myös se, että Maaret sammuttaa sähköpostinsa eikä käy somessa arkisin enää kello 18:n jälkeen.

Maaret kertoo käsitelleensä terapiassa myös omaa lapsuuttaan. Hän on nelilapsisen perheen toinen lapsi, ja luonnehtii lapsuudenperhettään puuhakkaaksi ja tavalliseksi monella tapaa. 

Mitä tietokirjailija ja Lujasti lempeä -bloggaaja kertoo kirjoittamisesta? Entä parisuhteesta ja lempimaastaan? Lue Maaretin Elämäni numeroina -haastattelu Me Naisten tuoreimmasta numerosta 3/2018. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.