Kimi ja Minttu eivät ole menossa vielä naimisiin, ja kun he menevät, häät pidetään pienellä porukalla. Kuva: Veikko Kähkönen
Kimi ja Minttu eivät ole menossa vielä naimisiin, ja kun he menevät, häät pidetään pienellä porukalla. Kuva: Veikko Kähkönen

Minttu Virtanen puhuu uudessa Kauneus&Terveys-lehdessä avoimesti parisuhteestaan. – Töissä Kimi on itsekäs ja kova, kotona lämmin ja ihana, onnellinen Minttu sanoo.

F1-kuljettaja Kimi Räikkösen, 35, kihlattu Minttu Virtanen, 28, kertoo uudessa Kauneus & Terveys -lehdessä olevansa nyt onnellisempi kuin koskaan aiemmin. Hän kertoo pienen pojan vanhempien olevan umpirakastuneita ja parhaita ystäviä.

– Kimi ottaisi luodin puolestani. Hän on täysin omistautunut perheelle ja miettii aina ensimmäisenä meitä. Töissä hän on itsekäs ja kova, kotona lämmin ja ihana, Minttu kertoo.

Osoituksena rakkaudesta Minttu saa Kimiltä vaikkapa aamiaisen sänkyyn.

– Kun Kimi on rinnallani, minulta ei puutu mitään.

Minttu kertoo haastattelussa, että parin seurustelun alkuaika oli hankalaa. Kimin oli mietittävä, voiko hän menestyneenä julkisuuden henkilönä päästää tuntematonta ihmistä lähelleen ja luottaa Minttuun. Eikä Minttukaan luottanut Kimiin täysin, vaan ajatteli, että lehtijutuista tuttu mies saattaisi kohdella häntä huonosti.

Lopulta parisuhde syveni, ja Minttu muutti Kimin luo Kaskisaareen. Toukokuussa 2014 pariskunta lähti Suomesta Sveitsiin alle vuoden seurustelun jälkeen.

– Töiden lopettaminen ja lähtö Suomesta oli vaikeaa. Olin kuitenkin onnellinen, että saamme vihdoin olla Kimin kanssa yhdessä.

Minttu kertoo Kimin toivoneen, että hän lopettaisi työnteon.

– Puhuimme asiasta kauan. Kimi toivoi minun lopettavan työt, jotta ehtisimme nähdä enemmän. Minulle tuli vahva usko siihen, että suhde kannattaa ja Kimi huolehtii minusta.

Lisää lapsia pian

Kimin ja Mintun Robin-poika syntyi tammikuussa 2015, ja pariskunta on jo valmis hankkimaan lisää lapsia.

– Kimi on vielä innokkaampi kuin minä. Hän voisi tehdä toisen vaikka heti. Ja niin voisin minäkin, ellei raskausaika olisi niin rajoittavaa. En kuitenkaan halua lapsien välille isoa ikäeroa, Minttu paljastaa.

Tilaajille
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.

Vasta vuosien jälkeen kirjailija Johanna Holmström tajusi elävänsä eriarvoisessa avioliitossa. Eron jälkeen hän ei kaipaa uutta suhdetta. 

Lapsena kirjailija Johanna Holmström, 36, halusi olla mies. Hän oli varma, että naiset ovat huonompia kuin miehet – tai että mies on jollain ääneen lausumattomalla tapaa enemmän ihminen kuin nainen.

– Olin tyttömäinen, mutta vihasin sukupuoltani ja samastuin pitkään...

Psykoterapeutti Maaret Kallio on kiitollinen pitkästä parisuhteestaan ja lapsistaan. – Perhe ja lapset eivät ole itsestäänselvyyksiä.

Psykoterapeutti ja tietokirjailija Maaret Kallio täytti viime elokuussa 40 vuotta.

– Juhlin synttäreitäni isosti ystävien kanssa. 40 oli hyvä paikka miettiä, miten olen elänyt, mitä saanut ja mitä haluan tehdä. Olen vanha sielu, eikä minulla ole ikinä ollut ikäkriisiä. Odotan innolla seuraavaa vuosikymmentä, Maaret kertoo.

Uusi vuosikymmen tuo tullessaan ainakin lisää opiskelua, sillä Maaret kouluttautuu parhaillaan kouluttaja-pyskoterapeutiksi. Opinnot sisältävät teoriaopetuksen lisäksi 125 tuntia psykoterapiaa.

– Ilman pitkiä terapioitani kykyni lukea mieltäni ja tapojani olisi huomattavasti heikompi. Jos en itse voisi hyvin, en voisi auttaa ketään. Tätä työtä ei pystyisi tekemään, jos jäisin vapaa-ajalla liiaksi pohtimaan asiakkaiden ongelmia, hän sanoo.

Jaksamisessa Maaretia auttaa se, että hän on perheenäiti. Perheeseen kuuluvat aviomies ja kaksi lasta. Maaretille perhe on lähestulkoon koko elämä.

– Toivoin pitkää ja hyvää parisuhdetta sekä lapsia, ja olen äärimmäisen kiitollinen, että sain ne. Perhe ja lapset eivät ole itsestäänselvyyksiä.

Jaksamisessa auttaa myös se, että Maaret sammuttaa sähköpostinsa eikä käy somessa arkisin enää kello 18:n jälkeen.

Maaret kertoo käsitelleensä terapiassa myös omaa lapsuuttaan. Hän on nelilapsisen perheen toinen lapsi, ja luonnehtii lapsuudenperhettään puuhakkaaksi ja tavalliseksi monella tapaa. 

Mitä tietokirjailija ja Lujasti lempeä -bloggaaja kertoo kirjoittamisesta? Entä parisuhteesta ja lempimaastaan? Lue Maaretin Elämäni numeroina -haastattelu Me Naisten tuoreimmasta numerosta 3/2018. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.