Ike esitti uutta musiikkiaan Nelonen Median uuden elokuvia ja tv-sarjoja tarjoavan Hero-kanavan lanseerausbileissä. Kuva: Jonna Öhrnberg
Ike esitti uutta musiikkiaan Nelonen Median uuden elokuvia ja tv-sarjoja tarjoavan Hero-kanavan lanseerausbileissä. Kuva: Jonna Öhrnberg

Voice of Finlandista naisten suosikiksi noussut Ike Ikegwuonu jännittää nyt, lähteekö oma ura nousuun.

Vuoden 2013 Voice of Finland -ohjelmasta tuttu tummaääninen hurmuri Ike Ikegwuonu, 25, on viettänyt tarkoituksella hiljaiseloa kisan jälkeen. Hän kertoo, että takana on hyvä ja opettavainen vuosi.

– Olen treenannut ääntäni, kuunnellut paljon musaa ja koettanut löytää omaa soundiani. Hyvän tuottajan avulla se onkin löytynyt, eli teemme uudenlaista r&b-musiikkia suomeksi. Muutama kappale on jo valmiina, hän kertoi torstaina tv-kanava Heron lanseerausbileissä.

Ike ei ole halunnut ryhtyä laulu-uralle hätiköiden. Hän on hankkinut ammattiin rauhassa tuntumaa ja kokemusta. Ennen Voice of Finlandia hän ei ollut tehnyt päivääkään ammattimaisesti musiikkia. Nyt hän on hankkinut keikkakokemusta esiintymällä muun muassa Jontte Valosaaren kanssa. Miehen oma idoli ja ikisuosikki musiikkirintamalla on r&b-tähti Usher, joka konsertoi Suomessa helmikuussa. Liput eturiviin on kuulemma jo hankittu.

Tyttöystävän kanssa menee hyvin

Ikellä on it-alan tradenomin koulutus. Hän työskentelee tällä hetkellä palvelupäällikkönä Webrocol-nimisessä yrityksessä. Vapaa-aika menee musiikin ja jalkapallon parissa.

– Olen iloinen, että minulla on oikeakin ammatti, vaikka haaveilenkin tosissani musiikin teosta täysipäiväisesti, hän totesi.

Jalkapalloa Ike on pelannut koko ikänsä. Nyt hän pelaa kolmosdivisioonassa Malmin palloseurassa. Myös suhderintamalla menee mukavasti: rinnalla on sama Nanne-niminen tyttöystävä, joka kannusti Ikeä tämän Voice on Finland -taipaleella.

– Minulla on hieno perhe ja lähipiiri, jotka tukevat minua kaikessa. Ohjelma oli hieno kokemus, jota suosittelen kaikille. Hieman pelottaa, miten siivet kantavat tästä eteenpäin, mutta olen päättänyt onnistua, Ike pohti.

Kisasta saadun seksisymbolin maineen hän ottaa huumorilla.

 – Tuntuuhan se ihan hyvältä ja lämmittää sydäntä, Ike myhäili.

Kaikki Voice of Finland -jutut löydät täältä.

Jussi-gaalan vieraat tukivat tasa-arvoa ja häirinnän lopettamista pukeutumalla näyttäviin mustiin asuihin ja valkoisiin nauhoihin.

Tänä vuonna Jussi-gaalassa nähtiin poikkeuksellisen paljon mustia iltapukuja. Jussit jakava Filmiaura ry. toivoi, että vieraat, jotka haluavat tukea tasa-arvoa ja seksuaalisen häirinnän ja vallankäytön lopettamiseta elokuva-alalla, kantaisivat gaalassa valkoista nauhaa esimerkiksi rintapielessä tai ranteessa. Tukensa pystyi osoittamaan myös pukeutumalla mustaan.

Tyylikkäästi mustiin pukeutuivat esimerkiksi Minka Kuustonen ja Heidi Lindén.

Näyttelijä Alina Tomnikov esitteli gaalassa miesystävänsä, valokuvaaja Lauri Laukkasen.

Näyttelijä Antti Luusuaniemi osoitti kunnioituksensa tasa-arvokampanjaan käyttämällä valkoista nauhaa rintapielessään.

Myös Laura Birn pukeutui mustaan. 


Anna Paavilainen ja Minttu Mustakallio Jussi-gaalan punaisella matolla.

Krista Kososen look oli dramaatinen ja näyttävä.

Maryam Razavin elämässä puhaltavat nyt uudet tuulet, sillä hän erosi vastikään näyttelijä-juontaja Mikko Leppilammesta.

Pihla Viitala juhli miesystävänsä Alexander Schimphin kanssa.

Selma Vilhusen ohjaama dokumentti Hobbyhorse revolution voitti parhaan dokumenttielokuvan palkinnon dokumentilla.

Elena Leeve valitsi ylleen mustaa samettia.

Milka Ahlroth juhli housupuvussa.

Eero Aho juhli vaimonsa Teresa Meriläisen kanssa.

Suomalais-tanskalainen näyttelijä ja tanssija Sara Soulién asu oli läpikuultava, mutta silti tyylikäs.

Aku Louhimiehen Tuntemattomassa sotilaassa pääroolin tehnyt Eero Aho osoitti Jussi-gaalassa täyden tukensa naisnäyttelijöiden ulostuloille.

Näyttelijä Eero Aho on Jussi-gaalassa ehdolla parhaasta miespääosasta Tuntematon sotilas -elokuvasta. Gaalan punaisella matolla nähtiin kuitenkin vakava mies, jonka oli vaikea päästä juhlatunnelmaan.

– Tunnelmat ovat todella ristiriitaiset, hän myönsi.

Aiemmin tällä viikolla joukko eturivin naisnäyttelijöitä kertoi Ylen haastattelussa kokemuksistaan ohjaaja Aku Louhimiehen elokuvien kuvauksissa. Muun muassa Pamela Tola, Matleena Kuusniemi ja Pihla Viitala syyttivät Louhimiestä alistavasta, nöyryyttävästä ja sadistisesta kohtelusta.

Louhimies on ohjannut uuden Tuntemattoman sotilaan, jolla on Jussi-gaalassa 10 ehdokkuutta. Aihe puhuttikin laajasti myös gaalan punaisella matolla.

”Toivottavasti tämä kaikki johtaa parempaan dialogiin ja siihen, että koko elokuva-ala muuttuu.”

– Haluan osoittaa tukeni kaikille näille naisille ja heidän ulostuloilleen. Olen järkytyksellä seurannut sosiaalisessa mediassa käytävää keskustelua, jossa osa on leimannut heidät ja kyseenalaistanut heidän kokemuksensa, Aho sanoi.

– Toivottavasti tämä kaikki johtaa parempaan dialogiin ja siihen, että koko elokuva-ala muuttuu.

Samaan aikaan Aho halusi kuitenkin myös juhlistaa hänen ja koko Tuntemattoman sotilaan työryhmän tekemää työtä.

– Tilanne on tosiaan hyvin ristiriitainen. Tämä on kuitenkin suomalaisen elokuvan juhla. Olemme muiden elokuvan näyttelijöiden kanssa tästä puhuneet, ja todenneet, että meidän ei tarvitse hävetä mitään, hän totesi.

Parhaasta ohjauksesta ehdolla olevaa Aku Louhimiestä ei ainakaan Jussi-gaalan punaisella matolla häntä näkynyt, eikä Aholla ei ollut asiasta sen parempaa tietoa.

– En tiedä, onko hän tulossa.